Elmar Vaher

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas nimetu »

Ei tea neid sisemisi hõõrumisi piirivalve ja politsei vahel aga vaadates,et politsei ametiühing astus Vaheri taha,ju siis,oht võimalikust koondamisest või palkade kallale mõjus külma veena neile kaela,samas,kui piirivalvele justkui antakse lisaraha.(kui see nn.rahvamaleva projekt läbi läheks).
PPA struktuur on nii palju muutunud, et mingit iseseisvat piirivalvet seal enam pole. Nüüd kuuluvad kordonid sisuliselt prefektuuride alla. Sellepärast olen alati skeptiline kui keegi hakkab pakkuma iseseisva piirivalve taastamist. See tähendaks sisuliselt nullist uue organisatsiooni loomist.

Vaheril pole ei politseinike ega piirivalvureid raisata. Tegelikkuses on juba varasemalt ilmunud artikleid sellest, kuidas PPA tööjõu hulk on sisuliselt kriitilise piiri peal ning tulevik on tume, sest vanad lähevad pensionile ja uusi ei tule asemele. Pigem on lugu nii, et kärpimise asemel oleks hädasti vaja rahasüsti, et säilitada PPA võimekus. Vaher teeb põhimõtteliselt õigesti, et võitleb selle eest.
2korda2
Liige
Postitusi: 1595
Liitunud: 01 Juul, 2014 11:56
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas 2korda2 »

kaugeltuuriv kirjutas:...millele isegi oli kuidagi saadud kantsleri digiallkiri(kuigi viimane eitab sellle andmist).
Vaher muidugi juristina taipas asja ära ning kaabude kurvastuseks on see nüüd Vaheril enda kätes.Juhul,kui tõesti allkiri on saadud ebaseaduslikult,siis lõhnab asi isegi karistuse järele.
Sellel dokumendil ei olnud mitte mingit allkirja (või kui, siis vaid noorema Helme oma - too võib tõesti oma käe sellise "dokumendi" alla visata). Soovitan tõmmistelt uurida tolle "käskkirja" viimast punkti. Tõenäoliselt läks nii:
1. Martin oma pühas lihtsameelsuses arvas, et suure ameti juristiharidusega juhti on võimalik lihtsalt poisikese kombel tuuseldada. Käskis mõnel ustavast parteisõdurist nõunikul "käskkiri" vormistada ja väitis suures ärapanemise hoos tõenäoliselt nagu oleks tegemist juba allkirjastatud dokumendiga.
2. Elmar heitis pilgu "käskkirjale", nägi koheselt asja läbi ja võttis "mõtlemisaega" koos "käskkirjaga". Kas just viimases punktis oleva tõttu aga vähegi asjadega kursis olev inimene pidi aru saama, et sellel soperdisel ei saa olla asjadest jagava inimese allkirja (rääkimata sellest, ei õiguslikku jõudu ei oleks sel isegi allkirja olemasolul).

Nüüd takkajärgi veel pressiesindajate soperdused/vassimised protokollimata punktidega... Seal ministeeriumis valitseb paanika.

...

Sama teemaga seotult ilmus usutlus parteisõduriga milles muuhulgas selline lõik:
Aga millega on siis Vaher lahtilaskmise ära teeninud?
Küsimus ei ole ju temas. Nagu ennist ütlesin, siis nimekiri on päris pikk. Ja need isikud ei ole ei Mart Helme, Martin Helme, minu või üldse meie [erakonna] vihavaenlased. Aga neist tuleb lahti saada selleks, et Eesti elu areneks. Selleks tuleb Augeiase tallid puhtaks pühkida. See ongi võitlus süvariigi vastu. Selline süsteem on reaalselt olemas, see ei ole mingisugune paranoia.
Inimesele konkreetset süüdistust pole esitada aga "inimesest tuleb lahti saada". Meil juba oli üks riigikord, mis samamoodi pikkade nimekirjade alusel "talle puhastas".
Sellel kohal tahaks küll iga EKRE eest võitleva foorumlase käest küsida - päriselt ka pooldate selliseid mõtteavaldusi? Ma vähemalt pole näinud, et see mõtteavaldus oleks partei juhatuse tasandil hukka mõistetud.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kui Ernits nii väidab Siseministeeriumi töötajate kohta(pikk nimekiri),siis on se tegelikult ikka väga õõvastav ja otseselt viib meid Pätsi aegse riigikorralduse juurde,kus igasugune teine arvamus,kui riigivanema arvamus oli tabu.
Millega see lõppes on meile kõigile teada.
Süüdistused "süvariigist" on justkui õigustus ebaseaduslikkusest ja see meenutab juba riiki,mis tegelikult asub otse meie idapiiri taga.Ernits,kes varjamatult kesikute hulgas oli idanaabri süsteemi tagantkiitja ning Savika jünger,ütles vist välja selle,mida ei oleks tohtinud teha.Ja see on asi,et tahetakse asendada nii need,kes au ja südametunnistusega teeninud politseis Eesti riiki,kui ka mõned üksikud konnasilmad samal alusel,peaasi,et omad mehed saaks juhtimisnuppude juurde asju ajama.Ja ma ei ole kindel,et need mehed oleks puhaste mõtetega.Ja see on väga ohtlik.
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas hjl85 »

Borja kirjutas:
Kriku kirjutas:
Borja kirjutas:Saabastest ka - arvan, pea kõik kaadrikaitseväelased on oma raha eest ja paremaid maastikusaapaid ostnud.. kordan üle (eriti juhmidele ja kõigile kuld- ning VIP-klientidele) - OMA RAHA EEST :|
Anname teisele poolele ka sõna:
"30. septembril ostsin asutuse krediitkaardiga samasugused saapad, nagu on meie eesliinitöötajatel, et minna välivormiga varahommikul piirile, kuna laos polnud minu suuruses saapaid. Mõistes, et selline ost ei ole kooskõlas PPA üldise ostukorraldusega, palusin see kulu minu palgast maha arvata ning summa peeti kinni detsembrikuu palgast," põhjendas Vaher. "20. oktoobril ostsin puhkusele suundudes lennujaamast mürasummutavad kõrvaklapid hinnaga 299 eurot, mis on tänaseni PPA juhtkonnaliikmete kasutuses," lisas Vaher.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=73457259
..sellist hülgemöla talle tema kõrgepalgalised "nõunikud" kokku kirjutavadki :mrgreen:

Kriku - sa vist ei olegi ju juhtivtöötajana riigiteenistuses olnd.....
Ja milles seisnes möla? Et lasi enda palgast kinni pidada või klapid on juhtkonna käsutuses? Milles täpselt. Või, t kui seletus sinu loodud pildiga ei sobi siis ongi möla?
paalberg
Liige
Postitusi: 591
Liitunud: 17 Mai, 2019 13:27
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas paalberg »

Loogiline, et kui EKRE tahab oma valimislubadusi sisejulgeolekuvaldkonnas ka reaalselt ellu viima hakata, tuleb esmalt vastava visiooniga koostöövõimeline meeskond komplekteerida ja vabaneda süsteemis stagneerunud, vanameelsetest muutustele vastutöötavatest hoiakutest. Seega Helmede idee oli suuresti õige, ainult teostus jätab soovida.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas Roamless »

tuleb esmalt vastava visiooniga koostöövõimeline meeskond komplekteerida ja vabaneda süsteemis stagneerunud, vanameelsetest muutustele vastutöötavatest hoiakutest.
Esiteks pigem on Vaheril mehe maine, kas puhastas politseid stagneerunud mõtteviisidest, näiteks lammutades laiali nn "tammede allee". Ekrekatel on pink nii lühikene, et tõsiseltvõetavat juhti pole neil eriti kusagilt võtta ja kõik tõsiselt võetavamad juhtidest kandidaadid ei soovi ennast selle parteiga siduda (lugege Ekspressi spekulatsiooni uue peaprokuröri teemadel) ehk siis järele jäävad variandid stiilis mõni endine 90-ndate nostalgias piirivalve kolonel või must hobune ala kusagilt mujalt elualalt (ei imestaks kui Ernitsat ennast välja pakutaks). Lõpplahendus oleks aga nagu juhtus ustavast parteilasest väliskaubanduse- ja infotehnoloogia ministriga ala englishi ei spiigi ja väljamaal ei käi, kuigi amet just neid asju eeldab, vaid põhitähelepanu on parteihierarhias oma koha kindlustamisel.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36428
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas Kriku »

7 postitust läks sisekaitse reservi teemasse: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 7&start=30
A4
Liige
Postitusi: 1832
Liitunud: 13 Juun, 2005 23:55
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas A4 »

paalberg kirjutas:Loogiline, et kui EKRE tahab oma valimislubadusi sisejulgeolekuvaldkonnas ka reaalselt ellu viima hakata, tuleb esmalt vastava visiooniga koostöövõimeline meeskond komplekteerida ja vabaneda süsteemis stagneerunud, vanameelsetest muutustele vastutöötavatest hoiakutest. Seega Helmede idee oli suuresti õige, ainult teostus jätab soovida.
Enne selliste väidete – et Vaher on vastu EKRE tarkadele mõtetele piirivalve tugevdamiseks ja sisekaitsereservi väljaarendamiseks – esitamist tuleks esmalt tuvastada kaks asja:

1. Et EKRE-l/Helmel/Helme nõunikel on sellekohased konkreetsed mõtted, plaanid ja ettepanekud.
2. Ja et Elmar Vaher on nendele ettepanekutele ja lahendustele kuidagi põhimõtteliselt vastu ning on seda vastuseisu avaldanud kas süsteemi sees ja/või avalikult.

Mina tänase päeva seisuga kumbagi nendest kahest eeldusest tuvastanud ei ole. St ei ole kuskilt (veel) näinud, et kuskil oleksid mingid konkreetsed mõtted ja ettepanekud piirivalve parendamiseks, samuti ei ole veel arusaadaval ja hindamist võimaldaval kujul välja käidud sisekaitsereservi loomise praktilist lahendust. Samuti ei ole mina (veel) kuskilt näinud või kuulnud, et Elmar Vaher või PPA tänane juhtkond nendele kuidagi vastu oleks. Kui keegi on neid asju näinud, siis näidake-viidake teistele ka.

Piirivalve tugevdamise osas on täna vaid olemas koalitsioonilepingus üks lühikene lause eraldi juhtimisstruktuuri loomise kohta, mille osas ei ole näinud ega kuulnud seda, kuidas see praktiliselt teostada, või kuidas see olukorda piiril aitaks vähendada. On olnud Helmede loosunglikke väljaütlemisi, et plaanitav tehno-piir on liiga kallis, keerukas ning selleks pole raha, kuid pole veel kuulnud alternatiivseid mõtteid või ettepanekuid, kuidas siis odavamalt või põhimõtteliselt teistmoodi ja efektiivsemalt piiri valvamine lahendada. Sisekaitsereservi osas olen kuulnud ametnike ja politseinike peas liikunud üsna mõistlikest mõtetest, aga need pärinevad juba ammu enne Helmesid, ja millele keegi (sh Vaher) minu teada vastu ei olegi (ja milleks sõdidagi vastu ideele, mis sinu asutusele tõotab kitsal ajal tuua 20 lisamiljonit?).

Teise punkti osas on täna ainsa asjana vaid Helme pressiesindaja vahendusel antud neljapäevane või reedene kommentaar, et Vaher on kõikidele nendele mõistlikele mõtetele vastu sõdinud ja peab seetõttu lahkuma. Arvestades seda, et samast allikast tulid ka täiesti alusetuteks osutunud väited Vaheri töösuhte peatamise ja tema suhtes distsiplinaarjuurdluse alustamise kohta (ja varem ka väga palju muid huvitavaid väiteid), siis julgen mina täna tõsiselt kahelda selle väite (et Vaher sõdis millelegi vastu) tegelikus tõelevastavuses.

Ma seejuures ei välista, et (lähi)tulevikus võivad Siseministeeriumist tulla ettepanekud, mis PPA peadirektorile täielikult vastukarva on, ning milledele ta siis hakkab kas süsteemi sees või avalikult vastu sõdima. Ja mis sellisel juhul tõesti viivad ilmselgelt PPA peadirektori vabatahtlikule või sunniviisilisele lahkumisele oma ametikohalt. Aga veelkord – täna ei ole mina veel näinud konkreetseid plaane-mõtteid ega Vaheri vastuseisu nendele.

Ja olemuslikult olen ma täiesti nõus sellega, et kui allasutusele juhile ei meeldi ministri mõtted ja plaanid; või lihtsalt koostöö ei klapi, siis normaalses demokraatlikus riigis lahkubki ametnik, mitte rahva poolt antud mandaadiga poliitik. Aga sellisel juhul peaks siseminister need vastuseisud ja probleemid korralikult ära fikseerima ja vajadusel ka avalikustama, ning pärast seda pole tõenäoliselt ei avalikkuse ega valitsuse poolt probleemi tülikaks muutunud amentiku vallandamisele läbi seadustes fikseeritud protseduuri.

Eelmisel nädalal nägime aga etteheidetena vaid mingeid uduseid või lihtsalt asjassepuutumatuid (Hannes Rummi juhtum) viiteid ning puhkusel viibiva siseministri kohusetäitja ebapädevat katsest PPA peadirektor enda käskkirjaga vabastada. Sellises olukorras muutus see küsimus automaatselt küsimuseks mitte Elmar Vaherist, vaid küsimuseks peaministri autoriteedist ja tõsiseltvõetavusest. Mille tagajärg on suure tõenäosusega selline, et kuni peaminister on Jüri Ratas, siis püsib PPA peadirektorina Elmar Vaher olenemata sellest, kas ja kuidas selline olukord meeldib siseministrile.

Paneb ikka kõvasti imestama, kuidas kaabud pärast 4-aastast „kõrvalt õppimist“ ja 100-t päeva valitsuses olekut end sellisesse veidrasse olukorda suutsid manööverdada. Annab (kas õnneks või kahjuks) alust eeldada, et ka sisulised mõtted riigi (või sisejulgeoleku) arendamiseks saavad kandma samasugust „kvaliteedimärki“
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36428
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas Kriku »

A4 kirjutas:Paneb ikka kõvasti imestama, kuidas kaabud pärast 4-aastast „kõrvalt õppimist“ ja 100-t päeva valitsuses olekut end sellisesse veidrasse olukorda suutsid manööverdada.
Ah, mis seal ikka imestada. Neile on toetuse säilitamiseks eluliselt vajalik opositsiooni tagasi jõuda.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Eks me peame ootama ära,mis juhtub kolmapäeval.
Küsimus on ju tegelikult rahas,viimaste andmete järgi peale teist kvartalit haigutas ju riigieelarves 52 miljoni suurune auk ning kuidas asjad kolmanda kvartali lõpus ehk siis uue riigieelarve läbirääkimistel on me ju ei tea.
EKRE rahandusminister ei ole ka selgitanud,miks leiti tema isa sõnul vajalik summa selle piirivalve eriüksuse jaoks(üle 20 miljoni) aga politseilt tahetakse 8 miljoni suurust kärbet teha.Midagi siin nagu ei klapi,kui see hõikamine oli paljalt propaganda eesmärgil välja hõigatud,siis on ikka pudru ja kapsad peades.
Teiseks see Ernitsa poolt välja käidud nimekiri,mis see endast kujutab ning miks seda vaid EKRE eliit teab on omaette jaburdus,see muidugi lisas veelgi õli selle nädala alguseks tulle.
Mu tagumikutunne ütleb,et mingis osas tuleb raha piirilõikude valmimiseks aga mitte Helmede poolt soovitud üksuse jaoks,rahanduslikult lihtsalt ei mängi asi välja.
Hetkel küll maailma majandus ohkas natuke peale suvist langust,kui Trumpi nõunikud olla mehe ümber rääkinud uute Hiina tollide asjus aga see ei muuda ju asja(kuni jõuludeni),sest mulle tundub,et tagasi sellelt rajalt USA enam ei keera.Mis tähendab aga ka parimal juhul meile majanduse jäämist samale tasemele väga pikaks ajaks.
Sise ja välisjulgeolek ei tohi olla loosungitega loodud asjad,see tekitab pingeid jõustruktuurides,mis personalile eriti hästi ei mõju.
Aga loodaks anonüümselt saada ka mõne piirivalve ja politseiniku kommentaare siia,sest nemad on ju need,kes tegelikult asjaga tegelevad.
virulane1
Liige
Postitusi: 56
Liitunud: 12 Apr, 2007 10:18
Asukoht: Ida-Viru
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas virulane1 »

Kaadripuudus politseis ilmselt süveneb.Täiesti on ära unustatud. et uuest aastast teenitusse tulijatele enam eripension ei kehti. Mingit lahendust pole ka pakutud. Vaevalt et sügisel on suur tung Sisekaitseakadeemiasse. Sellest aastast kehtima hakanud süsteem, et pensioni ikka jõudnud ametnik või saada pensioni ja edasi töötada ka suurt tulu annab. Igatahes minu tutvusrinkonna piirvanusesele lähenevatest politseikest ja piirivalvuritest paljud kavatsevad igal juhul penionile minna.
Leitnant erus. Alates 1992a. EPV,PPA,Kaitseliit. NA-s tankist Taga-Kaukaasias.
Kasutaja avatar
kangelaspioneer
Liige
Postitusi: 1044
Liitunud: 30 Dets, 2004 13:13
Asukoht: Tallinn/Tapa
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas kangelaspioneer »

Praegu veel väga suur defitsiiti ei paista. Probleem küll on olemas, kuid see paistab olevat pikaajaline.

https://www.err.ee/966279/sisekaitseaka ... -vastuvotu
Sisekaitseakadeemia korraldas politseiametniku, korrektsiooni ning maksunduse ja tollinduse erialale täiendava vastuvõtu, sest esialgse konkursi käigus kohad ei täitunud. Kõige rohkem vajatakse politseiametnikke.
Varasema 50 asemel võetakse politseiteenistuse rakenduskõrgharidusõppesse tänavu vastu hoopis 75 noort. Need kohad on küll täidetud, kuid see on tekitanud vabu kohti politseiametniku kutseõppesse.
Ehk siis üldine sisseastujate hulk on samaks jäänud, kuid jaotus on muutunud reapolitseinike kahjuks.
Pärtel
Liige
Postitusi: 491
Liitunud: 16 Sept, 2005 11:50
Asukoht: Lõuna - Eesti
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas Pärtel »

Ehk siis üldine sisseastujate hulk on samaks jäänud, kuid jaotus on muutunud reapolitseinike kahjuks.
Selle viimase lõigu valguses tulebki vaadata seda, miks 50 inimese asemel tahetakse võtta 75. Sest seaduse järgi veel enne 01.01.2020 ametisse võetu puhul laienevad talle eripensioni hüved, hilisematele enam mitte. Ja teadaolevalt kukkus suvine vastuvõtt Sisekaitseakadeemiasse läbi, kuna kandidaate oli vähem. Seega tehti uus värbamisvoor augustis. Praegu püütaksegi värvata niipalju kui võimalik, et lähiperspektiivis tühjaks jäävaid ametikohti (pensioniea täitumine) mingilgi määral täita. Välja on käidud ka arvud, et lähiaastatel (2019-2024) võib süsteemist penisonile minna ca 1000 ametnikku st neil täitub piirvanus.
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas Lemet »

Täiesti normaalne on, et kui ülemus on oma alluva suhtes usalduse kaotanud (Vaheril neid plekke seal pudipõllel ikka jätkub), siis tehakse talle ettepanek lahkumisavaldus kirjutada. 
Selle vastu ju keegi ei vaidlegi, et kui koostöö ei laabu, minnskse lahku. Lihtsalt ei tehta seda ühe imbetsillist ministrihakatise väljapressimise peale, vaid lähtudes seadusest- siseminister teeb peaministrile ettepaneku, seda kaalutakse ning kui leitakse, et selleks on alust, siis vabastatakse ametist. Mitte ei minda lollakalt õngitsema, et järsku näkkab.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36428
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Elmar Vaher

Postitus Postitas Kriku »

Lehekülg poliitmula eemaldatud. Palun tungivalt teemat mitte rohkem solkida.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist