Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
hjl85
Liige
Postitusi: 6367
Liitunud: 16 Mär, 2018 11:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas hjl85 »

tympsa kirjutas:
Puurija kirjutas:Vene oligarh Mihhail Prohhorov müüb oma osaluse USA korvpalliklubis Brooklyn Nets 3,2 miljardi euro eest Hiina internetikaubamaja Alibaba nõukogu aseesimehele Joe Tsaile.
Mullu augustis müüs Vene ärimees Ališer Usmanov oma 30-protsendilise osaluse Arsenali jalgpalliklubis 661 miljoni euro eest.
Veebiportaali sports.ru asutaja Dmitri Navoša: „Rikkad venelased, kes investeerisid 2000ndatel Lääne spordimeeskondadesse on asendumas jõukate hiinlastega.“
https://www.bloomberg.com/news/articles ... ns-step-up
Hämmastav, et üks kossuklubi, pealegi veel mitte väga edukas, võib nii palju maksta . See uus areen isegi ei kuulu Prohhorovile vaid ta üürib seda . Ja eks seal on ka muud tegevust kui korvpall, jäähokit mängitakse ja kontserte korraldatakse.
Asukoht, asukoht ja veelkord asukoht kus klubi tegutseb Enne Brooklyni kolimist oli Netsi väärtus 312 miljonit. Lisaks mängijate väärtused, Viies klubi üle Brooklyni tõusis väärtus kordades. NBA klubidest asub ta väärtuselt 5-6-l kohal.
tornio
Liige
Postitusi: 71
Liitunud: 13 Mär, 2013 13:48
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas tornio »

huvitun kirjutas:Eelarvest on ettevõtmiseks palutud eraldada 85 miljonit rubla.
Ei, ikka 85 miljardit! (85 млрд рублей)
Kohalikud muidugi juba teritavad hambaid mis kole. Kohe panen ühe lingi Huumorinurka.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Miks vene rikkurid proovivad igasugu klubidega lõpetada on vist puht praktiline põhjus.
Vist on see Abramovitši lugu neil silme ees,kus Briti võimud proovivad meeest igati läbi valgustada(uurides,kust võis tulla näiteks raha klubi ostuks).
Ja parem vist juba müüa ning kiirelt raha kuskile mujale liigutada,sest muidu ühel päeval võib maksuamet ukse taga olla ning rahake,mis klubide all kinni muutub juba probleemiks.
Nüüd aga soovitan soojalt vaadata seda Vene blogiat ja opositsioonilist ajakirjanikku.Tegemist on konservatiivsemate vaadetega isikuga,kes samas ei nuta taga eriti NSVLiitu.Kanal,kus ta esineb(Stalingrad) räägib juba ise mehe vaadetest.Aga võimalik,et seal saab ta esineda sagedamini,sest Vene võimud pressivad igat kanalit ja valikuid on tema jaoks vähe.
https://www.youtube.com/watch?v=OUaEfNsWvp0
Esimene teema on Siber,põlengud ja vesi.
Nimelt tema väitel(millega ma nõustuks) on tulekahjud Siberis olnud tavapärased aga siin tuleb mehe sõnul mängu sõna-AGA.
Põlengud on viimastel aastatel järjest suurenenud ning jõudnud sellisele tasemele,kus enam ei saa eitada inimeste mõju nende algusele.
Põlengute kasv on selgelt näha hiinlaste raiemahtude suurenemise valguses ning kohtades,kust on saanud alguse põlengud.Nimelt hiinlaste raied on nagu rändtirtsude kari,mets võetakse maha aga enda järelt ei koristata üldse.Oksad ja muu kergelt süttiv kraam jäetakse lankidele kuivama ega viida ära,mistõttu on tuleoht kordades tõusnud.
Ning ka hiinlaste käitumised kuival ajal raielankidel on pehmelt õeldes vildakas,mis puudutab tuleohutust.See ongi viinud olukorrale,kus on tekkinud suured pinnad tuleõnnetuste jaoks.piisab äiksest näiteks maha jäetud kuivanud oksarägastikuga raiekohal(aga raiealad on meiega võrredes ikka kordades suuremad) ning asi läheb lõõmama.
Tagajärjeks on aga see,et juba hakkab raietest tekkinud suits muutma sademete tekkimist,mis omakorda on hakanud mõjutama jõgede veetaset,mees nimetab ka konkreetselt ühe suurema jõe nime,kus esimest korda ajaloos lõpetati selle aasta suvel laevaliiklus.Jõed aga pidavat olema Siberi alade trantspordi aluseks.Mehe väidetel on tulekahjudest tekkinud sudu hakanud blokeerima pilvestiku teket metsade kohal ning sademed on suundunud aladele,kus nad ei aita niiskusega metsade tervisele kaasa.
Teine probleem pidi olema sood-rabad ja nende kuivendamine.Hiinlased tegelevat sellega aktiivselt,et tagada metsa raieks teede ehitused,sest soodest-rabadest ei saa muudmoodi läbi.See omakorda vähendab aga pinnase niiskust ning meeletu kogus nendesse akumuleerunud süsinik on hakanud nn.kaitsekile kadumisel(mis on vesi) liikuma Venemaa põhjaalade kohale,soojendades selle piirkonna kliimat,tekitades omakorda probleeme nendele aladele.Kogu see kuum supp metsadega Siberis,tundub mulle on paras pomm Venemaa majanduse ja õkosüsteemi all,kui juba Stalingradi nimeline kanal laseb sellise asja eetrisse.
Huvitav on ka kommentaar Trumpi plaanile osta Gröönimaa,pidades seda reaalseks näitajaks sellest,kuidas USA tegelikult hindab Hiinat peamiseks ohuks maailmas,pidades reaalseks põhjuseks selle mõtte lennutamisel seda,et just Hiina aga mitte Venemaa on tegelik tulevane nn.Põhjatee kasusaaja.
Kolmas jutt on aga Venemaa tööhõive kohta ning millised probleemid see toob Venemaale peale 2020 aastat.Pange tähele,Venemaa tahab muuta töötundide arvu,mis seni piiratud 8 tunniga päevas.Medvedjev sooviks seda,et piirang tundidele kaotataks nagu ka tööpäevade arv nädalas.Mehe sõnul töötajate arv kahaneb meeletult,aastal 2005 oli tööhõive kuskil 90 miljoni juures,mis kahaneb aastaks 2020 80 miljonini.Ja kuna väga suur kogus nn.tööhõivet sisaldab ka nn.jõuametkondade hingekirjas olijaid ning teenindussfääris osalejaid,siis reaalse tootmisega tegelevat massi jääb kiirelt vähemaks.See aga omakorda põhjustab makselangust,mida soovitakse töötundide(tunnise päeva) limiidi likvideerimisega kompentseerida.Ehk siis tahetakse panna inimesi rohkem töötama ajaliselt ja saavutades sellega suuremat maksutulu.Küsitav taktika muidugi,kui minu käest küsida,sama arvab ka mees.
See kõik aga minu jaoks näitab seda,et üks suurim kirstunael Vene majandusele,rahvastiku vähenemine ning sellest tekkivad probleemid(trastiline vähenemine tähendab ka suurt survet pensionisüsteemile) on asjad,mis 10-15 aasta perspektiivis võivad väga hulluks muutuda ka Venemaal.Jah,kõrgtehnoloogilisem tootmine,kus maksubaas oleks suure oleks üheks paremaks lahenduseks aga ega inimesi lõputult töötama sundida ka ei saa,siis valitakse rohkem musti otsi ning tulu sellest ikkagi ei tule nagu ka see fakt,et suurem koormus inimestele viib ka suuremad probleemid silmapiirile.Eriti seda meditsiini kontekstis,mis väljaspool Moskvat on pehmelt õeldes nutune.Igatahes soovitan vaadata.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Venemaa panustab reservide suurendamise ja raha paigutamisele väärismetallidesse. Sõjatööstusega seotud panga kulda paigutatud raha hulk kasvab. Kulda on poole aastaga juurde ostetud ca 280 miljoni dollari eest. Seda on ca 8,3 tonni.
Russia's defense-focused bank steps up gold purchases: Finance Minister
Gold purchases jumped to 23.9 billion roubles ($362.15 million) from 0.8 billion roubles in the first half of the year
https://twitter.com/akihheikkinen/statu ... 2631715840
Russian state defense bank PSB discloses it has raised gold holdings 28 times in H1, to 23.9 bn rubles (eq. to 8.3 tonnes)
https://twitter.com/IvanTkachev1/status ... 8195342336
Russian state lender Promsvyazbank (PSBR.RTS) (PSB) has stepped up gold purchases in the market, Deputy Finance Minister Alexei Moiseev said on Tuesday.
His comments follow reports by Russia’s business daily Kommersant which cited a PSB earnings report last week that the bank’s precious metals purchases jumped to 23.9 billion roubles ($362.15 million) from 0.8 billion roubles in the first half of the year.

Based on the central bank’s gold purchase prices, the precious metals purchases were the equivalent of more than 8 tonnes of gold, the paper said.
https://www.reuters.com/article/us-russ ... SKCN1VH13M

Ka teised pangad on kulda ostnud.
There were rumours about “Venezuelan gold” but it’s a pure speculation. Other Russian state banks, VTB and Sberbank, significantly increased their gold holdings too in Q2
https://twitter.com/IvanTkachev1/status ... 8195342336

Proovin leida graafikut, mis oli eelmine nädal olemas ühes postituses. Seal oli Venemaa rahareservide kasv viimaste aastate suurim.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Macron ei öelnud, kas ta tahab kaotada Venemaale Krimmi annekteerimise ja Ida-Ukraina konflikti sekkumise eest kehtestatud sanktsioonid, aga märkis, et uued sanktsioonid „ei ole meie huvides”. Macroni sõnul on aeg „meie suhted Venemaaga ümber mõelda”. Mida see tähendab, ta ei täpsustanud, vahendab Associated Press.

Macron hoiatas oma kõnes, et Venemaa kaugemale eemale tõrjumine oleks „sügav strateegiline viga”. Macron ütles, et Euroopa nõrkused ja vead on aidanud Venemaal tugevdada oma liitu Hiinaga ja taastada oma mõju Süürias, Liibüas ja mitmel pool Aafrikas.

Macron ja Venemaa president Vladimir Putin kohtusid eelmisel nädalal ja lubasid anda uue tõuke rahuläbirääkimistele Ukrainas. Muudes küsimustes jäid nad aga erimeelsustele.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87248581
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Leo »

kaugeltuuriv kirjutas: See kõik aga minu jaoks näitab seda,et üks suurim kirstunael Vene majandusele,rahvastiku vähenemine ning sellest tekkivad probleemid(trastiline vähenemine tähendab ka suurt survet pensionisüsteemile) on asjad,mis 10-15 aasta perspektiivis võivad väga hulluks muutuda ka Venemaal.Jah, kõrgtehnoloogilisem tootmine,kus maksubaas oleks suure oleks üheks paremaks lahenduseks aga ega inimesi lõputult töötama sundida ka ei saa,siis valitakse rohkem musti otsi ning tulu sellest ikkagi ei tule nagu ka see fakt,et suurem koormus inimestele viib ka suuremad probleemid silmapiirile.Eriti seda meditsiini kontekstis,mis väljaspool Moskvat on pehmelt õeldes nutune. Igatahes soovitan vaadata.
Internetis on kirjas, et praegust sündivust arvestades peaks Venemaa elanike arv vähenema kusagile 125 milj peale aastaks 2050. Näiteks 2013. aastal oli iga fertiilses eas naise kohta 1,7 last, mis on ikka reipalt allapoole rahva taastootmise piiri, mis on mingi 2,1 või 2,2. Arvestades 2013. a alanud sanktsioone, on sündivus tänaseks kindlasti langenud. Sarnaste probleemidega maadlevad enamik Euroopa riike ja üheks lahenduseks on kindlasti kõrgtehnoloogilisem tootmine, mis Venemaa puhul eriti ei tööta, sest kõrgtehnoloogiasse investeeritakse vähe ja seegi vähene valgub peamiselt sõjatehnika arendamiseks. Venemaa majanduse eripära ongi see, et enamik tööstusettevõtteid asuvad 12 miljonilinnas või nende läheduses, ülejäänud on monofunktsionaalsed asulad, näiteks suure metallitööstuse või naftamaardla ümber kujunenud linnad, mida on täpselt sama kauaks kui nimetatud tehas töötab. Suur osa Venemaast on euroopa mõistes kolgas, kus on natuke põllumajandust ja väike-ettevõtlust, kuid üldiselt inimesed elavad vaeselt.
Kasutaja avatar
huvitun
Liige
Postitusi: 1285
Liitunud: 28 Mär, 2014 9:20
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas huvitun »

Selline artikkel. Ehk on juba onud aga kordamine ei tee ka paha.

https://pikabu.ru/story/kakova_realnaya ... 18_6080899

Venemaa perekonnaseisuameti "keskosakonna" andmetel oli 1. juuni 2010 seisuga 89 miljonit 654 tuhat 325 inimest.
Aastal 2011 lahvatas skandaal. Noor neiu nimega Jekaterina Ulitina, analüütilise keskuse töötaja, avaldas perekonaaseisuameti andmed 1 juuni 2010 a seisuga. Elusat elanikkonda oli 89 654 325 inimest. Naine tõi ka päris statistikat: 2009 a suri 5 miljonit ja 854 inimest. 01.01.2010 - 01.06.2010 suri aga 4 miljonit 678 856 inimest. Poolteise aastaga läks loojakarja 10 679 710 inimest."

Autor võtab kokku et üle 124 miljoni venemaalasi ei ole. 2018. a seisuga.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Kriku kirjutas:
Macron ei öelnud, kas ta tahab kaotada Venemaale Krimmi annekteerimise ja Ida-Ukraina konflikti sekkumise eest kehtestatud sanktsioonid, aga märkis, et uued sanktsioonid „ei ole meie huvides”. Macroni sõnul on aeg „meie suhted Venemaaga ümber mõelda”. Mida see tähendab, ta ei täpsustanud, vahendab Associated Press.

Macron hoiatas oma kõnes, et Venemaa kaugemale eemale tõrjumine oleks „sügav strateegiline viga”. Macron ütles, et Euroopa nõrkused ja vead on aidanud Venemaal tugevdada oma liitu Hiinaga ja taastada oma mõju Süürias, Liibüas ja mitmel pool Aafrikas.

Macron ja Venemaa president Vladimir Putin kohtusid eelmisel nädalal ja lubasid anda uue tõuke rahuläbirääkimistele Ukrainas. Muudes küsimustes jäid nad aga erimeelsustele.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87248581
https://edition.cnn.com/2019/08/27/poli ... index.html

Veel üks artikkel juurde asjale,kellele meeldib otseselt Putin(Trump ja Itaalia peaminister),kellele on Putin lihtsalt see,keda tuleb taluda lähtudes oma huvidest(Jaapan),kes peab Putinit ja üldiselt Venemaad asjaks,kes proovib Läänt lõhkuda ning samas haistab raha tegemise võimalust,proovides laveerida USA ning Saksamaa positsiooni vahel(Macron ning Prantsusmaa üldiselt) ning kes otseselt Lääne ühtsust ning Venemaa suhtes karistamist jätkamist pooldaks(Merkel Saksamaa näol,koos brittide ning pakuks ka Kanadaga,kuigi Kanadat otseselt ei märgita).Artikkel aitab aru saada ka selle Macroni jutule,peale G7 kohtumist.
Nii,et ega Trump pole tegelikult üksi Venemaa tagasitoomisele raha ja maailmapoliitika juurde.Seal oleks hetkel temaga koos Itaalia,Jaapan ning Prantsusmaa.Rängalt vastu oli kohtumisel Saksamaa,Kanada ning Suurbritannia.
Kindlasti vastu oleks ka USA Kongress aga seda ei saa siia juurde märkida,kui riiki.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Kriku kirjutas:Itaalia poliitikast: Putini suur sõber Matteo Salvini (Liiga) sõi peaminister Conti ja ilmselt ka 5 tähe liikumise koalitsioonist välja: https://www.postimees.ee/6757805/itaali ... vini-vastu

Eesmäek on erakorralised valimised, kus Liiga suurt võitu loodab. Teise Putini suure sõbra Berlusconi comeback on ka õhus ja siis nende koaleerumine.
Läks aga teisiti ja Conte jätkab uues koalitsioonis peaministrina: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=87269989
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas nimetu »

See on nii Itaaliale kui tema liitlastele palju kasulikum variant. Kuigi ka opositsioonis võib Salvini korraliku mürglit teha. Vähemalt on üks putinoid mõneks ajaks võimust ilma.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Macron hoiatas oma kõnes, et Venemaa kaugemale eemale tõrjumine oleks „sügav strateegiline viga”. Macron ütles, et Euroopa nõrkused ja vead on aidanud Venemaal tugevdada oma liitu Hiinaga ja taastada oma mõju Süürias, Liibüas ja mitmel pool Aafrikas.
..täpselt samamoodi arvasid muideks inglased ja prantslased ka 1938.a - et füüreri "eemale tõrjumine" oleks ikke "sügav strateegiline viga" :cry: ..ning lasid füüreril niikaua ümberkaude maid alla neelata, kuni järg inglaste-prantslaste endini jõudis :lol:

Kui inglased näikse sellest õppinud, siis konnaõgijad on küll niisama lollid edasi :wall:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Leo »

Prantslastel kipub meelest minema, et see, kes ühele poole kummardab, persendab samal ajal teises suunas. Üritatakse mingit oma joont ajada ja kõikidega diili teha. Kuid reeglina see lõpeb nii, et kõikidega on suhted läbi. Itaalia populistid on ka kõvad jutumehed, teades, et EL ei lase nii suurel euroriigil pankrotti minna. Võiksid huvipärast eurotsoonist välja astuda, lõppeks see lõputu punnitamine ära ja teised eurooplased saaksid jälle odava turismiriigi.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19207
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Venemaa riigieelarvest ca 5% on kuludeks, mis on salastatud.
5% of the Russian Economy Is Classified Spending, Reports Say
https://twitter.com/Atamansikka/status/ ... 1133373445
https://www.themoscowtimes.com/2019/08/ ... say-a67047
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
feuerwerk
Liige
Postitusi: 180
Liitunud: 05 Dets, 2014 13:32
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas feuerwerk »

ruger kirjutas:Venemaa riigieelarvest ca 5% on kuludeks, mis on salastatud.
5% of the Russian Economy Is Classified Spending, Reports Say
https://twitter.com/Atamansikka/status/ ... 1133373445
https://www.themoscowtimes.com/2019/08/ ... say-a67047
Mul saan nii aru, et see osakaal on väheke hullem, kui 5% riigieelarvest.
Kogu riigi majandusest on 5% salastatud.
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Health »

kaugeltuuriv kirjutas:Vaadake kindlasti lõiku alates 33 minutist,Karjalas on alustatud nn.soome lugu.
Nimelt on välja kaevatud Soome sõjas surnud punaväelased ja eraisikud,kes ajalooprofessori sõnul on tegelikult NKVD poolt hukatud(pakun,et desertöörid,ohvitserid kes ei suutnud võidukat sõda ellu viia,jne.).Punnitatakse aga seda,et need on hukatud soomlaste poolt,tahetakse panna vist ausammas ,mis oleks mälestuseks võitlejatele,keda hukkasid fašistlikud soomlased.
Ajaloolane võrdleb seal toimuvat Katõni vassimisega.
Isik,kes tõestas,et hukatud erinevatest rahvustest isikud ja sealhulgas venelastest sõdurid on ohvrid tšekaa mõrtsukatele on nüüd riigireetmisega kohtu all.
Mul tekkis küsimus,miks need soomlased jälle hammaste vahele on jäämas,ju siis sellest loost lastega enam ei vääna midagi rohkem välja.

akfi poolt nimetatu on ka nüüd otsaga ERRi ja välismaa meediasse jõudnud.

https://www.err.ee/975961/meedia-kremli ... suuks-teha

https://www.independent.co.uk/news/worl ... 84336.html
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Almar ja 18 külalist