REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Z03 kirjutas:
alari kirjutas:Intervjuust tuli välja veel selline infokild, mida pole varem märganud - 3. APRILL 2020
https://maaleht.delfi.ee/uudised/maaelu ... d=89455519
Kas ma sain õigesti aru, et see küsimus lahendati ajateenijate ennetähtaegselt reservi lubamisega (ja ühtlasi mitu erinevat probleemi sellega lahendatud)?
https://www.postimees.ee/6952502/ajatee ... lt-reservi
Ei - sa ei saanud..
Seoses võimatusega pidada maha "täismastaapne" KevadTorm (a 10 000 meest ja 3 x nädalat), viiakse praegu läbi lühendet ja väiksemamastaabilisem KevadTorm (a 3 000 meest ja 2 x nädalat), millega seoses ajateenijad võivad saada ka 1-2 nädalat varem reservi - elik mai keskel siis..
Tubli maaeluminister küsib aga praegu suht süüdimatult KOGU MAIKUUD - mis ei ole // ei saa olla acceptable..


P.S.
ja kõik surnuaiad on täiesti asendamatuid "kevadkülvajaid" täis, muuseas..
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 28 Apr, 2020 10:25, muudetud 1 kord kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See on meie avaliku sektori laiem probleem, et töö tulemusest enam maksab meediakajastus. Kahjuks.
Loomulikul taoline diil ei paista ausana, tõenäoliselt on selle ajakirjandusse lekitanud mõni antud PR firma konkurent, kes tööd ei saanud.

Kutsun üles ka peeglisse vaatama - kas olukord, kus meediatrollide töö riigiasutuses on muutumas tähtsamaks kui põhiülesande täitmine, pole äkki meie enda tekitatud? Kus on vaja kujundada arvamust mingi Facebooki või klikimeediasse üles pandud p**a järgi, süvenemata, mis tegelikult toimub....?

Täna on ju meedias pandud sujuvalt samale pulgale viroloogia professor, kes on terve oma elu neid elukaid uurinud ja mingi suvaline koroonaeitamise-Yaya ja nendele antakse mikrofoni samapalju. Ja veelgi enam, jätkub idioote, kes taolisi eitajaid usuvad. :wall:
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Trummi viimase posti mõtetele oleks raske vastu vaielda :|

Mulle endale käib tõsiselt närvidele, kui iga ühiskonna püsimiseks // normaalsuse taastamiseks tehtud jõupingutuse võib sisuliselt iga idioot vaidlustada - ja saab selleks ka ohtralt meediaruumi..
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kui valitsusele midagi ette heita on, siis pigem võiks viriseda, miks meetmeid ei tulnud 2 nädalat varem (siis oleks täna ka piiranguid ehk vähem) ja miks polnud varutud isikukaitsevahendeid, kui asi haises juba jaanuaris-veebruaris kõvasti ja pidanuks liigutama. Või miks polnudki strateegilisi varusid. Eks ajalugu annab arutust, hetkel kõrvalt tundub, et valitsus oli liiga kaua TA lummuses (viirus Eestis ei levi).

See, et täna ei kiirustata meetmeid leevendama ega käida välja mingeid siduvaid tähtaegu, on kõik õige ja ma ise teeks vast samamoodi. Pigem ma arvan, et see eilne Saaremaa leevendus on halb praktika - kuigi saarlased avaldasid ametlikult soovi juba varem, jääb sellest avalikkuses mulje, et natukese jalgade trampimisega (see istumise streik Saaremaal) võib oma tahtmist saada. Selliseid asju ei peaks taoliselt tegema - pigem pidanuks selle aktsiooni pärast laskma seal veel nädal aega rahuneda, muidu tuleb varsti analoogne särgirebimise aktsioon mujal (nt Suur-Tallinn).

Ei maksa arvata, et meie tegemisi idanaabri "organid" hoolega ei jälgi. Jälgivad ikka. Peamiselt pakub nende strateegilisele luurele huvi, kui kõrgel on elanikkonna talumislävi eluliste piirangutega. Selliste asjade järgi formuleeritakse sõjastrateegiaid. Kui palju ressurssi eraldada sõjalisele mõjutamisele ja kui palju tsiviilsektori mõjutamisele. Ma ei ütle, et me peaks nüüd SVR/GRU-le mulje avaldamiseks kartulikoori aasta aega demonstratiivselt sööma, aga mingi pisukese istumisstreigi peale kohe asuda järgmine päev leevendusi lubama annab ka itta sootuks valesid signaale, justkui meil oleks elanike taluvuslävi madal ning kui sõjalise konflikti korral külvata piisavalt jama, võib loota valitsuse järeleandmistele elanikkonna survel. Kahtlemata on seal ka tähele pandud jama kõlapinda meie meedias (ise anname mikrofoni igasugu koroonavastaste-Yayadele) - järelikult piisavalt p***a meedias avaldades on võimalik elanike meelsust oluliselt kõigutada.

Kindlasti on nad ka tähele pannud, et elanikkonna rõhuv enamus toetab VV tegevusi ja ei virise eriti piirangute üle.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
ElrikThunderson
Liige
Postitusi: 1688
Liitunud: 30 Dets, 2012 22:01
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ElrikThunderson »

Justiitsminister Raivo Aeg ütles, et valitsus kaotab liikumispiirangud saarte ja mandri vahel 18. maist.

Aeg rääkis pressikonverentsil, et need, kellel on rahvastikuregistri järgi elukoht saartel, saavad hakata vabalt mandril käima 4. maist.
https://www.err.ee/1083151/liikumispiir ... d-18-maist
Poti soldat
Liige
Postitusi: 1717
Liitunud: 02 Dets, 2012 12:44
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Poti soldat »

Muidu selle piirangute lõdvendamise tähtaegade teema kohta ütles USA viirusespets Fauci väga hästi ja arusaadavalt et tähtaegu ei sea mitte inimesed vaid viirus:
And you've got to understand that you don't make the timeline, the virus makes the timeline. So you've got to respond, in what you see happen.
https://edition.cnn.com/2020/03/25/poli ... index.html
Peeter
Liige
Postitusi: 2541
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Peeter »

Mul on mitu ära märkimist vajavat detaili/täiendust senistele postitustele liseada. Esiteks, sai siis eile kah Tartus "Covidikoopas" käidud. Tuli ametlik kutse osaleda sõeluuringus. Eile siis sai käidud. Tekkis küsimus, et kas ja kuidas kajastatakse (kas koos või eraldi) nüüd need sõeluuringu tulemused. Seal toimus kõik ühte moodi, neil on lihtsalt testitavate nimekiri ees mida kontrollitakse kaks korda. Tulemused ilmuvad kah samamoodi 24h jooksul terviseinfo lehele. Kui nüüd hakkab ilma igasuguste meditsiiniliste näidustusteta inimeste ja perearstide poolt saadetute ühte patta panemine, siis võib seda ju nimetada viisakalt öeldes "andmete ilustamiseks". Samal ajal tean ise vähemalt ühte 2-3 nädala tagust juhtumit, kus kiirabikosmonaudid käisid koheselt vilkuritega kodus, tunnused olid ilmsed, ka õhupuudus, brigaad käskis karantineeruda edasi, kinkis ühe maski aga testima ei suunatud, öeldi, et pole veel hull kui rääkida ühtlaselt suudad, kui just ise tahad, siis räägi oma arstiga. Siiani pole teda ka testitud- pole olnud haige, ei saa saada ka terveks... See oli siis mingi 5.-8. aprilli paiku.
Teine märkus oleks Trummi jutu juurde eelmisest kriisist. Loomulikult said siis kõiksugu "heaoluasjade-teenuste" osutajad esimeses reas ehitussektori järel litaka. Majutus ja toitlustusasutustel oli sitad ajad. Polnud kliente, polnud ka raha, ja seejärel palka ja siis ka tööd. Ministeeriumid ja muud riigisaksad kuulutasid üksteisevõidu meedias kui solidaarsed ja kokkuhoidjad nad rahvaga on. Et kõiksugu suve- ja jõulu- ja muude päevade eelarved tõmmatakse kokku jne. Palgafondid ja preemiad jne. Kuna rahvas oli rahata ja tegeles iseenda päästmisega, siis paljud sektorid kiratsesid, mäletate ju ise kah seda juttu- teaks palju käibest alles jääb, siis teaks otsustada mis edasi teha... Aga samal ajal prominentide ja muidu-ministeeriumiüritustele cateringi tegeva ettevõtte projektijuht-administraator ütles tookord omavahel, et "räägivad mis nad räägivad, aga mina nende ürituste laudades ega kavades küll kokkuhoidu ja säästu ei näe, kui nägema hakkan, eks siis ütlen sulle!". Ei ütelnudki, elu läks ju edasi. Kokkuvõtteks- kes end riigi nisa külge suutis imeda, selle ettevõtte juhtkond elas vaat, et samamoodi, ainult töötajatele tehti benjihüppeid kasvõi ilma nöörita. Aga kes pidi piirduma tavatarbija rahakotist väljaräägituga, neil olid ikka raskelt hambad varnas. Siit ka ääremärkuse ääremärkus: töötaja palga suurus ei ole seotud mitte töötaja panusega, haridusega ega tema enese arvamusega, vaid hoopis otseselt järjekorra pikkusega tema ametikohale ettevõtte ukse taga.
PR-jõugust. Me näeme praegu seda, et aprillist on üks riigiamet võtnud omale lisaks neli jutuinimest palgale. Tegelikku tehingut me ei tea. Ainult oletame siin. Fakt on, et nende nelja inimese palgakulu on nüüd riigieelarvest. Nad oma büroost ei pea nüüd ise maksma. Kas maksavad, see on iseasi. Vb vormistasid end palgata puhkusele need neli, see võib olla üks diili osadest. Ja töö võis alata ka koheselt juba märtsis, kui TA sai aru, et kohe on asjaga kellad kui proffe appi ei võeta. Lihtsalt vormistati 2.kvartalisse nt. Juba meie siin foorumiski andsime ju neile ohtralt nii fakte saamatusest kui ka lihtsalt soovitusi kuidas ise juba heaga köit seebitama hakta. Lehitsedes seda töötukassa palgatoetusmeetme tabelit, siis jäi mulle silma juba tabeli peas ka üks advokaadibüroo ja ka üks notaribüroo. Näe kes kõik juba end ka "riigipalgale" pressivad, kasvõi paariks kuuks! Pole minu asi analüüsida, on siin tegemist põhjendatud olukorraga või mitte.
Riigi palgal olevatest PRtöötajatest kes abis käisid ei piisanud. Ja me ei tea veel ju ka seda, kas kaasati ka jurteenust väljastpoolt maja.
Ja see, kellele rohkem palka makstakse, kas Popovile või musta valgeks pesijatele, see näitab lihtsalt TA prioriteete. Neile on maine olulisem kui rahvatervis.

Seda Saaremaa-jama ma ei mõista. Need on väga valed signaalid mis nii sealt kui ka valitsusest nüüd tulevad. Ühinen Trummiga. Sellist jama niimoodi tolereerida. Et saaks juuksuri juurde, maniküüri, massaaži ja siis vanaema juurde. KAPO saaks selle lause eriolukorra ajal koos avaliku meeleavaldusega liigitada riigivastalisuseks, sabotöörluseks. Ja täpselt samamoodi ei mõista ma VV-d kes vastuseks sellele need otsused tegi. Mina ei avaks Saaremaad mitte kuupäevade, vaid epidemioloogilise otsuse alusel. Siis kui kolded on neutraliseeritud. Või on VV-l soov lasta saarlastel laiali sõita üle vabariigi?

P.S. vastus negatiivne.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36435
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Peeter kirjutas:Mul on mitu ära märkimist vajavat detaili/täiendust senistele postitustele liseada. Esiteks, sai siis eile kah Tartus "Covidikoopas" käidud. Tuli ametlik kutse osaleda sõeluuringus. Eile siis sai käidud. Tekkis küsimus, et kas ja kuidas kajastatakse (kas koos või eraldi) nüüd need sõeluuringu tulemused. Seal toimus kõik ühte moodi, neil on lihtsalt testitavate nimekiri ees mida kontrollitakse kaks korda. Tulemused ilmuvad kah samamoodi 24h jooksul terviseinfo lehele. Kui nüüd hakkab ilma igasuguste meditsiiniliste näidustusteta inimeste ja perearstide poolt saadetute ühte patta panemine, siis võib seda ju nimetada viisakalt öeldes "andmete ilustamiseks".
Ee, ma ei saa praegu aru, mis uuringust jutt. Kui see on nüüd juhuvalimi uuring, mis sel nädalal algas, siis pole ju sellist probleemi...?
Peeter kirjutas:Samal ajal tean ise vähemalt ühte 2-3 nädala tagust juhtumit, kus kiirabikosmonaudid käisid koheselt vilkuritega kodus, tunnused olid ilmsed, ka õhupuudus, brigaad käskis karantineeruda edasi, kinkis ühe maski aga testima ei suunatud, öeldi, et pole veel hull kui rääkida ühtlaselt suudad, kui just ise tahad, siis räägi oma arstiga. Siiani pole teda ka testitud- pole olnud haige, ei saa saada ka terveks... See oli siis mingi 5.-8. aprilli paiku.
Seda on korduvalt välja öeldud, et testimise eesmärk ei ole välja selgitada kõiki haigusjuhte. Akf loomakest testiti ka vist alles siis, kui oli terveks saanud.
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Avatar »

USA -s liikuvate antikehade testide usaldusväärsusest:
Vhttps://oversight.house.gov/sites/democrats.oversight.house.gov/files/ECP%20Staff%20Report%20on%20Preliminary%20Findings%20of%20the%20Subcommittee%E2%80%99s%20Coronavirus%20Antibody%20Testing%20Investigation.pdf
blueant
Liige
Postitusi: 347
Liitunud: 02 Veebr, 2015 23:40
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas blueant »

Suhtekorraldajad/PR-inimesed/kommunikatsioonispetsialistid, ükskõik, mis mõistet nende kohta kasutada, tegelevad üldiselt hulga asjalikemate asjadega kui "asutuse maine tõstmine". Teadmata, milleks too seltskond täpselt palgati, siis pakun puusalt, paar asja, mida TA-s teha oleks:
-kõneisikute dresseerimine või vajadusel maha jooksmine, et lõppeks kriisiolukorras sobimatu oletamine, mämmutamine ja muljetamine (nt see maskide kandmine, kus igal riigi esindajal on "võiks" ja "nii-ja-naa")
-kommunikatsioonistrateegia laiemalt: kes, millal ja millest avalikkusega räägib
-laiemaks kasutamiseks mõeldud juhiste selgemaks kirjutamine
-mitmesuguste tekstipõhjade ettevalmistamine, toimetamine
-lihtsalt liinitöö plahvatuslikult kasvanud sisutootmisega hakkama saamiseks: keegi peab vastama igale sise- ja välisajakirjaniku küsimusele, igale teabenõudele
-org sisesed koolitused, kuidas oma töötajad seda kõike ise paremini teha saaks
Kasutaja avatar
Health
Liige
Postitusi: 863
Liitunud: 25 Aug, 2019 14:13
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Health »

Tundub, et Tokyo olümpia võidakse üldse ära jätta. Lõpeks eks aeg näitab, aga on hämmastav kui kiiresti on arvamused muutunud.
https://sport.err.ee/1083098/tokyo-olum ... amise-eest
Peeter
Liige
Postitusi: 2541
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Peeter »

Jah, konkreetselt juhuvalimi uuring. Pärastlõunal Tartus oli seal Annelinnas elavsaba. Seal viibimise ajal oli pidevalt 3-5 autot reas. Kui asjad on eraldi, siis polegi Sektorgazovõiataki statistikas probleemi. Kui aga lüüakse kokku, siis ju probleem. Analüüs ise läheb samasse süsteemi. Aga Terviseameti lehel on info selline: "Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 1 124 COVID-19 viiruse testi, millest 13 proovi ehk 1,2 protsenti osutus positiivseks. Kokku on Eestis tänaseks tehtud 49 527 esmast testi, nendest 1 660 ehk 3,4 protsenti on olnud positiivsed." Mina ei loe siit konkreetselt välja, et need kaks gruppi, arsti saadetud ja tervete inimeste juhuvalim, oleksid eraldi arvestatud. Sellest ka minu täiesti konkreetne küsimus. Kas juhuvalim loetakse NENDE, haigestunute või haiguskahtlusega isikute, esmaste testide hulka või mitte. TA lehelt võetuna pigem - JAH. Kui EI, siis tahan näha konkreetset pressiteadet juhuvalimi eraldi arvestusest, et neid pole meedikute näidustatud proovilesaadetute statistikas. Et need eilsed 1124 on kõik meedikute saadetud, aga mitte sümbioos koos juhuvalimiga. Muidu võib öelda, et on tegemist andmete žonglöörimisega parema tulemuse nimel (saame nn karjalt tervetelt inimestel negatiivi kätte ja võime raporteerida haigesumiste laine vaibumist) .
Blueant: aga sellest ongi juttu ju olnud. Ma ütlesin juba ammu märtsi alguses, et "koristage ennast avalikkuse ees blameerinud Kassai-Kadai kõnepuldist ära ja tehke ülejäänutele korralik ajuloputus ja koolitus kuidas ja mida mikofoni ees rääkida". See on loomulik. Kust ma oma viiesajase kätte saan? Ja olgu maksud ka sealt pealt makstud!

P.S. Kriku, ma saatsin ise kah talle sõna, et mis seal vahet kas nii või naa. Ole eraldi peidus edasi, ära peret nakata! Ära ilmaasjata välja roni ja proovi hakkama saada, kui hullemaks läheb ja vaja, helista kindlasti kohe 112. Kui ei testita, siis ei testita. Ainuke konkreetne asi on ju positiivne. Lihtsalt see oli märkena, et statistika lonkab(s).
Avatar
Liige
Postitusi: 2286
Liitunud: 17 Veebr, 2009 21:30

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Avatar »

Emori ülikooli spetsid on võtnud vaevaks vaagida lühidalt mõningaid iganädalasi Koroonaartikleid/uurimusi. Tasub jälgida.
Due to the fire hydrant of information and literature regarding COVID-19, the Emory ID and Medical Microbiology fellows have organized a “Weekly COVID Literature Round-Up” to highlight the important literature. We will select 2-3 articles per topic each week, and summarize the main take-aways. The website will be updated every Wednesday evening.
https://scholarblogs.emory.edu/covid19roundup/
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 989
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi intensiivis/ surmad/ haiglaravil

09.03/ 39/ 0.0 %
10.03/ 69/ 4.3 %
11.03/ 45/ 8.9 %
12.03/ 120/ 20.0 % (eriolukorra väljakuulutamine)
13.03/ 259/ 26.0 % (TA muudab testimise strateegiat)
14.03/ 128/ 20.0 %
15.03/ 162/ 22.0 %
16.03/ 254/ 13.0 %
17.03/ 238/ 8.4 %
18.04/ 395/ 8.4 %
19.04/ 239/ 3.8 %
20.03/ 245/ 6.5 %/ 0
21.03/ 308/ 7.5 %/ 2
22.03/ 417/ 4.8 %/ 4
23.03/ 495/ 5.3 %/ 6
24.03/ 317/ 5.4 % / 7 (karantiini karmistamine)
25.03/ 768/ 4.6 % / 7
26.03/ 2281/ 5.9 % / 7
27.03/ 1010/ 3.7 % / 7
28.03/ 1200/ 5.8 % / 10 (3.5 %) (Saaremaa hooldekodus 28 nakatunut, neid nakatunuid mitte arvestades protsent 3.5)
29.03/ 1000/ 3.9 % / 10
30.03/ 856/ 4.2 % / 13/ 3
31.03/ 1149/ 2.6 % / 13/ 4
01.04/ 1952/ 1.7 % / 15/ 5
02.04/ 1372/ 5.8 % / 16/ 11
03.04/ 2514/ 4.1 % / 16/ 12
04.04/ 810/ 7.2 % / 20/ 13 (diagnoositud haigete arv ületas 1000 piiri)
05.04/ 1192/ 5.3 % / 17/ 15
06.04/ 864/ 1.3 %/ 14/ 19
07.04/ 1684/ 2.5 % / 12/ 21
08.04/ 1277/ 2.9 % / 11/ 24 (TA muudab testimise strateegiat, kõik perearsti saatekirjaga saavad testima)
09.04/ 1609/ 1.4 %/ 9/ 24
10.04/ 1471/ 3.5 %/ 9/ 24
11.04/ 1574/ 2.9 %/ 11/ 24
12.04/ 899/ 0.6 %/ 11/ 25
13.04/ 416/ 5.8 %/ 9/ 28 /157
14.04/ 1513/ 3.0 %/ 11/ 31/ 146
15.04/ 1709/ 1.7 %/ 10/ 35/ 147
16.04/ 2058/ 1.7 %/ 10/ 36/ 137
17.04/ 1576/ 1.6 %/ 11/ 38/ 129
18.04/ 2018/ 2.6 %/ 11/ 38/ 122 (diagnoositud haigete arv ületas 1500 piiri)
19.04/ 730/ 2.2 %/ 10/ 40/ 125
20.04/ 602/ 1.2 %/ 9/ 40/ 128
21.04/ 1289/ 1.3 % / 9/ 43/ 124
22.04/ 1426/ 0.5 % / 7/ 44/ 114
23.04/ 1551/ 2.1 % / 7/ 45/ 109
24.04/ 1108/ 1.4 % / 6/ 46/ 103
25.04/ 1057/ 2.8 % / 6/ 46/ 99
26.04/ 604/ 1.5 % / 6/ 49/ 94
27.04/ 472/ 0.8 %/ 7/ 50/ 95
28.04/ 1124/ 1.2 %/ 9/ 50/ 91

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 1.6 % ja mediaan 1.5 %.
Peeter
Liige
Postitusi: 2541
Liitunud: 19 Veebr, 2006 20:12
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Peeter »

Blueant: PR-ülesanded:
*laiemaks kasutamiseks mõeldud juhiste selgemaks kirjutamine
KÜdele saadeti infolehed 2pluss2 reegli kohta. Saatsin kohe selle kohta märtsis samal aadressil tagasiside:
"Tere! Palun disainige plakat ümber nii, et nii olulise info mustvalgel väljatrükkimisel oleks konkreetselt näha edastatav sõnum. Sini-kollane toon ei ole sobiv, ega ka veenev oluliste sõnumite edastamisel. Sellise olulise infomateriali edastamisel peab see olema ka mustvalgelt välja trükituna selgelt loetav. Sellist hallil taustal helehalli juttu ei saa avaldada."
Loomulikult ei tulnud vastust, ammugi mitte ei täiendatud kujutist. Trükkisin välja värvilisena ja riputasin üles kuigi oleksin eelistanud kas must-valget, või punavalget ja rasvast teksti.
Jään endiselt kindlaks, et oluline sõnum riigi poolt peab olema edastatud kontrastsetes toonides, lihtsalt ja kaugelt loetav (nb vaegnägijad). Kui riigil on tungiv soov, et see info jõuaks ja oleks kodanike peades, siis tuleb valida toonid mis on kergesti ja pingutamata loetavad.See sini-kollane kombinatsioon ei ole selleks teps mitte sobiv variant..
PR-my ass...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist