Venemaa majandus ja sanktsioonid I

Kõik käimasolevast sõjast
Suletud
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Eesti keeles: https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89934449

Kui ta sealt eluga tagasi tuleb, tähendab see, et režiimil on teda veel vaja.
kaugeltuuriv
Liige
Postitusi: 7191
Liitunud: 13 Sept, 2011 17:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas kaugeltuuriv »

Huvitav oleks teada millal need karantiinilaagrid muudetakse uueks Gulagiks.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

RBK kirjutas teisipäeval, et Venemaa majandus kukkus aprillis prognoosi kohaselt nominaalselt 28 protsenti ja inflatsiooniga korrigeeritud oli langus 20 protsenti. Kolmapäeval lausus Venemaa asepeaminister Tatjana Golikova, et koroonaviirusest tingitud isolatsiooni käigus võis tööpuudus kasvada 29,5 protsendini.
Esmaspäeval avalikustati enam kui 30 ökonomisti küsitlus, mille kohaselt ei jõua majandus läinud aasta tasemeni enne 2022. aasta keskpaika, kirjutas Nezavisimaja Gazeta. Veel aprillis oodati, et see juhtub tuleva aasta lõpuks.
Soome keskpanga majandussuuringute instituudi Bofiti vanemökonomisti Heli Simola sõnul vaadatakse nüüd kõiki indikaatoreid, kuid see pole kogu aeg nii olnud. Ta peab prognoose usaldusväärseteks. Üldine vaade on selline, et tänavu langeb Venemaa majandus 5-6 protsenti.
https://arileht.delfi.ee/news/uudised/v ... d=89942893
Roamless
Liige
Postitusi: 3798
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Roamless »

Üldiselt foorumilugejatele Vene kosmose teemast tuttav jutt, kuid soovitan vaadata, kes kirjutab ehk "punaprofessoriks" tituleeritu. Tegu pole mitte esmakordse sedasorti kirjatükiga.
Unforeseen consequences
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36424
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kriku »

Suurfirmas Alexela juhtus sel kevadel pentsik lugu, mis iseloomustab hästi, kuivõrd absurdseks on pööratud Eestis rahapesu tõkestamine. Nimelt ei saanud see suur ja hästituntud kütusekontsern ühele Kiviõlis töötavale mehele töötasu üle kanda, sest Swedbank peatas makse. Põhjuseks oli... mehe nimi. Tegemist oli lihtsa ja väga laialt levinud vene nimega Sergei Ivanov.

See saigi saatuslikuks.

Pangast saabus Alexelasse kiri, mille tekstist oli tunda, et isegi selle autor tundis piinlikkust: „Ette vabandused, tõenäoliselt hr Ivanov on kellegi nimekaim ja seetõttu tuleb see protsess paraku läbi teha.“ Ja selle all n-ö ametlik osa: „KKT Oil teeb makset vastaspoolele Sergei Ivanov selgitusega „Töötasu märtsikuu eest“ summas 424.63 €. Palume saata info Sergei Ivanovi kohta. Isikut tõendava dokumendi koopia, sünniaeg, rahvus, sünniriik, täpne aadress ja täpne nimi. Ülekanne võib olla vastuolus rahvusvaheliste sanktsioonidega seatud piirangutega.“

Alexela mehed ei tahtnud oma silmi uskuda. Niivõrd jabur oli olukord. Finantsjuht Toomas Virro vastas pangale: „Kas tõepoolest kahtlustab teie AML (rahapesu tõkestamise üksus – EE), et endine Kremli administratsiooni pealik ja mitmekordne Venemaa minister töötab nüüd meil Kiviõlis tehnoloogiaseadmete lukksepana!? Eks me peame teie palve täitma, aga mul on tõepoolest tahtmine see edastada Eesti Eks­pressi Kranaadi rubriiki...“
https://ekspress.delfi.ee/kuum/suurpank ... d=89959567

:mrgreen:
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Eks ta ole - rotsade panga "reaalne võitlus" musta vene rahaga ongi teatraalselt koomiline // et mitte öelda totakas..

A keda üllatab :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
2korda2
Liige
Postitusi: 1595
Liitunud: 01 Juul, 2014 11:56
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas 2korda2 »

/offtopic
Olles ise paar aastat tagasi AML(anti-money-laundering) ja KYC (know-your-customer) lahendusi ühes fintech ettevõttes loonud, siis võin pisut tausta avada.
Tüüpiliselt ei ole pankadel see lahendus mitte algusest lõpuni kodutööna lahendatud, vaid pigem ostetakse teenust sisse. Üks sellistest (mida isegi kasutasin) on siin. Sisuliselt on teenusepakkujal püsti teenus millesse pank saadab kliendi andmed: ees- ja perenimed, sünnikuupäev, isikukood (enamusel riikidel pole unikaalset), ka elukoha ja õppimise andmeid on võimalik saata. Teenusepakkuja serveris olevad algoritmid võrdlevad sisendit erinevate terroristide, sanktsioneeritud isikute jms nimekirjade vastu (nende nimekirjade haldamine on suur töö ja seda pole mõtet igal pangal ise teha, sellest ka teenusepakkuja kasutamine). Vastusena saadetakse pangale "hitlist", kus antakse leitud võimalikud vasted ja tabamuse hinnanguline täpsus (%des). Teenuse kasutaja tüüpiliselt defineerib majasiseselt mingi piirmäära, millest allpool olevad vasted automaatselt tühiseks loetakse ja elu läheb edasi. Kui vaste aga defineeritud limiiti ületab, siis läheb käiku võrdlemisi range protseduur, mille viivad läbi panga vastava osakonna töötajad. Seal töötajale mänguruumi sisuliselt ei jäeta - panga trahvid/ebamugavused eksimise korral on soliidsed. Kui protseduur läbitakse puhtalt (seejuures tuleb logida täpselt kõik tegevused, mis isiku tuvastamiseks/puhastamiseks ette võeti), siis saab klient "on OK" tunnuse juurde ja tavaprotsess läheb edasi.
Lisaks piirmäära seadmisele on aga panga otsustada ka teine asi - kui tihti oma kliente AML/KYC regulatsioonide kohasele kontrollile allutada. Kontrollnimekirjad ju ajas muutuvad ja nii võib eilne ontlik keevitaja Aleksei osutuda täna radikaalsete vaadetega Abdullaks.
Ja nüüd kujutage ette, et testitakse ka terroristide hüüdnimede vastu. Ühel oli mälu järgi hüüdnimeks Katrin. Selles valguses on Sergei Ivanovide probleemid pigem reegel kui erand 8)
Sellega seoses oli meil majasiseselt käibel nali, et KYC/AML lahenduste murdmiseks piisab sellest, kui mõni radikaal võtaks kätte ja oma ametliku nimena registreeriks terve rivi eesnimesid siit nimekirjast ja võimalusel lisaks sobiva hulga perenimesid kah.
offtopic/
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Kapten Trumm »

See on lihtsalt üks ere näide meil vohavast püüdlik-nurgelisest tibijuriidikast, mis sinna otsa sattunu elu mõruks muuta võib. Sisse ostetav või mitte, keegi võiks natuke oma ajusid ka liigutada ja siis ehk pole vaja selliseid rumalusi laiali postitada.

See teenuse ostmine ei puutu üldse teemasse, selle "hitlisti" sai ju panga ametnik enda lauale, ta isegi sai ise aru selle teo totrusest ("vabandan ette") aga kandiline tibijuriidika ei lasknud ka antud paberit prügikasti saata, kuigi oli selgelt näha, et mingi miinimumpalgaline Ida-Viru lukksepp ja VF administratsiooni esindaja ei saa kuidagi sama isik olla. Võibolla oli ka tegu mõne 1992 sündinud tegelasega, kes ei teagi näiteks, et Moskva telefoniraamatus võib Ivan Ivanovits Ivanove olla kaks lehekülge. Rahvas on väga suur ja nimede valik kahjuks piiratud ja sellises vanuses enam ei teata vene elu nüansse.

Mul on nt olnud klassivend nimega Gorbatsov. :D
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
vanahalb
Liige
Postitusi: 2617
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas vanahalb »

Rootsi pangad on nii hellaks tehtud, et seal on vist igasugune oma peaga mõtlemine ära keelatud. Tabelid ja maatriksid tulevad peamajast ette ja kui sinna ei sobi siis rist peale. Initsiatiiv on teatavasti karistatav.
Fuchs
Liige
Postitusi: 290
Liitunud: 22 Nov, 2005 14:02
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Fuchs »

Ma kahtlustan, et see hitlist võib olla päris pikk lugemine, kus on igasuguseid nimesid, mis igale tavaametnikule suurt midagi ei ütle. On küsitav, kas keegi inimene listi süviti üldse läbi töötab ja vastava otsuse langetab, et näiteks see Muhammad on lihtne kokk, mitte tagaotsitav terrorist. Lihtsam on ühe korra ju üle kontrollida, vaevalt, et igal palgapäeval kõigi terroristide nimekaimusid ahistatakse :D
Kasutaja avatar
Some
Liige
Postitusi: 4058
Liitunud: 11 Aug, 2008 9:25
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Some »

Paistab, et too suur torujuhe Hiinaga (Siberi Jõud) annab otsad juba enne avamist... Miljardid tuulde.
https://lenta.ru/articles/2020/05/28/the_power_of_lies/
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Ainuke Murmanskisse viiv raudteesild vajus kokku
Only railway bridge connecting Murmansk with the rest of Russia has collapsed.
https://twitter.com/XSovietNews/status/ ... 5665022976
"The cause of the collapse was melted snow and high water content of the Kola River, which washed the embankment of the bridge piers ....."
https://twitter.com/Scafool5/status/1267452984989974529

Uus raudtee peaks valmis saama 2022 aastal. Nüüd vahest kiirendatakse.
The double-track rail line from Olenegorsk to Murmansk is aimed at boosting Russia’s export via the port to the Barents Sea and will be ready by the end of 2022.
https://thebarentsobserver.com/en/indus ... cond-track
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19196
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas ruger »

Venemaal Norilskis suur naftareostus
Russia declares federal #emergency over spillage of some 20,000 tons of oil products in rivers near #Norilsk, #Krasnoyarsk region
Pilt
https://twitter.com/AlexKokcharov/statu ... 6356651009
Eesti keeles ka
https://maailm.postimees.ee/6989338/ven ... joone-taga
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Walter2
Liige
Postitusi: 3978
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Walter2 »

Ilmselt on see nafta seal Norilski ümbruse jõgedes kõige loodussõbralikum ollus üldse mis sealkandis inimtegevuse tulemusena loodusesse on sattunud.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Bimmler
Uudistaja
Postitusi: 21
Liitunud: 03 Apr, 2020 18:27
Kontakt:

Re: Venemaa majandus ja sanktsioonid

Postitus Postitas Bimmler »

Norilski naftareostus toimus vist 27. mail. Avalikkusse jõudis see traditsiooniliselt päevi hiljem. Vist eile?
Naljaga pooleks ringleb selline info, et ümbruskonna inimestel põhjavee ja kohalike loodusandide kasutamist ära ei keelatud. See on nagunii ohtlik ja kõigile teada...
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist