15mm ehk 1/100 mastaabis mudelid

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Postitusi: 372
Liitunud: 06 Veebr, 2007 18:33
Kontakt:

15mm ehk 1/100 mastaabis mudelid

Postitus Postitas scout22b »

Tere!

Aegajalt postitan siia, üldjuhul teemasse "Kes millegiga parajasti tegeleb". Mõtlesin, et üle hulga aja siis võiks ehk oma lõime kah siia teha.
Tegu siis 1/100 mastaabis "gaming" seeria mudelitega. Kireldatakse ka neid kui 15mm mudelid Oma olemuselt on nad suhteliselt lihtsustatud verisoonid. Arusaadav kah, kuna ikkagi suht pisike vidin see. Aga olen siin vaikselt kätt harjutanud nende masinate veidi järgi aitamisega. Minu teadmised ja oskused ilmselt veel ei võimalda teha nii heaks neid, et oleks ikka kohe "VÄGEV". Aga on arenguid.
Selles skaalas teeb meile kõige kättesaadavamaid mudeleid Zvezda, kuid peale selle on näiteks veel suht levinud ka "Team Yankee" ning "Plastic Soldier Company" toodab samuti 15 mm tehnikat.
Zvezdal on selles liinis kaks harnemist. Üks nendest on siis IIMS tehnika ning teine kaasaegne. Kaasaegset miskipärast eestis enam ei leidu väga (Või ma pole osanud otsida.)
Panen siia alustuseks pildi mõnedest eksemplaridest mis tehtud

Pilt
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
scout22b
Liige
Postitusi: 372
Liitunud: 06 Veebr, 2007 18:33
Kontakt:

Re: 15mm ehk 1/100 mastaabis mudelid

Postitus Postitas scout22b »

Nüüd tiba viimasest projektist. Tegu siis tankiga KV-1.
Hetkel seis niikaugel, kus valdav enamus töid on tehtud. Roomikuid on vaja veel veidi järgi aidata. Muidugi pean kohe ära ütlema, et minu "looming" ei põhine 100% ajaloolise tõe tagaajamisel. Mina võtan seda hobi, kui enda stressimaandamise viisi. Kuigi ma lähtun ikkagi ajaloolisest informatsioonist on osad asjad mõnikord vaja teha teistmoodi, et saada enda silma jaoks parimat tulemust.
Antud masinal lisatud torni ja kere esikülgedele lisasoomus. Õõnsaks graveeritud kõik vaatepilud. Pardakuulipildujate osa tegin ise. Kuulipildujate torudeks kasutasin 0.3 mm süstlanõela. Tagumine ja esituli samuti tehtud sütreenist ise. Tagumised seeklid skalpelliga graveeritud ja kuna esimesi polnud üldse, siis tehtud esialgu ainult seekli kinnitused. Hetkel veel proovin variante, kuidas seeklit kõige paremini ise teha. Roomikutel välisääred veidi õhemaks lihvitud/kraabitud ning skalpelli otsaga graveeritud sooned mis imiteerivad lindilülide vahesid. Samuti on porilauad õhemaks tehtud ning need vaja veel kõveramaks teha.
Kindlasti osad detailid on nö "ülegabariidilised". Sellel on kaks põhjust. Esiteks osasid detaile on väga keerukas teha arvestades minu oskuseid. Ning osad asjad teen meelega natuke ülepaisutatult. Näiteks porilaudade kõveraks väänamine, mulle tundub, et sellises skaalas tanki puhul on neil rohkem effekti.

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt
Fortes fortuna adjuvat
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Postitusi: 2105
Liitunud: 21 Apr, 2006 1:42
Asukoht: Kalamaja
Kontakt:

Re: 15mm ehk 1/100 mastaabis mudelid

Postitus Postitas vaoinas »

Väga muljetavaldav, arvestades mudeli väiksust.
Iseehitatud detailid annavad palju juurde - mõne foto peal võiks 1:72 mudeliga vabalt segi ajada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 7 külalist