ASJALIKUD küsimused med. komisjonist ning ajateenistusest

Vasta
potentate
Liige
Postitusi: 354
Liitunud: 29 Dets, 2005 11:22
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

Kui on teada, et inimesel on vigastus või halb tervis on väga riskantne võtta meest õppustele/teenistusse, sest kui midagi juhtub tuleb kõvasti raha välja käia!
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Postitusi: 2354
Liitunud: 21 Jaan, 2005 0:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

põlveliigeste hädaga ja eriti meniskirebestustega EI TOHIKS mingil juhul kuskile ronida. mul need hädad peale sõjaväge ja pikemat kaitseliitlemist juba 10a küljes,. on lõigatud, remonditud jne aga ega sellest terveks ei saagi. hetkel lõigutud mõlemad jalad, parem läheb sügisel teisele ringile sest olemasolev, parandatud rebend süveneb. ja öeldakse, et kümmekond aastat peale meniskijama tuleb ilmselt niikuinii proteesidele minna. ma annaks selle mehe/naise kohtusse, kes inimese haigete/katkiste meniskitega armeesse saadab või kes ise sellise hädaga sinna ronib... krt mul keelati KATEGOORILISELT isegi liigese painutamine üle 90 kraadi...rääkimata jooksmisest, koormusest jmt....
potentate
Liige
Postitusi: 354
Liitunud: 29 Dets, 2005 11:22
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

looda, et 10 aasta pärast oskavad arstionud sulle uue meniski meisterdada, kasvatavad kuskil purgis valmis ja juurivad õigele kohale.

Mul oli aprillis operatsioon. Parema põlve mediaalse meniski rebend, dr. tein lõikas ja ütles peale opi kaks kuud, et saab korda, kui ilusasti põlve hoian, nii aasta või kaks.

Kaks kuuri arthostop´i ja rattaga sõitu. Joosta ja põrutada ei tohi - hoiatas, et muidu saad 40 selt uue põlveliigese. :(
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

Pole küll see teema, aga omal ajal saadeti vene kroonu enam-vähem kõik kes mõistsid oma jala peal seista, k.a. poolpimedad ja kurdid.
Ise piinlesin enne kroonut hullude seljavalude käes.
Mu poolisiklik närviarst, vene daam, võitles komissariaadis kui emalõvi et mind ära päästa, aga sõjakomissare ei huvitanud see mitte kõige vähematki.
Mitmel mu sõbra-tuttaval olid samuti üsna tõsised ihuhädad, aga võeti ära nemadki.

NA-s õppeajal oli me roodus 1 eesti poiss, kellest võis igaüks palja pealevaatamise teel aru saada, et ta on pehmelt väljendudes alaarenenud, karmimalt väljendudes aga lausa debiilik.
Käitumine ja jutt olid noormehel sellised, et kroonus, ega vist ka kusagil mujal, pole justkui temaga midagi tarka peale hakata, aga teenis teine oma 2 aastakest sellele vaatamata ära. :o

See et EKV-s on tervisekontroll tõsiseltvõetav, on igati tore, aga seik, et paljud noored mehed, kes peaksid me kodumaa kaitsmise eest head seisma, püsivad vaevu koos, on kõike muud kui rõõmustav :roll:
Viimati muutis Sollmann, 07 Juul, 2007 16:21, muudetud 1 kord kokku.
TÕDEONAJATÜTAR
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

:oops:
TÕDEONAJATÜTAR
potentate
Liige
Postitusi: 354
Liitunud: 29 Dets, 2005 11:22
Kontakt:

Postitus Postitas potentate »

no see, et püsivad vaevu koos on karmilt öeldud. Lihtsalt ei taha oma tervist perse keerata. Kui sõda on siis jooksevad ka jalutud.
Kasutaja avatar
Kuperjanov
Liige
Postitusi: 389
Liitunud: 23 Veebr, 2006 15:02
Kontakt:

Postitus Postitas Kuperjanov »

Tervise perse keeramisest on asi kaugel. Pigem on asi "väärtusliku aja" raiskamisega oma elust. Mul üks sõber rääkis, et tema ei taha sõjaväkke minna seepärast, et sel ajal, kui teised jooksevad 8 kuud metsas, siis tema teeb sellel ajal tööd ja teenib kõvat pappi. Samuti tõi ta põhjusteks, et sõjaväes läheb mööda noore inimese väärtuslikeim aeg ja kui olla nii kaua kodust eemal, võib tekkida probleeme näiteks sinu girlfriendiga. Igatahes on tema kindlal arvamusel, et sõjavägi on ajaraiskamine. Mina igatahes teda ümber veenda ei suuda :roll:
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Nii tervise, kui ka füüsise osas oleks ehk abi koolides kehalise kasvatuse kehtestamine 5 korda nädalas. Paljudele noortele oleks see ainsaks füüsiliseks tegevuseks ja ega sügavat vahet pole kas mängitakse palli või tegeletakse teadusliku võimlemisega.
Lp. Kuperjanov palun veena mind! Loodetavalt suudan kõikidest argumentidest aru saada ja ka väidelda. Antud argumentatsioonist:
1)„Väärtusliku aja“ raiskamine vastab tõele. Eeldades, et noor inimene ei teeni üle Eesti keskmise jääb saamata jäänud tuluks 8 kuuga ~50000 krooni. On seda vähe või palju on subjektiivne. Isiklikult arvan, et kui poistele see summa peopeale maksta oleks virinat vähemalt sama palju.
2)Probleemid girlfriendiga on enam kui tõenäolised aga ehk aitaks kui õpetaks, et probleemidega on nii nagu neid ise hindad... tegelikult need probleemid praeguse girlfriendiga võivad olla vägagi kasulikud. Ainult hindamise küsimus.
3)Selle viimase argumendi puhul näen otsest süüd Eesti ohvitseridel aga väga huvitaks põhjendus mida saab vastu noor inimene 8 kuue eest oma elust armees viibides? Jätame praegu kõrvale Eesti kaitsevõime jne. noort kotib see samapalju kui suurem pension.
Kasutaja avatar
Takishi
Liige
Postitusi: 381
Liitunud: 05 Aug, 2005 22:08
Asukoht: siin-seal
Kontakt:

Postitus Postitas Takishi »

sarnaselt teiste foorumlastega on ka minul probleemiks sõprade seas levinud ajateenistus-vastasus, teravad naljad relvastuse suunas jne. Kui inimene on oma seisukoha võtnud, siis peab selleks vägagi osav demagoog/sõnaseadja olema, et nende arvamust muuta ja neid natukenegi reaalsusele lähemale tuua.

Jop tvoju mat, kui tüüp ei tea isegi kes on Ants Laaneots, siis mida p*rset on sellisel tatikal üldse vinguda, mis kuradi elu selline piimahabe omaarust elab. Vanemate kulul kommi osta ja mingeid keskkooli plikasid kabistada, seda nimetavad nad eluks.

Sellised hangivad oma eluks vajalikke teadmisi Rivo lauludest ja rate avarustest, eestimaa tulevik, noor ja viljakas generatsioon, kellele me oma riiki üles ehitame.

oijah. või olen mina loll? kolmekümnest poisist ainus, kes tantsu lõi arstlikku komisjoni kutsumise järel. rõõmutantsu ;)
holt
Liige
Postitusi: 197
Liitunud: 09 Juul, 2005 8:45
Kontakt:

Postitus Postitas holt »

potentate kirjutas:no see, et püsivad vaevu koos on karmilt öeldud. Lihtsalt ei taha oma tervist perse keerata. Kui sõda on siis jooksevad ka jalutud.
Kel rahuajal jooksmata jääb, selle jooksmised on sõja korral päris kiiresti joostud, siis on juba hilja alustada. Väga lihtsameelne oleks arvata, et rahuajal hoian tervist ja sõjaajal olen noor jumal, kes jookseb väsimatult ja alati õiges suunas. Ilma eelneva väljaõppeta saab see olema suht lühike spurt.
vrz
Uudistaja
Postitusi: 1
Liitunud: 13 Jaan, 2007 13:21
Kontakt:

Postitus Postitas vrz »

Seda tervise, eriti põlvede rikkumist, sai isegi ajateenistuses liigagi palju nähtud. Õnneks endal vähemalt seda muret polnud. Eks tingimused on kindlasti üks asi - see päevast päeva asfaldi peal jooksmine, eriti neil, kes enne spordiga põhimõtteliselt kokku puutunud polegi, ei saa kohe kuidagi hästi mõjuda.
Samas annaks ka spordi valdkonnas väljaõpet kõvasti parandada. Arvatavasti poleks ületamatult raske ka kehakultuuri haridusega inimeste seast nö spordiinstruktoreid leida ja neid selle eest vastutavaks panna. Lisaks tervislikumaks ja produktiivsemaks (vastutava tempos mööda asfalti joosta nühkimine ja pumpamine ei ole just teab mis efektiivne trenn) muutumisele läheks ilmselt ka huvitavamaks ja äkki saaksid mõned ajateenijad nii endale spordipisikugi külge.
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Pean ausalt tunnistama, et neile poistele kes on minuga juttu teinud, et nagu 8 kuud ees ja kas ikka on aja raiskamine siis neile on väga raske vastata ausaks jäädes. Aga see on juba puhtalt organisatoorne puudus (ise ütleks, et ohvitserkonna madal IQ millest ei sobi rääkida), et ajateenistust ei peeta vajalikuks ja ei teata mis kasu sellest saadakse.
Relvastuse osas tahaks väga vastu vaielda! Eestis on suhteliselt vähe relvastust aga tänu tont teab kellele on need relvad mis meil on hangitud (mitte niisama siia sattunud) üsna korralikult valitud ja päris loogilise suunaga. Kui sa kusagil platsil püssiga „tola“ mängid (mida mõned harjutamiseks nimetavad) siis loomulikult arvad, et mida kergem ja lühem relv seda parem, loogiline aga kui müttad põllu serval lahingus siis eelistad kindlasti kilo võrra raskemat ja pisut pikemat relva mis annab sulle vastase ees ~200m eelist. See, et meil tanke pole ei tähenda veel totaalset relvastuse puudumist. Mingil põhjusel kiputakse ära unustama, et hunnik rauda kaalub inimese ainult siis üles kui inimesel ei ole võimali tolle rauaga midagi ette võtta, muul juhul on tegemist ainult rauaga. Kui just ei plaanita kuhugi vallutus sõda pidama minna saab relvastuse osas lähtuda põhimõttest, et relvastus peab neutraliseerima selle mida vastane kasutada saab, enama omamine on juba raiskamine.
Kõik need lood ajateenijate tervise rikkumisest millest siin on kirjutatud on otseselt seotud mõne tegelase ebakompetentsusega millele assisteerib minimaalne IQ ja arvatavalt ka madal enesehinnang.
Nüüd andke aga tuld ühe vanamehe heietusele. Ja ei maksa kade olla nende keskooli plikade kabistajate peale! Ega meiesugustel (kes juba teavad kes on Laaneots) ei sobigi neid kabistada. :D
Kasutaja avatar
Põrgust
Liige
Postitusi: 406
Liitunud: 07 Juul, 2006 10:37
Asukoht: Reval/Estland
Kontakt:

Postitus Postitas Põrgust »

aga samas. Kas ei ole nii, et sõjavägi jääb sõjaväeks aga oma maad vaenlase eest kaitsta on HOOPIS teine asi! Nii oli ka teisemaailmasõja päevil - mindi oma maad kaitsma, hoolimata mis vigastus kellelgi oli. Kõik ihkasid vabadust mitte okupatsiooni.

Seega võiks neile kahele asjale siin teemas joonevahele tõmmata.

Kui põlv on haige siis jah koolitustel ja enesevigastamisel ei osale aga rindel tahad ju ikka abiks olla.
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Päris nii ei ole, kes ikka ei tea kuidas toimida see vajab „lapsehoidjat“ ja kokku võttes saavutad olukorra kus sul on 2 meest ja 1,25 sõdurit. Mis väljaõppesse/rakendusse puutub siis peaks olema hullus lahti kui ei saaks koolitada ratastoolis aga terve ajuga meest. See on aga kindlasti tülikam ja vajab mõningast mõttetegevust (suhtumine jalaga tagumikku võib mitte toimivaks osutuda) nii siis jõuavadki Eesti Vabariiki teenima alla 1/3 meestest. Isikliku arvamuse kohaselt peaks sellises asukohas ja nii väikeses riigis nagu seda on Eesti omandama jõukohase sõjalise väljaõppe KÕIK olenemata soost, rahvusest või usutunnistusest (ütleme, et jätaks ilmse vaimse puudega ja muidu napakad kõrvale aga nii 95% peaksid millekski kasulikud olema).
Neile kes kahtlevad kaitse tahte olemas olus, küsige nendelt samadelt noortelt meestelt kes „viilivad“ armeest kas nad oleksid valmis sõja korral minema vankadele tappa andma või eelistaksid alla anda. Ja siis saab kohe selgeks, et viga ei ole mitte poistes vaid selles, et ei usuta armeest saadavasse.
Kasutaja avatar
Sollmann
Liige
Postitusi: 1378
Liitunud: 31 Jaan, 2005 19:45
Asukoht: Planeet Maa
Kontakt:

Postitus Postitas Sollmann »

See põlvede rikkumine päevast päeva saabastega joostes on minu tagasih. arvamuse kohaselt pisuke liialdus.
Rikkuda saab liigeseid ka parimate tossudega - joostes täistallaga.
Ise olen aastaid mööda asfalti km-e lapanud, nii tossude kui mil.saabastega.
Täistallale maandudes põrutab ikka päris korralikult, ka õhk- vmt tallaga.
Päkkade peal joostes ei tohiks idee järgi midagi halba noorte jalgadega juhtuda, kuna toimib nn vedruefekt
TÕDEONAJATÜTAR
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist