Donald Trump tagasi?

Tagantjärele tarkus on täppisteadus. Või kui tädil oleks rattad...
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kliimamuutustest

Postitus Postitas Kriku »

Ise ta väidab, et see on libauudis: https://www.cbsnews.com/news/trump-nuke ... fake-news/
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

See oleks küll kena must huumor,kui asi tõsi oleks ning Geenius tõesti seda küsis.Uudis jõudis juba mitu päeva tagasi ka BBC peale,võimalik,et mehe eitus ja ütlemine,et asi on Fake News tuli pärast Boltoni sekkumist(talle lihtsalt tegi Bolton selgeks,et kuidagi tuleb asja eitada,sest tegemist on oi oi,kui suure ämbriga).Millegi pärast ma usun,et ta võis isegi asja küsida,sest lugedes temast raamatut sain selgeks,kuivõrd ta unistab elust tagasi aastakümmnetesse 50-nd ja 60-nd ning tollal tõepoolest ka osad teadlased uskusid,et see oleks lahendus.Peamiselt selle tõttu,et tuumateema oli tollal in igalpool(planeeriti näiteks tuumajõul liikuvaid ronge ning isegi autosid.USA poolt tehtud uuringutest tuumamootoriga tiibraketi kohta on palju infot,seda proovivad venelased siiani teha.Kõige kaugemale vist jõuti lennukite osas,nii venelased,kui USA said isegi lennukid üheks kaheks korraks lendama).Ning,mis tollal oli mõtetes on OK ka Geeniuse peas,seda tõi raamat Geeniuse kohta selgelt välja.Tollal lihtsalt ei teatud veel tuumasaastest kõike ja teemaga rohkem arenedes,kadusid ka illusioonid kõikevägevuses.
Lihtsalt merevee soojenedes orkaanid ka tugevnevad ja sagenevad ning looduse poolt on USA sellises kohas,kus nood kipuvad kõige sagedamini maanduma.
Ei puuduta küll asja aga vist oli BBC peal ka väike lugu ühest USA blogiast,kes nalja pärast pakkus peale Geeniuse uudise ilmumist orkaanide vastu püssikuulide kasutamist.Ja uskuge või mitte aga oi oi,kui palju USA kodanikke pidas seda täiesti heaks lahenduseks,usus,et püssikuulid ja muu moon(peaasi,et plahvataks) on hea asi orkaanide vastu.Mees seletas,et,ta tõesti tegi nalja aga nüüd ummistavad tema blogi igasugu "geniaalsed" pakkumised,kaasaarvatud pakkumised suurtükkide ja tuumapommide kasutamiseks.Kusjuures täiesti tõsiselt osad pidavat seda pakkuma.
Walter2
Liige
Postitusi: 3979
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Walter2 »

Ega ilmaasjata ei kutsuta üht teatud riiki Lollidemaaks. :mrgreen:
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Tegelane5
Liige
Postitusi: 799
Liitunud: 07 Veebr, 2009 12:28
Kontakt:

Re: Kliimamuutustest

Postitus Postitas Tegelane5 »

Kriku kirjutas:Ise ta väidab, et see on libauudis: https://www.cbsnews.com/news/trump-nuke ... fake-news/
Mingi versioon on et orkaanide vastu tuumarelva kasutamise kaalumine oli mõeldud hoopis lekitaja väljaselgitamiseks :scratch:
https://www.dailywire.com/news/51073/di ... -j-knowles
The third possibility seems most likely: that Trump raised the strange idea to ferret out leakers. For years the President has inveighed against leakers as “traitors and cowards,” vowing to “find out who they are!” How could a disgruntled staffer resist spilling news of a prospective nuclear attack on storm clouds? Just this past February, the White House suffered its worst leak yet when a staffer sent the President’s private schedules to journalists. Is it mere coincidence that Axios broke that story as well?
Ning peale seda sai Trumpi abi (või kesiganes personal assistant on) kinga ka.
Her “decision to leave” came after her boss learned that she had, in the words of the Times, “indiscreetly shared details about his family and the Oval Office operations she was part of at a recent off-the-record dinner with reporters staying at hotels near Bedminster, N.J., during the president’s working vacation.” In other words, she’s a leaker!
https://theslot.jezebel.com/well-it-sur ... 1837736890
[i]“It is difficult to get a man to understand something, when his salary depends on his not understanding it.” [/i]
Kalakala
Liige
Postitusi: 438
Liitunud: 25 Aug, 2014 7:33
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kalakala »

https://www.politico.com/story/2019/09/ ... at-1484337
USA sõjaväe transpordi lennukid on hakanud oma lendudel USAst Kuweiti tankimas käima väikesel Glasgow lähedasel kohalikul tsiviil lennuväljal. Varem tangiti ikka mõnes rohkem teele jäävas USA baasis Hispaanias või Saksamaal või Itaalias. Seal on kütus odavam ka. Kuna Shoti lennujaama lähedal on juhtumisi Trumpi Turnburry golfiklubi siis ööbivad seal ka lennukimeeskonnad. Seda kohalikku lennijaama ähvardas sulgemini, kuna äri nagu pole. Kui see lennuväli kinni pannakse siis oleks ka Turnberry golfiklubil kööga.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas ruger »

Donald Trump lasi oma julgeolekunõuniku John Boltoni lahti
https://maailm.postimees.ee/6774919/usa ... ekunouniku
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
nimetu
Liige
Postitusi: 7574
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas nimetu »

Donald Trump lasi oma julgeolekunõuniku John Boltoni lahti
Mis on omakorda üks fiasko, sest Trump väidab, et ta lasi Boltoni lahti tema vastuoluliste vaadete ja ettepankute tõttu, kuid Bolton väidab, et soovis ise lahkuda ja Trump oli lubanud seda järgmisel päeval temaga arutada.
:roll:
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Bolton sai kinga ja sellepeale tuli mulle pähe paar võimalust,miks seda tehti.
Esimene variant.Võimalik,et välja tilkunud andmed kõrge Vene ametniku kohta,kes salaja toodi Venemaalt USA-sse,et ära hoida viimase vangistust tehti ilma stabiilse Geeniuse teadmata.Ning Donaldile tuli CNN-st tehtud informatsiooninupuke üllatusena.Boltonile pidi selline asi nagu agendi äratoomine olema teada,ma isegi usun,et mitte sattuda rumalasse olukorda õeldi Donaldile,et ta teataks nagu teda olevat informeeritud.Kuigi samas ei teadnud asjast mõhkugi.Mis tähendaks aga seda,et julgeolekustruktuurid sügavalt kahtlustavad Geeniust ikkagi mingites äri sidemetes Kremliga ning too kõrge ametnik võis anda aastate jooksul julgeolekuga seotud isikutele infot ka Trumpi kohta(kaua enne viimase saamist presidendiks).Ma usun,et see on kõige parem variant,miks Bolton nii kiirelt,peale nädalake lekkinud infot kinga sai.Geenius sai maruvihaseks,sest ei tea,mida see endine kõrge ametnik(väidetakse,et viimane töötas tippnõunikuna Putini administratsiooni juhataja juures.Ja seda Venemaa meediakanalites.Väidetavalt viisid USA luurajad ametniku ära koos perekonnaga,lavastades traagilise õnnetuse pere puhkusel Balkanil).Seega viimane võis omada juurdepääsu just Kremli ja Geeniuse ärisidemetele.
Variant kaks.P-Korea saaga totaalne läbikukkumine.Junn III teatas paar päeva tagasi,et ta ei soovi hetkel rohkem tuumadesarmeerimisest rääkida ega Donaldiga kohtuda.
Ka ligi lähedane võimalus,et selle pärast anti kinga.See oli Donaldi üks peamisi välispoliitilisi eesmärke aga vaadates,kuidas madin Hiinaga areneb on ju selge,et Junn III on samasugune survevahend hiinlaste käes nagu ka nendepoolsed tollid USA kaupadele.Üks on poliitiline kruustang(teades,kui palju Donald sellesse projekti panustada taha) teine majanduslik.
Variant kolm.Iraan.Kuigi Boltonit peetakse pistrikuks ja eriti Iraani vastases retoorikas,siis meenutagem,et viimane on olnud küllalt pikalt seotud USA julgeolekuga.Seega ta teab,kui reaalsed võimalused USA-l tegelikult on.Lugedes raamatut Geeniusest(Fire and Fury) saab väga hästi selgeks,milline on juutide lobby mõju Donaldile.Eelkõige Kushneri kaudu,näiteks väimeespoisi isa ja Netanyahu on väga sõbralikes sidemetes,võiks õelda,et viimane on lausa perekonnasõber Kushneritele.Võimalik,et Israel tahab Iraani ka sõjaliselt survestada aga teha seda USA kaudu,Bolton aga keeldus,nähes asja perspektiivitust.
Hea muidugi,et Bolton ei saanud asjast teada tualetis istudes nagu seda juhtus endise USA riigisekretäriga.
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Roamless »

mida see endine kõrge ametnik(väidetakse,et viimane töötas tippnõunikuna Putini administratsiooni juhataja juures.Ja seda Venemaa meediakanalites.Väidetavalt viisid USA luurajad ametniku ära koos perekonnaga,lavastades traagilise õnnetuse pere puhkusel Balkanil).
Putini meedia juba jõudis teatada, et tegu olla olnud mingi kõrgetasemelise sekretäriga (või oli nõunik, pole enam meeles), kes Putinile ligipääsu ei omanud ja oli lihtsalt varem kinga saanud, eks need reetmise viljad on venelastele jälle valusad. Jutt ka lapsikult rumal, oleks teatud, oleks väidetav spioon nö õnnetuses surma saanud või reetmise eest kohtu alla läinud.
Samuti käis inglisekeelsest meediast läbi, et nn kõrgetasemeline agendi puhul kahtlustati mõneks hetkeks, et ta on topeltagent, sest ei kiirustanud Venemaalt lahkuma, kui ilmnes paljastumise oht.
Unforeseen consequences
blueant
Liige
Postitusi: 347
Liitunud: 02 Veebr, 2015 23:40
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas blueant »

kaugeltuuriv kirjutas:Bolton sai kinga ja sellepeale tuli mulle pähe paar võimalust,miks seda tehti.
https://mobile.twitter.com/lorenraedej/ ... 25632?s=21
-Boltonil oli null liitlast nii Valges Majas kui väljas.
-tema SUURED seisukohad ja arvamused ei klappinud kordagi ideega, et Trump on hea kokkulepete sõlmija (dealmaker).

Ühesõnaga lärmakas ja kasutu uhkete vuntsidega mööbel. Trump olevat tekkinud komme McMasterile (eelmine NSA) helistada ja rääkida, et igatseb :D
teeline35
Liige
Postitusi: 1543
Liitunud: 11 Apr, 2010 9:21
Asukoht: LÄÄNEMAA
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas teeline35 »

Kõigepealt eesti keeles USA spiooni venemaalt välja toomisest;
https://www.err.ee/978766/meedia-usa-to ... va-spiooni
CNN-i andmeil toodi spioon Venemaalt välja 2017. aastal, sest kardeti, et president Donald Trump ja tema valitsus võivad spiooni kogemata paljastada. USA Luure Keskagentuur (CIA) eitas seda.
Kõnekas.
Allikas pakkus USA luurele informatsiooni, mis viis järelduseni, et Putin juhtis 2016. aasta USA presidendivalimiste ajal isiklikult Vene infooperatsiooni Trumpi kasuks ja tema demokraadist rivaali Hillary Clintoni kahjuks, kirjutas Times.
Spioon andis ka teada, et Putin oli seotud USA demokraatliku partei rahvuskomitee häkkimisega, mille tulemusel paisati meediasse hulk demokraate halvas valguses näidanud e-kirju.
Rohkem ei kommenteeri.
ERR kirjutab ka julgeolekunõunik Boltoni vallandamisest;
https://www.err.ee/978903/trump-valland ... ku-nouniku
"Väga Stabiilne Geenius" väidetavalt heidab siis Boltonile ette halvenenud suhteid Iraaniga!
USA rahandusminister Steven Mnuchin teatas teisipäeva õhtul, et Trump on valmis eeltingimusteta kohtuma oma Iraani kolleegi Hassan Rouhaniga. Arvatakse, et Trumpile ei meeldinud ka see, et Bolton ajas suhted Iraaniga liiga pingeliseks.
Huvitav kas Iraani liider Hassan Rouhani saab olema kolmas "hea mees ja suurepärane sõber Ameerika Ühendriikidele" Põhja-Korea liidri Kim IL Youngi ning Venemaa presidendi Vladimir Putini kõrvale? :)
(Üli)koolitamata,aga lugeda kirjutada mõistan.
Runkel
Liige
Postitusi: 2816
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Runkel »

Kes on pistrik ja kes on tuvi?
Kaks momenti. Kui oli küsimus kas (ja kuidas) Süüriat karistada keemiarünnakute eest, siis, kui langes otsus liitlastega koos, et keemiataristule pannakse paugud teele, "säutsus" geenius eelhoiatavalt, et hoidke alt, me tuleme. Assad ja Putin ja "keemikud" said vajaliku info. Tollele hetkele tagasi mõeldes olen endiselt hämmingus. Kui juba mu meelest õigustatult rünnata, siis nii, et tolm taga ja pilpad järel. Rünnaku järelkajast jäi mulje, justkui tänu James "Mad Dog" Mattise tegutsemisele sai pauk nõnda sümboolne!?
Teiseks, pärslaste allatoodud USA droon. Sõjaline kättemaks oli tulemas, tuli ... ei midagi. Küllap pistrik oleks pärslaste õhutõrje ära nudinud, arvan, et Bolton toetas seda liini. Vastusamm oli majanduslik, sanktsioonide keeles (mida ma antud juhul isegi toetan). Ilmselt Bibi lootis sõjalist lööki. Kushnerid on olnud demokraatide toetajad (kas seal "Tules ja raevus" pole mitte sellest kirjutatud?), küllap muuhulgas ka "pereringist" tuli signaal võtta asja "rahulikult".
Lõpetuseks. Kui Trumpil on plaan võõrsilt tulema tulla, siis tuvil on ikka raske pistrikku mängida. Mitte et ma tomahawke pildudes kodusadamasse suundumist vahvaks plaaniks peaksin.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Veel on end Trumpi lähedal kindlalt sisse seadnud Valge Maja sotsiaalmeedia direktor Dan Scavino, kes täidab üliolulist ülesannet: haldab presidendi Twitteri-kontot. Varem oli ta ühe Trumpi golfiklubi juhataja. Väljaanne Politico kirjutas selle aasta mais, et USA riigipea küsib oma digitaalstrateegi arvamust ka terves hulgas muudes küsimustes alates immigratsioonist ja lõpetades sõdurite arvuga Süürias.

Kui Trump teatas mullu detsembris vägede Süüriast väljatoomisest, tuli rühm kongresmene mõne aja pärast Valgesse Majja, et veenda teda sellest loobuma. Trump kuulas nad ära, käskis Scavino kohale kutsuda ja tal neile teatada, et Süüria-otsus on saanud sotsiaalmeedias ohtrasti positiivset vastukaja. Sellega oli kõik öeldud. Poliitikud jälgisid sündmuste kiiret arengut suu ammuli, kuid Scavino jaoks oli see tavapärane tööpäev. Olgu öeldud, et lõpuks mõtles Trump jälle kord ümber ja otsustas osa sõdureid Süüriasse jätta.

[...]

Scavino on üks neljast algsest insaiderist, kes on olnud pidevalt Trumpi kõrval. Palka sai ta suviste andmete järgi sama palju kui nüüd sule sappa saanud riiklik julgeolekunõunik Bolton: 183 000 dollarit (ümardatult 166 000 eurot) aastas. Sellega kuulub üldiselt teisejärgulist ametikohta täitev sotsiaalmeediadirektor Trumpi töötajate palgataseme tippu.

See, kuidas Trumpi säutsud sünnivad, on hästi hoitud saladus, kuid ta on ka ise tunnistanud, et Scavino jälgi võib näha kõikjal Twitteris. Trump väidab, et üldiselt kirjutavat ta oma säutse ise, kuid vahepeal lubavat nõunikul aidata neid kujundada. On ka teada, et Trump dikteerib oma säutse Scavinole, kes need siis kirja paneb.
https://epl.delfi.ee/valismaa/trumpi-me ... d=87410581
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas Kriku »

Pendel muudkui kõigub: radikaliseerumine toimub ka demokraatide hulgas.
Kui praegune president on juba sümbol sellest, et maailm on päris ettearvamatu koht, siis vastava muutuse on läbinud USAs ka Demokraatlik partei. Aset on leidnud partei selge radikaliseerumine ning populismist ollakse tänaseks nakatunud vastaspoolega täiesti võrreldaval määral. Ei ole liiast väita, et Demokraatliku partei kandidaadi võimule saamise korral realiseeruks investorite jaoks pigem negatiivne stsenaarium. Investoritele meeldivat mõõdukust tänapäeva maailmas lihtsalt enam ei eksisteeri.

Näiteks on võimalike Demokraatliku partei presidendikandidaadi kandidaatide poolt antud signaale, et eratervisekindlustus võidakse likvideerida, ravimite hindu senisest oluliselt rohkem reguleerida ning luua suisa riiklik tootmisettevõte, mis toodaks geneerilisi ravimeid.

Finantssektor satuks löögi alla seetõttu, et planeeritakse muuta lihtsamaks eraisiku pankrotiprotsess. Mõista on ka antud, et mõningad finantskriisijärgsed ühinemised ei ole olnud üldise hüvangu kontekstis positiivsed ning seega tekib võimalus selleks, et mõned suured finantssektori ettevõtted lähevad tükeldamisele.

Kaitsetööstus kannataks seetõttu, et vähemalt praegu räägitakse selgelt madalamast kaitse-eelarvest ning katsetööstuse «Suur Viisik» ei ole vähemalt retoorikas just «heas nimekirjas».

Energia kontekstis on lubatud võimule saades koheselt kuulutada moratoorium uute leiukohtade kasutuselevõtule, keelata mittekonventsionaalsed naftapumpamismeetodid (näit. nn frakkimine) ning sisse viia üldine ja laiapõhjaline süsinikumaks.

Tehnoloogiasektori koha pealt on vihjatud sellele, et suurimad tegijad on saavutanud liiga suure mastaabi ning sarnaselt pankadele tuleks neid tükeldama hakata.
https://leht.postimees.ee/6780064/peete ... 1547385444
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS - Donald Trump ON USA president

Postitus Postitas ruger »

Donald Trump nimetas uue julgeolekunõuniku
I am pleased to announce that I will name Robert C. O’Brien, currently serving as the very successful Special Presidential Envoy for Hostage Affairs at the State Department, as our new National Security Advisor. I have worked long & hard with Robert. He will do a great job!
https://twitter.com/realDonaldTrump/sta ... 4522309633

DT lähikondlaste ja ametist lahkunud ja vallandatute nimekiri pikeneb muudkui
https://www.nytimes.com/interactive/201 ... ation.html
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist