REAALSUS: COVID-19 pandeemia

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Suletud
Lemet
Liige
Postitusi: 19914
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Lemet »

Kriku kirjutas:
Runkel kirjutas:Kas küsimus pole pigem juba siin olevate ukrainlaste väljasaatmises?
Seda otsustati juba mitme nädala eest, et seda ei tehta. Sai omal ajal ka teemasse postitatud.
Tehakse ikka, lihtsalt tähtaega nihutati 31 juulini.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
vanahalb
Liige
Postitusi: 2620
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas vanahalb »

Kõige optimistlikuma stsenaariumi järgi tekib põllutööhuvilisi Eestis juuni lõpuks. Seda juhul kui töötukassa toetusmeetmeid ei pikenda. Sarnaselt Soomele või Saksamaale - miks peaks inimene minema põllutööle kui koduslebotamise või töötuna arvel olemise eest makstakse raha. Ukrainlased või rumeenlased pole mingi ülitöökas rahvas vaid nende kodumaal selliseid sotsiaaltagatisi nagu arenenud riikides lihtsalt pole. Keerulistel probleemidel on mõnikord lihtsad vastused.

WHO kurtis neil päevil nüüd, et viiruse raskuskese liigub Lõuna-Ameerikasse ehk lõunapoolkeral kus nüüd talv tuleb. Võimalik ka, et see viitab sarnasusele gripiepideemiatega kui gripp suve tulekul põhjapoolkeralt ära kaob. Miks ta kaob - selles polegi teadlased üksmeele. Võimalik, et pikem päev, kõrgemalt käiv päike ja sellega kaasnev suurem hulk UV-kiirgust ta tapab. Soojus või selle puudumine koroonaviirusele eriti ei mõju kuid UV-kiirgus ja soojus on ikka erinevad asjad. See kõik ei takista küll gripil järgmisel talvel natuke uuendatud versioonis tagasi tulla.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Lemet kirjutas:Tehakse ikka, lihtsalt tähtaega nihutati 31 juulini.
Seda küll.
slider
Liige
Postitusi: 467
Liitunud: 02 Jaan, 2016 22:51
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas slider »

Põllutöö romantikud, me ei ela enam selles maailmas mida mõned taga igatsevad. (auravat sitta olen ise ka laotanud, et oleks kardulast võtta)
Mõned lüpsja kohad v.a siis ma pole näind pakkkumisi nt E ja jm kat juhtidele. Kisa kõva aga ... noh tegelt on ju vaja odavat hooaja tööjõudu
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Teema juurde tagasi.

Professor Merits:
Loomadel on sadu tuhandeid viiruseid. Kuidas on niimoodi, et enamus neist on inimese jaoks kahjutud, aga mõned suudavad barjääri ületada ja inimesi nakatada?

See toimub looduses katse-eksitus meetodil ehk inimeste kokkupuude loomadega võib olla väga erinev. Näiteks HIV-i said inimesed ilmselt küttides šimpanseid. Osa viirustest - näiteks Austraalias levinud erakordselt ohtlik Hendra viirus - kandub inimestele üle hobustelt. Hendra viirus pole ainuke, mida levitavad hobused, on ka entsefaliitilised viirused, näiteks Ameerikas levivad erinevad viirused, mille nimetuses esineb „equine encephalitis" (e.k. hobuste entsefaliit).

Koroonaviiruste kohta on arvatud, et inimestel on Hiinas kontakt nahkhiirelt saadava koroonaviirusega kuni seitse miljonit korda aastas. See on umbkaudne hinnang- keegi pole seda täpselt mõõtnud. See on kontakt, mis teoorias võiks viia nakatumiseni, kuid edasi sõltub kõik halbade faktorite kokkulangemisest ja viiruse seisukohast - „kas sellest üldse midagi välja tuleb".

Kui inimene lihtsalt saab nakkuse ja sureb kuskil külakeses ära, siis see kellegile eriti korda ei lähe, kuid probleemid hakkavad eskaleeruma, kui loomalt saadud nakkus hakkab levima inimeselt inimesele. Koroonaviirused on sellest üks kriitilisi näiteid, sama kehtib näiteks flaviviiruste kohta ning ka zika viirus on üks klassikaline näide. Nimetada võib veel dengue viirust, linnugrippi, mida väga kardeti, kuid mille puhul on teada, et see inimeselt inimesele hästi ei levi. Väga ohtlikeks peetakse ahvide rõugeid, mis on sarnane inimeste rõugeviirusega ja aeg-ajalt nakatab inimesi, ent inimeselt inimesele üle ei kandu.

Üle kandumine võib toimuda õhu kaudu, nagu koroonaviiruste puhul, seda võib vahendada putukas, nagu zika või dengue viiruste puhul. Või ka hobuste entsefaliidi viiruste puhul. See ülekanne võib olla ka suhteliselt ebaefektiivne, kehavedelike teel, nagu ebola viirusel.

Kui suurt ohtu kujutab endast eksootiliste loomade toiduks tarvitamine?

Kui liha on küpsetatud, siis neile, kes seda söövad, on oht väike. Suurem oht on neile, kes loomi püüavad ja valmistavad. Teadlased hindasid kunagi, millised on troopilises regioonis ohufaktorid viiruste ülekandumisel nahkhiirtelt. Esimene moodus oli nende elukate püüdmine, teine nende toiduks valmistamine ja kolmas - eriti uhke - oli kassi omamine. Kassid sageli nakatuvad koroonaviirustega ja võivad selle oma peremehel edasi anda. Põhilised ohutegurid olid nahkhiirte püüdmine ja toiduks valmistamine ning kass oli kolmandal kohal.

[...]

Kui jutt kahele SARS-ile läks, siis SARS-CoV-1 pääses hiinlastel nullindatel kaks korda laborist välja ja kahtlustatakse ka, et SARS-CoV-2 pärineb ühest kahest Wuhani laborist. Kui sageli seda praktikas juhtub, et viirused laboratooriumist „jooksu panevad"?

Seda juhtub sagedamini, kui tahaks endale tunnistada. Sellist asja, et viirus ise pääseb vahetult laborist välja, ei juhtu peaaegu mitte kunagi. Ma tean vaid ühte juhtumit, kui Suurbritannias pääses kanalisatsiooni kaudu laborist välja suu ja sõrataud. Kõige tõenäolisem meetod selleks, et viirus levib laborist välja, on laboritöötaja haigestumine, milleni viib viirusega töötamisel tehtud viga või mõni laboris juhtunud äpardus. Selliseid asju tuleb ette ja seda on juhtunud nii ebolaga, mille puhul on näiteks Venemaalt teada vähemalt kaks juhtumit, sama on juhtunud ka rõugete ja SARS-iga. See nimekiri on palju pikem ja see pole saladus, et sellised asjad juhtuvad. Ja see pole ka mingi hiinlaste spetsiifika, sest neid asju juhtub ka Euroopas ja Ameerikas.

See nõuab spekuleerimist, aga kas võib oletada, et sellist maailma „lukku panemist", nagu me viimastel kuudel nägime, enam meie elu ajal ei kordu?

Tahaks loota, aga ma arvan, et viiruste taha asi ei jää. Kui me elame veel piisavalt kaua, siis olen kindel, et me näeme uusi ja palju kohutavamaid viiruseid. Ma loodan, et õppisime COVID-19 loost piisavalt ning suudame järgmisel korral reageerida adekvaatsemalt ning kiiremini. COVID-19 oli võimalus pidurdada kaks korda, esimesena oli see võimalus hiinlastel, kui nad oleksid õigesti reageerinud, kuid Wuhani kohalikud võimud olid need, kellest kolme kriitilise nädala jooksul asjad edasi ei liikunud, ja teine võimalus oli eurooplastel, kes magasid ka võimaluse maha, kui see Põhja-Itaaliasse levis.
https://forte.delfi.ee/news/teadus/inte ... d=89938595
Vastaja
Liige
Postitusi: 460
Liitunud: 15 Mär, 2013 17:37
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Vastaja »

Nüüd on väited Rootsi vanadekodude asukate ravimata jätmisest ning sisuliselt magamapanemisest hakanud levima ka suuremates meediaväljaannetes.https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006514579.html
hannesK
Liige
Postitusi: 358
Liitunud: 12 Veebr, 2020 12:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas hannesK »

Koroonaviiruse võime nakatada inimesi alates 1. päevast viitab selle laboratoorsele päritolule ,
Uurimisaruanne näitas, et Wuhanist pärit koroonaviirus näib olevat inimeste nakatamiseks täiesti valmis.
Austraalia teadlaste meeskonna poolt läbi viidud uus uuring on leidnud, et uuel koronaviirusel, mis on kogu maailmas juba tapnud üle 3,41 000 inimese, on ainulaadne võime nakatada just inimesi . Uuring väitis, et COVID-19-l puuduvad normaalse zoonoosi teatud omadused, kuna sellel on erakordne võime rünnata inimesi alates esimesest päevast.

Kas koroonaviirus loodi kunstlikult?

Uuringut juhtinud vaktsiiniuurija professor Nikolai Petrovsky arvas, et viirus võis inimestele nakatuda looduslike põhjuste tõttu, kuid ta ei lasknud kummutada mõtet, et see pandeemia võis tekkida laboris.

Petrovsky sõnul võidavad uued viirused tavaliselt jõudu, kui nad majutuvad inimese peremeesteks. Kuid koroonaviiruse puhul on asjad teisiti, kuna see patogeen tundus olevat inimeste nakatamiseks täiesti valmis.

"Ma ei ole varem näinud sel viisil käitunud zoonootilist viirust. Mõju ei pruugi olla teadlastele ega globaalsele poliitikale kasulik, kuid lihtsalt seetõttu, et vastused võivad probleeme põhjustada, ei saa me nende juurest põgeneda. Praegu on see olemas. puuduvad tõendid lekke kohta, kuid piisavalt kaudseid andmeid, et meid puudutada. See on võimalus, kuni see on välistatud, "rääkis Petrovsky
https://www.ibtimes.sg/ability-coronavi ... says-45623
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

3 postitusega kasutaja MarbelOne postitus läks ära viidete puudumise ja liigse hinnangulisuse tõttu.

---

Icosageni tegemistest:
Akadeemik Mart Ustavi juhitava firma Icosagen kataloogist leiab toote nimega SARS-CoV-2 antigeenid: 100 mikrogrammi maksab 308 eurot.

Antigeene ostavad suured ravimifirmad, kes kasutavad neid koroonaviiruse testide tootmiseks. Teoreetiliselt saaks antigeene kasutada ka koroonaviiruse vaktsiini loomisel. „Selleks tuleks antigeenidele lisada õiges koguses immuunsüsteemi aktiveerivaid aineid ehk adjuvante,“ selgitab Tartu Ülikooli rakendusviroloogia professor Andres Merits.

Ustav ei tea, et Icosagenilt oleks antigeene ostetud vaktsiini arendamiseks. Vaktsiini ise arendamist ta reaalseks ei pea: „Icosagen ei oma sellist hulka inimesi, kes suudaksid vajalikku hulka kliinilisi uuringuid korraldada.“ Ustav teab, mida räägib: aastate eest üritas ta koostöös soomlastega leiutada HIVi-vaktsiini, jõudis Lõuna-Aafrika vabariigis katsetustega paljutõotavate tulemusteni, kuid siis jäid rahakraanid kuivaks. Uut vaktsiiniarendust ta ette võtta ei taha. Liiga palju riske, nõuab liiga palju aega ja raha.
https://ekspress.delfi.ee/kuum/millal-l ... d=89897653
hannesK
Liige
Postitusi: 358
Liitunud: 12 Veebr, 2020 12:50
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas hannesK »

Kuidas Venemaal koroona uudiseid tehakse .
https://twitter.com/AlexLunaViewof1/sta ... 3012421632
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19210
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas ruger »

Euroopa CDC-s toimunud kohtumisest aasta alguses, sai alguse EL-i riikide hiline reageerimine koroonaviirusele, kuna enamus riike ei pidanud seda oluliseks.
Leaked documents from the European CDC meeting of the 18th of February (a week before Italy put some cities in quarantine) show that the ECDC evaluated the risks for the population as "low" and the risk for healthcare systems as "low or moderate".
https://twitter.com/DellAnnaLuca/status ... 4890551296

Uue Hiinas leviva koroonaviiruse haru ravimine on raskem
Patients in the northeastern clusters are carrying the virus for longer than earlier cases in Wuhan - the world's original, infamous epicentre - before they show symptoms.

Plus, those infected by the mutated strain were taking far longer to recover.
https://twitter.com/EndGameWW3/status/1 ... 9682692097

USA presidendi poolt kiidetud ravimi tulemused
BREAKING: huge Chloroquine and Hydroxychloroquine study of 96,000 patients at 671 hospitals found:
Increased risk of DEATH by 33-45%
Increased risk of ventricular arrhythmia by 2.3x to 5x.
Not a trial but a large longitudinal study.
https://twitter.com/DrEricDing/status/1 ... 5818719236
https://twitter.com/jaketapper/status/1 ... 6253033472
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Järjekordne teooria selle kohta, kui kaua areosooli kujul välja tatistatus viirus nakatumisvõimelisena püsida võiks: 8-14 min. https://tervis.elu24.ee/6974476/teadlas ... eal-pusida
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Taanis kritiseeritakse valitsust liigse ettevaatlikkuse pärast:
Taani avalikkus sai hiljuti teada, et nakkushaiguste ja bioloogiliste ohtude ennetuse eest vastutava riikliku seerumiinstituudi (SSI) arvutused ja prognoosid Covid-19 leviku kohta olid vigased. Norras mõisteti prognooside ja tegelikkuse lahknevust juba varem. Kui SSI märtsi lõpu andmetel kukkus nakkuskordaja Taanis ajavahemikus 12.–24. märtsini 2,6-lt 1,4-le, siis ajalehe Berlingske hilisemad arvutused näitasid, et 12. märtsil oli nakkuskordaja vaid 1,5 ja 24. märtsil 1,3.

Samuti on aeg näidanud, et Taanis vajas viiruspuhangu kõrghetkel intensiivravi palju vähem Covid-19-patsiente, kui SSI aprilli alguses ilmunud pessimistlikus toonis raport ennustas. Selle järgi pidanuks mai esimeses pooles Taani haiglate intensiivraviosakondades tõenäoliselt olema 124–735 koroonaviirushaiget – seda olukorras, kus inimesed hoiavad sõnakuulelikult üksteisest eemale. Maikuu keskpaigas oli aga Taani haiglates intensiivravil umbes poolsada Covid-19-patsienti ehk palju vähem, kui olid ennustanud SSI kõige optimistlikumadki prognoosid, märkis ajaleht Politiken. Samal ajal oli haiglates korraline töö peatatud ja paljud inimesed jäid ravita. SSI eksperdid tunnistasid mõlemat eksimust, intensiivravi vajavate Covid-19-haigete kurvi nii järsk langus üllatas neidki. Nüüd olevat arvutused täpsemad, sest mudelitesse saab sisestada rohkem andmeid.
https://leht.postimees.ee/6980818/taani ... 1577723337

Minu arvates võiks siin tõmmata paralleeli keskkonnaõigusega, kus kehtib ettevaatusprintsiip, mis muuhulgas tähendab ohutuse tõendamise kohustust, mitte vastupidi. Epideemiatele tuleks läheneda samasuguste põhimõtetega.

Aga küsimus, miks Põhjamaades ja meil kõik nii palju soodsamalt laabus kui Lõuna-Euroopas, on vist siiamaani korraliku vastuseta.
Sektor gazovoi ataki
Liige
Postitusi: 989
Liitunud: 27 Dets, 2012 10:02
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Sektor gazovoi ataki »

EESTI
kuupäev/testide arv (posit testide arv)/positiivsete testide % testide üldarvust/ inimesi intensiivis/ surmad/ haiglaravil

09.03/ 39 (+0)/ 0.0 %
10.03/ 69 (+3)/ 4.3 %
11.03/ 45 (+4)/ 8.9 %
12.03/ 120 (+24)/ 20.0 % (eriolukorra väljakuulutamine)
13.03/ 259 (+68)/ 26.0 % (TA muudab testimise strateegiat)
14.03/ 128 (+26)/ 20.0 %
15.03/ 162 (+36)/ 22.0 %
16.03/ 254 (+34)/ 13.0 %
17.03/ 238 (+20)/ 8.4 %
18.04/ 395 (+33)/ 8.4 %
19.04/ 239 (+9)/ 3.8 %
20.03/ 245 (+16)/ 6.5 %/ 0
21.03/ 308 (+23)/ 7.5 %/ 2
22.03/ 417 (+20)/ 4.8 %/ 4
23.03/ 495 (+26)/ 5.3 %/ 6
24.03/ 317 (+17)/ 5.4 % / 7 (karantiini karmistamine)
25.03/ 768 (+35)/ 4.6 % / 7
26.03/ 2281 (+134)/ 5.9 %/ 7
27.03/ 1010 (+37)/ 3.7 %/ 7
28.03/ 1200 (+70)/ 5.8 %/ 10 (3.5 %) (Saaremaa hooldekodus 28 nakatunut, neid nakatunuid mitte arvestades protsent 3.5)
29.03/ 1000 (+39)/ 3.9 %/ 10
30.03/ 856 (+36)/ 4.2 %/ 13/ 3
31.03/ 1149 (+30)/ 2.6 %/ 13/ 4
01.04/ 1952 (+34)/ 1.7 %/ 15/ 5
02.04/ 1372 (+79)/ 5.8 %/ 16/ 11
03.04/ 2514 (+103)/ 4.1 %/ 16/ 12
04.04/ 810 (+58)/ 7.2 %/ 20/ 13 (diagnoositud haigete arv ületas 1000 piiri)
05.04/ 1192 (+63)/ 5.3 %/ 17/ 15
06.04/ 864 (+11)/ 1.3 %/ 14/ 19
07.04/ 1684(+42)/ 2.5 %/ 12/ 21
08.04/ 1277 (+37)/ 2.9 %/ 11/ 24 (TA muudab testimise strateegiat, kõik perearsti saatekirjaga saavad testima)
09.04/ 1609 (+23)/ 1.4 %/ 9/ 24
10.04/ 1471 (+51)/ 3.5 %/ 9/ 24
11.04/ 1574 (+46)/ 2.9 %/ 11/ 24
12.04/ 899 (+5)/ 0.6 %/ 11/ 25
13.04/ 416 (+24)/ 5.8 %/ 9/ 28 /157
14.04/ 1513 (+45)/ 3.0 %/ 11/ 31/ 146
15.04/ 1709 (+29)/ 1.7 %/ 10/ 35/ 147
16.04/ 2058 (+34)/ 1.7 %/ 10/ 36/ 137
17.04/ 1576 (+25)/ 1.6 %/ 11/ 38/ 129
18.04/ 2018 (+53)/ 2.6 %/ 11/ 38/ 122 (diagnoositud haigete arv ületas 1500 piiri)
19.04/ 730 (+16)/ 2.2 %/ 10/ 40/ 125
20.04/ 602 (+7)/ 1.2 %/ 9/ 40/ 128
21.04/ 1289 (+17)/ 1.3 % / 9/ 43/ 124
22.04/ 1426 (+7)/0.5 %/ 7/ 44/ 114
23.04/ 1551 (+33)/ 2.1 %/ 7/ 45/ 109
24.04/ 1108 (+16)/ 1.4 %/ 6/ 46/ 103
25.04/ 1057 (+30)/ 2.8 %/ 6/ 46/ 99
26.04/ 604 (+9)/ 1.5 %/ 6/ 49/ 94
27.04/ 472 (+4)/ 0.8 %/ 7/ 50/ 95
28.04/ 1124 (+13)/ 1.2 %/ 9/ 50/ 91
29.04/ 1677 (+9)/ 0.5 %/ 10/ 50/ 89
30.04/ 1563 (+23)/ 1.5 %/ 9/ 52/ 75
01.05/ 1031 (+5)/ 0.5 %/ 7/ 52/ 72
02.05/ 697 (+5)/ 0.7 %/ 7/ 53/ 74 (avati välijõusaalid, vabaõhumuuseumid, lubati spordiüritusi õues)
03.05/ 743 (+1)/ 0.1 %/ 7/ 55/ 75 (diagnoositud haigete arv ületas 1700 piiri)
04.05/ 580 (+3)/ 0.5 %/ 6/ 55/ 77
05.05/ 1659 (+8)/ 0.5 %/ 6/ 55/ 70
06.05/ 1541 (+2) 0.1 %/ 4/ 55/ 70
07.05/ 1583 (+7)/ 0.4 %/ 4/ 56/ 61
08.05/ 1279 (+5)/ 0.4 %/ 5/ 58/ 58
09.05/ 954 (+8)/ 0.8 %/ 5/ 60/ 48
10.05/ 654 (+6)/ 0.9 %/ 5/ 60/ 51
11.05/ 595 (+2)/ 0.3 %/ 5/ 61/ 48 (avatakse kaubanduskeskused, raamatukogud)
12.05/ 1018 (+5)/ 0.5 %/ 5/ 61/ 48
13.05/ 1133 (+5)/ 0.4 %/ 5/ 61/ 47
14.05/ 1044 (+7)/ 0.7 %/ 5/ 62/ 44 (õppijatele, töötajatele ja perekondlikel põhjustel liikumine Soome vahet lubatud)
15.05/ 975 (+8)/ 0.8 %/ 5/ 63/ 42 (osaline kontaktõpe avatud, piir lahti Läti ja Leeduga)
16.05/ 752 (+4)/ 0.5 %/ 5/ 63/ 41
17.05/ 681 (+4)/ 0.6 %/ 4/ 63/ 43
18.05/ 671 (+10)/ 1.5 %/ 4/ 64/ 43 (eriolukord on lõppenud, spordisaalide ja ujulate avamine, osa piiranguid jäävad kehtima)
19.05/ 1258 (+8)/ 0.6 %/ 3/ 64/ 44
20.05/ 1028 (+3)/ 0.3 %/ 2/ 64/ 39
21.05/ 1280 (+6)/ 0.5 %/ 2/ 64/ 37
22.05/ 881 (+7)/ 0.8 %/ 2/ 64/ 37 (diagnoositud haigete arv ületas 1800 piiri)
23.05/ 650 (+14)/ 2.2 %/ 1/ 64/ 37
24.05/ 530 (+2)/ 0.4%/ 1/ 64/ 39

Viimase 14 päeva keskmine posit testide arv testide üldarvust oli 0.7 % ja mediaan 0.6 %. 2 nädala trend antud protsendi puhul tõusev.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36425
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kriku »

Vene Delfi teatab, et Moskva arstid võitlevad praegu juba Kadõrovi elu eest, tal olevat tõsine kopsukahjustus.

Kadõrov viidi lennukiga Moskva haiglasse neljapäeval. Väidetavalt olla Kadõrov tunnistanud esimeste koroonasümptomite ilmnemist mõni päev tagasi. Ta olevat end kehvasti tundnud juba varem, ent pidanud seda tavaliseks külmetushaiguseks, mistõttu venis ravi algus.
https://www.delfi.ee/news/paevauudised/ ... d=89946165
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Re: REAALSUS: Pandeemia

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Aga küsimus, miks Põhjamaades ja meil kõik nii palju soodsamalt laabus kui Lõuna-Euroopas, on vist siiamaani korraliku vastuseta.
Lõunamaade pardakk?
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Suletud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist