Nüüd tõmban joone alla - aitab küll selle "soomuskirbuga" maadlemisest.
Tegin täna hädaga pooleks veel mõned pildid - kohe näitan - kus olen üritanud põhilisi vigu korrigeerida.
Kõigepealt uus detail - tankist. Minu jaoks teine figuur üldse, kuigi tunnistan ausalt, et seekord ma eriti ei panustanud, üritasin nii harju keskmise taseme saavutada, seepärast tüübist endast elusuuruses pilte ei tule - siis oleks näha, et tegu on Frankensteiniga...
Miks siis äkki figuur? Olen Minimaailmal märganud, et kui tavalise "igava" tanki või muu mudeli juures on figuur, eriti midagi toimetamas, on publiku huvi tunduvalt kõrgem - nii et vist eputamise mõttes...

Järgmine - siin on näha, et üritasin tungi aluspakule veidi pesu teha, et materjali faktuur paremini näha oleks. Tundub et mõjuski:

Sellel fotol paistavad granaadiheitjad. Laetud. Laengu topend võis olla kartongist? Äkki õlitatud, et vihma käes ikka kah pauku teeks? Igatahes värvisin need pea sama tooni, mis laternate katted - annab veidi kontrasti juurde:

Praktiliselt eelmise kordus, ainult teise nurga alt:

Siin on tõestus, et üritasin luuki übritsevat ketast veidi "väsitada", et tüübil seda julgem nühkida oleks:

Ja nüüd tuleb kõige suurem prohmakas, mida ma ise ei märganud. Õnneks oli viimasel kogunemisel, kus päris palju hinnalisi nõuandeid jagati, ka Jevgeni, kelle esimene küsimus oli suht retooriline: aga kuidas tornialust karbikut maha tõsteti? Ta ei märganud esimese hooga karbiku tagumisi tõstekonkse ja siis kui märkas, küsis, et miks karbik mootorikattega ühes tükis on? Loogika ütleb, et need detailid pidid raudselt teineteisest eraldatavad olema. Aga Hobbi Boss jättis asja kenasti kahe silma vahele ja kuigi ma ise olin fotosid enda arvates iga nurga alt uurinud, siis seda eraldusjoont lihtsalt ei näinud.
Nüüd siis on sellega korras:

Ja viimane - see on rohkem niisama, aga tegelikult on näha kena isetekkeline plärakas torni lae vasakus servas, kuskohast ja millal too sinna ilmus - ei tea. Ausalt. Pildistamise ajal äkki märkasin. Aga peab ütlema, et sobib päris hästi. Ahjaa, antenni panin kah paika, aga täiskõrgusega pilti siia pressima ei hakka - niigi tegin seekord suuremad pildid kui tavaliselt:

Mis tegemata jäi? Traadikääride käepidemed - no ei viitsinud enam mässama hakata, risk kuhugi fataalselt pihta saada on liiga kõrge, teinekord olen targem ja ei liimi enam pudinaid enne värvimist mudelile külge, kui pole just 100 prossa kindel, et vabalt ligi saan.
Tänan vaatamast, Urmas.