Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest koolides.

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Veiko Palm »

Mina ei loe kõiki postitusi militaar.net-s. Üleüldse süübin ma teemadesse väga vähe ja olen äärmiselt pealiskaudne. Mul on palju muidki kehvasid kogemusi. See kõik on öeldud selleks, et natukenegi põhjendada järgnevat postitust. Õigemini vihakõne.

Kallid foorumlased Fucs, Borja ja Kriku - kui te muidu reeglina näitate üles süvenemist teemasse ja tavaliselt mõtlete oma postitused läbi, siis kas see kehtib tõesti ainult nende teemade puhul, millest te huvitute? See lahmimine, mida te produtseerisite selle konkreetse lehekülje postitustel (peale minu postitust) ei tee teile au mitte ühestki küljest. Mulle tundus, et teie postituste initsiaatoriks oli just minu postitus. Või te arvate, et suudate lihtsalt sama sooja ja vana rasva pealt igasse teemasse teksti produtseerida. Tagasihoidliku (või noh, miks just tagasihoidliku) foorumlasena teen omaltpoolt teile suure häbi.

Ja asja juurde. Kas te märkasite, et mina tegin kaks postitust? Kas te märkasite, et keskendusin ainult tõlkeveale dodgeball-nimelise mängu tõlkimisel rahvastepalliks? Kas te märkasite, et ma osutasin, et seesama dodgeball, mille ärakeelamisest räägitakse Kanadas, ei ole üleüldse sama mäng, mis rahvastepall? Seal pole mitte mingit sarnasust. Kas te märkasite, et ma osutasin, et dodgeballi keelamisest räägitakse läbiviidud uuringute põhjal, mitte pole see kellegi arvamus? Kas märkasite, et ma osutasin, et keegi ei ole Eestis viljeldava rahvastepalli kohta samasuguseid uuringuid läbi viinud, ega keegi ei ole algatanud teemat rahvastepalli kooliprogrammist väljaviskamiseks? Üksikut reporteri (kes samuti ei ole aru saanud dodgeballi mängust) tööõnnetust ei saa pidada mingiks "liikumiseks".

Kui te seda kõike märkasite ja ikka (vabandust väljenduse eest) jahute mingit täiesti teemaga kokkusobimatut jama ning produtseerite tekste lumehelbekestest, võrkpallist ja (kellegi lemmikteemast) Brüsselist tulevast "tarkusest", siis te olete kas siinkohal langenud tavalise delfisti tasemele või olen mina sunnitud kummardama teie lõpmatu tarkuse ees, sest mina seostest aru ei saa. Seda kummardamist olen ma loomulikult nõus tegema iga kell.

Ning kui soovite rääkida sobivatest või sobimatutest sportmängudest meeskonnatöö ja kehalise arengu võtmes, siis ka selles vestluses olen nõus osalema. Kuid mitte seotuna asjatundmatu lobaga inimeste suust, kes võtavad sõna dodgeballi kasulikkuse teemal, seda mängu kunagi ise mängimata.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Sinu etteheited ei pea väga paika - sest sa ise ka ilmselt ei süvene teiste postidesse.
Vaata veelkord minu eelmist posti, kus ma osutasin, et selle "raffastepallivastase hüsteeria" tõmbas meil käima EE artikkel.

Lugesin just veelkord kogu artikli läbi ja seal ei tehta mingit vahet miski "meil mängitava rahvastepalli" ja miski kanada(?) "dodgeball"-i vahel. Enamgi veel - EE artikli kokkunikerdajad käisid Kanadas, kohtusid nonde taibudega, kes on kirjutanud tolle rahvastepallivastase "dissertatsiooni" - ja kogu selle tegevuse käigus ei tulnud siis välja, et räägitakse erinevatest mängudest?
No ülimalt arusaamatu :?

Aga - hakatuseks loe siis see EE artikkel läbi.
Sest sellest artiklist ei lähtu, et (a) üldse oleks kaks erinevat "rahvastepalli" ja (b) et kanada "taibud" oleksid oma oopuse millestki muust kui meilgituntud rahvastepallist kirjutanud.....


Veel:
Veiko Palm kirjutas:Kallid foorumlased Fucs, Borja ja Kriku..
..
produtseerite tekste lumehelbekestest, võrkpallist ja (kellegi lemmikteemast) Brüsselist tulevast "tarkusest"
.."Brüsselist tulevast tarkusest" rääkis siin teema kontextis ainult Trumm - mitte sinu pooolt mainit "kallid foorumlased" :|

Sa ikka tõega ei loe üldse teiste texte..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Veiko Palm »

Nagu ütlesin - kaugel sellest, et olla teistele eeskujuks.

Ütlen siis niimoodi - ekspress eksis, kas meie peame vigu kordama? Ja millest siis vestlus käib - ajakirjaniku eksimusest või rahvastepalli kahjulikkusest?

Oma postituses andsin viiteid originaalmängule.
Viimati muutis Veiko Palm, 24 Okt, 2019 8:58, muudetud 1 kord kokku.
Martin Herem
Liige
Postitusi: 2368
Liitunud: 10 Okt, 2014 7:51
Asukoht: Rahu ja Sõpruse Asulas :)
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Martin Herem »

Vahelduseks vaadake dodgeballi "parimaid" hetki ... 2.min
https://www.youtube.com/watch?v=1gKWcN_36dA
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Mina olen koolis seda rahvastepalli küllalt mänginud. Põhiliselt oli see kehalise tundide sisu kuskil poole põhikoolini, siis tuli korvpall peale.
Seos koolikiusamise ja rahvastepalliga oli midagi, mis võttis mind seda teemat lugedes õhku ahmima. Et kaugele me lollustega veel minna saame?
Vähemalt seda küllalt mänginuna ei tulnud mul alguses seda kiusamisteemat üldse pähegi.
Ka mind kiusati kooli algupoolel taga. Kehalise vabastust mingi kiusamisjutuga polnud lootustki saada.

Ja veel, tobu, saamatu ja aeglane saab togida igas sportmängus. Jalgpalliga, küünarnukiga jne. Mis siis teha? Keelata kõik mängud? Või siiski torkida neid mahajäänuid takka, mitte anda neile eluaegseid kehalise vabastusi jne, et need järjele saaks. Tegelikult on see togimine looduslik - ka koerakutsikate pesakonnas on alati üks selline, mida teised pidevalt hammustavad ja muudmoodi kiusavad.

Kui me räägime nende rõhutute aitamisest, siis mismoodi seda aitab teha tulemuste salastamine, teatud kontaktsemate sportmängude keelamine? Minuarust ei aita.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
talas
Liige
Postitusi: 71
Liitunud: 08 Juul, 2007 21:28
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas talas »

Härrased, küsimus on ju mängu eesmärgis.

Koolis harrastatakse vähe mänge, mille otsene eesmärk on vastasmängijat kineetiliselt mõjutada.

Loomulikult, korvpallis, jalgpallis, pesapallis saalihokis jms on kehaline kontakt omal kohal, aga mitte üheski neist pole eesmärk vastasele palliga/litriga virutada. "Rasvas" sa valid välja kellegi ja üritad teda tabada palliga nii kõvasti ja ebamugavasse kohta kui võimalik, et tal ei õnnestuks palli kinni püüda. Vahepeal kapteniga vastast osavalt solgutades oli võimalik segaduses mängijat tabada palliga tagumiku või näo pihta jms. See oligi mängu eesmärk. Kõik. Jah, tüdrukutega mängides pidi viskama "nõrgema" käega või kahe käega, aga sellegi poolest, valus oli enamasti pihtasaajal ikkagi.

Vastase otsene mõjutamine on ka näiteks maadluses, poksis, kuumast kartulis, kukepoksist jms, mis on täiesti loogiliselt koolis ainult vabatahtlik.

Üleskutse on ju arutleda, kas konkreetselt sellist mängu on kekatundi vaja või suudavad teised mängud, mis ikka arendavad koordinatsiooni ja meeskonnatööd jne antud rolli täita, vältides ebavajalikke kõrvalmõjusid. Aga selle asemel, et teemat rahulikult vaagida, läks kohe sildistamiseks, hurr-durr-they-took-my-sports kõneviisiks ja lahmimiseks.
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15550
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Fucs »

Minu postitus puudutab härra Palmi seisukohti ainult nii palju
Veiko Palm kirjutas:Meie rahvastepall? Tegelikult, seda ise sadu, kui mitte tuhandeid, kordi mänginuna, ei leia ka seal mingit suurt kasulikkust.
Fucs kirjutas:See, et see tegevus midagi ei õpetaks, selles ma jään endiselt teisele arvamusele, aga ilmselt on võimalik kõik need (või enamus neist) "õppetunnid ja kogemused" omandada ka alternatiivtegevustega. Selleks ei pea tõesti tingimata olema "rahvastepall".
Ülejäänud jutt puudutab viidatud artiklis räägitut ja Eesti Ekspressi katses ka meil sellel teemal poleemikat tekitada.
Noh ütleme siis nii, et tekitaski ja mina olen üks osaline, kes tahab sellel teemal oma arvamust avaldada.

Mis puudutab seda, et dodgeball pole päris sama mis rahvastepall, siis "vorm" võib-olla pole, aga "sisu" ja "mõte" on ju sama.
Lisaks on nn "Dodgeballil" terve rida erinevaid variatsoone
List of dodgeball variations

Seal näiteks "Scatterball" (või ka "No Friends") on praktiliselt sama, mis meil mängitav "pallimats"

Meie "rahvastepall" on selles mõttes veelgi "traumeerivam", et kasutatakse suurt nahkpalli, mitte "8.5-inch rubber, “No-Sting” Rubber, Foam and Cloth" palle.
https://www.youtube.com/watch?v=XFI5d5UZG5M

* IMHO siis, kui selline mäng juba näiteks tõesti ära keelatakse, on hilja selliste nähtuste vastu oma seisukohtadega võitlema hakata.
EE pingutus teemat meil päevakorda tõsta viitab selliste ärakeelamiskatsete esimesele võimalikule sammule.
Sestap tuleb teisiti asjadest arusaajatel ka kohe oma seisukohad välja ütelda.
Mida ma ka tegin, kuna siin foorumis vastav teema on, kus sellest kirjutama hakati.

Kui lugeda minu siinse teema varasemaid postitusi ja seisukohti teemal "kehalise kasvatuse õpetus koolides" (noh kasvõi alates siit: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... 91#p510291 ), siis peaks ka selge olema, et ma ei saanud ka "rahvastepalli" teemal niisamalihtsalt vait olla.

:oops:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Üleskutse on ju arutleda, kas konkreetselt sellist mängu on kekatundi vaja või suudavad teised mängud, mis ikka arendavad koordinatsiooni ja meeskonnatööd jne antud rolli täita, vältides ebavajalikke kõrvalmõjusid. Aga selle asemel, et teemat rahulikult vaagida, läks kohe sildistamiseks, hurr-durr-they-took-my-sports kõneviisiks ja lahmimiseks.
Äkki seda peaks otsustama kehalise õpetaja, kes tundi läbi viib, mitte õiguskantslerid ja Brüsseli saadikud?

Mind noorpõlves ahistas väga metsajooks. Pidime iga tund iga ilmaga jooksma ca 5,5 km otsa, õpetaja vist tegi endale elu lihtsamaks - kuna sellele kulus kõva pool tundi, oli üks tund sisustatud. No ei jaksanud joosta. Vahepeal kõndisin. Muidugi keska lõpus sai see juba ära traavitud nii 25- minutiga esimeste hulgas.

Taolised teemade arendused, et mingi Brüsseli tädi otsustab, et keelame seda või toda, viivad ikka mõttele, et palju meil neid rumalusi saksa täpsusega tuleb ellu viia. Vanas Euroopas on asi toiminud hästi - elanikkond on muutunud vaimult ja füüsiselt lodevapoolseks tahtetuks massiks.

EE artiklist:
„Laps sai kaks korda palliga näkku, haiget said mõned veel,“ kurtis mullu sügisel üks esimeses klassis käiva lapse ema lapsevanemate internetifoorumis, „eks tundlikumad nutsid ka sellepärast, ka minu laps. Temale virutati kaks korda lähedalt otse kümnesse näkku.“
Kerisin silma alt läbi enda spordielu - pean tunnistama, et kõige suured traumad olen saanud täiesti mittekontaktsete asjadega nagu kergejõustik, metsajooks jms. Üks korvpalli juhtum on kah. Selleks ongi inimesel reaktsioon ja liikuvus, et vältida tabamusi. Kui laps seisab nagu soolasammas, niiet talle annab palliga näkku tabada, siis on viga ka lapses endas. Ja masendunud emmed võiks seda lapsele seletada, mitte Facebookis miitingut pidada. Ise mänginuna ei oska seda kiusamise seost niiväga luua, pigem oli lõbus kellelegi kõva latakas vastu tagumenti näiteks anda. Ja viskajana sihid ikka neid, kellele on rohkem võimalust pihta saada.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Lemet »

Minu viis kopikat...
A. "Ei ole sama mäng, mis meie rahvastepall..." Mida hekki, on ikka küll, lihtsalt reeglid erinevad mõnevõrra, mängu idee on aga sama, katsu palli eest minema saada või püüs kinni, muidu on ...piiks...

B. Elu ainsa fingaali olen saanud korvilaua aluses rüseluses. Sitaks valus oli muideks. Keelame ära kui ohtliku mängu?
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Veiko Palm »

Ronin rahulikult mutta tagasi ja alustan uuesti mudamaadlusega.
Fucs kirjutas:Mis puudutab seda, et dodgeball pole päris sama mis rahvastepall, siis "vorm" võib-olla pole, aga "sisu" ja "mõte" on ju sama.
Ikka ei ole. Rahvastepall on siiski enam-vähem meeskondlik mäng koos mingigi "meeskondliku" strateegia ja taktikaga. Dodgeball ei ole seda mitte.
Fucs kirjutas:IMHO siis, kui selline mäng juba näiteks tõesti ära keelatakse, on hilja selliste nähtuste vastu oma seisukohtadega võitlema hakata
Selge pilt. Ülima utreeritusega (ja kaasvestleja lolliks tegemise eesmärgil?) teatan, et hakkan võitlema vaalade tapmise keelamise vastu. Tapke edasi - muidu keelavad ära verivorsti söömise. Palun vabandust kah kohe - foorumlasest Fucsist pean väga lugu ja lugupidamine pole sendi võrra kahanenud. Naeruvääristan vaid Sinu seda konkreetset seisukohta.

Asjasse süübimise ning lahmimise tippnäide on loomulikult Trumm. Vastuseks küsimusele, kas keegi siinkirjutajatest on dodgeballi mänginud (mina muide olen), teatab ta südamerahuga, et
Kapten Trumm kirjutas:Mina olen koolis seda rahvastepalli küllalt mänginud.
Selge pilt. Ka mina olen koroonat mänginud, asi siis mul piljardi teemal vaielda.

Ja loomulikult tulevad Trummi suust ka sellised pärlid, nagu
Kapten Trumm kirjutas:Äkki seda peaks otsustama kehalise õpetaja, kes tundi läbi viib, mitte õiguskantslerid ja Brüsseli saadikud?
ning
Kapten Trumm kirjutas:Taolised teemade arendused, et mingi Brüsseli tädi otsustab, et keelame seda või toda
See on tase! Paluks lahkesti ka viiteid, kus "õiguskantslerid" on millegi sellise üle sõna võtnud, või et lausa Brüsselis (Euroopa Liidus?) on arutatud Trummile südamelähedast rahvastepalli teemat.

PS. Lisan veel, et oma sõnade kohaselt oli Ülle Madise hoopistükkis kõva käsi rahvastepallis (viide https://www.oiguskantsler.ee/et/%C3%BCl ... A4%C3%A4da). Ning veel - mitmuse kasutamine oma (väidetava) üleoleku tõestamiseks on paljuski lumpeni tunnusmärk (võrdle - mina pole koolisid käinud).

Ja nüüd läks hoolega muda teele. Ootan, kas vestluskaaslased on targemad ja tõdevad, et võiks hoopis millestki asjalikumast rääkida.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Castellum »

Veiko Palm kirjutas:Asjasse süübimise ning lahmimise tippnäide on loomulikult Trumm. Vastuseks küsimusele, kas keegi siinkirjutajatest on dodgeballi mänginud (mina muide olen), teatab ta südamerahuga, et
Kapten Trumm kirjutas:Mina olen koolis seda rahvastepalli küllalt mänginud.
Selge pilt. Ka mina olen koroonat mänginud, asi siis mul piljardi teemal vaielda.
Koroona ja piljard(id) ongi pärit ühest harust. Natuke reeglite ja nimetuste tausta esmalt siit:
https://et.wikipedia.org/wiki/Koroona
Veiko Palm kirjutas:Ikka ei ole. Rahvastepall on siiski enam-vähem meeskondlik mäng koos mingigi "meeskondliku" strateegia ja taktikaga. Dodgeball ei ole seda mitte.
Kui oledki mänginud dodgeballi, tekib küsimus - millist? Variante näiteks:
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_d ... variations
ja meeskonnamänge on neist oi kui mitu...

Nagu näha, on ingliskeelses maailmas neid mänge mitmeid. Nt Soomes ja Rootsis mängitakse taas oma versiooni. Ja meie "rahvastepall" on pärit Saksamaalt, nagu nimigi kenasti ütleb:
https://de.wikipedia.org/wiki/V%C3%B6lkerball

Nii et tegelikult võib neid pallimänge kokku rahuliku südamega nimetada rahvastepalliks. Eks vajadusel siis peab täpsustama, milise maa millist versiooni peetakse silmas...
Veiko Palm kirjutas:Ning veel - mitmuse kasutamine oma (väidetava) üleoleku tõestamiseks on paljuski lumpeni tunnusmärk (võrdle - mina pole koolisid käinud).
Mille tunnusmärk on see, kui vaieldakse, aga isegi ei viitsita vaidluse objekti teha endale selgeks? Harimatuse?
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Castellum kirjutas:Mille tunnusmärk on see, kui vaieldakse, aga isegi ei viitsita vaidluse objekti teha endale selgeks? Harimatuse?
Ja mille "tunnusmärk" oleks siis see, kui EE käivitab süüdimatult rahvastepallivastase "nõiajahi" Eestis - sõdides tegelt kanada dodgeball-i vastu :?:

Mulle näit tundub, et EE vorstid tegid endile lihtsalt laheda Kanada-lähetuse tutvumaks seal kohalike hobusevaraste "teooriatega" ning naasnud koju, hakkasid segast panema - kudagi vaja ju kallist lähetust tööandja ees õigustada :mrgreen:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Veiko Palm
Liige
Postitusi: 1016
Liitunud: 10 Okt, 2014 9:23
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Veiko Palm »

Castrum - ausalt küsitud, ausalt vastan. Harimatult tõenäoliselt.

Millist varianti olen mina mänginud? Tegelikkuses on (minu arusaama) järgi vaid see üks variant - kaks võistkonda, mõlemad omal poolel (mõnikord väikse neutraalse tsooniga, kus võivad mõlemad võistkonnad käia) ja palle vastvalt olemasolule, kuid alati vähemalt neli. Ah, mis ma seletan, annan parem lihtsa viite https://eu.usatoday.com/story/opinion/2 ... 401868001/ inglisekeelsele artiklile, mis ütleb, et dodgeballi ärakeelamine on lollus.

Muid variante ei ole mina näinud, ega ka kuulnud oma ameeriklastest sõprade käest. Kindlasti on need olemas. Nagu ka kuskil keegi teab kukepoksi või kulli eri variatsioone. Dodgeballi nägin esimest korda 1988 aastal, ise mängisin esimest korda (vist) kuskil nullindatel. Üldse olen seda mõned korrad mänginud.

Lisaks olen mänginud päris palju erinevaid pallimänge paljudes eri kombinatsioonides. Korvpalli kõige enam. Loomulikult jalgpalli ja vutti, võrkpalli ja rahvastepalli, kuid ka ameerika jalgpalli (õigemini selle lindiversiooni), rägbit ja muid kontaktseid ning mittekontaktseid pallimänge. Sügavast nooruseajast on mul korvpalli kohtuniku ja (ühiskondliku) treeneri paberid. Olen erinevatele rühmadele korraldanud erinevaid pallimänge igasuguste reeglitega. Selline see minu taust on.

Kui nüüd mängude sisu juurde minna, siis kõige targem on valida kooliealistele mängud, kus kellegi tehniline või füüsiline üleolek ei pääse väga palju maksma. Peab tekkima koormust ja osalust. Samuti on minu arust eelistatud mängud, kus saad lihtsa vaevaga kõik mängima.

Ja nüüd, et foorumlased aru saaksid, siis minu arvates on kõige paremaks selliseks mänguks rägbi. Või, olenevalt kirjaviisi eelistustest, ragbi. Kõige kehvemad mängud on võrkpall (liiga tehniline ja liiga vähe koormust) ning näiteks ka rahvastepall (liiga väike koormus, liiga ühekülgne). Rägbi harrastamisel Eestis on kahjuks liiga suured (ilmastikulised) piirangud ja seega on ka minu ettepanek halb.

Kas on lisaküsimusi?
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Avatar »

Veiko Palm kirjutas:Ja nüüd, et foorumlased aru saaksid, siis minu arvates on kõige paremaks selliseks mänguks rägbi.
Ilmselgelt seda mängu segavõistkondadega ei mängi. Ja ei saa ka aru, kuidas rägbi puhul füüsiline üleolek väga palju ei maksa.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Kaitsetahe? Ja riigikaitse ning kehalise õpetusest kooli

Postitus Postitas Kriku »

Veiko Palm kirjutas:Kallid foorumlased Fucs, Borja ja Kriku - kui te muidu reeglina näitate üles süvenemist teemasse ja tavaliselt mõtlete oma postitused läbi, siis kas see kehtib tõesti ainult nende teemade puhul, millest te huvitute? See lahmimine, mida te produtseerisite selle konkreetse lehekülje postitustel (peale minu postitust) ei tee teile au mitte ühestki küljest.
Palun lahkesti teada anda, millises minu postituses nägid Sa lahmimist ja milles see seisneb.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 19 külalist