Tsiteeri:
Pigem vist ei. Minu segasevõitu küsimise mõte oli ikkagi teine - kui A4 palus osutada, et mitu korda oleks seda "reservi" vaja olnud viimase 25 aasta jooksul, siis Trumm osutas, et sõjaväge pole ka vaja läinud. Mina jälle arvan, et see on demagoogiline väide, sest kuna sisekaitseprobleem tundub (sellesama Trummi sõnul) väga suure ja tõenäose probleemina siis minu arvates oleks see pidanud juba juhtuma.
Sisekaitseprobleem juhtuski 2007. a aprillis ja osalenuna (muidugi riigi poolel) mäletan hästi, mis seal toimus ja kui palju õnneks läks.
Näiteks üks järelm 2007 sündmustest oli see, et Kaitseliidus asuti (taas)looma sisekaitsekompaniisid.
Looma hakati seepärast, et "avastati" pärast, et polegi sellist jõudu, mis tugevdaks politseid ja võtaks kiiresti valve alla olulised objektid.
Et "demagoogia" mõte oli viidata, et taolised valmisolekud ei saa olla õigustatavad sellega, kas juhtus või ei juhtunud.
Soomes ehitatakse tuumapommikindlaid varjendeid tänaseni, paraku tuumasõda pole vahepeal juhtunud.
Võiks tõlgedada ju ka sedapidi - et venelased mässasid 2007 (sisejulgeoleku kriis) seepärast, et sisejulgolek oli lahjavõitu, aga sõdima ei hakatud seepärast, et sõjaline kaitse oli parem. Vastane tajus meie nõrkust seal. Või kuidas?