fossilile veel vastuseks eelmise rümaka kohta, et vot jah, sai kuidagi jõud otsa. Teades ennast, siis ilmselt võtan ma kunagi selle looma riiulist alla ja kulutan ära. Ja veel nii et on kulutatud

Aga nagu jutuks oli, siis likvideerime vanu võlgu. Masin, mida Panzerwerke jälgijad on ammu juba näinud ning mis sai tegelikult enne T-35 valmis: jaapanlaste märgu unenägu, tankihävitaja Ho-Ri. Aluseks võeti Tüüp-5 keskmise tanki Chi-Ri veermik ning sellele siis asuti aretama mingis mõttes "saksa stiilis" (tegelikult tegid seda "stiili" väga edukalt ka kõik teised rahvad) kahurikandjat. Miks nimetan "saksa stiilis"? Sest tulemus on üsna sarnane sakslaste Ferdinand/Elefantile. Jaapani imeloom oli relvastatud 105-mm kahuri ning kuue imperaatori vapra teenriga. Algselt oli planeeritud riistapuu saada seeriatootmisse jaanuaris 1945, kuid tegelikkuses ei saadud hakka esimese prototüübigagi.
Mudeli enda kohta: Amusing Hobby tootjaks, see annab aimu küll, et minu kogemustele tuginedes oli ka seekord mudeli kvaliteet pigem madalavõitu. Eraldi ära mainimist väärib ning inseneripreemia kategoorias "eriline valu tagapaskõedes" annan ma seekord roomikute eest. Väga sellest rääkida ei tahaks, kuid ütlen kokkuvõtvalt, et "töötavad roomikud" ei ole staatus, mida ma väga kindlalt jagaks ning pigem hoiaks debatid avatuna sellega, kes antud lahenduse välja mõtles. Värdjas.
Värvitöö osas sai lasta jälle vaimul lennata, kuid päris lappesse ma seda asja ei ajanud ning tegin ka omajagu uurimustööd. Diagnoosi järele lehkava uhkusega tahaks esile tuua, et tank on värvitud täiesti õigetes värvitoonides, milleks on Kusa-iro, Tsuchi-iro ja Karekusa-iro! Edasi läks otsa veel ka pisut õlivärve (täiesti europiidsete nimedega), tolmu ja muud jama ning selline ta sai.

Banzai!