Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Castellum »

Kuna Borjaga vaielus hakkab mõttetuks muutuma (ega usklikuga saagi Jumala tegude üle vaielda), katsun natuke tagamaid seletada. Üks hea probleemartikkel on siin:
https://www.err.ee/884191/erik-gamzejev ... a-virumaal
Ehk siis - Ida-Virus on rahvuste/kogukondade koosolemine üsna õhkõrnas tasakaalus. Linnad põhilised venekeelsed, samas kui linnapiiritagune maa üldiselt eestikeelne (erand nt Olgina ehk endine Narva sovhoosi ala; viimastel aastatel võib jaotus olla pisut muutunud). Linn ei moodusta siin maapiirkonnale sellist majandusgeograafilist tõmbekeskust nagu see on mujal normaalses maailmas ega maapiirkond ole linnale tagamaaks normaalse maailma mõistes.

Selliseid tasakaalurikkumisi on kohalikest eripäradest teadmatud/ teadlikult eiravad Tallinna ja Tartu otsustajad varemgi korraldanud. Nt üritati 2000. algul liita Oru asulajäänus (seni Kohtla-Järve eraldiasetsev osa) tollase Toila vallaga. Tallinnast kaarti vaadates tundus loogiline - mingi plönn keset suure pindalaga valda, liidame ära ja üks probleem jälle tehtud! Kaardi peal ei märkagi!

Tegelikult oligi probleem Oru asulajäänuki ja väikese eestikeelse valla omavahelises sobimatuses. Orult oli tehases töötanud asisem rahvas juba kolinud ära ja järgi jäänud seltskond, kellega ühelgi omavalitsusel pole midagi mõistlikku hakata peale. Ometi oli neid mingi ~1500 hinge seal - korilased, varimajandus jms. Ja siis omadega piiri peal olev enamasti eestikeelne ~500 elanikuga väikevald...

Ida-Virus ongi eestlust paljuski hoidnud koolid, k a see nüüd köndistatud Järve Põhikool ehk kunagine Kohtla-Järve 1. Keskkool. Ehk siis nüüd on venelastele eesti keele õpetamise sildi all tõmmatud vaip ära eestikeelse kultuuriruumi jalge alt...

Ja kui siis sisuliselt inkubaatoritingimustes tegutsev Tallinnast tulnud jõmm (uus kool, uus koolimaja, uued õpetajad, oluliselt kõrgem palk) hakkab kohalikele, kes on aastakümneid tegelenud eestikeelse kultuuri hoidmisega, ütlema ette, et kes on tegija ja kuidas tuleb teha, võtab tüliks küll. Ja see seletabki, kuidas üks egomaniakk on suutnud kõik põhilised eesti koolid (vt nimekirja eestpoolt) pöörata enda vastu...

EW-s oli sarnane olukord Petserimaal. Oli küll juba oma vabariik, aga ikkagi venestusid setud edasi. Ja löödigi vallad eraldi - ühed phl setu elanikega, teised phl vene elanikega. Koolid olid juba alguses eraldi. Ja 1934 löödi ka õigeusu kogudused ka lahku - seni oli ikka nii, et ametlikult segakoguduses prevaleeris tegelikkuses vene keel. Nüüd siis tehti setu ja vene kogudused eraldi, kuni kirikute pooleksehitamiseni välja. Või tehti ühele poolele uus kirik, nagu on senini Saatses näha...
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3818
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Jaanus2 »

Samas peaks eestikeelne haridus ka Ida-Virus hea tahtmise juures võimalik olema. Narvast tuleb silmapaistvalt hea eesti keelega noori venelasi - lisaks grammatikale ka hääldus peaaegu puhas ilma tavalise vene aktsendita. Kuigi Narvas on eesti keele õppimisega umbes nagu inglise keele õppimisega ENSV-s praktiseerimise mõttes. Sõjaeelsest Petserimaast - Petserisse tehti gümnaasium ja noorem põlvkond eestistus hariduse kaudu märgatavalt. Ametnike ja muude riigiteenistujate kolimine mujalt Petserisse muutis selle rohkem eesti linnaks kui Tallinn on praegu. Küsimus ongi, kas meil on tahtmist ja soovi riigirahvana käituda või taandume ikka õigete soomeugrilastena metsasügavusse slaavlaste eest, kuni polegi enam kuhugi taanduda. Ühtlasi muretseme, et slaavlastele omas keeles ikka nii kõnes kui kirjas kogu info siin saadaval oleks, siis neil ikka mõnus ida poolt juurde tulla, kohe peaaegu kodune tunne, ei mingit kultuurišokki. Kunagi olid sellised sedelid keele õppimiseks - ühel pool võõrkeelne sõna ja teisel pool emakeelne. Siis võis neid lapata, kuni sõna selge. Veel on meelde jäänud, et lihtsamaks kõneks piisas 800 sõnast. Ja kui nüüd väidetakse, et 1991. aastast (mitu päeva - kas ühe sõna päevas jõuab õppida?) siiani ei ole eesti keel külge jäänud (isegi õpetajatel olevat veel vaja seda õppida) - siis äkki on tegu mingi ravimatu ajuhäire vormiga ja need isikud tuleks ka teovõimetuks tunnistada? Tegelikult ikka ise oma lahkusega oleme süüdi. No ei tehta mujal nii nagu meie teeme, seal kus üks riigikeel on. Või lõpetame siis ametlikult ka selle jama ära ja teeme ka vene keele riigikeeleks. Siis on nagu Belgias - kõik on kahekordselt ja eraldi, üks pool teist keelt oskab ka, teine pool mitte eriti. Ainult et prantsuskeelsete ja hollandikeelsete suhe on maailmas natuke parem ja elatustase ühtlasem kui eestikeelsete ja venekeelsete puhul.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Castellum »

Jaanus2 kirjutas:Sõjaeelsest Petserimaast - Petserisse tehti gümnaasium ja noorem põlvkond eestistus hariduse kaudu märgatavalt. Ametnike ja muude riigiteenistujate kolimine mujalt Petserisse muutis selle rohkem eesti linnaks kui Tallinn on praegu
Natuke ajaloo kohalt parandusi. Petseri sai linnaks asehalduskorra aegu (nagu Võru ja Paldiski), keiser Pauli aegu võeti Petserilt linnaõigused. Enne I ms oli Petseri "kaaslinn" (vn prigorod), seda siis Pihkva jaoks. Polnud isegi maakonnakeskus, ainult vallakeskus. Vald oli aga suur, nagu mujal Eestis kihelkonnad.

Saksa I okup aegu 1918 sai Petseri uuesti linnaks ja maakonnakeskuseks. Mis piirides olid linn ja maakond, ei tea.

Gümnaasium asutati ka 1918...19, kas täpselt Saksa või Eesti ajal, ei tea. Gümnal oli eesti ja vene haru,kusjuures vene haru oli mõnikord suuremgi. Millalgi 1930-te II poolel kaotati vene haru korraks ära, aga EW lõpul taastati uuesti.

Eesti harus käisid Petseri ja maakonna eestlased, setusid käis vähe. EW kontekstis on setude ja eestlaste vahettegemine õigustatud, need olid ikka kaks ise maailma.

Eestlasi hakkas asunikena Pihkva kubermangu (ka setu aladele) tekkima mingi 1860. a-tel.

Petseri linnas oli enne I ms u 1300 inimest, mingi kolmveerand venelased. 1919 oli linnas suur hulk vene pagulasi, kellest hiljem osa hajus mujale Eestisse, osa Euroopasse.

EW lõpus oli u 5000 in, neist u 60% eestlased, kogukasv seega 3,5 korda. Setusid oli Petseri linnas vähe.
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kapten Trumm »

- mis tähendab, et ka õpetajad on täiesti uued, pole mingeid "integratsioonipidureid"
Kuskohast siis need "noored ja vihased" eestikeelsed õpetajad sinna võeti, kui Aguri maine nii allapoole kanalisatsioonitaset on?
Loomulikult võttis Agur omad inimesed. Kuidas tulevad täna noored õpetajad kuskile Ida-Viru pommiauku tööle, kui direktor ka talumatu on?

Lihtsalt tõsi on ka see, et kui sinna oleks pandud direktoriks mingi kohalikku KE umbkeelse "aktiivi" heakskiitu omav "Tatjaana" (nagu on juhtunud paljudes Tallinna ja Maardu koolides), ei oleks see õnne õuele toonud. Kogu see eestikeelse riigigümna idee oleks kohalikel naeruks olnud. Koos sellega ka Eesti riigivõimu maine.
Sa plaanid Agurit ja tema jüngreid kloonida, et neid veel viiele günaasiumile jätkuks?
Muuseas, need noored ja vihased olid väga rahul, kui Agur GAG-ist kinga sai.
Ma miskipärast arvan, et olen GAG sise-eluga veits rohkem kursis kui keskmiselt.

Kordan igaks juhuks üle - Aguri kui isiksusega olen enamvähem kursis. Ei ole kõigile meelepärane ja tükati vastuoluline. Aga koolis ta autoriteet oli, õpilased ja hoolekogu oli pigem rahul ja lihtsalt enda töökogemuse põhjal ütleks - et sinna suure venelaste surve alla, kesk neid pool- ja täisumbkeelseid Ida-Viru koole oleks sobiv vend küll. Probleemid hakkasid tal peale siis, kui hakkas segane tegevus GAG laiendusega.

Ja ärme hakka eksju fantaseerima eestikeelsetest ja -meelsetest koolidest kohas, kus venelaste osakaal on 77%. Seal lihtsalt on need eestikeelsed ja -meelsed koolid väga pisike vähemus ja seegi kõvade vene mõjudega.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
AMvA
Liige
Postitusi: 3529
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas AMvA »

Kapten Trumm kirjutas:
Ma miskipärast arvan, et olen GAG sise-eluga veits rohkem kursis kui keskmiselt.
Lõpeta nüüd ükskord see maailma kõige paremini informeeritud inimese mängimine.
Ma olen ka GAG eluga väga hästi kursis, võib-olla, et isegi paremini kui sina
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kriku »

So they stood, each with a foot placed at an angle as a brace, and both shoving with might and main, and glowering at each other with hate. But neither could get an advantage. After struggling till both were hot and flushed, each relaxed his strain with watchful caution, and Tom said:

"You're a coward and a pup. I'll tell my big brother on you, and he can thrash you with his little finger, and I'll make him do it, too."

"What do I care for your big brother? I've got a brother that's bigger than he is -- and what's more, he can throw him over that fence, too." [Both brothers were imaginary.]

"That's a lie."

"YOUR saying so don't make it so."
http://www.literaturepage.com/read/tomsawyer-8.html
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Castellum kirjutas:Kuna Borjaga vaielus hakkab mõttetuks muutuma (ega usklikuga saagi Jumala tegude üle vaielda), katsun natuke tagamaid seletada..
Halvasti seletad sa neid "tagamaid", hea Castellum - kole ühekülgselt..

Sest kui tulla siit "mõttetuks muutunud religioonivaielusest" jälle patuse Virumaa pääle tagasi, on need "tagamaad" ikka säändsed labaselt tümasoolised :oops:
Huvitav on see, et Aguri väljaütlemiste kohta pole sõna võtnud tegelikud probleemi juured ehk nende Ida-Virumaa venekeelsete koolide juhid, kes pole suutnud õpilastele korralikku õppetaset tagada.

Tundub, et nad on võtnud taktika, et kui vaikselt asja kulgu jälgida, siis võib-olla saadakse jätkata vanas vaimus. Seda enam, et paljude piirkonna venekeelsete munitsipaalkoolide juhid saavad toetuda kohalikule võimule, kellele nad valimistel võimule jäämiseks vajalikud hääled kindlustavad.

Nii ongi venekeelsetel pedagoogidel julgust naplevatj ehk riigikeeli öeldes sülitada keeleinspektsiooni ettekirjutustele. Miks muidu sooritas eelmisel aastal 605 probleemsest pedagoogist eesti keele eksami vaid 51?

Karmilt tõdedes jääb mõnikord mulje, et riigikeele õppimise asemel hellitavad mõned õpetajad ikka veel lootust, et Eestis võim vahetub ning taas pole eesti keelt vaja osata.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Castellum »

Borja, sa oled loll või mängid lolli? Sa põhimõtteliselt ei loe seda, mida siin pikalt on postitatud ja ajad lihtsalt oma joru edasi?

Aguril on oma kool. Loodetavalt siis täiesti eestikeelne, ehkki koduka järgi on venelasi õpetajate hulgas päris palju. Aga vanu on neist vähe, ehk tõesti selliseid "tatjaanasid" või "integratsioonipidureid" pole.

Nende venekeelsete ja -meelsete koolidega paraku Aguril mingit (nähtavat) seost pole. Nendega ta ei kakle.

Tülli läks Agur piirkonna eesti koolidega!

Õnneks läks Agur tülli eesti koolidega, mitte eesti koolid omavahel. See annab lootust, et kui loll kõrvaldatakse, siis eesti koolid saavad oma tööga minna edasi...Sest kui üks jõmm toodi, saab teda ka samamoodi viia minema...

Praegu võib eestlaste omavahelise tüli kõrval tõesti olla nii, et:
"nende Ida-Virumaa venekeelsete koolide juhid, kes pole suutnud õpilastele korralikku õppetaset tagada... on võtnud taktika, et kui vaikselt asja kulgu jälgida, siis võib-olla saadakse jätkata vanas vaimus. Seda enam, et paljude piirkonna venekeelsete munitsipaalkoolide juhid saavad toetuda kohalikule võimule, kellele nad valimistel võimule jäämiseks vajalikud hääled kindlustavad.

Nii ongi venekeelsetel pedagoogidel julgust naplevatj...jne, jne..."

Nii et selle asemel et südikalt hakata võitlema siis probleemiga ehk siis "venekeelsete koolide juhtidega, kes pole suutnud õpilastele korralikku õppetaset tagada" ehk siis teha eesti keelt selgeks...hakkab ta kaklema hoopis teiste eesti koolidega, kes eriti sellises piirkonnas peaksid olema vankumatud liitlased. Ja omavahel seni üldiselt ongi...
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Oojahh..
Ütleme siis nii, Castellum, et oma personaal-sildistavate emotsionaalsete pursetega a la:
Castellum kirjutas:Kuna Borjaga vaielus hakkab mõttetuks muutuma (ega usklikuga saagi Jumala tegude üle vaielda)
..
Borja, sa oled loll või mängid lolli?
ei ole sa ise siia integratsiooniteemasse ju midagi lugemisväärset tootnudki :?
Jahh - muidugi oled sa kõvasti punnitanud erineva (ja valdavalt kaheldava) AGURivastase kompra kokkukühveldamisega siia teemasse.. aint mix sa arvad, et see kedagi huvitab // lugema kutsub :?:

Ning peamine - milles seisneb ikkagi see kohalike "väiketegijate" vastuseis ja/või tüli pealinnast saabunud "suurtegijaga" - oled sa sellest kassvõi ridagi siin kirjutanud?
Suur kohalike "kooliolude tundja" nagu sa ennast siin kujutad..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kriku »

Borja kirjutas:aint mix sa arvad, et see kedagi huvitab
Mind näiteks huvitab - ja mina tolle artikli siia postitasin :|
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Agur kahtlemata on selline kõva kivi ja konfliktidesse satub kergesti. Edev, kõva enesemüüja jne.
AGA Aguri saamisel sinna direktoriks ei olnud motiiviks ei mingi pehme maandumine või ministeeriumist lahti saamine.
Ministeeriumi eesmärgiks oli, et rajatav riigigümna oleks tasemelt kui majakas seal mahajäänud Ida-Virus.
Kuidas õnnestub, eks elu näitab. Paraku sõltub aga see "edetabel" ka tasemest, mida antakse 9 aastat teistes koolides.
Agur oli GAG direktor 2005-2018, st 13 aastat ja seda koolis, kus käib palju nn esimest Eestit, st vaimse ja rahaeliidi järelkasvu.
Selliste isikuomadustega nagu siin kirjutatakse, ei oleks see kohe kuidagi võimalik.


Jutt riigieksamitest eemaldatud.

Kriku
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Castellum
Liige
Postitusi: 2451
Liitunud: 27 Dets, 2008 23:29
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Castellum »

Võtame siis järjekorras:
Kapten Trumm kirjutas:AGA Aguri saamisel sinna direktoriks ei olnud motiiviks ei mingi pehme maandumine või ministeeriumist lahti saamine
Asi oli pigem ikka vastupidine. Pärast seda, kui vana läks õhku täis ja kuulutas enda Tallinna superkooli loojaks, tõusid Tallinna koolid tagajalgele. Ministeerium distantseerus temast kähku ja kuna Tallinnas oli tal jalgealune tuline, saadetigi uuele toolile.
https://www.postimees.ee/6497695/hendri ... umnaasiumi
https://www.postimees.ee/6497937/reps-a ... ik-nagemus
https://www.err.ee/898135/reps-aguri-va ... -nagemused
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=85014293
Mulle tundub, et suurushullustus tabas teda juba GAG-s, kogu see tohutu mammutkooli loomine (mille taga võib aimata mingit diili Kõlvartiga). Siis hiidkooli loomise katse Tallinnas...ja kui vaadata tema kooli ülesehitust Kohtla-Järvel, siis on see ka pigem mingi alama astme kõrgkooli moodi...eks ta tahagi pigem olla rektor kui direktor, ikkagi kõva tiitel juures...
Kapten Trumm kirjutas:Ministeeriumi eesmärgiks oli, et rajatav riigigümna oleks tasemelt kui majakas seal mahajäänud Ida-Virus.
Mis asi on "mahajäänud Ida-Viru"? Taas Tallinna-onu manitsev näpp "arengupeetusega" kohalike suunas viibutamas...Ja Tallinnast imporditakse siis "majakas" kohale? Ikka vaja "pärismaalastele õiget kultuuri" viia...

Trumm, väga lihtne on Tallinnas laua taga joonlauaga mõõta ja järeldusi teha. Nii nagu need Tallinna tegelased, kes kaugelt vaadates leidsid, et jube lihtne on liita Toila vald Oru asulajäänukiga.

Soovitan Sul nobedaid kirjutamisnäppe hoida teema jaoks, mida Sa valdad. Ida-Viruga tegelemiseks tuleks kõigepealt kohapeal olukorraga tutvuda ja seal elada. Alustuseks nt Katri Raigi "Minu Narva" lugeda ka läbi. Mina tema pollitilisi vaateid üldse ei jaga, aga Narva olude tundjana on ta kahtlemata pädev.

Ida-Virus ongi nii, et inimeste poliitiline kuuluvus mängib oluliselt vähem rolli kui Tallinnas. Vt nt värske Kiviõli kooli/ Lüganuse vallavalitsuse juhtum...seal saab keskerakondlasega täiesti inimlikult jutule...ja eriti kurb on, kui vähesedki eestlased lähevad omavahel tülli. Nt siit, mõlemad toredad inimesed:
https://kultuur.err.ee/1068698/koondatu ... etentsuses

Ida-Viru inimeste jaoks oleks parem, kui selge signaalina Eesti riik käituks riigina. Aga selline skandinaavialik nunnutamine ei jõua sealsetele kohale - kui ikka tegi ja on süüdi, siis tuleb ikka anda ka, et saaks asja eest...
https://www.err.ee/1069824/narva-voliko ... s-vanglast
Kapten Trumm kirjutas:Agur oli GAG direktor 2005-2018, st 13 aastat ja seda koolis, kus käib palju nn esimest Eestit, st vaimse ja rahaeliidi järelkasvu.
Agur võttis üle kõrge tasemega hästitoimiva kooli, mitte ei loonud ise midagi uut.

GAG (Tln 1. Kk jms) on läbi ajaloo olnud Eesti üks eliitkoole (endal puudub GAG-ga õpilas- või lapsevanema suhe)


Jutt riigieksamitest eemaldatud.

Kriku
Kindlusarhitektuur on osa meie elukeskkonnast
Kasutaja avatar
Sekeldaja
Liige
Postitusi: 840
Liitunud: 29 Aug, 2014 17:38
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Sekeldaja »

Kapten Trumm kirjutas: Ministeeriumi eesmärgiks oli, et rajatav riigigümna oleks tasemelt kui majakas seal mahajäänud Ida-Virus.
Mine ja ütle need sõnad Narva Pähkilmäe Gümnaasiumi, Toila Gümnaasiumi või Narva Kesklinna Gümnaasiumi kooliperede ees.
Võid esineda ministeeriumi nimel, kelle arvamust ja eesmärke sa paistad nii hästi tundvat.
Siis tule tagasi ja muljetame. Teema võib niikauaks avatuks jääda, pole vaja viit aastatki oodata.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Aga vaataks selle muu verbaalse onaneerimise vahele, mida Agur ise räägib?

https://www.err.ee/1036292/hendrik-agur ... d-analuusi
http://toilaleht.blogspot.com/2020/03/g ... umaal.html

Üks seisukohavõtt sellele Toila lehes ilmunule:
https://www.err.ee/1065054/avar-pentel- ... a-koolielu

Loomulikult pole kõik sealsed koolid tasetud, aga miks sa Sekeldaja ei nimeta neid koole, mis ongi "teises kümnes"?



Jutt riigieksamitest eemaldatud.

Kriku
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Kilo Tango
Liige
Postitusi: 9095
Liitunud: 14 Aug, 2008 15:40
Kontakt:

Re: Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Postitus Postitas Kilo Tango »

Kapten Trumm kirjutas:...Aga see ei muuda olematuks fakti, et GAG, Tallinna reaalkool või muu taoline on ikka kõvem tase kui enamus Ida-Viru gümnasid?
...
haridusega on nii, et töö on tellija materjalist. Pealinna eliitkoolide eduloo taga on paljuski see, et sinna koguneb kokku kamp helgemaid päid. Ja ülejäänutega üritatakse siis tavakoole hoida. Ma ei tee sellega siin mingit propagandat eliitkoolide või Aguri vastu, aga see on lihtsalt fakt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 16 külalist