Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Sündmused, mis saavad ajalooks alles homme.
Vasta
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Kriku »

"Õhtulehe" jaoks oli kontseptsioon eraTÄNAVAST ilmselt liiga keeruline. Aitäh, Wots!
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36584
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Kriku »

Oregoni osariigis Portlandis toimuvate meeleavalduste mahasurumiseks on juba kohale saadetud föderaalüksused, mis peaksid nüüd laienema ka Chicagosse. President Trump andis mõista, et kavatseb föderaalväed saata ka New Yorki, Philadelphiasse, Detroiti ja teistesse suurlinnadesse, vahendab New York Times. Varjeriietust kandvad föderaalagendid on röövinud Portlandis tänavalt meeleavaldajaid ja viinud nad tähistamata sõidukitesse ilma selgitusteta, miks neid kinni peetakse.

Oregoni kuberner Kate Brown nimetas seda jultunud võimu ärakasutamiseks. Linnapea Ted Wheeler aga ütles, et tegu on rünnakuga demokraatia vastu. Osariigi peaprokurör on pöördunud kohtusse, et saada föderaalagentide «ebaseadusliku tegevuse» vastu lähenemiskeeld.
Trumpi poolt nimetatud linnade meerid, ametnikud ja kubernerid väljendasid kiiresti vastumeelsust presidendi soovi peale föderaalväed korda looma viia.

«See on sügavalt häiriv, et president Trump on taas otsustanud levitada viha õhutavat retoorikat ja üritab maha suruda hääli, millega ta ei nõustu,» lausus Michigani osariigi kuberner Gretchen Whitmer. Detroidi linnapea kõneisik John Roach märkis, et föderaalvägede saatmine ei ole lihtsalt vajalik. «Detroit on üks väheseid suurlinnu riigis, mis ei kogenud tulekahjusid, poodide rüüstamist ega palunud meeleavalduste ajal Rahvuskaarti appi,» sõnas ta. «Ma ei ole kindel, kust president oma informatsiooni saab.» Philadelphia ringkonnakohtunik Larry Krasner võrdles toimuvat fašismivastase võitlusega Teise maailmasõja ajal ja ähvardas föderaalagentidele kriminaalsüüdistused esitada, kui nad peaksid paigutamise korral oma volitusi rikkuma. «Kõik, nende hulgas föderaalsed korrakaitsejõud, kes ründavad või röövivad ebaseaduslikult inimesi, seisavad silmitsi minu ameti kriminaalsüüdistustega,» kirjutas Krasner Twitteris.
https://maailm.postimees.ee/7022246/tru ... 1577723337
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Wots »

Juba selle Postimehe artikli esimene lause "Oregoni osariigis Portlandis toimuvate meeleavalduste mahasurumiseks......" on eksitav. Edasine on ka siuke mõnus copy paste+ google translate kuskilt CNNist. Natukene valitud lauseid ja Trumpi sopaga loopimine.

Kas Postimehe ajakirjanik saab aru üldse, et mida tähendab meeleavalduse mahasurumine ning mis vahe on meeleavaldusel ja anarhia olukorral? Kas Trump läheb siis sinna korda looma või sõnavabadust alla suruma?

Vaikiv enamus tavainimestest toetab meeleavaldusi(kui mõttevabadust) aga mõistavad hukka olukorra kus äärmuslased teevad mis pähe tuleb - sest kohalik politsei on muudetud linnavõimu(Demokraadid) poolt impotendiks.

Paljudesse kohtadesse on juba föderaal väed sisse viidud ja nad tegelevad sellega, et taastada kord ning lõpetada kaos. Neid inimesi kes tõesti rahumeelselt oma sõnumit edastavad ei puudutata.

See artikkel "unustab" ka ära tõsiasja, et paljud hooned&kujud ning töötajad nendes linnades kuuluvad föderaal valitsuse alla. Ja märatseva rahvamassi jaoks on nad ideoloogiliselt "õige" sihtmärk.

Kuna aga kohalik võim neid kaitsta ei suuda/ei taha siis peab föderaal võim seda ise minema tegema.

Portlandis konkreetselt on vasakäärmuslaste läbu kestnud juba 53 päeva! Juttu nagu Trumpi praegune sekkumine on "lihtsalt katse häälte mahasurumiseks" võib oma kassile rääkida.


Toredad ja sõbralikud inimesed peavad arvamusfestivali (Portlandi) föderaal kohtuhoone juures - https://www.youtube.com/watch?v=YLAfAzdzAsw
Viimati muutis Wots, 22 Juul, 2020 21:49, muudetud 1 kord kokku.
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas nimetu »

Portlandi kohapealt on asi nii, et kinni on üldiselt peetud neid, kes on osalenud või keda kahtlustatakse föderaalkohtumaja ründamises. See ei ole mingi naljaasi ning föderaaljõudude kaasamine selliste objektide kaitseks on igati loogiline. Linnapead võivad prõõgata palju tahavad, kuid tegu on riigile kuuluva objektiga, mille kaitsmine kuulub selle vastutuste hulka.

Kui küsimus on selles, et miks seda tehakse individuaalselt ning märgistamata sõidukitega (piltidelt on näha, et kinnipidajad ise ON märgistatud), siis selle eesmärk on vältida konfrontatsioone suuremate rahvahulkadega.
Ghostship
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Ghostship »

https://maailm.postimees.ee/7022848/chi ... 1544361866

See on ikka päris meistriklass samal teemal. BNS oli kunagi ammu teatav kvaliteedimärk, nüüd aga...

*Matustel hakatakse tulistama mingite gängide vahel, süüdi on Trumpi jõukasutus demokraatide linnades peale Floydi proteste (WTF, seni on kõik jäetud ju kohalike jõudude lahendada)
*misasi on lahingvormis korrakaitsja, kas iga kuulivestis politseinik protestijate pudelirahe all on ''lahingvormis''???
*Föderaalagendid on ''omakaitseväelased''

tule taevas appi, kui klassikuid tsiteerida :evil:
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Wots »

Portlandi kohta veidi infot.

https://www.youtube.com/watch?v=ha-7SETmJD4 - intervjuu kohaliku mustanahalise politseinikuga kes käib meeleavaldustel korda tagamas. Liig pikk, et kõike ma tõlkida viitsiksin kuid toon mõned paremad ja huvitavamad punktid välja:

*Ilutulestik ja muu tsiviilkäibes olev pürotehnika on väga levinud. Tavaline komme on mähkida need teibiga üle ning kive/laagrikuule jms veel sisse panna. Kui need isetehtud lõhkekehad plahvatavad paari meetri läheduses siis tekitavad kergemaid vigastusi ja võivad lüüa ka teadvusetuks. Ka koduste vahenditega tehtud süütepommid, mida visatakse politseinike suunas pole haruldased.

*Teatav osa (ja just need kõige aktiivsemad protestijad) pole mitte kohalikud vaid jumal teab kust kohale tulnud.

*Kohalikud mustanahalised(need lihtsad tavainimesed) võtavad proteste leigelt kuna rahuliku ja produktiivse meeleavalduse piir on juba ammu ületatud. Eks nad ise peavad seda suppi sööma hakkama üks päev.

*Mustanahaliste ärisid ja vara lõhutakse samas tempos nagu kõike muud.

*Kõige põnev osa ja mida see politseinik ka mitu korda üritas selgitada. BLM loosungi all toimuv meeleavaldus on kaapertatud valgete poolt , kes kasutavad võimalusi ennast upitada ja oma isikliku arusaama/poliitikat avaldada.

Mustanahalistele politseinikele öeldakse (protestijate poolt), et nad pole "õiged mustad" kuna kannavad vormi ja see ei sobi nende identiteediga.

---------

See on juba vana tõde, et need kõige "suuremad aitajad ja teiste õiguste eest seisjad" on nagu umbrohi mis tuleb ennem välja juurida kui täielikult vohama hakkab. Nad ise loovad seda mille vastu nad väidetavalt võitlevad.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Wots »

https://www.youtube.com/watch?v=URd7Hspv5mM

Kohalik äripidaja : "Portland on päeval kummituslinn ja öösiti sõjatander"

--------

Aga mida arvab asjast vasakpoolne meedia?

Oregoni senaatori(Ron Wyden , demokraat) arusaam on, et Portlandi paigutatud föderaalväed terroriseerivad tema sõpru ja naabreid ning tekitavad ainult vägivalda :wall:

Sama narratiivi loeme ka Eesti peavoolu meediast.


https://www.youtube.com/watch?v=1Iu6-jXOcJY
London Bridge
Liige
Postitusi: 621
Liitunud: 15 Aug, 2015 18:48
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas London Bridge »

Täpsustan nii palju, et "föderaalvägede" näol on tegemist nii DoJ kui DHS (meiemõistes justiits- ja siseministeeriumid) alluvate erinevate rohkem või vähem spetsialiseerunud korrakaitse teenistuste esindajatega (FPS, USBP, ICE, USMS). Ainukesed väed või "troops", kes seal olla võiksid, on National Guard, kuid nemad ei ole föderaalsed. Näiteks kohtumaja kaitseb vahetult ning igaõhtused süütamiskatseid nurjab ja kommu-anarhistidele kohtumaja ümber kerepeale annab Federal Protective Service. Väidetavalt olla seal kohtumajas ka osariigi sheriffide jaoks üliolulised serverid, mis sisaldavad nii olulist informatsiooni kui ka täidavad terve osariigi jaoks vajalikku funktsiooni. Et ei kaitsta seda kui föderaalvõimu sümbolit, vaid asjal on praktiline mõõde taga.
Pilt
My fair lady.
Kasutaja avatar
ruger
Liige
Postitusi: 19532
Liitunud: 04 Juul, 2009 12:29
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas ruger »

Chicagosse saadetakse jõudu juurde
Trump says he is sending a surge of federal law enforcement to Chicago: FBI, DEA, ATF, US Marshals, and DHS. Hundreds of law enforcement members being sent there to "drive down violent crime."
https://twitter.com/Haleaziz/status/128 ... 2-n9kjAAAA
Ainus, mida me ajaloost õpime, on see, et keegi ei õpi ajaloost midagi.
Live for nothing or die for something.
Kui esimene kuul kõrvust mõõda lendab, tuleb vastu lasta.
EA, EU, EH
nimetu
Liige
Postitusi: 7583
Liitunud: 25 Mär, 2016 21:16
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas nimetu »

Väidetavalt olla seal kohtumajas ka osariigi sheriffide jaoks üliolulised serverid, mis sisaldavad nii olulist informatsiooni kui ka täidavad terve osariigi jaoks vajalikku funktsiooni.
Lisaks ilmselt ka igasugused paberdokumendid juurdluse all olevate juhtumite kohta. Räägitakse, et kui anarhistidel õnnestub see hoone põlema panna, siis see võib viia paljude kurjategijate vabaks laskmiseni, sest ilma dokumentideta ei saaks nende juhtumitega enam tegelda. Me ei räägi siin mingitest poevarastest, vaid ikka parajalt ohtlikest tüüpidest.
Ghostship
Liige
Postitusi: 367
Liitunud: 02 Jaan, 2020 1:13
Asukoht: Kraken
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Ghostship »

No ja kui natuke mõelda, kellele praegune olukord eriti soodne keskkond olla võiks? Mina ei usu, et anarhistid, marksistid ja muud klounid oleks tõsine oht pikemas perspektiivis. Neid kasutatakse kasulike idiootidena lihtsalt. Seda ei tee mitte soroslaste vandenõulased või vene luurajad või reptiloidid. Kõige suuremat kasu tekkinud segadusest lõikab organiseeritud kuritegevus. Eriti narkokartellid, kes on ammu tahtnud vähemalt neile kõige rohkem tulu toovates piirkondades USAs omada samasugust mõjuvõimu nagu Mehhikos. Osaliselt on see neil juba õnnestunud, aga süües kasvab isu nagu juba vanad eestlased tähele panid.
trs
Liige
Postitusi: 955
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas trs »

Seal on pikk järjekord nendest huvigruppidest, kellele sobib segadus, pikaaegsed pinged ühiskonnas ja igasuguse legitiimse süsteemi nõrgestamine. Anarhiast on tavaliselt huvitatud kõik teised peale päris ehtsate anarhistide, sest selline vaakum annab võimaluse normaalses ühiskonnas alla surutud jõududel oma eesmärke realiseerida ja võimu haarata.
Esialgu suure hurraaga kaasa röökinud lambapäid on seal ka muidugi hulgim, kes nüüd peavad kuidagi mõtlema, kuidas mitte täitsa lolliks jääda. Alates otsustaval kohal poliitikutest ja lõpetades igasuguste suunamudijatega, kes praegu meeleheitlikult üritavad oma viletsast olukorrast midagi välja võluda. Enamik on lihtsalt oma lihtsameelsusest aru saades edaspidi suud kinni hoidnud. Selge on aga see, et kogu selle segaduse tulemusena on juurutatud eelarvamust neegrite osas(kuigi reaalselt on kõige agressiivsemad ja provotseerivamad mässajad seal imelikult kombel suhteliselt heledat tõugu) ja tõusnud on kuritegevus, sest reapolitseinike enesekindlus ja missioonitunne sai korraliku löögi.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Wots »

Toimuv hakkab utoopiale lähenema.

Nimelt Portlandi linnapea Ted Wheeler(demokraat) võtab ise ka juba osa meeleavaldustest olles protestijate poolel!
Ta läks föderaal kohtuhoonele nii lähedale kui sai ja peale pisargaasi mekkimist süüdistab Trumpi , et "rahulik rahvamass" ei saa hoonet maha põletada kuna föderaal väed takistavad :dont_know:

https://www.youtube.com/watch?v=hCUrg3NKzas

Tähelepanelikumad märkavad, et teda ümbritseb erariietes turvameeskond - politsei kärped ja sellega kaasnev on ainult lihtsurelike mure :lol:
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Wots »

Ghostship kirjutas:No ja kui natuke mõelda, kellele praegune olukord eriti soodne keskkond olla võiks? Mina ei usu, et anarhistid, marksistid ja muud klounid oleks tõsine oht pikemas perspektiivis. Neid kasutatakse kasulike idiootidena lihtsalt. Seda ei tee mitte soroslaste vandenõulased või vene luurajad või reptiloidid. Kõige suuremat kasu tekkinud segadusest lõikab organiseeritud kuritegevus. Eriti narkokartellid, kes on ammu tahtnud vähemalt neile kõige rohkem tulu toovates piirkondades USAs omada samasugust mõjuvõimu nagu Mehhikos. Osaliselt on see neil juba õnnestunud, aga süües kasvab isu nagu juba vanad eestlased tähele panid.
Kogu käimasolev ajajärk(sh. protestid) USAs on liiga lai teema, et ühte kindlat vastust anda.

Isiklik arvamus , lühidalt :

Praeguseks ajaks on 2020 protestid jõudnud omadega ummikusse. Demokraatide poolt algatatud kampaania(koos kõikide räpaste vahenditega) , mis ootas sobivat ajendit(George Floyd) on nüüd väljunud ka nende enda kontrolli alt. Soov mõtlemine oli, et terves Ameerikas tulevad "rõhutud inimesed tänavatele" aga reaalsus osutus tagasihoidlikumaks. Võib olla rassismi ja politseivägivalla probleem on ühiskonnas tunduvalt väiksem kui loodeti?

Iroonia : Kõige suuremad ja vägivaldsemad protestid toimuvad demokraatide võimu all olevates linnades - (Ka ennem proteste polnud lood kuritegevusega head + aastaid kestnud laastav sotsiaalpoliitika)

Linnavõimude üks ämber viis teiseni ja nüüd nad ongi olukorras kus samamoodi(laiba kuhjad) edasi ei saa ning järgi anda(föderaal väed appi kutsuda) ka võimatu. Trumpi käest abi küsimine tähendaks poliitilist enesetappu ning sellega kaasneks ka oma vigade tunnistamine.

Isegi CNN on juba raskustes kuidas peita laipasid ja venitada edasi roiskunud narratiivi "rahulikest meeleavaldustest mis on suunatud rassistliku Trump vastu".

Üks lahendus oleks linnavõimudel taastada iseseisvalt(ilma Trumpi abita) kord kuid liiga palju on antud vasakäärmus gruppidele lubadusi(et saaks kuuluda "valgustatute hulka") mida on raske tagasi võtta. Samuti tähendaks see kogu senise poliitika(vähem politseid jms) ümberpööramist.


Demokraatide rumaluse ja vasakäärmus poliitika tõttu on mängitud asi nii, et Trumpi jaoks on edasised arengud igal juhul win win situatsioon.

Aga , mida külvad seda lõikad...
Drax
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 22 Mai, 2009 13:42
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Re: Politseivägivalla vastased protestid USA-s

Postitus Postitas Drax »

Veits äratundmisrõõmu eelmisest sajandist: https://www.youtube.com/watch?v=IQPsKvG6WMI

1984. aastal tehtud intervjuus räägib endine KGB töötaja vasakpoolseid liikumisi ära kasutavatest sotsiaaltehnoloogiatest, mis USA sisemise konfliktini viivad. Ta muidugi räägib seda toonil, et kohe-kohe on kõik juhtumas - aga pole juhtunud tänaseni - nii et tasub võtta kerge soolaga.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: rallikas ja 22 külalist