Natuke hiljaks oled jäänud. Räägitakse, et nii 25-30 aastat tagasi olla šašlõkiputkade taga prügikastides koera- ja kassinahku ikka vedelenud. Hamburgeri asemel võis ka näuburgeri või auhburgeri saada .smr kirjutas:Ega keegi pole meil näinud kuskil koera pakutavat? Hea meelega prooviks.Vilks kirjutas:Kui kõht väga tühi on ja koerakrõbuskid otsas, võetakse koerad ka letti. Koreas igapäevane sööming.
Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kassist saslõkki - millisest kohast kassil saab ühe normaalse tüki liha mis annaks saslõkitüki mõõdud välja?
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Vähemalt burksikotleti saaks mehaaniliselt konditustatud kassilihast ikka.oliver kirjutas:Kassist saslõkki - millisest kohast kassil saab ühe normaalse tüki liha mis annaks saslõkitüki mõõdud välja?
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Sedapuhku keetsin ühe supi kokku. Kana-nuudlisupi. Pikalt polegi siin midagi kommenteerida. Klassika. Üks väheseid asju, mis juba sügavast nõukaajast peale on püsinud muutumatuna.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ja lõpptulemus:
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
On sul ikka kindlasti seda vaja?smr kirjutas:Ega keegi pole meil näinud kuskil koera pakutavat? Hea meelega prooviks.Vilks kirjutas:Kui kõht väga tühi on ja koerakrõbuskid otsas, võetakse koerad ka letti. Koreas igapäevane sööming.
Arvestades inimese ja koera aastatuhandete pikkust erilist suhet on see minu arust barbaarsuse tipp. Koertesse suhtuvad halvasti vaid osad asiaadid ning araablased, kummadki pole suuremat sorti eeskujud järgimiseks.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Mina isiklikult ei suhtu ühtegi lihalooma halvasti.
Miks Venemaa Ukrainas sõdib?
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Kas Ukraina kaotab?
2015 jaanuari pealetung
Karmi käega valitsus Ukrainale?
Islamiterroristide hord tuleb?
Moskva jaoks ei võimutse separatistid mitte Donetskis ega Luganskis, vaid Kiievis.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ma mingil juhul ei suhtu koertesse halvasti! Mu lapsepõlves oli 3 koera, ma natukene tean neist.AMvA kirjutas:On sul ikka kindlasti seda vaja?
Arvestades inimese ja koera aastatuhandete pikkust erilist suhet on see minu arust barbaarsuse tipp. Koertesse suhtuvad halvasti vaid osad asiaadid ning araablased, kummadki pole suuremat sorti eeskujud järgimiseks.
Aga sina õpetad mind elama? Kostud väga nagu poliitik
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Pagan. Tuleb välja, et mu koerad söövad erinevalt vaestest nälgivatest akf- idest hoopis tummisemat lihakonservi...vtl kirjutas:Et mis valesti on? LIHA on seal konservis 16+6=22%. Ja ülejäänud 78% on subproduktid ja sodi.Manurhin kirjutas:Milliseid koostisosi täpsemalt silmas pead? Kanalihamass ja porgand võiksid seal tõesti parem olemata olla, aga sealiha, -kamar, -pekk, -süda (siga on väga heasüdamlik loom, eriti kulinaarses mõttes ), veiseliha?Dr.Sci kirjutas:Lugedes pildil oleva konservi koostist olen nõus 2 nädalat vabatahtlikult nälgima
Võrdluseks, sama tootja kallim Turistieine sisaldab 55% liha.
Kanalihamass EI OLE (kana)LIHA, vaid "tarbijasõbralik" nimetus MDM-ile ehk mehaaniliselt konditustatud plögale. Seda tehakse kanaskeleti kondipressist läbisurumisel.
Koostisenäidis tootja kodulehelt: Rind mit Wild: 50 % bestehend aus Rinderherzen, Rindfleisch, Rinderleber, Rinderlunge, Rinderpansen, 20 % bestehend aus Wildherzen, Wildfleisch, Wildleber, Wildlunge, Wildpansen, 1 % Mineralstoffe, 0,2 % Leinöl, 28,8 % Fleischbrühe. Lihaprotsent üldiselt erinevat tüüpi konservidel sama.
800 gr purk suurusjärgus €2. Kõlbab täiesti endal ampsata, natuke vaid magedavõitu ning peenikest kondipuru kipub vahel hamba alla jääma. Aga olen PALJU hullemaid inimeseloomale mõeldud konserve elu jooksul pidanud manustama...
Kui Teile paistab, et see on nii, siis see ongi nii - Teile paistab.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ülimalt kõrge lihaprotsent elajale mõeldud konservi kohta Mulle jäi küll arusaamatuks , et kas põhiosa moodustab tailiha või rupskid, mida formaaljuriidiliselt samuti lihaks loetakse. Ma olen mõnda kassikonservi selle pilguga vaadanud , seal oli liha küll nii 4 % kanti, aga ilmselt siis kaelakarbonaad sest pepsimad loomad muud ei taha. Ülejäänu 96 % on järelikult midagi mis liha mõistest väljub. Ise proovinud ei ole.
Kooritud sihvkad mille kohta ennist küsisin polnud hoopiski mitte õrna seedimisega koduloomadele mõeldud vaid pakil oli kiri "Metslinnutoit" ja ilma igasuguste lisanditeta. (mäletatavasti heaoluühiskonnas ei näri tihased ja varblased mitte suvalist pekitükki plekkkausist vaid söövad spets metslinnutoitu 300 EUR maksvas sobivalt värvitud söögimajas)
Hakkasin kahtlema, et kas sihvkad peavad olema praetud või kõlbavad nad toorelt samuti süüa. Need musta koorikuga, mida venelased järavad on vist ikka praetud? Pähklid näiteks kõlbavad süüa nii toorelt kui praetult , toore kaera sisseahmimine aga pole hea mõte kui just karu või hobuse seedimist pole.
Uurisin ühelt tuttavalt slaavlaselt samuti ja ta arvas küll, et musta värvi , koos koortega on parem valik. Nimelt pidavat ilma koorteta sihvkade puhul tekkima kiusatus hakata neid peoga suhu ajama ja see pole kõhule hea. Ikka tasa ja targu, koos puhastamiseks kuluva ajaga on tervislikum.
Sellegipoolest, akf-de soovitus see ollus igaks juhuks pannilt läbi lasta mööda külge maha ei jookse.
Kooritud sihvkad mille kohta ennist küsisin polnud hoopiski mitte õrna seedimisega koduloomadele mõeldud vaid pakil oli kiri "Metslinnutoit" ja ilma igasuguste lisanditeta. (mäletatavasti heaoluühiskonnas ei näri tihased ja varblased mitte suvalist pekitükki plekkkausist vaid söövad spets metslinnutoitu 300 EUR maksvas sobivalt värvitud söögimajas)
Hakkasin kahtlema, et kas sihvkad peavad olema praetud või kõlbavad nad toorelt samuti süüa. Need musta koorikuga, mida venelased järavad on vist ikka praetud? Pähklid näiteks kõlbavad süüa nii toorelt kui praetult , toore kaera sisseahmimine aga pole hea mõte kui just karu või hobuse seedimist pole.
Uurisin ühelt tuttavalt slaavlaselt samuti ja ta arvas küll, et musta värvi , koos koortega on parem valik. Nimelt pidavat ilma koorteta sihvkade puhul tekkima kiusatus hakata neid peoga suhu ajama ja see pole kõhule hea. Ikka tasa ja targu, koos puhastamiseks kuluva ajaga on tervislikum.
Sellegipoolest, akf-de soovitus see ollus igaks juhuks pannilt läbi lasta mööda külge maha ei jookse.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
See Horvaatia kanapuljong on kahtlemata nostalgianeljapäev, kuid soola on ropult. Klaasitäiega saad poole soovituslikust soolakogusest. mida on päris palju nii väikese toiteväärtuse kohta. Kuiva rukkileiva või nuudlite niisutamiseks ja maitsestamiseks veel kasutaks lusikatäie kaupa, kuid toiduks sellisena pigem mitte, pärast jood nagu kaamel ja väljutad nagu hobune, vererõhu ajab ka kõrgeks. Plussiks on muidugi see, et tassitäis sooja puljongit väikse süsivesikuga tõstab moraali ja aitab "mustast august" välja ronida.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kui seda kukesuppi kartuli ja frikadelliga turgutada saab hea söömaaja.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Ajate siin kukesupi isu peale, mul ka mitu pakki varutud kriisiabiks. Õhtul vist keedan valmis, sest mis see praegugi toimuv muud on kui kriis, võib varusid hävitama hakata küll.
Ma lisaksin purustatud tomateid ja võib-olla ka purgiube või kikerherneid (mis peaks ka sobima, nagu võib nimetusest järeldada). A käib niisama kah, puljong nuudlitega.
Ma lisaksin purustatud tomateid ja võib-olla ka purgiube või kikerherneid (mis peaks ka sobima, nagu võib nimetusest järeldada). A käib niisama kah, puljong nuudlitega.
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Kadestan, lähen söön okaspuude võrseid või keedan nendest teed
Re: Viimsepäevavarud ja muud toitumisteemad
Google tõlge:vanahalb kirjutas:Ülimalt kõrge lihaprotsent elajale mõeldud konservi kohta Mulle jäi küll arusaamatuks , et kas põhiosa moodustab tailiha või rupskid, mida formaaljuriidiliselt samuti lihaks loetakse.
Ulukilihaga veiseliha: 50% koosneb veise südametest, veiselihast, veiseliha maksast, veise kopsust, veise vatsast, 20% koosneb metsikutest südamedest, ulukilihast, metsmaksast , metsikust kopsust, metsmahlasest , 1% mineraalidest, 0,2% linaseemneõlist, 28,8% lihapuljongist.
Nn "puhta liha" protsenti pole eraldi toodud, see võib üsna väike olla.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: lugeja ja 26 külalist