Protestid Venemaal

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
AMvA
Liige
Postitusi: 3549
Liitunud: 09 Dets, 2018 20:26
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas AMvA »

Tux, ma räägin vene keelt nii hästi kõigis tema värvingutes, et võin rahulikult seltskonda sulanduda. Lihtsalt ei viitsi jälgida venekeelset meediat, kuna seal on väga raske ausat ja valetavat meediat teineteisest eristada.
Samas miks peaks Vova seda kuberneri peedistama, sest ilmselt aitab ta ka Voval oma taskuid täita. Aga mis puudutab seda shamaani, siis ma võin kihla vedada, et ka aasta pärast ei ole midagi juhtunud (tõiseltvõetavat).
Kasutaja avatar
Svejk
Liige
Postitusi: 3758
Liitunud: 13 Jaan, 2010 18:32
Asukoht: Põllul
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Svejk »

AMvA kirjutas: Aga mis puudutab seda shamaani, siis ma võin kihla vedada, et ka aasta pärast ei ole midagi juhtunud (tõiseltvõetavat).
Ohhoo - tavapärase "kuni kolme lause" asemel kogunisti neli... :)
Palju siis oled valmis vahele panema, et nö sõnadest tegudeni jõuda...? :D
"Vaated ja veendumused pärinevad tunnetemaailma sügavikest ja loogika on enamasti vaid kuuleka intellekti abivalmis instrument põhjendamiseks ja õigustamiseks"
"Maul halten und warten diner!" (lõuad pidada ja lõunat oodata!)
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

https://www.youtube.com/watch?v=0E4zd_gaN_g

Järjekordne vestlusring teemal, et valgustada Moskva eliidi esoteerikahuvi, et saaksime paremini aru, miks Volodja shamaani kardab. Kõigel sellel on sügavad juured, mis ulatuvad tsaaririigi sügavustesse ja mis kandus edasi ka nõukogude Venemaale.

Hallutsinogeenide kasutamine rikub inimese serotoniini tootmise süsteemi, mille tulemusena tekib ühel hetkel skisofreenia ja isiksuse muutus koos muutunud reaalsuses elamisega. Hirm tuleb peale, kui mõelda, et Vova ja paljud teised Moskva eliidi esindajad on ilmselt tarvitajad ja suhtlevad reptiloididega ja lendavad Niburule.

NB! Selles saates kirjeldatakse ka üksikasjalikult erinevaid voodoo ja muid praktilaid mida Moskvas täna harrastatakse!

Minu huvi shamaani tegevuse vastu seisneb aga selles, et minu arvates on ta üks harukordne tegelane, kellel on potensiaal ühendada kogu opositsioon, kuna ta ei seondu ühegi poliitilise jõuga ja tema ainukesesks plaaniks on Putini kõrvaldamine. See võimaldab põhimõtteliselt väga erinevate poliitiliste vaadetega inimeste kogunemise tema toetuseks. Keerulistel aegadel aga tekkivad uued liidrid avalikkuse jaoks täiesti tühja koha pealt ja nad jäävad sellepärast esialgu ka julgeoleku silmade alt välja. Igatahes hoian teid kursis edasisete arengutega.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Tux
Liige
Postitusi: 1327
Liitunud: 30 Okt, 2005 21:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Tux »

Ilmunud on seriaali "Putinism nagu ta on", 12 osa alapealkirjaga "Tema ülikoolid"
https://www.youtube.com/watch?v=pXWF9b6ZuSM

2014 alustas Vova aktiivselt natsionalistlikku kampaaniat "põlvitava" Venemaa püstitõstmiseks. Ideelisi eeskujusid oli ajaloost palju võtta. Mussolini näiteks. Kust aga pärinevad sellised ideed ja milliseid lapsepõlve komplekse ta välja elab? Tema biograafias enne presidentiks saamist on kolm olulist ajajärku: Ligovka, Gebuha, Tambovi OPG (OPG - organiseeritud kuritegevuse grupp)

2. Gopota kangialusest
Volodja kasvas Peterburgi tagahoovides ja kangialustes ühe kohaliku Nekrassovi turu lähedal ja puutus ja varakult kokku kõige kriminaalsega. Tema kandis elasid ka linna suurimad "autoriteedid". Sõna gopnik on vene keelde tulnud lühendist GOP - Gorodskoe Obzeshitie Proletariata/Linna proletariaadi ühiselamu ja tähendab tänapäevases mõistes agressiivset pätti. Selline elamutüüp oli ka sealkandis populaarne ja Putini vanemad elasid kogu elu kommunaalkorteris ja teenisid kopikaid. Ema oli koristaja ja kojanaine ja isa valvur ja luksepp vagunitehases. Sellega käis kaasas ka pidev rahapuudus, Volodjal polnud isegi raha palitu jaoks. Kuna vanemad olid pidevalt tööl, siis elas poiss ainult tänavatel ja pidi õppima ellujäämist tänavakaklustes. Need kogemused saadavad teda edaspidi läbi kogu elu.
Kuuekümnendateks eluaastateks on raha ja rikkuse omamisest saanud talle kinnisidee, ülikallid luksusesemed, miljardilised paleed, superjahid. Sambo õppimine ja KGB-sse tööle pürgimine on ilmselt sama kogemuse väljund, et tunda ennast lõpuks turvaliselt. Samas rahaga hingehaavu ravida pole võimalik ja kui Kolomoiski 2014 televisioonis tema lühikest kasvu mainis, siis reageeris Vova koheselt ja raevukalt isiklike vastu solvangutega tv vahendusel ning uurjad ja maksuametnikud ilmutasid Ukraina oligarhi Venemaal olevate arvete vastu ebatervet uudishimu. Ehk Volodja reageeris automaatselt tänavapoisi kombel, kes kättemaksuks isiklku solvangu eest su autokummid läbi torkab ja sugulaste aknad sisse viskab. Kas tänavapoisi tarkusega saab ka riiki juhtida? Kui riigis elavadki ainult gopnikud siis küll. Mehe biograafias on kirjas Leningradis ülikooli juridilise osakonna lõpetamine, kuid tegelikult pole ta kunagi ülikooli astunud. Ta võeti sinna vastu sportlaste nimekirjas ilma sisseastumiseksamiteta! Loengutes käia polnud vaja, eksamite, arvestuste ja muude tühiste paberite eest hoolitses spordi kateeder.

3. James Bond hüüdnimega "koiliblikas"
Peale ülikooli lõppu võeti ta KGB 5 osakonda tööle, tegelema idioloogiliste diversioonidega, ehk tema ülesandeks sai teisitimõtlejate jälitamine. Mälestustes ta ise seda osakonda ei maini, ütleb vaid, et oli luuraja. Sellesse rolli ta sobis hästi, sest oli juba ülikooli ajal aktiivselt kaasüliõpilaste kohta ettekandeid kirjutanud. Mõni aeg hiljem prooviti teda ka päris luurajaks edutada ja ta saadeti Moskvase õppima, kuid tiivad ei kandnud välja ja ta saadeti jalust ära teisejärgulisse ametisse Saksa DV-sse. Seal oli ta Nõukogude-Saksa sõprusühingus.
Tema andekamad kaasõppurid (Juri Svets, Washingtoni residentuuri endine juht) on meenutanud seda asja nii, et KGB ei luuranud sotsmaades ise, Putini töökoha eesmärk seal oli vaadata NSVL-st tulnud turistide järele ja võõrustada võimalikult hästi aeg-ajalt NSVL-st külla tulevaid kõrgemaid ülemusi. Saksa DV-s tegeleti aktiivselt ka rahvusvaheliste terroristide väljaõpetamisega ja prooviti värvata ka sinna tulevaid rahvusvahelisi turiste. Seal sai ta omale ka hüüdnime "Koiliblikas"

4. Tavaline tsekism
Putin õppis siiski KGB-s olles ära, et kaasinimesed on vaid "prügi", selles töös kaob igasugune elementaarne kaastunne. Kui ta Kurski uppumise puhul intervjuu andis siis ta ütles naeratades, et laev uppus. Selline irve, hääletoon ja suhtumine viisid välismaa ajakirjanikud shoki äärele. Sellest esimesest põhimõttest lähtudes tuleneb ka teibe põhimõte, et rämpsule võid kokku rääkida mida iganes, valetamine pole siin mingi patt. Seda täheldas ka USA riigisekretär Kerry, kes käis Moskvas Ukraina küsimust arutamas ja väitis koju tulles, et Putin valetas talle rahulikult otse näkku.
Samamoodi on Putin telekaamerate ees korduvalt ja jultunult valetanud mitmeid kordi.

KGB-s ei tohtinud eriti varastada ja liiga laia elu elada, ülemused hoidsid selliseid asju rangelt ohjes.
Tema endised tuttavad on aga kirjeldanud, et kui Volodja ema võitis loteriiga sapaka, siis oli poiss sellel summutid alt keeranud ja terve öö kohutava plärinaga suures eufoorias mööda linna ringi sõitnud... Kui ta aga KGB-sse tööle võeti oli teinud restorani õhtu ja pärast seda läinud ebakainelt linna peale sõitma, lihtsalt selleks, et kõigile näidata, et mina võin ja tahan... mina olen nüüd kõrgemas kastis kui kõik mahajäänud gopnikud. Ka 30 aastat sellest sündmusest hiljem pole tema peas midagi olulist muutunud. Nüüd on lihtsalt sõidud helikopteritega.
Putin on öelnud, et NSVL lagunemine oli kõige hirmsam geopoliitiline sündmus 20 sajandil. Seda ei taskus aga väga tõsiselt võtta, sest see avaldus on ilmselgelt mõeldud rahvarämpsule. Vova ise ju sai selle sündmusega ligipääsu seninägematutele varandustele.

5. Marodör üheksakümnendatest
Nüüd oli vaja õppida uusi oskuseid. Kuidas varjatult maffiaga koostööd teha, kuidas altkäemakse võtta jne. See õppimine läks tal väga kiirelt. 2015 andis üks tema endisest bandekaaslastest avaliku intervjuu. Ta oli isklikult talle linnavalitsusse raha vedanud ja iseloomustas Vovat kui inimest kellel puuduvad igasugused moraalsed piirangud jakelle jaoks raha on ihaldusobjektiks. Tema sõnade järgi oli Voval tollel ajal normaalsed töösuhted Tambovi grupeeringu juhiga. Ametlikult oli ta tööl kui Sobtsaki asetäitja välismajandussuhete alal, et tuua linna välisinvesteeringuid, kuid kogu töö oli sisuliselt vaid Tambovi bandega kolmel tõeliselt olulisel suunal: nafta, kasiinod ja narko.

6. "Toru" privatiseerimine
Peterburgis pole naftat, kuid seal on toru, mis tuleb Kirizhki naftatöötlemistehasest. See tehas on ühendatud nelja kohaga: sadam, Pulkovo lennujaam, üks naftabaas Rutshii, naftabaas Susharõ (viimaseni polnud toru, vaid ainult raudtee ja sinna Vova pikad käed esialgu ei jõudnud). 1995 ja 1996 privatiseeriti kolm esimest Vova sõpradele, kes said nii kütuse monopolistideks loode suunal.
Tambovi ja Malõshevi grupeeringud said meresadama ja Pulkovo, teised Vova sõbrad Tambovi grupeeringust said aga Peterburgi linna kütusega varustamise. Smirnovi, kes selles bandes oli, tõi Vova aastal 2000 ka Moskvasse, kus mehest sai riigihangetega tegeleja ja veidi hiljem Tehsnabekspordi direktoriks. See firma tegeles aga tuumatehnoloogiate ekspordiga! Peale Litvinenko polooniumiga mürgitamist läks mees aga erru.
Gennadi Timtsenko hüüdnimega "gangreen" tähelend saai samuti alguse samast naftatehasest, hiljem saab just temast Vova kõige lähedasem sõber. See tähendas ka 1/3 kogu Venemaa nafta eksporti läbi tema. Kahepeale Vovaga võetakse üle ka Surgutneftegaz. Sellest hetkest alates on firma omanikud täiesti salajased. Üks USA investor William Brauder ja tema esindaja Sergei Magnitski tahtsid siiski asajas selgust. Selle tulemusena sai ameeriklane sissesõidu keelu ja Magnitski sattus vanglasse surema. Timtsenko ja Vova koostöö sai aga alguse juba 1991 ja oli juba algusest täielikult kriminaalne. Nii osalesid nad mõlemad 1991 aastal afääris "tooraine toidu vastu". Moskva eraldas Peterburgi linnapeale mingis koguses toorainet, mille ekspordist saadava rahaga oleks pidanud Vova nälgivale linnarahvale süüa ostma. Äri lõppes edukalt, puit, muldmetallid, nafta jne viidi välismaale ja saadud raha 100 miljonit USD varastati. Timtsenko äris 150 000 tonni naftat Inglismaale ja Vova hoolitses paberimajanduse eest, et eksport saaks toimuda.


7. Bandiitide kasiino
Kasiino avamiseks oli vaja linnavalitsuse luba, mille kirjutas välja Vova. Kuna see tegevus oli vägagi eluohtlik, aga Vovale polnud riigi poolt ihukaitset ette nähtud, siis palkas linnapea selleks linna rahadega ühe bandiidi nimega Tsop, kes kuulus siis Peterburgi kriminaalsesse eliiti. Mehel olid ka kultuurihuvid, talle meeldis vabal ajal filme vändata ja sinna värbas ta kommiraha eest mängima ka linna miilitsaid. Kasiino avamiseks oli vaja maksta 30 000 usd-i altkäemaksu ja just Roma oli see mees, kes raha vahendas. 2004 suri mees polooniumimürgitusse. Diagnoosiks oli liigne enesekindlus ja peremehega mitte arvestamine. Maitsestatud teega maiustas ta aga Peterburgi FSB pealiku kabinetis. Mehe matustele sõitsid kokku igasugused huvitavad tegelased, kohal oli ka Zolotuv, mees kes oli Putini isiklik ihukaitse ülem ja on praegu Rosgvardija juht. Pole ka imestada, sest 90-l oli mees Roma juures tööl.

8. Firma SPAG
Esimest korda paljastus see afäär 2000 aasta paiku, kui saksa politsei sulges SPAG nimelise firma, kes pesi Kolumbia narkokartelli raha Euroopa rahaturgudel. Skeem oli lihtne - raha tuli kohvriga sisse ja muutus seal börsil kauplemise käigus "puhtaks". Firma ise loodi 1992 kahe kohaliku advokaadi ja Peterburgi linnapea poolt. Saksa politsei sai jälile siiski vaid tühisele osale tegevusest, enamik tehinguid tehti tegelikult Venemaal. Sakslased oleksid soovinud vene poole koostööd, kuid see ei pakkunud kellelegi huvi. Ettevõte korjas välismaalt investorite raha, tõi selle Venemaale ja investeeris kinnisvarasse. Nii loksutati raha edasi-tagasi mitmeid kordi. Koostöös USA ja Saksa eriteenistustega saadi kinni küll Kolumbia osa sellest ärist kuid venemaal olevate tegelasteni käed ei ulatunud. Selle firma nõukogus istus ka keegi Putini nimeline ja see võis olla põhjuseks. Seal oli ka Smirnov, Volodja vana sõber.
Mingil kummalisel kombel sattuseid selle afääri paberid aga ka SBU-sse, ehk Ukraina vastavasse ametiasutusse. Ja president Kutšma ihukaitse ohvitser Melnitsenko palus koos selle afääri dokumentide ja Kutšma kabinetis tehtud salajaste salvestustega poliitilist varjupaikka USA-s. Salvestused on huvitavad, kuna Kutšma arutab julgeoleku ülemaga, et kuna venelased on hirmsasti huvitatud kõikide tõendite hävitamisest, siis kas mitte müüa see toimik Parushevile (venemaa luure pealik)? Ehk Putin tundis tookord ennast tõsiselt ohustatuna.
Ohutundel oli ka põhjus, sest Aleksander Litvinenko otsustas ühel hetkel kellegi mõjuka ja rahaka inimese tellimusel hakata kokku panema toimikut Volodja kohta käiva kompromaadiga. Nii külastas ta Hispaanias puhkavaid vene bandiite, endiseid KGB ja FSB kolleege jne. Sai teada, kuidas Putin narkokaubandust korraldas koos kellegi Ivanoviga, kellest sai hiljem Venemaa juhtiv narkokaubandusega võitleja. Litvinenko oma tööd lõpetada ei jõudnud, ta sai 10 kordse polooniumi üledoosi. See doos ise maksis üle 10 miljoni dollari! (Muide polooniumi tootmine on nii ülikallis ja haruldane, et selle isotoopide järgi saab unikaalselt määrata tema tootmise koha). Kes küll selleks nii riskantse korralduse andis?

9. Rotikuningas.
Nüüd jõuame Putini ühe kõige süngema ja mustema iseloomuomaduse juurde, mis selgitab, mis tema peas tegelikult toimub. Seda võib iseloomustada "roti hirmuna" (s.t. loomadel tekib surmahirm ja nad hakkavad tegutsema enese säilitamiseks). Gogolil on Tsitsikovi nimeline kangelane "Surnud hingedes" kes pole ei hea ega halb, kuid kelle ainukene elu eesmärk on enese alalhoidmine ja selleks teeb ta ükskõik mida. Samasugune omadus on iseloomulik ka Putinile. Kuid suure sahkerdamise ja varastamisega on ta jõudnud ka teise psüholoogilisse seisundise, kus tal on meeletu hirm, et kui ta kaotab võimu, siis ta kaotab ta absoluutselt kõik.
2014 aasta Ukraina sündmused mõjusid ilmselt Putinile just nii ja vajutasid tema sügaval alateadvuses olevatele nuppudele. Janukovits oli ju Vova vasall ja jooksupoiss ja revolutsioonidel on omadus üle kanduda ka mujale. Sellest hetkest algaski tema hüsteeriline improvisatsioon olukorra päästmiseks. Seda on tõdenud ka Obama, kes iseloomustas 2014 aasta sündmuseid kui olukorda, kus riigi sees pöörduti fashishmi poole ja väliselt hakati ühutama venelaste-ukrainlaste vahelist konflikti, et katkestada kahe rahva suhtlemine, et revolutsioon ei leviks Ukrainast Venemaale.
Tagantjärele tarkus on täppisteadus!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36618
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Kriku »

Tux kirjutas:Volodja kasvas Peterburgi tagahoovides ja kangialustes ühe kohaliku Nekrassovi turu lähedal ja puutus ja varakult kokku kõige kriminaalsega. Tema kandis elasid ka linna suurimad "autoriteedid". Sõna gopnik on vene keelde tulnud lühendist GOP - Gorodskoe Obzeshitie Proletariata/Linna proletariaadi ühiselamu ja tähendab tänapäevases mõistes agressiivset pätti. Selline elamutüüp oli ka sealkandis populaarne ja Putini vanemad elasid kogu elu kommunaalkorteris ja teenisid kopikaid. Ema oli koristaja ja kojanaine ja isa valvur ja luksepp vagunitehases. Sellega käis kaasas ka pidev rahapuudus, Volodjal polnud isegi raha palitu jaoks. Kuna vanemad olid pidevalt tööl, siis elas poiss ainult tänavatel ja pidi õppima ellujäämist tänavakaklustes.
Seda ma pehmelt öeldes ei usu. Konstrueeritakse mingit vulgaarpsühholoogiat.

Esiteks, koristaja ning lukksepp kahe peale teenisid NSVL-is nii palju küll, et nälga nägema ei pidanud. Mantli jõudsid poisile kindlasti osta - kui saada oli.

Teiseks, valvuri töö muidugi võis olla vahetustega, aga jällegi jääb arusaamatuks, miks mõlemad pidid nii summaarselt kauem tööl olema kui keskmine kodanik. Kuna ta pärast ülikooli läks ning järelikult põhi- ja keskhariduse suhteliselt edukalt omandas, ei saa õige olla, et "elas poiss ainult tänavatel".

Kolmandaks, muidugi anti talle aeg-ajalt kolki (olgu siis asja pärast või niisama), aga pättidega sama hoovi peal on täiesti võimalik nii elada, et kokkupuude nendega on minimaalne.
mb
Liige
Postitusi: 388
Liitunud: 17 Okt, 2009 16:08
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas mb »

Paistab ,et toimub väike mäsu Peterburgis https://www.youtube.com/watch?v=luahP0fKcYc
Runkel
Liige
Postitusi: 2838
Liitunud: 07 Sept, 2017 22:39
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Runkel »

Plebistsiidi tulemus tuleb põhiseaduse muutjatele hiilgav: tulemus oli klaar niigi (hetkel +77% poolt), aga ka valimisaktiivsus ca 65%. Vaatame kuidas regiooniti jaotub - Moskva, Peterburi, aga nt ka Tsetseenia, Eesti.

Lisa.
При этом живущие в Эстонии россияне подавляющим большинством проголосовали за изменения. В Таллине из более чем 4245 человек поправки поддержали 3650 (85,98%), а в Нарве, где на участок пришел 3281 человек, за проголосовали 3097 (94,39%).
https://www.rbc.ru/politics/02/07/2020/ ... m=newsfeed

Osavõtt küllaltki madal, mu arust. Eestis on ca 85 000 Vene kodanikku, noh valimisealisi teeb see vähem, aga et alla 8 tuhande tuli hääletama, on nõrk tulemus.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19589
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ruger »

Viimase referendumiga oli Putin saanud FSB käest infoks tegelikud valimistulemused. See eriti ei olnud rõõmustav.
Based on these calculations, with a turnout of 42-43% and 65% approval, it was less than 30% of the Russia electorate that voted yes to the constitutional changes.
https://twitter.com/carlbildt/status/12 ... 0691752960
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
Leo
Liige
Postitusi: 3326
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Leo »

Lääneriikidest tuleb usutavatest andmetest välja, et tavaline valimisel osalemise % on 50-70 ja mida kaugemast asjast hääletatakse, seda väiksem, et siis oma vallavolikogu valitakse hoolsamalt kui riigi parlamenti ja EL saadiku valimised morjendavad eriti vähesed. Nõukogude ajal, kui valimine oli palagan, sest tegelikult oli ainult 1 kandidaat, paljud on tagantjärele tunnistanud, et ei käinud, sest ei morjendanud sellest hoolimata, et kontrolliti ja "valimisjaoskondades" müüdi hääletanutele defitsiiti, sellepärast oli ametlik % alati natuke alla 100, et need, kes ei käinud, peaksid ennast just selle 3-4% hulka kuuluvaks. Sellepärast on Venemaa valimisprotsent ilmselt sätitud nii, et sise- ja välispoliitiliselt see näiks tavalise Euroopa riigi valimisaktiivsusena. Täiesti usutav on ka see, et tegelik % oli oluliselt väiksem, sest mis mõte on inimesel "valimisega" vaeva näha ja jaoskonda minemisega vaba aega raisata, kui tulemus on praktiliselt ette teada? Ma oletan puhtalt kõhutunde järgi, et "valimas" käisid peamiselt vanemad ja keskealised ning needki suuresti inertsist.
Kasutaja avatar
ambur123
Liige
Postitusi: 1586
Liitunud: 27 Apr, 2009 9:37
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas ambur123 »

Avastasin enda jaoks ühe blogeri, kes tundub täiesti mõistlikku juttu ajavat. Panen siia mõned viimatisest silma jäänud blogid koos lühikommentaaridega neile, kellel vene keel raske.

#140 Восстание против Путина в Хабаровске
https://www.youtube.com/watch?v=N2Y4NudoekA

Habarovskis on suured rahvakogunemised, ollakse Moskva ja Putini vastu. Nõutakse Putini erruminekut, nimetatakse teda vargaks ja nõutakse vabadust Habarovski kubernerile Furgalile. Väidetavalt olla Furgali ja Putini/Moskva vahel juba varasemast pingeid, kuna kuberner olla saavutanud korraliku kubermangu administreerimise ning muutunud paljudel põhjustel Putinist populaarsemaks. Ka olevat keskvõim Habarovskit majanduslikult peedistanud. Tema kõrvaldamiseks olla välja kaevatud (või fabritseeritud) mõrvajuhtum ja kibekiiresti Moskvasse ära viidud. Kohalik rahvas on väga vihane, et nende poolt hinnatud kuberner kinni võeti ja kähku ära viidi ning olukorda hinnatakse püssirohutünniks, kuhu piisab vaid tiku viskamisest. (Üks hea kommentaar: „Ну если столько людей вышли якобы за убийцу ...то значит что то сделал он для народа“) Meeleolu olla võitluslik ja rahvas on vajadusel valmis madistama ka maha surumiseks saadetud OMON-ga.

Siin paar näidet rahvakogunemistest: https://www.youtube.com/watch?v=eUFilZkb70U ja https://www.youtube.com/watch?v=ONiQSkn2Jck.
Mõlema puhul oli huvitav lugeda venekeelseid toetavaid kommentaare igast ilmakaarest.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3530
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Chupacabra »

Putini poolt hääletas 77% aga kõik ülejäänud elavad Habarovskis :)
https://twitter.com/RobertBik/status/12 ... 3840466947
Kurjam
Liige
Postitusi: 1565
Liitunud: 10 Dets, 2007 22:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Kurjam »

Habarovskis käib möll juba teist päeva, lõppu ei paista ja võmmid vahele ei sega. https://www.youtube.com/watch?v=WH7y7aLaDeY
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Troll »

Äh. ärge kütke siin asjatuid lootusi üles! Isegi ainult Habarovski elanikke arvesse võttes (kus elab üle 600 tuhande inimese) moodustavad need mõned tuhanded protestijad ainult tühise vähemuse. Ja kui võim otsustab asja tõsiselt võtta, pekstakse need halastamatult laiali. Demonstrante peaks olema suurusjärgu võrra rohkem ja mitte ainult ühes linnas, vaid palju laialdasemalt. Mina olen ootuste suhtes väga skeptiline.
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3530
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas Chupacabra »

Mul polnud postitust tehes absoluutslet mingeid lootusi. Lootus võib siis tekkida, kui OMON ei suuda laiali peksta rahvast ja NatsGvardija keeldub inimesi laskmast. Aga selle tõenäosus on olematult väike.
krijgsvolk
Liige
Postitusi: 807
Liitunud: 09 Aug, 2009 9:40
Asukoht: Jõgevamaa
Kontakt:

Re: Putin ja võimuvahetus Venemaal?

Postitus Postitas krijgsvolk »

Kaen seda värki seal Habarovskis algusest, ehk siis kuberneri kinnipidamisest ja Moskvasse toimetamisest. See kinnipidamine meenutas pigem küll inimröövi, või vaenlase tagalast keele hankimist.
Aga kui ihukatse oleks vastu hakanud?
Millegipärast ei julgetud Furgali avalikult, pasunate, trummide ja prokuröridega kinni pidada. Igal juhul selline ebaadekvaatne erioperatsioon ajas inimestel kopsu üle maksa: Venemaa Liberaaldemokraatide parteisse kuuluv Furgal pidanuks laskma Moskvast saadetul kubernerivalimised võita, aga orgunn jäi ära ning inimesed valisid Furgali. Oli tolle kandiesimene "rahvakuberner". Käis ka jala ringi, ajas lihtinimestega juttu, lühidalt oli poliitik, mõistusega. Seni olid ju valitsenud ainult Moskvast saadetu ülbikutest asevalitsejad. Ilmselt ka see ajas inimesed vihale.
Üldse tundub süüdistus väga otsitud, sest mees on pikalt poliitikas olnud ja seni pole mingist mõrvad organiseerimisest juttu olnud. Lisaks inimesed pahased, et keskvõim neid prkaitliselt tühjakslüpstava kolooniana käsitleb. Lisaks viidi, kättemaksuks vastuurisemise eest regioonikeskus Vladivostokki, mida aga kohalikud raske solvanguna võtavad. Jne
Muide, keskset juhtimist kogu üritusel ei olevat. Läbi netikogukondade ja -konnakeste lepitakse kiirelt kokku ja välja meelt avaldama. Kiire side võrguna ja ongi kümned tuhanded väljas. Ilmselt ka seetõttu arreteerimised seni vähesed ja pistelised. Pole ju juhtkonda, mille elimineerimine massid juhita jätaks. Siin ilmselgelt tegemist iseorganiseeruva liikumise ja nähtusega.
Seega on tegemist rahva meeleavalduste uue tasandiga, mis võime desorienteerima tundub.
Üldistasin paljude blogerite hinnanguid: tegemist pole 6000 vaid arvatavalt ca 30- 40 000 inimesega. St tavapäevadel vast jah 10-15-20tuhhi. Nädalavahetustel siis massilisem.
Hetkel mulle teadaolevalt plaanitakse eeloleval nädalavahetusel samuti suuri demonstratsioone- marsse.
Keskvalituse meedia on seni maha vaikinud sisuliseslt Habarovskis toimuva. Ainult neti võimalusi kasutatakse, seal aga võltsitakse pilti ja luuakse ülejäänud Venemaa jaoks märatseva mässava massi kuvandit. Aga kogu see toodang on, vähemalt seni, üsna abitult komponeeritud.
Kohalikud võmmid pugesid peitu ja Rosgvardia on nurgatagustes nähtamatu. Asi vist ongi meeleavalduste katkematuses ja massilisuses! Mõni tuhat demonstranti laiali peksta poleks probleem, aga mitukümmend tuhat on hoopis teine asi.
Moskvasse on 8500 kilomeetrit. Linnas ja oblastis umbes 1,5- 1,6 miljonit inimest. Kohalikud võmmid ei saa niimoodi märatseda nagu anonüümses 10-15 miljonilises Moskva linnastus. See seal on omaette maailm ja inimeste psühholoogia. Siberlased.
Arvan, et seal on nagu meil, et peaaegu kõik tunnevad kõiki. Rosgvardial küll kõrged palgad ja soodustused, aga neil asi analoogne politseiga. Ka neil on pered ja vaja pärast sealkandis edasi elada. Nii, et Putini jaoks ainus lahendus oleks tuua rahustajad Keskregioonidest. Siin aga kerkib kohe kimp lisaprobleeme. Armee kasutamine? Riskantne, võib provotseerida allumatust jne
Ma ei looda, et nüüd kohe mingid muutused algavad, lihtsalt väsivad ära ja vedru käib maha. Kui just keskvõim mingit idiootsust jälle ette ei võta ja rahvast lihtviisiliselt välja ei vihasta.
Mulle tundub asi esialgu nii olema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: ri_mees ja 25 külalist