Alaealiste ja segaste kuritegevus (peamiselt Eestis)

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas nimetu »

Paistab, et see Khalilov oli igatpidi ebastabiilne tegelane:
Eelmisel nädalavahetusel Tallinnas Laagna teel toimunud otsasõitmisest rääkides tõi Jaani välja, et nad on tagantjärele saanud mitmeid pardakaamera videoid või vihjeid, mis iseloomustavad autot juhtinud Isa Khalilovi käitumist. Menetluse läbiviimise osas on see oluline ja tänuväärne materjal. Näiteks on politseile saadetud video, kus sama auto tagaistmel tõenäoliselt sama inimene paugutab relvataolise esemega. Enne levis video kinnistes sotsiaalmeedia gruppides. Kuid südametunnistus tuleb alles siis kohale, kui midagi on juba juhtunud ning vihje saadetakse politseile tagantjärele, ütles Jaani.
https://arvamus.postimees.ee/7004919/po ... gutamisest
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Kriku »

Laagna surnukskihutaja Isa Khalilovi glamuurne elu: relvad ja kuritegeliku maailma lummus, kiired autod ja kaklused.
Roman Starapopov, roman.starapopov@delfi.ee
Joosep Tiks, joosep.tiks@epl.ee
Nädala eest kahe hukkunuga ja kolme vigasaanuga lõppenud traagiline õnnetus Laagna teel oli kui kirjutis seinal. 200 km/h kihutanud Isa Khalilov on põhikoolis pidama jäänud noormees, kelle igapäevaeluks olid peod, glamuur, kiired autod ja relvad ning ihalus välja näha nagu kurjategija.

Politsei kahtlustab, et videos olev relvakangelane, kes öises linnas auto tagaistmel venekeelse räppmuusika saatel aknast püssiga tühjusesse paugutab, on Isa Khalilov. Seesama, kes Laagna teel 999 ISA numbrimärgiga maasturiga kihutas, sõitis surnuks kaks ja saatis haiglasse kolm inimest. Khalilovi autost leidis politsei pärast avariid kolm relvataolist eset. Esialgne hinnang on, et need on õhkrelvad ja stardipüstol.

Relvad, kuritegelik glamuur, kaunid naised, kallid autod, rusikad – läbi aastate on Khalilov end piltidel ja videotel jäädvustanud fookuses just need. Esimest korda poseerib ta oma numbrimärgiga 999 ISA, taustal seltskond mehi ja suletud kardinatega Khalilovite perekonna kohvik. Paremas käes on Khalilovil kuldne relv. Noormehele meeldivad üleüldse kallid iluasjad – Emporio Armani dressid, ülikonnad või kuldsed käekellad.

Pole teada, millega 20-aastane Isa Khalilov on viimased aastad tegelenud. Tööl ta ei käi, koolis ei õpi. Tallinna linnavalitsuse kaudu leiab märkme, et ta õpingud on katkenud põhikoolis. See võib tähendada, et tal puudub põhiharidus. Võib ka tähendada, et põhikool on lõpetatud, kuid edasi pole midagi juhtunud.

Sport

Tal on poksijate maneer piltidel poseerida rusikadega või pöial püsti. 12-aastase Isa papa Tanrverdi Khalilov pani poisi võitluskunste õppima. Kikk- ja taipoksi. Khalilov figureerib ka hilisemas elus koos erinevate rusikavõitlejatega, Eesti muay thai (taipoks) liiga võitlusmatil ning Triobeti fotoseina ees, milles sponsori esindaja, praegu nimega Betsafe, tunneb ära Tondiraba jäähallis toimunud suure spordiürituse „Number 1 Fight Show”.

Ent keda võitlejate seas ei tunta, on Khalilov. Rusikakangelasena kuvandi loonud noormees on valdkonna tundjatele võõras. „Võib-olla on ta rohkem asjaarmastaja,” pakub taipoksija Markko Moisar. Kuskil võistlustel Khalilov pole osalenud või sportlasena silma paistnud. Treener Kevin Renno tunneb ühelt Khalilovi pildilt ära võimla, kui ta mõned aastad tagasi taipoksi Sparta spordisaalis õpetas. „Ma ei mäleta teda üldse,” ütleb Renno.

Küll aga mäletatakse omas ringkonnas 12-aastast Khalilovit. Lasnamäe kiriku lähistel Garant võimlas võitluskunste õppinud noormehel olevat olnud puudu sportlasele vajalikest iseloomujoontest. Ta polnud töökas ega tulemustele orienteeritud. Tundus, nagu poleks ta seal ka olla tahtnud, vaid trennis käinud pigem isa sunnist.

Khalilovi kaklemised toimusid väljaspool võitlusareeni. Tema esimene kuritegu lõpetati oportuniteediga, ta oli alaealine ja vägivallatses ühe oma tuttava kallal. Ent sarnane muster kordus ka eelmisel kevadel, kui Khalilov läks ja lõi keset päeva 18-aastast noormeest, oma endist koolikaaslast, jalaga näkku. Haiglas fikseeriti kannatanul verevalum ja pindmine nahavigastus ehk marrastus.

Kihutamised

Isa Khalilovil pole juhilube. Tema esimene liiklusrikkumine on ajast, kui ta oli 14 ja politsei tabas ta juhilubadeta roolist. Ometi pole see tema autolembust leevendanud. Khalilovi sotsiaalmeediast leiab kümneid pilte ja videosid temast ja autodest. Mõned neist pelgalt poseerimised autodega – nende seas näiteks valge Chrysler numbrimärgiga „MAFIA”, valge Mercedes-Benzi sedaan või sama marki must maastur. Khalilovil on ka pilt endaga väga sarnasest noormehest, kes paistab auto roolis sõitvat.

Šokeerivamad on aga Khalilovi sotsiaalmeedias jagatud videod. Filmija istub Tallinna lennujaama lähistel sõitva auto tagaistmel. Sõidukit juhtivale inimesele on videos peale kirjutatud @isahalilov. Ees paistavad kahes reas seisvad autod ning tuli on fooris punane. @isahalilovi juhitud auto otsustab foori taga ootajatest mööda sõita: ta ületab ohutussaare ja sõidab mööda Tartu maanteed edasi vastasreas. Ristmikul väldib ta napilt kokkupõrget vastutuleva autoga.

Või teine video vihmasest ja öisest Tallinnast. Autos tümpsub vali venekeelne klubimuusika. Sõitja laulab sellele kaasa ning ületab Estonia ja Solarise vahelise ülekäiguraja nii, et jalakäijad on sebral jõudnud juba esimesed sammud teha. Auto jätkab samas tempos mööda Estonia puiesteed ja sõidab veel kahe punast tuld näitava foori alt läbi.

Khalilovi BMW maasturiga 999 ISA tehti kuu aja jooksul enne Laagna tragöödiat veel kolm rikkumist. 5. juunil tehti teade, et auto rikkus möödasõidunõudeid. 9. juunil sõitis BMW 50 km/h alas kiirusega 78 km/h. 18. juunil tabati auto Tallinn-Narva maanteel kiirust ületamas. Sõideti 90 km/h alas kiirusega 182 km/h. Mitte ühelgi juhul polnud roolis aga Khalilov. Kahel esimesel korral üks inimene, kolmandal korral juba teine.

Sõbrad

Politsei uurib, kas Khalilovi BMW maasturiga tehtud varasemad väärteod on ühe ja sama sõpruskonna tehtud. Khalilovi sõbrad on varemgi politsei vaatevälja sattunud.

On suvine pidu jahisadamas. Laeval on kaetud laud šampuste ja viinadega. Rustam Mustafajev poseerib pildil Khalilovi kaenlus. Mustafajev on samuti tihedalt seotud Eesti võitluskunstide maailmaga, nii harrastuse kui sõprade kaudu. Nagu Khalilov, armastab ka Mustafajev kihutada. 2015. aastal sai ta karistada 15 tunni üldkasuliku tööga. Ta tabati Lauluväljaku juures Narva maanteel 50 km/h alal sõitmas kiirusega 107 km/h ning tegemas vasakpööret üle kahekordse pidevjoone. Ka Mustafajevil puudusid juhiload ning ta oli varem sõiduki juhtimiselt kõrvaldatud.

Khalilov kutsub Tartu noormeest Šerif-Turan Gayiblit oma vennaks. Noormehed jagavad kirge lubadeta sõitmise vastu. Gayibli mõisteti 2017. aastal süüdi süstemaatiliselt lubadeta sõitmises. Toona sõitis ta Volkswagen Golfiga. Aasta hiljem tabatakse noormees, endiselt lubadeta, kahel korral Tallinnas lubadeta juhtimas Mercedes-Benzi, klass CLS 500. Sama tüüpi autoga leiab mitmetelt piltidelt poseerimas ka Isa Khalilovi.

Isa Tanrverdi

Isa... papa Tanrverdi Khalilov kinnitas nädala alguses vene Delfile, et 999 ISA numbrimärgiga auto roolis oli tõepoolest tema poeg. Ent viskus ka poja kaitsele: „Kes ütles, et ta on süüdi,” küsis Tanrverdi ajakirjanikult vastu. „Elame suveräänses riigis, las kohus otsustab,” lisas ta. Hiljem olevat Tanrverdi sel nädalal seltskonnas praalinud, et tema poeg pääseb puhtalt ja mõistetakse ehk vaid kiiruse ületamises süüdi.

2013. aastal mõistetakse Tanrverdi süüdi omavolis. Ta viis kaks aastat varem ohvri Männikule metsa ja nõudis temalt 50 000 eurot, ähvardades teda igaveseks sinna metsa jätta, kui ohver päeva jooksul raha ei tagasta. Tanrverdi võttis kannatanult ära koti, kus sees oli pass, kaugliini autovedude tunnistus ja muud dokumendid ning ütles, et politseisse ei tasu pöörduda. Sundis ta autosse tagasi ja viis koju.

Järgmistel päevadel helistas Tanrverdi kannatanule. Ähvardas tapmisega ja nõudis endiselt oma 50 000 eurot. Viimaks Tanrverdi kannatus katkes, ta läks kannatanu juurde ja ähvardas ta pea otsast lõigata. Samuti ähvardas ta ohvri lähedast, et põletab ta autod, korteri ja „õiendab arved” tema laste ja lastelastega.

2008. aastal rääkis Tanrverdi ajalehele Molodjoz Estonii aseri köögist ja oma värskest kohvikust Azäri, kus tänapäeval asub Järve Resto ja Grill. Azäri oli justkui Khalilovite perekonna keskus ja on tuttav mitmetelt Isa Khalilovi piltidelt. Olgu selleks kohviku ruumides peetud kuldse relva ja 999 ISA numbrimärgi õnnistuspidu või kohviku terrassil tehtud pilt viisaka ülikonnaga, kust pärineb ka pilt papa Khalilovi äripartnerist Rovshan Khalilovist.
Perekondlikud traditsioonid :(
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

"Idioodi päevaraamat" võiks olla selle kirjatüki nimi :mrgreen:

Loodan (optimistlikult), et väärakas saab oma aastad väljateenit vanglat ning peale seda saadetakse Eestist igaveseks välja - kodakondsusejärgsele "vene isamaale" muidugi :twisted: :twisted:
Pole meil vaja siin selliseid vaenuliku võõrriigi kodakondsusega värdjaid.
Aga olgu ka öeldud, et väärakale Eestisse sissesõidukeelu andmise parim garant on kindlasti praeguse koalitsiooni püsimine.....

Muuseas - kas meil on // hakkab olema miski probleem aseri maffiaga vä :roll:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 27 Juun, 2020 17:04, muudetud 1 kord kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Kriku »

Borja kirjutas:Muuseas - kas meil on // hakkab olema miski probleem aseri maffiaga vä :roll:
https://www.err.ee/1063987/insight-aser ... ljastamine
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..no affid ei tundu eriti tõsised tegijad olevat - rohkem sellised "999 issi"-tüüpi klounid :lol:

Idioodist ajukääbiku foto ka äärmiselt ilmekas ju :lol: :lol:
Manused
isa-khalilov-laagna-kihutaja-90291517.jpg
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Turist 47
Liige
Postitusi: 4371
Liitunud: 08 Nov, 2014 18:30
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Turist 47 »

Tundub tobe kirjutada Päevalehe esilehel , mis pätile meeldib , mida kannab , jne. Keda huvitab? Pätt vangi ja kogu lugu.
T.
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1759
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas maksipoiss »

Borja kirjutas: Aga olgu ka öeldud, et väärakale Eestisse sissesõidukeelu andmise parim garant on kindlasti praeguse koalitsiooni püsimine.....
Naljamees, Keskerakond nüüd oma potensiaalset valijat hakkab välja saatma.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

..vene kodanikust "potensiaalne valija" - no mine maga välja...
Turist 47 kirjutas:Pätt vangi ja kogu lugu.
..ei ole "kogu lugu".
Kui on võõrriigi kodanik, siis (a) istub oma karistusajaaja ära ning siis (b) saadetakse välja ühes eluaegse sissesõidukeeluga - alles siis on "kogu lugu" :twisted:
Viimati muutis Tundmatu sõdur nr. 4, 28 Juun, 2020 8:24, muudetud 1 kord kokku.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
Chupacabra
Liige
Postitusi: 3530
Liitunud: 25 Juun, 2014 15:25
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Chupacabra »

Pikaajalise elamisloaga välismaalane saab valida KOV valimistel.
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1759
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas maksipoiss »

Chupacabra kirjutas:Pikaajalise elamisloaga välismaalane saab valida KOV valimistel.
Seda minagi, nüüd vast Borja magab välja :)
Kasutaja avatar
Manurhin
Liige
Postitusi: 5209
Liitunud: 09 Jaan, 2007 0:05
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Manurhin »

Üks selline "potentsiaalne valija" võib vanglast välja saades kümme "potentsiaalset valijat" kasti sõita, kui nt. Tallinnas 200-ga rahvast täis bussipeatusse sisse kütab.
Kirves pole mänguasi, raiuge see omale pealuu sisse!
"Suured inimesed on ikka tõesti imelikud," ütles ta endamisi lihtsal moel, kui ta oma teekonda jätkas.
oliver
Liige
Postitusi: 2100
Liitunud: 01 Dets, 2004 17:53
Asukoht: Saarel
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas oliver »

Nagu Khalilov, armastab ka Mustafajev kihutada. 2015. aastal sai ta karistada 15 tunni üldkasuliku tööga. Ta tabati Lauluväljaku juures Narva maanteel 50 km/h alal sõitmas kiirusega 107 km/h ning tegemas vasakpööret üle kahekordse pidevjoone. Ka Mustafajevil puudusid juhiload ning ta oli varem sõiduki juhtimiselt kõrvaldatud.
Vaadates seda karistust siis tekib küsimus mis kuradi riigis me elame ja kelle m#nni see karistuse määraja imeb? Või on siinkohal kirjatsura puusse pannud?
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

oliver kirjutas:Vaadates seda karistust siis tekib küsimus mis kuradi riigis me elame ja kelle m#nni see karistuse määraja imeb? Või on siinkohal kirjatsura puusse pannud?
Ka minul tekivad suht samad küsimused..
Et millest see aseri maffia // need parasiidid siin riigis üldse elavad..
Ja krd hästi elavad kusjuures - kui autosid vaadata..
Ning millest selline ilmne karistamatus nende aserite puhul siin riigis..
Ja miks sellised võõrriigi kodanikest "segased" end siin riigis üldse nii sitaks hästi tunnevad..

Vot sellised küsimused, rsk, tekivad :|
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Ghostship
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Ghostship »

Turist 47 kirjutas:Tundub tobe kirjutada Päevalehe esilehel , mis pätile meeldib , mida kannab , jne. Keda huvitab? Pätt vangi ja kogu lugu.
T.
Samad mõtted. Milleks sellist lõpetamata põhiharidusega hapnikuraiskajast klouni üldse mainida rohkem kui kohtuotsuse uudisega seoses.
Glamuur? Mida kuradit? Kislaki kümne aasta säästude eest kamba peale soetatud diisel x5, millega vahetuste kaupa linna peal laiamas käiakse. Urkabaar ja Armani dress on aastal 2020 kellegi jaoks nii vägev värk, et paneb ahhetama kohe... kas tõesti on klikijanu nii suur leheneegritel :evil:
Kogu see Khalilovite bande ja nendega läviv seltskond tuleb erinevate ametkondade poolt nii korralikult fookusesse võtta lähiaastateks, et ise kohvrid pakivad.
Roamless
Liige
Postitusi: 3809
Liitunud: 22 Okt, 2005 20:57
Kontakt:

Re: Alaealiste ja segaste kuritegevus

Postitus Postitas Roamless »

Kislaki kümne aasta säästude eest kamba peale soetatud diisel x5, millega vahetuste kaupa linna peal laiamas käiakse. Urkabaar ja Armani dress on aastal 2020 kellegi jaoks nii vägev värk, et paneb ahhetama kohe... kas tõesti on klikijanu nii suur leheneegritel :evil:
Bemm oli aastast 2014, Eestisse toodud 2017, spidokal ca 118 000 võibolla ka keritud spidomeetriga, hinnad algavad ca 24 000 eurist ehk pole eriliselt kallis pill, tänapäev premium klassi pereautod uutena ikka kallimad. Samuti olid teistel piltidel pigem möödunud kümnendi luksusautod, milliseid suht saia raha eest praegu kätte, saab, kuid mida ülal pidada on rahaliselt päris kurnav. Tegu siis puhtalt nö Eesti jõmmi poosetamise autoga. https://eteenindus.mnt.ee/public/soiduk ... Avalik.jsf
Huvitav märge on, et sõiduk on määratud töösõitudeks :D :D :D :D
Kergema matsu oli see juba varasemalt pannud
https://www.lkf.ee/et/kahjukontroll
Unforeseen consequences
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 12 külalist