REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
vanahalb
Liige
Postitusi: 2635
Liitunud: 21 Juun, 2009 18:48
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas vanahalb »

Kui protest kedagi ei häiri ega sega siis see polegi protest.
Muarust said inimesed auru välja lasta ja kui nad kahekaupa ja ühe pere liikmetena autos sõitsid siis koroonat juurde ka ei tekitanud.
Meditsiinitöötajatele niiöelda "hinge s ttumine" on teine asi. Profid peaksid küll suutma nii töötada et ei lase end häirida ei nende toetuseks aknal taskulambiga vehkijatest ega toetust mitteavaldavatest kruiisijatest. Pealegi on suuremat pilti vaadates parem kui närvide rahustamiseks natuke ringi sõidetakse. Muidu on varsti järgmine valmis psühh haigla parklas varitsemas , fekaaliämber näpus.
affa
Liige
Postitusi: 288
Liitunud: 29 Jaan, 2021 12:15
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas affa »

"Oleme võimelised mõnda aega 700 COVID-patsiendi tasemel vastu pidama, aga mitte kaua," tunnistas tervise- ja tööminister Tanel Kiik reedel. Terviseameti juht Üllar Lanno ütles samal ajal, et suvi jääb ära, kui nakkuskordaja ei lange maikuuks 0,85 peale. Täna on see 1,05.
https://www.delfi.ee/artikkel/92899189/ ... i-morjenda
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1759
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas maksipoiss »

loomake kirjutas:.. Polegi nagu kuhugi enam astuda või istuda.
:crying:
Eks nad kümnekonna päeva pärast saavad jälle kolonnis seista- kuskil testimispunkti järjekorras :) .
maksipoiss
Liige
Postitusi: 1759
Liitunud: 24 Okt, 2014 20:33
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas maksipoiss »

affa kirjutas:. Terviseameti juht Üllar Lanno ütles samal ajal, et suvi jääb ära, kui nakkuskordaja ei lange maikuuks 0,85 peale. Täna on see 1,05.
Huvitav mille alusel ta selle "suve ära jätab" kui kordaja maikuuks tema soovitule ei lange , aga suvel nakatumine jälle ära kaob?
Walter2
Liige
Postitusi: 4001
Liitunud: 27 Okt, 2012 22:11
Asukoht: Phuket
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Walter2 »

Mõiste "suvi jääb ära" on sügavalt subjektiivne ja võib erinevate isikute jaoks tähendada seinast seina asju.
Elu on liiga lühike et raisata seda lollide peale tõestamaks et nad on lollid /道德经 (Dàodéjīng)/
Parem olla tark ja rikas kui loll ja vaene...
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36581
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

maksipoiss kirjutas:
affa kirjutas:Terviseameti juht Üllar Lanno ütles samal ajal, et suvi jääb ära, kui nakkuskordaja ei lange maikuuks 0,85 peale. Täna on see 1,05.
Huvitav mille alusel ta selle "suve ära jätab" kui kordaja maikuuks tema soovitule ei lange , aga suvel nakatumine jälle ära kaob?
Ta väidab, et need on üks ja sama (maikuuks R < 0.85 == suvel nakatumine ära kaob).
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36581
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Eesti teadlased seletavad: kuidas mõjutavad geenid Covid-19 haiguse kulgu?
Erik Abner, TÜ genoomika instituudi funktsionaalse genoomika teadur; Kristi Läll, TÜ genoomika instituudi statistilise geneetika teadur.
Tänastel Eesti andmetel on näha, et ligi 7,5 protsenti Covid-19 diagnoosi saanutest vajavad haiglaravi. Alates haiguse esmakordsest puhkemisest aasta tagasi on nüüdseks kujunenud välja üsna selge arusaam koroonaviiruse riskifaktoritest, mis selle haiguse kulgu raskendavad. Näiteks on teada, et kordades kõrgem risk on raskelt haigestuda inimestel, kellel juba esinevad kroonilised haigused – näiteks südamehaigused, kõrgvererõhutõbi, teist tüüpi diabeet või astma. Ühtlasi möödub haigus sageli raskemini ka meestel, kõrgemas eas ning ülekaalulistel inimestel. Arvatakse, et sellised tegurid – välja arvatud sugu – on nende inimeste organismi varem ülekoormanud, mistõttu on ka immuunsüsteem nõrgenenud.

Miks on aga ikkagi palju justkui tugeva tervisega noori, kes peavad koroonaviirusega rasket võitlust? Üks võimalik põhjus on inimese individuaalne geneetika.

Üheks näiteks geneetika olulisuses haiguse erineval läbipõdemisel on HIV – ligi 2% eestlastel on geenivariant, mis raskendab HIV-sse nakatumist. Seejuures on murdosa selle geenivariandi kandjatest HIV suhtes praktiliselt immuunsed. Tekib küsimus: kas Covid-19-sse nakatumise ja raske haiguskulu taga võib peituda ka üksainus geenivariant?

Covid-19 inimgeneetika rahvusvaheline uuring

Küsimusele on asunud vastust otsima kogu maailma eksperdid. Ka Tartu Ülikooli Eesti geenivaramu teadlased professor Reedik Mägi juhtimisel võtavad osa ülemaailmsest koostööst, mille eesmärgiks on tuvastada geenivariandid, mis soodustavad Covid-19-sse nakatumist ning raskemat haigestumust.

Mahukasse teadusprojekti on kaasatud 19 riigi kümnete tuhandete Covid-19sse nakatunud inimeste tervise- ja geeniandmed. Kusjuures Eesti on mingil määral eelisseisus – üle 200 000 eestlase on juba loovutanud geenivaramule oma geeniproovi ning lisaks on meie riigis terviseandmed elektroonilisel kujul lihtsamini analüüsitavad kui paljudes teistes riikides. Seega saime uuringuga liituda juba enne, kui nakatumine praegusele väga kõrgele tasemele jõudis.

Eelmisel nädalal avaldati selle rahvusvahelise koostöö tulemusena maailma kõige mahukama Covidi inimgeneetilise analüüsi eeltulemused. Uuringusse kaasati ligi viiskümmend tuhat nakatunut, kelle puhul analüüsiti nende nakatumis- ja haiglasse sattumise riski. Eesti geenidoonorite seas oli analüüsi hetkeks tehtud 89 000 koroonatesti, neist ligi 2000 olid positiivsed ning nendest omakorda olid raskelt haigestunud 268.

Esmalt tuleb märkida, et erinevalt eelnevast HIV näitest ei leitud koroonaviiruse puhul mõnda üksikut geenivarianti, mida võiks haigestumise või mitte-haigestumise puhul süüdistada. Seega on uue Covid-19 haigusloo inimgeneetiline taust märkimisväärselt keerukam, kui geneetikud esmapilgul lootsid. Sellele vaatamata olid analüüsi tulemused informatiivsed. Uuringus tuvastati hulgaliselt väiksema mõjuga geenivariante, mis seostuvad kõrgema haigestumise riski või haiglasse sattumisega. Siinkohal tuleb selgitada, et tihtilugu ei pärine geneetilised riskid mitte üksikutest geenivariantidest, vaid hoopis kümnetest nõrgema efektiga geenivariantidest, mille mõju avaldub alles üksteisega koos.

Kokku tuvastati uuringu käigus 14 geenipiirkonda (vt allpool asuvat graafikut), kus esineb selliseid väiksema mõjuga geenivariante. Kuna leitud seosed asuvad geenide lähedal või koguni nende sees, tasub uurimist, kas ka geen ise võib kuidagi haigusesse nakatumist või selle kulgu mõjutada. Üheks näiteks on veregruppi määrav geen ABO mis näib erinevate uuringute põhjal mõjutavat Covid-19sse nakatumiste tõenäosust (loe täpsemalt siit: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/ful ... /vox.13076, https://link.springer.com/article/10.10 ... 21-02264-5, https://ashpublications.org/bloodadvanc ... 305/475250 ).

Pilt
Geeniregioonid, mis mõjutavad Covid-19 haiguse kulgu (analüüsi tulemused).

Lisaks esineb uuringus välja toodud piirkondades hulganisti geene, mis mõjutavad immuunsüsteemi arengut, südame-veresoonkonna toimimist ning inimrakkude eneseregulatsiooni. Hetkel ei ole võimalik väita, et just need geenid Covid-19-sse haigestumist otseselt reguleeriks, kuid need annavad meile väärtuslikku informatsiooni viiruse võimalikust toimest organismis, mis omakorda võivad viia järgmiste arenguteni haiglapraktikas ja ravimiuuringutes. Samuti võib see osutuda kasulikuks ka teiste nakkushaiguste uuringute puhul.

Pilt
Joonis: TÜ Genoomika Instituut

HGI uuringus tuvastati ABO geeni sees 40 geenivarianti (joonisel sinised pallid), mis viitavad selle geeni rollile COVID-19sse nakatumisel. Tavabioloogias määrab ABO geen muuseas ka meie veregrupi. Valdav enamus COVID-19 haiguskäiku mõjutavaid geenivariante pole aga samad variandid, mis määravad inimese veregruppi (joonisel roosad pallid).

Geeniuuringute võimalused

Suuremahuliste geneetiliste analüüside näol on meie käes võimas tööriist, mis aitab tuvastada inimesed, kellel esineb suurenenud või hoopis vähenenud riske Covid-19 suhtes. Statistiliste meetoditega saame hinnata, milline on patsiendi edasine prognoos. See aitab omakorda langetada meditsiinisüsteemil vajadusel olulisi otsuseid kiirema sekkumise kohta. Sellised uuringud on ka siiani peamine allikas, mille põhjal geneetilisi riskiskoore arvutatakse - just need on hädavajalikud tööriistad, et populatsioonis inimestele geneetilise eelsoodumuse riski hinnata. Pikemas plaanis võimaldavad laiapõhjalised geneetilised uuringud tuvastada ka uudseid molekulaarseid mehhanisme, mis võivad osutuda märgilise tähtsusega tõhusate ravimite või ravimeetodite avastusteks või vaktsiinide väljatöötamiseks.
Esmalt tuleb märkida, et erinevalt eelnevast HIV näitest ei leitud koroonaviiruse puhul mõnda üksikut geenivarianti, mida võiks haigestumise või mitte-haigestumise puhul süüdistada. Seega on uue Covid-19 haigusloo inimgeneetiline taust märkimisväärselt keerukam, kui geneetikud esmapilgul lootsid.
Ma nüüd ei tea, kes nii optimistlik võis olla... :roll:
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36581
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Eakatest kolmandik on saanud vähemalt ühe sutsu: https://www.err.ee/1608149953/eakatest- ... siinidoosi
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Postitusi: 1020
Liitunud: 25 Dets, 2011 15:33
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas ermot »

LupusII kirjutas:Selle sama William Kovali FB lehel on Kalle Grüntali tervitus kõne.Tervitab veel ilusti vene keeles ja puha... Narva peale vperjot!
Mis ei ole iseenesest paha asi. Nii nagu Savisaare tüüpi "muzhik" suutis ära hoida vene erakonna tekke, on EKRE-l nüüd shanss seasama teha. Mis aga marurahvuslikust kuvandist järgi jääb, on iseasi, aga see on juba EKRE spinndoktorite mure.
No one said survival was fun.
tympsa
Liige
Postitusi: 1432
Liitunud: 14 Mär, 2013 14:00
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas tympsa »

maksipoiss kirjutas:
affa kirjutas:. Terviseameti juht Üllar Lanno ütles samal ajal, et suvi jääb ära, kui nakkuskordaja ei lange maikuuks 0,85 peale. Täna on see 1,05.
Huvitav mille alusel ta selle "suve ära jätab" kui kordaja maikuuks tema soovitule ei lange , aga suvel nakatumine jälle ära kaob?

miks see peaks ära kaduma ? kas Brasiilias on suve ja päikest vähe või ? Aga Floridas,Türgis ?
Pole kuhugi kadunud sealt .

Oleks aeg juba loobuda rumalast lootusest,et suvi tapab viiruse ära . Seda viirust ei tapa . Eelmisel kevadel kaotasid epideemia Eestis 1.laine piirangud, mitte suvi . Isegi piirid pandi kinni, mida praegu ei ole ja algkoolid, saared olid lukus ( Saaremaa seepärast ,et oli väga nakatunud,teised seepärast,et mandrilt sinna nakkust mitte tassida . ) Ka nakatumise tase, kust need piirangud kehtestati, oli palju väiksem, seega oli seda lihtsam ka suveks alla suruda, kus päevas tiksus ühekohalisi numbreid positiivseid teste vaid
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Postitusi: 36581
Liitunud: 10 Aug, 2010 18:55
Asukoht: Viljandimaa
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Kriku »

Eerik-Niiles Kross: Sputnik V vaktsiini ei ole olemas - Vene propaganda, kasulikud idioodid ja matemaatika tõestavad, millest koosneb Sputnik V.
Viimastel kuudel Vene eriteenistuste poolt välja töötatud ja eesti ajakirjanduse ja Tallinna linnavalitsuse abil õhutatud jutt, justkui võiks Venemaal toodetav Sputnik V vaktsiin leevendada Eesti ja Euroopa vaktsiinidefitsiiti ja oluliselt kaasa aidata koroonaviiruse epideemiast jagusaamisele, on üsna tavaline desinformatsioonikampaania.

Mihhail Kõlvart esines sarnase jutuga 4. märtsil Postimehe otsesaates ja 15. märtsil vene riiklikus telesaates “60 minutit.” 9. märtsil kirjutas Jüri Ratas Tallinna linnalehes “Pealinn”, et “kui Sputniku vaktsiin saab müügiloa, on see ka Eestisse oodatud.” Eesti on kõige kõrgemal tasemel kinnitanud, et “suhtub Venemaal toodetud Sputnik V koroonavaktsiini apoliitiliselt ning on valmis seda kasutama.” Nii ütles president Kaljulaid 3. märtsil Vilniuses.

Eesti võib Sputnikusse apoliitiliselt suhtuda, ent see ei tee Sputnikust apoliitilist vaktsiini. Venemaa on alustanud massiivset ja globaalset Sputnik V müügi- ja reklaamikampaaniat. Sellega kaasneb vene eriteenistuse poolt juhitud laimukampaania Läänes toodetud vaktsiinide vastu. Wall Street Journal kirjutas mõne nädala eest pikema loo USA luureasutuste raportist, mis tõi esile neli erinevat Venemaa luureteenistuse kontrolli all olevat meediaväljaannet, mis on aktiivsel tegutsenud Lääne vaktsiinide turvalisuse, tootmisvõimekuse, tarnekindluse ja efektiivsuse kahtluse alla seadmisega. Kaks neist väljaannetest allub SVR-ile ehk vene välisluurele, üks FSB-le ja üks GRU-le. Samaaegselt propageerivad nad Sputnik V-d. Pfizeri ja teiste Lääne vaktsiinide turvalisuse üle muretsevad ka Vene valitsuse ja Välisministeeriumi Twitteri kontod, ülemaailmsest trolliarmeest sotsiaalmeedias rääkimata.

Ühesõnaga, samal moel kui venelased võitlevad sanktsioonide, NATO usaldusväärsuse ja Euroopa Liidu ühtsuse vastu, võitlevad nad ka meie usalduse murendamiseks vaktsineerimise suhtes “Lääne vaktsiinidega” ja oma “apoliitilise” Sputniku eest. Kõigi jõududega ja kõige kõrgemal tasemel. Selle asemel, et taolist jampsi ignoreerida, nii nagu me oleme üsna edukalt õppinud ignoreerima samast allikast tulevat samadel eesmärkidel räägitavat juttu Balti riikide natsilembuse, NATO imperiaalsete kavatsuste, ukrainlaste venelasteks osutumise või Merkeli Euroopa islamiseerimise plaanide kohta, oleme me osutunud Sputniku juttude suhtes nakkusohtlikeks.

Küsimus ei ole selles, kas Sputnik V töötab. Arvatavasti töötab ja võib-olla ka mitte oluliselt halvemini kui Lääne vaktsiinid. Arvatavasti on vahe umbes sama, mis saksa ja vene autol. Mõlemad töötavad ja ajavad asja ära.

On tõsi, et Euroopa Liit ei ole Venemaale seni müügiluba andnud. Seda mitte kuritahtlikkusest, vaid asjaolust, et venelased küsisid müügiluba mõne nädala eest, seitse kuud pärast vaktsiini valmimist ja globaalse Sputniku-kampaania algust. Ebamäärastest sõnumitest Brüsselis jääb mulje, et müügiloaks vajalikke andmeid tootmisprotsessi, kliiniliste testide tulemuste ja muu osas ei ole ka täna venelastelt saadud. “Kiirendatud korras hindamine kestab seni, kuni ettevõte on EMA-le ametlikuks müügiloataotluseks piisavalt andmeid esitanud”, tähendab ilmselgelt, et seni neid piisavalt esitatud ei ole.

Järeldada saab sellest üheselt, et Venemaal ei ole Euroopa Liidu müügiloa saamisega kuhugi kiiret. 7 kuud jooksul pärast vaktsiini Venemaal registreerimist kulutati võimsalt ressurssi, et rääkida, kuidas venemaa kangesti tahaks vaeseid eurooplasi aidata, aga halb Euroopa Liit ei lase. Hoopis huvitavam on meelitada Euroopa Liidu riike rikkuma Euroopa seadusi ja Euroopa ühishanke lepinguid ning tegema Venemaaga vaktsiinikaupa ilma euroopa müügiloata. Hoopis lõbusam on seletada, nagu tegi äsja Vene suursaadik Tallinnas, et “saatkonnalt küsitakse, kuidas oleks võimalik vaktsineerida Vene preparaadiga”, küsivad eraisikud ja ettevõtted “kus töötab sadu inimesi, aga “Vene vaktsiini küsijatele siiski pakkuda ei saa, mil Eesti eelistab Euroopa Liidu heakskiidu saanud vaktsiine.”

Euroopa Liidu riikidest on seni Sputniku ostmisest teatanud Ungari ja Slovakkia. Mõlemad 2 miljonit doosi. Ungarlased on sellest meedia andmeil kätte saanud 40 000 doosi ja slovakid 200 000. Saame näha, kuidas läheb ülejäänuga.

Probleem on selles, et jutt Sputniku kättesaadavusest ja kasutamata võimalusest asendada sellega vaktsiininappus Euroopas on lihtviisiliselt alusetu. Miks? Sest juba seda vaktsiini, mida Venemaa oma vasallriikidesse või poliitiliselt mõjutada soovitud riikidesse on ette müünud, ei ole reaalselt olemas.

Saksa turu-uuringute firma Statista andmetel on venelased tänaseks ette müünud 320 miljonit doosi Sputnikut. Põhiosa sellest Indiasse, Palestiinasse ja Egiptusse. New York Timesi andmeil on venelased ette müünud koguni 1,2 miljardit doosi, põhiliselt Aasiasse ja Lõuna-Ameerikasse. Venemaa tootmisvõimekust on hinnatud 4 miljonile doosile kuus. Financial Timesi andmeil toodab Venemaa selle aasta lõpuks 31 miljonit doosi, millest ekspordib vähem kui 5% ehk 1,5 miljonit doosi ehk isegi kui kõik see läheks Slovakkiasse ja Ungarisse jääks 2,5 miljonit doosi puudu. Aga mis saab siis ülejäänud 50 riigist?

Võrdluseks, Pfizer on lubanud aasta lõpuks toota 1,5 miljardit doosi, Astra Zeneca 3 miljardit doosi ja Moderna 600 miljonit doosi. Kokku umbes 5 miljardit. Kui venelase suudavad ennast ületa ja toota aasta lõpuks 31 miljoni doosi asemel 50 miljonit, oleks nende toodang 1% meie põhiliste vaktsiinitarnijate toodangust. 1%! Ja siia sisse peab veel mahtuma ka venelaste endi vaktsineerimine, mis viimastel andmetel on praktiliselt seiskunud.

Midagi ei ole öelda. Selle seisu pealt on suudetud üles ehitada muljetavaldav meediakampaania. Kasulikud idioodid üle maailma süüdistavad oma valitsusi ja Euroopa Liitu aeglastes vaktsineerimisplaanides ja vaktsiinide kõrvalmõjudes. Muide, kas Sputnikul on kõrvalmõjusid, me muidugi ei tea. Ametlikult loomulikult mitte. Loodetavasti ei saa me seda ka kunagi teada. Tõenäosus, et saame on igatahes väiksem kui 1%.

Sest Sputnikut reaalselt Euroopas mingilgi mõjusal määral müügile tulemas lihtsalt ei ole. Sputnikut „apoliitilise vaktsiinina“, mida kasutatakse inimeste massiliseks vaktsineerimiseks koroona vastu ei eksisteeri. Sputnik on poliitiline kummitus.

Samal ajal on Eestis tänaseks ühe süstiga vaktsineeritud 12% riigi elanikkonda. Hea tulemus ja paremaks läheb. On tõsi, et Euroopa ja Eesti on teinud selles epideemias palju vigu, paljud plaanid on ebaõnnestunud, paljud asjad juhtunud liiga aeglaselt. Aga peame meeles, et oleme praegu edukad osalised inimkonna ajaloo kõige kiiremas vaktsiini leiutamise ja massvaktsineerimise protsessis. Nii et palun, pange ennast perearsti juures päris vaktsiini järjekorda ja seniks vaktsineerige ennast Sputniku-juttude vastu.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige
Postitusi: 10495
Liitunud: 16 Okt, 2005 18:42
Asukoht: Siilis

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

Üks eilehilisõhtune lahe text näoraamatust :P
Kuna see ühtib 100% minu enda arvamusega pandeemiaeitajatest idikate kohta, siis jagasin seda edasi näoraamatus ja kopin nüüd (mõnuga) ka siia :twisted:
"Vabastajad", kes te mind ja minu peret püüdsite "vabastada" piirangutest, sõites Sa TÜK Kliinikumi eest mööda (kus ma täna hommikul valve lõpetasin): ma olen kaitseväkke kuulunud juba aastast 2005: seega ma ei vaja teie poolset "vabastamist". Seda esiteks. Teiseks: teie tegevus sarnaneb üks-ühele "vabastajate" tegevusega aastatel 1940 ja 1944: te vabastasite meid... millest??? Olen kahes kohas eeliinil.. kus teie eesliinil olete? Minu jaoks olete üks mõttetu nahahoidjate/rottide bande, kes mõtlevad ainult enda heaolule ja "vabadustele". Huvitav oli näha, et teie üheks eestvedajaks TALLINNAS oli kodanik VESTERINEN... milline huvitav valik: mees, kes aitab pääseda EESTI kaitseväest ja on üks teie juht: J. V. BARBARUS oli ka ju üks liidreid 1940. Kus küll see teie eestvedaja juurat õppis ja huvitav, kust ta küll oma äri toetuseks raha saab? Ühesõnaga: lõpetage see "vabastamine" või muidu olete ühel pulgal ühe "vabastusarmeega".
Lisaks: palun kirjutaga valmis ka allkirjastatud avaldus, et haigestumisel sellesse mitte eksisteerivasse haigusesse keeldute igasugusest meditsiiniabist ning surete kodus lämbudes nagu kangelased. Kui te seda ei tee, siis olete harilikud nahahoidjad ja rotid, kes elavad nende kulul, kes järgivad piiranguid.
..ning KV teenekat veterani // Kotkaristi mõõkadega kuldristi kavaleri Andrei VESTERINENi tuletatakse ikka ja jätkuvalt hea sõnaga meelde :lol: :lol:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
ermot
Liige
Postitusi: 1020
Liitunud: 25 Dets, 2011 15:33
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas ermot »

vanahalb kirjutas:Kui protest kedagi ei häiri ega sega siis see polegi protest.
Muarust said inimesed auru välja lasta ja kui nad kahekaupa ja ühe pere liikmetena autos sõitsid siis koroonat juurde ka ei tekitanud.
Meditsiinitöötajatele niiöelda "hinge s ttumine" on teine asi. Profid peaksid küll suutma nii töötada et ei lase end häirida ei nende toetuseks aknal taskulambiga vehkijatest ega toetust mitteavaldavatest kruiisijatest. Pealegi on suuremat pilti vaadates parem kui närvide rahustamiseks natuke ringi sõidetakse. Muidu on varsti järgmine valmis psühh haigla parklas varitsemas , fekaaliämber näpus.
Nõustun siinkohal. Minu subjektiivne arvamus asjast on selline: ühiskonnas on alati olemas mingisugune ennast hävitav alge. Tavaoludes ja heaoluriikides on see tasa lülitatud shoppamise, karjäärihimu, kasumiootuse jms. majanduskasvu toetavate ja riiklikult soodustatud tegevustega. Tahaks ju uut autot, uut maja, soojamaareisi, nooremat kaaslast jne. Meid on päris osavalt pandud oravarattasse jooksma, hanereas ja iga järgnev eelmise poolt nina ette riputatud porgandile, mis? ;)

(Anekdoot: Pankuri ja töölise ees on laual 10 Oreo küpsist. Pankur võtab 9 küpsist endale, annab ühe töölisele ja ütleb: "Ole väga ettevaatlik, et ukse taga seisvad ülejäänud töölised sinult seda ära ei võtaks!")

Kui ilmneb mingi kõrvalekalle, siis hakkab ühiskond järjest rohkem senisele korraldusele vastu töötama. Hea poliitik tajub selliseid muutusi ja püüab rahulolematuse laineharjal võimule surfata. Mida suurem on rahulolematus, seda kõrgema laine ja kiirema hoo õigel ajal õiget probleemi õigel hetke tabanud poliitik saab. Tegelikult on üleüldise arengu huvides see, et iga selline rahulolematuse laine saaks endale oma käilakuju, kes selle normaalses poliitilises konkurentsis ühiskonda edasiviivaks teemaarenduseks maandab. See ongi minu arvates demokraatia tohutu eelis autokraatia ees: oma ebastabiilsuses suudab demokraatlik riigikord siiski paju paindlikumalt reageerida muutuvale keskkonnale, kui seda kivisse raiutud autokraatlik juhtimisloogika eales suudaks. Kummalisel kombel on ka ebapädevate inimeste kollektiivne otsustusprotsess üks tõhusamaid ekspertsüsteeme, mis on võimeline tootma üsna tõelähedasi vastuseid väga erinevatele küsimustele (huvilistele üks teemakohane Financial Times artikkel selle kohta: https://www.ft.com/content/bfb7e6b8-d57 ... 144feabdc0)

Lühidalt, las möllavad. Jah, tekitavad ummikuid ja takistavad normaalsete inimeste toimetamist. Mina väidan, et see on parem kui alternatiiv. Ja teemakohasem, kui ühe teatava mustanahalise (solvasin vist, afro-ameeriklase) surmale järgnenud rassismivastane protest eelmisel kevadel. Vähemalt näeme inimeste rahulolematust ja saame midagi ette võtta. Kui sama hästi saaks aru, mis häda ajab inimesi näiteks EKRE tõrvikurongkäigul osalema, saaks ehk sedagi valu leevendada...
No one said survival was fun.
Kasutaja avatar
loomake
Liige
Postitusi: 1897
Liitunud: 17 Aug, 2014 15:32
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas loomake »

Tegelikult on vaja järgmise kampaania ajaks ja sarnaseks aktsiooniks välja reklaamida ka näiteks pedofiiliat toetav kampaania. Sõidavad mööda linna ringi lipukesed akna küljes... On nüüd tegu koroona eitajatega või pedofiilidega.... Kes teab? Aga ilus rongkäik ikka.
Uudishimulik loll on ikka huvitavam olla kui ignorantne loll.
trs
Liige
Postitusi: 955
Liitunud: 15 Mär, 2014 14:31
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas trs »

Mõttetu saagimine käib järjekordselt. Võidab sellest järjekordselt ainult klikimeedia ja üksiküritajad(mõlemal pool), kes niigi sotsiaalmeedias või mujal kuulsusejahil varasemast. Absoluutselt iga asja vastu(või poolt) leiab 1.5 miljoni kohta mõne tõsiuskse vastase ja mõned igavuses vaevlevad taasajooksjad, keda tegelikult asja sisu ei huvita. Praegune on meedia seda väikest trollimist võimendanud ja aktiveerinud ka nö vastaspoole ehk üritab tekitada ühiskonnas laiemat vastasseisu, kui lihtsalt olematu grupp vaktsiini/piirangute(mis on küll arusaamatu komplekt, aga hetkel ju endiselt ühiskond toimib) vastaseid vs valitsus piirangute kehtestajana. Ainult lollid lähevad sellistele üritustele ja ainult lollid tunnevad ennast isiklikult puudutatuna. Ka meditsiinitöötajate seas on meil tekkinud mingid klikimeedia staarmeedikud ja sotsiaalmeedikud, aga tegeliku probleemi lahendamisega tegelevad haiglates sajad teised meedia jaoks ebahuvitavad inimesed, kellel ei ole aega ega huvi trollidega võidelda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist