REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19526
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ruger »

Fucs kirjutas: * Ravimiinfos on üleval 80EUR/50 maski ka näiteks "Onemed" (OneMed A/S (Danmark)) omad, mis ilmselgelt ei ole see viimane Hiina kaup.
Praeguseks juba 39 eurot maksev pakk Arsenali Selveri apteegis lisandunud. Tootjaks just see sama BIOBASE MEIHUA TRADING CO, LTD

New Yorki osariigis lisandub muudkui surnuid
731 deaths in New York State in past day

# hospitalized up from yesterday but lower increase than last week

# of new ICU admissions & new intubations down from previous day
Pilt
https://twitter.com/lookner/status/1247541747955032065
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Fucs
Liige
Postitusi: 15562
Liitunud: 12 Dets, 2006 21:43
Asukoht: retired
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Fucs »

Kuressaare Haigla FB lehelt
Kuressaare Haigla SA
7 tundi ·

‼️ Ülekannetega koos 178018,19 eurot!

‼️ Tänu toetajatele saime osta veel ühe hingamisaparaadi, mis saabub Saaremaale reedel. Kokku on nüüd meil tänu toetustele soetatud KOLM hingamisaparaati! Seda kõike tänu Teile, head Inimesed! Nüüd on kõik meie 6 intensiivravi kohta varustatud hingamisaparaatidega!

‼️Lisaks valmistame ette tellimust monitoridele, et parandada COVID osakondades patsientide jälgimist.

‼️ Tellisime ära täiendavad voodid (50 tk).

‼️ Lisaks soetame 10 sülearvutit, tagamaks võtmepersonali kättesaadavuse töövalisel ajal!

‼️ Ja lisaks igapäevane tegemine - kaitsevahendid, ravimid jms hädatarvilik!

Tänud meid pinnal hoidmast sel ülikeerulisel ajal!
:?:
Kas haiglad nüüd peavadki ostma omale hingamisaparaate, monitore ja haiglavoodeid annetuste eest?
Kuressaare Haigla SA
8 tundi ·

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1684 COVID-19 viiruse testi, millest kaks protsenti ehk 42 osutusid positiivseks. Rahvastikuregistri andmetele tuginedes tuli ööpäevaga enim uusi koroonaviiruse juhte juurde Harjumaal (18), Saaremaal (13), Pärnumaa (3).

COVID-19 tõttu suri viimase ööpäeva jooksul Ida-Viru Keskhaiglas ravil olnud 92 aastane mees ja Kuressaare Haiglas olnud 84 aastane naine.

Kokku meil haiglas 53 patsienti, viimase ööpäeva jooksul hospitaliseeriti 1. patsienti. Olukord on väga rahulik.

Kuressaare Haigla avaldab lahkunute lähedastele kaastunnet.
Kuressaare Haigla SA
22 tundi ·

Kellel inglise keele oskus lubab, vaadake videot juba täna. Homme paneme üles ka väikese kokkuvõtte eesti keeles.
(PS: Allolevas videos on üks teooria, mida me ei saa hetkel kinnitada ega ümber lükata. Aga parem karta, kui kahetseda.)
https://www.youtube.com/watch?v=JJpt6Bse0j8

Kuidas koroonaviirus siis ikkagi levib? Kas pigem piisknakkusena või ka õhu kaudu? Dr. Franz Wiesbauer räägib oma videos, et tõenäoliselt levib see mõlemat pidi.

Seetõttu on veel eriti oluline, et me KÕIK kannaksime maske, peseksime käsi ja tuulutaksime tube!

Saaremaal on linnapildis õnneks näha aina rohkem neid, kes on kasutusele võtnud maski. Soovime väga, et see trend süveneb ning näeme aina rohkem maskitatud nägusid!
Viimane "koroonakaart"
KoroonaKaart 07.04.2020.png
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40172
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Siin on jälle üks laiapõhjalise haridusega mees - seekord on akf siis proviisor!
Mitte ühegi asja liigtarvitamine ei ole kasulik! Vahet pole, kas vitamiin või suhkruvesi.
Vitamiinidel on oma kindel eesmärk ja sellest tuleneb vajadus.
Näiteks C-vitamiini üks oluline roll on aidata kaasa raua omastamisele, mida üldjuhul inimese organist võtab vastu visalt. Raud on vajalik hemoglobiini tootmiseks ja viimane on asendamatu hapniku transpordiks organismis.
Oletan, et hingamispuudulikkuse korral on vaja rohkelt hemoglobiini, selleks et siduda kõik see vähenegi hapnik. Eks "inimkatsed" näitavad, kas oli kasu ning kuidas tuli üldine balanss - elu c-vitamiini (võimalike) tüsistustega vs. organismi kokkuvarisemine hapniku puuduse pärast ja järgnev surm. :dont_know:
Kui on valida kas liiga palju vitamiini või kindel surm, kas akf valiks surma?
Pole midagi, apteekri mees on palju kõrgemal tasemel :wall:
Selleks, et jõuda hemoglobiini juurde, on vaja tarbida natuke enamat kui lihtsalt C-vitamiini. Selleks, et omastada rauda, on vajalik rauarohke (ja valgurohke!) ninaesine. Sul aga tuleb lihma-lahma kohe kiire konstruktsioon - hemoglobiini puudus ja kokku varisemine....ei ole sugugi kindel, et kui sa kokkuvarisemise äärel oled, oled sa suuteline haukama veiseliha steiki. Või on mingid veenisisesed kokteilid olemas :dont_know:

Üldiselt vastan parafraseerides dr Popovi- sellel C-vitamiini versioonil puudub teaduspõhine tõendus. Tervislikult toituv inimene ei vaja täiendavat C-vitamiini võtmist - seda tuleb toiduga rohkem kui keha tarbida jõuab. Sa seda ikka tead, et hemoglobiin on valk, mille tekitamiseks c-vitamiinist ei piisa.....just kiddin :lol:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas loomake »

ME SAIME TERVEKS!
Koroonasse nakatunute kõver rühib iga päevaga jõudsalt ülespoole. Kuid kümnete nakatunute hulgas paljud haiguse juba seljatanud. Mõnel läks see kergemalt, mõnel raskemalt. Terveks said nad kõik. 
Loe lähemalt: https://saartehaal.postimees.ee/6941751 ... me-terveks

Jäätisest olid tunda vaid see, et ta oli külm
Koroonaviiruse Saaremaale jõudmise esimestel päevadel otsustas Epp (29) ennast kehva enesetunde tõttu kraadida: tulemuseks 37,3. Suur muretseja nagu ta on, arvas, et oli end koroonauudiste tõttu lihtsalt palavikku muretsenud. Oli ju temagi käinud mullifestivalil.
Palavik tõusis 11. märtsil. Päev hiljem polnud see taandunud. Õhtul hakkas kurgus imelik – tahaks nagu köhida, aga köha ei tule. Valus ei olnud, nohu ei olnud. Epp helistas perearsti nõuandeliinile ja sealt soovitati test teha. Kiirabi tuli siis veel üsna kiiresti kohale.
Kolmanda päeva hommikul palavikku polnud. Üsna tihti tegi Epp lahti digilugu.ee portaali, lootusega leida sealt testi negatiivne vastus. Päeva teises pooles läks enesetunne halvaks: palavik tõusis taas, pea valutas, silmad muutusid valulikuks. “Mida tund edasi, seda nürimaks enesetunne läks,” meenutab ta. Isegi digiloo portaali ei vaadanud enam eriti.
Siis helises telefon. Võõras number. Epp ütleb, et ta teadis kõne sisu juba enne, kui selle vastu võttis. Terviseameti töötaja teatas vastuse: COVID-19 positiivne.
Kohe läks lahti korralik virvarr: helistada tuli vanematele ja teistele, kellega ta oli viimasel ajal kokku puutunud. “Kui see kõik tehtud ja viimaks diivanile maandusin, olin nii vaimselt kui ka füüsiliselt läbi: täielik jõuetus, liigutada ei taha ega jõua,” kirjutas Epp oma blogis, mida ta hakkas pidama pärast testitulemuse teada saamist. Avaldamegi nüüd katkeid blogist.
PÄEVIK AITAS: Epp ütles, et kui ta hakkas pidama päevikut ja seda leheveergudel jagas, tulid seda lugema sajad inimesed. Seega oli inimestel vaja kedagi, kes räägiks kuidas asjad on.
FOTO: Erakogu
4. päev
Öösel magasin sama palju, kui üleval olin. Hommikul ärgates oli enesetunne päris täbar. Mingi hetk tuli arusaam, et söönud pole eelmise päeva lõunast, kuid endiselt ei mingit söögiisu. Pea valutas ning juurde oli lisandunud valu kopsudes – isegi tavapärasel hingamisel tegid kopsud valu. Pikali oli kõige parem olla. Proovisin filmi vaadata, aga süveneda ja subtiitreid jälgida ei suutnud. Midagi ei saanud aru, proovisin hoopis magada. Hiljem läksin oma koduõue: sõõm värsket õhku tegi olemise paremaks. Tekkis isegi söögiisu. Jäin lõunast jälle magama.
Ärgates valutas lisaks kopsudele ka keha. See võis olla selline tunne, nagu keegi oleks mu läbi peksnud. Jalad, käed, pea, kopsud... kõik valutas!
Helistas terviseamet. Kraadisin. Ikka palavik. Õue enam ei lähe, värsket õhku ahmin sisse lahtisest aknast. Elukaaslane tegi süüa: sõin ja maitses, enesetunne oli jälle veidi parem.
5. päev
Hommikul ärgates ei julgenud kohe silmi lahti teha, ei oska aimata, mis enesetunne on. Püsti tõustes oli aga positiivne üllatus – mul ei olnudki enam nii halb kui eile! Mu kopsud ei olnud enam nii valulikud ja pea ei valutanud, ka silme ees oli pilt selge. Lihased ikkagi valutasid. Palavik oli uuesti 37,3 peale tulnud. Kella poole kolmeks päeval vedasin ennast hommikusöögile.
Üldiselt oli täitsa hea olla. Vahepeal võis viiruse täitsa ära unustada. Õhtul läks lihasvalu hullemaks. Määrisin valuvaigistava salviga: ei aidanud. Viimaks leidsin lahenduse nii, et sättisin padjad põlvede alla ja magasin hommikuni nagu väike laps.
6. päev
Päevarütm hakkas taas paika loksuma. Hommikul läksin kohe hommikust sööma nagu tavaline inimene ikka. Kraadiklaas näitab taas kord 37,3, aga mul ei ole halb olla, mu pea ei valuta ja isegi lihasvalu on mind peaaegu rahule jätnud. Korra tekkis mõte isegi natuke koristada, aga... ma ei teagi, kas ma ei jõua või ma ei viitsi.
Täna mõtlesin palju sellele, et iga inimese haiguskulg on väga erinev. Ma olen pigem tänulik, et viirus sai kätte mind, mitte mu vanaema. Mina saan sellega hakkama. Kui sa hoolid oma lähedastest, siis ole palun kodus!
7. päev
Esimest korda viimase 6 päeva jooksul ei näita kraadiklaas palavikku! Endiselt on keha jõuetu, muidu on enesetunne väga hea. Helistas perearst ja terviseamet. Tundsid huvi, et kuidas mu perel on. Elukaaslane ja poeg on õnneks täiesti terved.
Poole päeva pealt enam nii head enesetunnet välja ei hõiganud. Pea käis ringi. Õhtuks oli palavik tagasi. Kummalisel kombel ei tundnud ma nüüd enam mitte ühtegi lõhna ega maitset, isegi natuke mitte. Sõin jäätist ja ainus, millest aru sain, oli see, et see on külm...
8. päev
Esimene nädal on täis. Ärgates palavik 37,2, kuid üldine enesetunne üsna okei. Lugesin Saksa meediast (siis Eestis sellest veel ei räägitud – toim), et lõhna- ja maitsetaju kadumine on samuti üks koroonaviiruse sümptomeid. Vähemalt ei pea enam muretsema, et närvisüsteem kuidagimoodi pihta saanud on.
Kui võtsin pesumasinast pesu välja või koristasin kööki, siis pärast seda viskasin pikali ja mõtlesin, et oli ikka väsitav küll.
9. päev
Hommikul kraadiklaas palavikku ei näidanud. Õues paistis päike. Läksin õue. Poisid korjasid mulle lilli ja tuleb tunnistada, et enesetunne oli hea. Kraadiklaas näitas õhtul 37,0.
10. päev
Uskumatu, kui kiirelt aeg läheb! Palavikku polnud ja uskusin, et viirus on möödumas. Õhtuks oli mul kraadiklaasil jälle 37,0. Kerge peavalu, kuid muidu kõik hästi.
11. päev
Palavikku polnud ja enesetunne oli hea! Täna helistas mulle jälle terviseameti-tädi, kes ütles, et mu rõõmus hääl teeb ka teda rõõmsamaks. See viirus pidavat olema väga salakaval – vahepeal hakkab enesetunne paremaks minema ning sümptomid kaovad, ja siis ründab ta taas.
12. päev
Mu kraadiklaas ei pidanud koroonaviirusele vastu ning lõpetas töö. Enesetunne on hea ja arvan, et palavikku ei ole. Pean end vist üks hetk ise terveks kuulutama, sest nagu aru olen saanud, siis kordustesti mulle teha ei taheta.
15. päev
Uus kraadiklaas ei näidanud palavikku. Sümptomeid pole ning tunnen jälle nii maitset kui ka lõhna. Ise oleksin ennast juba terveks tunnistanud, aga ootan terviseameti kõne ära.
18. päev
Ma olen ametlikult paranenud! Ma ei ole enam koroonahaige! Tagasi vaadates meenub see, et muret oli hirmus palju. Eestis oli haigus veel uus ja silme ees pildid Itaaliast ja Hiinast, kus inimesed elu eest võitlesid. Mis minust saab? Kas mu pere jääb ka haigeks? Mul on ju 2-aastane laps...
See lõhna- ja maitsetaju kadumine jääb eluks ajaks meelde. Seda tunnet ma ei oskagi kuidagi kirjeldada. Ja see lihasvalu... Suures pildis läks mul ikkagi hästi ja pääsesin kergelt.
***
Välismaalt suusareisilt hangitud koroona
Austria suusareisist pidi saama Miku (31) jaoks vaheldus igapäevaelule. Kelluke lõi peas helisema juba ärasõidupäeval 7. märtsil: samast Ischgli suusakuurordist Islandile naasnud grupis avastati viis koroonahaiget. See oli Miku sõnul selle kuurordi jaoks esimene märk, et jamad on algamas.
VEEL ON TORE: Mikk hankis koroona Austria suusakuurortist, kust pidi viiruse tõttu ka varem ära tulema.
FOTO: Erakogu
Kahe päeva pärast tuli teade, et sealses uhkemas after-ski-peokohas avastati ühel töötajal viirus. See oli ka Miku seltskonna peokoht. Päev hiljem suleti juba kõik siseruumides tegutsevad suuremad pubid ja restoranid. Läks veel paar päeva ja siis suleti Tirooli piirkonnas kõik suusakuurordid ja päev hiljem tuli sama sõnum kogu Austria kohta. Mikk pakkis kähku asjad ning koos kaaslastega kiirustati Salzburgi lennujaama, kus valitses juba täielik kaos. “Mul vedas, et ma lennuki peale sain, õige pilet oli ju alles nädal hilisemaks,” nendib Mikk.
Köhima hakkas ta juba Austrias. Arvas siis, et tavaline külmetus. Kaks päeva hiljem tuli väsimus. Palavikku veel ei olnud. Tema grupikaaslastest nii mõnelgi tõusis kõrge palavik. Haigena jõudis Eestisse, kus oli palunud vennal ühte korterisse toitu varuda. Mikk loobus abikaasa ja pisipojaga kohtumisest ning jäi üksi karantiini. Korraks tõusis kerge palavik, mis taandus üsna pea.
“Jõuetus, väsimus, kerge nohu ja köha, maitse- ja lõhnataju kadumine,” kirjeldab ta. Koroonatesti talle ei tehtud, kuigi olid sümptomid. Arstid ütlesid ka, et testil pole mõtet – ilmselgelt on koroona. Test oleks olnud vaid number statistikas.
Viis päeva hiljem tundis Mikk end juba hästi. Kaks nädalat pärast esimeste sümptomite ilmnemist läks arsti heakskiidul oma pere juurde tagasi.
***
Saatus hoidis vanaemale külla minemast
Teisipäeval pärast kurikuulsat nädalat, kuhu mahtusid võrkpall ja mullifestival, hakkas Lindal (34) pea valutama. Järgmisel päeval tuli palavik ja ta otsustas ennast karantiini panna. Valis telefonilt 112 ning jäi kiirabi ja testimist ootama.
See hetk jõudis kätte laupäeval, kui ta lõpuks kutsuti haigla parklas asuvasse drive-in-testlasse. Testijaks oli sõbralik kiirabimeedik Anton, kes ütles, et see test ongi ebameeldiv ja lubas Lindal karjuda, palju torust tuleb. “Ma arvan, et ma ei karjunud sünnitusel ka nii palju,” naerab Linda tagantjärele.
Test oli positiivne. Palavikule lisandusid nohu ja kerge hingamisraskus, mis nädalapäevadega üle läksid. Tegelikult läks paremaks varem, kuid visa haigus tuli siiski tagasi. Jäid energiapuudus ja kiiresti väsimine.
“Füüsilistest sümptomitest hullem oli minu jaoks hoopis süütunne: mõtlesin kõigile kolleegidele, kellega sel nädala algul ühiselt koosolekulaua taga istusin või lõunat sõin, ja sõpradele, keda kallistanud olin,” meenutab ta.
Esimesel sümptomitega päeval oli Linda vanaemal sünnipäev. Nüüd tänab ta kõiki jõude, et ta töökohustuste tõttu ei saanud sinna minna. “Tol päeval tundsin ennast nii süüdi, ta ju ootas,” vaatab Linda tagasi.
Päris puhtalt ei pääsenud ka ta pere: elukaaslasel avaldus kerge nohu, kümme päeva hiljem tuli ka lastel palavik, mis õnneks möödus päevaga. Neid ei ole testitud, sest mida see test ikka andnuks – oli ju pere niigi karantiinis.
Linda ise tahaks kordustesti teha, et näha, kas haigus on seljatatud. “Siis saaksin vabatahtlikuna kaasa lüüa ja aidata neid, kes täna hädasti abi vajavad.”
***
Iga liigutus ajab hingeldama
Võrkpallimäng oli põnev. Koroona sai Martini (23) kätte neli päeva pärast mängu.
Esmaspäeva õhtul olid külmavärinad ja kraadiklaas näitas 38,6. Kellaaeg oli juba hiline ja ta otsustas magama minna. Terve öö higistas ja hommikul olid kõik kohad haiged, nagu gripiga ikka. Tegi endale Coldrexi ja proovis veidi süüa. Järgmine öö möödus samamoodi ja kolmapäeval ärgates oli täitsa hea olla. Neljapäeval nagu polnudki midagi, kui välja arvata see, et toas ringi liikumine võttis hingeldama. Midagi oleks nagu rinnale surunud ja õhk käis kopsudest väga raskelt läbi. Pikali oli parem.
Ära kadusid maitsed ja lõhnad, kuid selle ajas ta kinnise nina süüks. Olgugi et nohu ei olnud. Köha ka ei olnud, aga kurku kogunes röga.
Nüüd, kui Martin on juba terveks tunnistatud, on hingamine ikka keeruline. Spordimehena teab ta, et tema kopsumaht on normist 140%, kuid näiteks toakoristamine võtab ikkagi hingeldama. Samas on ta proovinud hinge lihtsalt kinni hoida ja minut seda teha pole üldse probleem.
Palavik oli veel lapsemäng
Alan (35) ei osanud koroonat oodatagi. Polnud ta käinud ei võrkpallimängul ega mullifestivalil. Oli vaid mängul käinud inimestega kokku puutunud.
Alguses oli peavalu. Siis tuli kuiv köha, mis Alani sõnul läks päris hulluks: kurgus kraapis. “Aga see oli kõik lapsemäng seni, kuni õhupuudus tuli,” meenutab ta. “Selline tunne, et hingad, aga õhku peale ei tule,” proovib ta ligikaudu ööpäev kestnud piinasid kirjeldada. Sellega kaasnes paanika, sest oli teada, mida võib koroonaviirus teha.
Ainus, mis aitas, olid pikad jalutuskäigud värskes õhus. Mida rohkem värsket õhku, seda parem. Raske oli, sest iga väiksemgi liigutus ajas higistama. Eriti hea oli mere ääres ja merel.
Testima Alan ei pääsenud, kuigi helistas oma sõnul kolm või neli korda erinevatele numbritele. See oli ajal, mil testimise põhimõtted muutusid pea iga päev. Lõpuks selgus, et ta pole riskirühm ja testi ei tehta.
Rohkem kui endale mõtles Alan oma kuuekuuse lapse peale – kogu aeg sai jälgitud, et ega pisikesel midagi viga pole. Iga väikesest suust tulnud köhatus võttis vanematel kulmu kipra. Õnneks ei ole ülejäänud perel häda midagi.
Alan on olnud nüüd juba üle kahe nädala karantiinis, poodi ei kipu ja ammugi mitte tööle. Ei tea temagi täpselt, et kas viiruse läbipõdenutel on immuunsus või saab taud sind uuesti kätte.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Z03 kirjutas:
Kriku kirjutas:Kas on välistatud, et see kahjustus oli tal juba enne?
Sellele infole mul ligipääs puudub.
Arusaadav. Lihtsalt ma ei kujuta ette, kuidas laias maailmas see kindlaks tehtud on, et kahjustus on just koroona tagajärg. Fibroos võib pikalt käia, ilma et patsient sellest midagi teaks.
Runkel
Liige
Postitusi: 2831
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Runkel »

Fucs kirjutas:Kas haiglad nüüd peavadki ostma omale hingamisaparaate, monitore ja haiglavoodeid annetuste eest?
Haigekassa rahastamine oli pingeline ka enne epideemiat. Seoses maksulaekumiste vähenemisega tuleb HK eelarve kriitiliselt üle vaadata. Haigekassa juht arvestab, et ca 200 mln laekub vähem. Lisaks seoses haiguslehe iseteenindussüsteemiga tuleb kulusid juurde.
Märtsi statistikast rääkides – reeglina märtsis avatakse kuskil 40-45 tuhat töövõimetuslehte. Siis selle aasta märtsis avati neid suurusjärgus üle 100 tuhande, kaks ja pool korda rohkem. Ja see mõjutab ka meie poolt välja masktavaid haigus- ja hooldushüvitiste summat. Kui sinna lisada 1-3 päev juurde, siis tekitab see päris suure lisakulu. Oleme arvestanud praegu 40 miljoniga, aga vaadates neid numbreid ja seda, et need haiguslehed on keskmiselt pikemad, siis see number võib minna suuremaks. Meie jaoks on see avatud kohustus, et igal juhul makstakse need summad inimestele välja.
https://tv.delfi.ee/saated/erisaade-hai ... d=89484371
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Veel lehekülg maskijuttu läks õigesse teemasse: http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... &start=165

Palun maskidest siia teemasse rohkem mitte kirjutada!
parkija
Liige
Postitusi: 1068
Liitunud: 04 Veebr, 2015 20:14
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas parkija »

Tervist !

Kirjeldan enda kogemust arstiabi kohta : Jaanuari keskpaigas hakkas mind vaevama ränk köha , pääsesin perearsti juurde 13 veebruaril , seal kohe kiiresti röntgen+ rindkere kuulamine, esmane diagnoos - vesi kopsus ja tohter andis korralduse oodata röntgeni tulemust , no tiksusin siis tunni või poolteist seal ukse taga , siis tuli hull köhahoog kallale ja lubati koju minna , raviks määras arst antibiootikumi ja instruktsioon ka et 1 tablett 1kord päevas , apteeki jõudmise hetkeks oli röntgeni tulemus teada , ravim teine ja manustada 1 tablett 2 korda päevas . Perearst helistas ja teatas - teil on cito saatekiri kopsuarstile PERH i , seal hakkas siis pingpong et milline registratuur ja kas esmane visiit või ... järjekord on mai lõpuni . No sain siis mingi kopsu eriala registratuuriga ühenduse ja arstile 6. märtsil . Arst mingit kaitsevarustust ei kandnud , kahe patsiendi vahel tuulutas tuba vast 10 minutit ja minu arsti juures olemise ajal oli kabineti aken lahti . Kohe samal päeval vereproov ja 15 märtsil veel mingi MRT või MT uuring .
Nädala pärast siis kõne kopsuarstile ja sealt siis vastus : veri on korras , kopsus on mai mäleta mis nimeline asi , aga no mingi muutus koes , vist ? Võimaluse korral kolme kuu pärast korduv uuring . Kopsuarst määras ravimid , köha on hakanud taanduma , aga võhma ja jaksu nagu üldse pole , kaalu olen poolteise kuuga kaotanud 9 kilo . Haiguse ajal palavikku polnud , kraadisin kui väga sant enesetunne oli , kehatemperatuur oli sel ajal 35, 4 ja meeletud külmavärinad .
hannesK
Liige
Postitusi: 358
Liitunud: 12 Veebr, 2020 12:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas hannesK »

Prantsusmaal täna lisandus 11059 haiget ja 1417 surma 7131 inimest on intensiivis. :rip:
kuido20
Liige
Postitusi: 3331
Liitunud: 06 Jaan, 2004 10:56
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas kuido20 »

Runkel kirjutas:
Fucs kirjutas:Kas haiglad nüüd peavadki ostma omale hingamisaparaate, monitore ja haiglavoodeid annetuste eest?
Haigekassa rahastamine oli pingeline ka enne epideemiat. Seoses maksulaekumiste vähenemisega tuleb HK eelarve kriitiliselt üle vaadata. Haigekassa juht arvestab, et ca 200 mln laekub vähem. Lisaks seoses haiguslehe iseteenindussüsteemiga tuleb kulusid juurde.
Majanduslangusega läheme tagasi umbes 2015 aastasse.
sahara
Liige
Postitusi: 122
Liitunud: 07 Dets, 2007 17:56
Asukoht: EW
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas sahara »

Kolmel hoolealusel diagnoositi Tabivere sotsiaalkeskuses koroona:

https://tartu.postimees.ee/6944606/kolm ... 1586271690

Ja siis järsku juba 29 hoolealusel:
https://ekspress.delfi.ee/teateid-elust ... d=89493085

Tegelikult on seal üldse 29 hoolealust nagu ma aru sain. Ekspress kogub vist klikke oma pealkirjadega.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19526
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ruger »

Tabivere sotsiaalkeskuses nakatunuid-parandatud andmetel 5. Eelnevalt oli samas asutuses surnud 2 inimest (vanadusse).
Tartumaal Tabivere Sotsiaalkeskuses avastati täna 5 nakatunut.

Koroonateema võttis sotsiaalkeskus üles juba 25. märtsil, kui keskuse juhataja Kaarel Pärnapuu rahustas kohalikke elanikke, et tõele ei vasta jutud, et hooldekodus on inimesed nakatunud ja surnud koroonaviiruse tõttu. „Krematooriumi transpordiauto käis meie juures tõesti väga lühikese aja jooksul kahel korral, kuid lahkunute näol oli tegemist väga eakate inimestega, kellel polnud ühtegi koroonaviiruse sümptomit ning kelle abivajadus oli suurenenud viimastel kuudel märgatavalt. Olgu muld neile kerge,“ selgitas ta.
https://ekspress.delfi.ee/teateid-elust ... d=89493085
Viimati muutis ruger, 07 Apr, 2020 22:07, muudetud 3 korda kokku.
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Avatar »

Itaalia - see mulle juba meeldib. Teste palju, positiivsete % all. Loodan et jätkub:
Kuupäev / Positiivsed / testid / positiivsete % testidest
17.3.20 / 3526 / 10695 / 32,97
18.3.20 / 4207 / 16884 / 24,92
19.3.20 / 5322 / 17236 / 30,88
20.3.20 / 5986 / 24109 / 24,83
21.3.20 / 6557 / 26336 / 24,9
22.3.20 / 5560 / 25180 / 22,08
23.3.20 / 4789 / 17066 / 28,06
24.3.20 / 5249 / 21496 / 24,42
25.3.20 / 5210 / 27481 / 18,96
26.3.20 / 6153 / 36615 / 16,8
27.3.20 / 5959 / 33019 / 18,05
28.03.20 / 5974 / 35447 / 16,85
29.03.20 / 5217 / 24504 / 21.29
30.03.20 / 4050 / 23329 / 17.36
01.04.20 / 4782 / 34455 / 13.88
02.04.20 / 4662 / 39809 / 11.71
03.04.20 / 4585 / 38617 / 11.87
04.04.20 / 4805 / 37375 / 12.86
05.04.20 / 4316 / 34237 / 12.61
06.04.20 / 3699 / 30271 / 12.22
07.04.20 / 3039 / 33713 / 9,01

Ja kui läheb edaspidi alla, siis annab väga selge signaali selliste kinnimakstud või ullikeste jobu-lobistide mitte-uskumiseks:
https://forte.delfi.ee/news/teadus/saks ... d=89490331
Vau - postulaadikatsetus ja 3 lehekülge, aga näe Delfi Forte järgi juba teadustöö. Mis tase...:
http://www.uni-goettingen.de/de/documen ... %202nd.pdf
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36579
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

hannesK kirjutas:Prantsusmaal täna lisandus 11059 haiget ja 1417 surma 7131 inimest on intensiivis. :rip:
See on ju siis veel hullem kui Itaalias :( Prantsusmaa rahvaarv on ainult 10% suurem. Nii ränka päeva pole minu teada Itaalias olnudki?
sahara
Liige
Postitusi: 122
Liitunud: 07 Dets, 2007 17:56
Asukoht: EW
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas sahara »

Postimehe järgi nakatunuid hoolealuseid 3 ja töötajaid 2.
https://tartu.postimees.ee/6944606/kolm ... 1586271690
ruger kirjutas:Tabivere sotsiaalkeskuses hulgaliselt nakatunuid-29. Eelnevalt oli samast kohast surnud 2 inimest.
Tartumaal Tabivere Sotsiaalkeskuses avastati täna 29 koroonaviirusesse nakatunud inimest.

Koroonateema võttis sotsiaalkeskus üles juba 25. märtsil, kui keskuse juhataja Kaarel Pärnapuu rahustas kohalikke elanikke, et tõele ei vasta jutud, et hooldekodus on inimesed nakatunud ja surnud koroonaviiruse tõttu. „Krematooriumi transpordiauto käis meie juures tõesti väga lühikese aja jooksul kahel korral, kuid lahkunute näol oli tegemist väga eakate inimestega, kellel polnud ühtegi koroonaviiruse sümptomit ning kelle abivajadus oli suurenenud viimastel kuudel märgatavalt. Olgu muld neile kerge,“ selgitas ta.
https://ekspress.delfi.ee/teateid-elust ... d=89493085
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist