Protestid Venemaal

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
alax
Liige
Postitusi: 1529
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas alax »

Vaadates Putini nägu, tundub et tal pole vist tervisega just kõige parem. Ammu liiklevad jutud keerulisest tõvest, mis vajab keemiaravi. Aga Putini äkiline lahkumine pole Venemaale parim variant. Võimuvõitlus võib tulla verine.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas oliver »

Tulgu aga verine, mida rohkem riigis sees aadrit lastakse seda vähem püssirohtu jagub väljapoole. Ja ehk ometi saaks naabrid normaalselt elama hakata, vahest hakkab teistest täitsa kahju...
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Health »

Nendel sisemistel kraaklemistel on paha harjumus ka väljamaale levida.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ruger »

Esimesena sai ju Kadõrov noorem paar päeva tagasi südamerabanduse väidetavalt.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1695
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ElrikThunderson »

CNN ja Reutersi ülevaade Mišustinist.

Hakkas silma, et mees on oma ülesannetest täpselt aru saanud:
He told Russia's parliament that the country must preserve macroeconomic stability, maintain inflation around 4%, and accelerate work on President Vladimir Putin's flagship "national projects" development program, Reuters reported Thursday.
Vaata, et riigi majandus oleks enam-vähem, vaata et inflatsioon oleks kontrolli alla ja tee täpselt mida tsaar käsib. Lihtne.

Ühtlasi sain ka jälile kuidas Venemaal peaministriks saadakse. Hokitrennis loomulikult, kus siis veel:
Married with three sons, Mishustin is a pianist and hockey player who also sits on the supervisory board of Russia's CSKA hockey club.
https://edition.cnn.com/2020/01/16/euro ... index.html

https://www.reuters.com/article/us-russ ... SKBN1ZF0N8
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Runkel »

ruger kirjutas:Esimesena sai ju Kadõrov noorem paar päeva tagasi südamerabanduse väidetavalt.
See on huvitav uudis tõepoolest. Loodetavasti saame Kadõrovi tervenemise kohta operatiivsemat infot kui Kremli koka Kongos käimisest, khmm.
Anter
Liige
Postitusi: 57
Liitunud: 20 Nov, 2014 1:49
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Anter »

kaugeltuuriv kirjutas: Kas keegi kaasfoorumlastest saaks avada selle lingi?
https://arvamus.postimees.ee/6874280/ka ... 1559583678
Karmo Tüür: Krimm 2 ehk Venemaa lahtisidumine

Kui vaja, siis liidab Venemaa rahvas enda otsusega enda külge mille iganes, olgu selleks nt Valgevene või Vanuatu. Sest kui rahvusvahelise õiguse ja rahva tahte suusad lähevad risti, jääb õigus Venemaa rahvale, kirjutab kolumnist Karmo Tüür. 

Vladimir Putin armastab teha nii-öeöda suurt poliitikat, midagi sellist, mida keegi ei oodanud ning millest seejärel kõik ärevalt rääkima asuvad. Neil hetkedel ta naudib enda KGB-koolituse vilju, seda kuidas ta on läbi viinud mingi erioperatsiooni niimoodi, et ülejäänud seltskond ei saanud arugi, kuhu neid juhiti.

Seekord õnnestus tal see kohe topelt-raksatusega. Esiteks pöördumine riigi ja rahva poole, milles ta kuulutas välja konstitutsioonilise reformi. Teiseks Medvedevi valitsuse errusaatmine, mis vallandas tõelise spekulatsioonide tormi.

Õhtuseid Venemaa uudiseid ja jutusaateid vaadates oli tunne, nagu oleks sattunud segipaisatud sipelgapessa. Kõik olid täis patriootilist õhinat ja demonstreerisid valmisolekut innukalt jooksma hakata, kuid seni pole veel selge, et mis suunas ja miks. Aga õhinat peab näitama, et tõestada enda vajalikkust.

Kahekordne populism

Populismil on kaks tähendust. Tavamõistes on selleks kõikvõimalike katteta lubaduste jagamine, kõigile millegi hea lubamine. Akadeemilises mõttes on selleks tees, et rahvas (populus) on tark, hea ja õiglane ning talle tuleb otsustusõigus tagasi anda. Lasta rahval otsustada ning see otsus on ülimuslik kõige, ka seaduste ja normide suhtes.

Vladimir Putini seekordses kõnes oli mõlemat ja kuhjaga. Esiteks lubati piiramatult pappi, korraga ja kõigile: lastele ja emadele, arstidele ja õpetajatele, ilma näitamata, et kuskohast see raha võetakse. Jagada presidendi võimu kõigiga, ilma loobumata tugeva presidentaalse riigi ideest.

Teiseks lubas ta kõik muudatused panna rahvahääletusele. Sest rahvas teab, mida on vaja. Sest rahva huvid on ülimuslikud. Venemaa riigi ja tema elanike huvid on lahutamatud ja neid mõlemaid seob üks raskestitõlgitav termin, mida ta kasutas korduvalt: «velitšije» (suurus, hiilgus, suursugusus).

Lahtisidumine rahvusvahelisest õigusest

Üks keskne mõiste, mida Putin ohtralt kasutas enne ja eriti nüüdses kõnes, oli suveräänsus. Suveräänsus ja rahva tahe. Kuidas need kaks asja siis kokku kõlavad? Aga väga lihtsalt – kui rahvusvaheline õigus, tavad ja normid lähevad vastuollu Venemaa rahvuslik-riiklike huvidega, siis on kannatajaks esimene. Ning Moskva isegi ei kavatse vabandada, sest rahvas tahtis nii!

Rahva tahe õigustas Krimmi kaaperdamist. Rahvusvaheline üldsus paneb seda pahaks ja ei tunnusta tulemust? Ja mis siis? Kreml nimetab seda kõiki mängureegleid rikkunud tsirkust referendumiks ja asi vask, köhige palju tahate!

Rahva tahtega kiidetakse heaks ükskõik missugused muudatused Venemaa põhiseaduse teemal. Sealhulgas sellesama põhiseaduse enda vastase muudatuse, et Venemaa ei allu rahvusvahelisele õigusele siis ja niipalju, kui seda vaja. Kavatsete seda ka pahaks panna? Aga palun! Kasvõi kolm korda!

Ja kui vaja, siis liidab Venemaa rahvas enda otsusega enda külge mille iganes, olgu selleks nt Valgevene või Vanuatu. Sest kui rahvusvahelise õiguse ja rahva tahte suusad lähevad risti, jääb õigus Venemaa rahvale. Suveräänsele ja targalt õige otsuseni juhitud rahvale.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Tänud artikli avamise eest.
Hea kokkuvõtlik lause selle kohta,mida hakatakse rahvale seletama,kui järjekordse agressiooni teele minnakse.

Ja kui vaja, siis liidab Venemaa rahvas enda otsusega enda külge mille iganes, olgu selleks nt Valgevene või Vanuatu. Sest kui rahvusvahelise õiguse ja rahva tahte suusad lähevad risti, jääb õigus Venemaa rahvale. Suveräänsele ja targalt õige otsuseni juhitud rahvale.

Nüüd aga kaasfoorumlastele vaatamiseks Venediktovi kirjalik tekst,mida loetakse tuubi maha.

https://www.youtube.com/watch?v=MBqdav5GWkE

Mehe tekstist selgub,et Putinil hakkas kiire peale seda,kui Batka eelmise aasta detsembri algul Putleri pikalt saatis.
Venediktov arutleb järgmiselt.
Kuna nn.liitriiki sõbralikult ei saadud teha ja selleläbi esimene variant nn.Liitriigist,kus tema oleks boss ja mingit tõmblemist uute valimistega ei pidanuks tegema,kadus variantidest ära,siis alustati variandiga B.
Venediktov arutleb,et automaatne põhiseaduse muutmine,kus Putler oleks saanud uuesti Venemaa presidendiks "kandideerida" viinuks rahva rahulolematuse uude faasi,siis sisuliselt tehakse nn.Nazarbaevi varianti aga veelgi suurema võimu konsentreerumisega Putleri ja tema lähikondlaste ümber.
Mees avaldab arvamust,et sellega lõpeb ka Venemaa riik,kui fõderatsioon ning tahetakse teha unitaarriiki,midagi Peeter I ja kaasaja vahepealset.
Suurem võimutäius tahetakse liigutada Fõderatsiooninõukogu(kui Venemaa parlamendi osa) ja Venemaa Julgeolekunõukogu kätte.Sellest ka Medvedjevi suunamine Julgeolekunõukogu juhi asetäitjaks.Meenutagem,et seadusega on juhiks seal Putler.
Venediktov lausub,et Julgeolekunõukogu on tegelik riigi juhtorgan.Ei ministrite kabinet ega ka Riigiduuma.
Täielikult kaob ära ka senini kehtinud pisike kohtunike ning prokurõride sõltumatus,nende nimetamine tahetakse allutada otse Fõderatsiooninõukogu ja Julgeolekunõukogu kätte.
Seega Putleri lause sellest,et riiki tahaks tema näha rohkem parlamentaarsena tähendab tegelikult seda,et parlamendis Fõderatsiooninõukogu saaks suurema võimutäiuse,kui praegu ning alamkojale ehk Riigiduumale jääks nagu praegu olla lihtsalt templi roll.
Konks on selles,et Fõderatsiooninõukogus on palju isikuid,kes määratakse aga ei valita ja selleläbi ka otseselt viivad läbi Kremli poliitikat.
Kui ma võtan NSVLiidu analoogi,siis tekivad järgnevad seosed,juhul,kui muudetakse riigi põhiseadust selliselt,et Putin saab Julgeolekunõukogu juhi koha:
Poliitbüroo ja selle juht partei peasekretäri isikus(tegelik võim NSVLiidus)-Venemaa Julgeolekunõukogu ja Fõderatsiooninõukogu juhtkond(tegelik võim riigis).
NSVLiidu Ülemnõukogu Presiidiumi esimees-Venemaa tulevane president,kes omab ainult sümboolset võimu
NSVLiidu Ministrite Nõukogu ja selle peaminister(millest välisminister,kaitseminister,siseminister ning KGB juht allusid otse Poliitbüroole)-Venemaa peaminister ja tema kabinet(millest kaitseminister,siseminister,välisminister ja FSB ning SRV alluvad otse Julgeolekunõukogule).
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

Runkel kirjutas:
ruger kirjutas:Esimesena sai ju Kadõrov noorem paar päeva tagasi südamerabanduse väidetavalt.
See on huvitav uudis tõepoolest. Loodetavasti saame Kadõrovi tervenemise kohta operatiivsemat infot kui Kremli koka Kongos käimisest, khmm.
Väidetavalt on Kadõrovile korduvalt atendaate tehtud, võib-olla ka seekord?
Siin on üks uurimine Kadõrovi kohta.
https://www.youtube.com/watch?v=hE2KhDm5lMI
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Vaatasin ka ära Solovei otsesaate Eho Moskvas ja pean ütlema,et eksprofessor ei välistanud ka võimalust,et ikkagi suveks(siis,kui toimub valimiskampaania USA-s) tehakse jõuline ülevõtt ka Valgevenes ära.Putinil olevat kinnisidee taastada NSVLiit uue nime all Liitriik ning ning Baltikumi edasitungimiseks on vaja omada,siis ka Valgevene platsdarmi.
Sosistatakse ka Moskvas,et Venemaa presidendiks tahetakse panna Medvedjev,samas,kui Putler on Liitriigi riigipea.
Solovjov ütles ka indikaatorid,juhuks,kui taheakse ampsata uusi territooriume.
Ja selleks on kaitseministri vahetamine sõjaväelase vastu(hetkel Šoigu ju tuletõrjuja) ning siseministri vahetamine välja isiku vastu,kes tuleb FSB kontorist.
Putin olevat väga rahulolematu selle üle,et Kindralstaabi ja Kaitseministeeriumi vahel on arusaamatused.Rahul olevat ta aga eelkõige Patruševiga,kes otseselt olevat juhatanud Krimmi annektsiooni.
Ka Solovei mainis seda,et esimesed eskiisid nn.võimu ümbersuunamiseks olevat tehtud juba aastal 2017 aga paar tema tuttavat eksperti kellelt paluti nende ülevaatamist olevat eraviisiliselt Soloveiga rääkides ütelnud,et neil olevat hakanud silmade ees punased laternad põlema,sest Kremlist tulnud paberid viitasid otseselt diktatuuri kehtestamisele.
Putin tahtvat suurendada ka survet Balti riikide suunal ja hoiatas,et varsti võime näha hetkel "ära unustatud" vene vähemuse rõhumise kaardi taasteket.
NB.SOLOVEI SÕNUL LOODAB KREML MUUTA EUROOPA KAARTI VEELKORD NING ON PLANEERINUD MAKSIMAALSEKS AJAKS 2 KUUD.
Putini meeskond arvestavat muideks ka suurema sõjalise konfliktiga ja mitte ainult Ukrainaga.
PS.Seoses sellega tuleb mulle meelde Venemaa sõjaõhutamine enne I Maailmasõda Balkanil ning Vene Kindralstaabi ülioptimistlikud ettekanded tsaarile,et sõja puhkedes Saksamaaga on sõja võitmine paari kuu küsimus.Sellest on huvitavalt kirjutatud raamatus Augustikahurid.
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1695
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Pühapäeval peaks Moskvas toimuma protestimarss põhiseaduse muudatuste vastu. Moskva linnavalitsus andis selleks ka loa.
https://www.err.ee/1025598/uksikud-akti ... uste-vastu
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ruger »

Putin lubab kõikidel ajaloovõltsimistes süüdistatutel suu sulgeda
As Russia escalates its war of words over WWII history with Poland, Vladimir Putin promises to “shut the filthy mouths” of those who “falsify history” & fail to give the Soviet Union its due. He was speaking today to veterans & patriotic activists in SPb
https://twitter.com/mjluxmoore/status/1 ... 3386734593
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=aBKph3bVKe8
Umbes 9.25 on pisike meenutus sellest mida Zirinovski arvas vene presidendivalimistest peale viimast valimist. Mees pani enam-vähem täppi, hakka või arvama, et uus Vanga on sündinud!
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7206
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Tux kirjutas:https://www.youtube.com/watch?v=aBKph3bVKe8
Umbes 9.25 on pisike meenutus sellest mida Zirinovski arvas vene presidendivalimistest peale viimast valimist. Mees pani enam-vähem täppi, hakka või arvama, et uus Vanga on sündinud!

Nagu mainisin,siis Solovei sõnul hakati uut võimustruktuuri joonistama aastal 2017,nii,et täiesti võimalik Zirinovski teadis läbi oma sidemete samadest paberitest,millele viitas Solovei.
Olen nüüd kindel,et Putin muudetakse Julgeolekunõukogu juhiks ning suurem otsustamisvõim liigutatakse parlamendis Fõderatsiooninõukogu alla.President aga tehakse selliseks Nõuka Ülemnõukogu Presiidiumi taoliseks juhiks.
Seega sõnad,mida mainis Zirik,et Putinist tehakse a la Mao on vist väga täpsed.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ruger »

Pilt
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 26 külalist