Kas Sa, Hugo, oled ka sel "Vene ajal" elanud?
Olen ikka, poisike olin neil aegadel aga mäletan.
Oktoobrilapse märk on olemas
Minule näiteks ei hakanud see "vägev ajupesu" absoluutselt külge, ega tea ka kedagi oma tutvusringkonnast (oma 300-400 inimest), kellele oleks
Minul on küll tutavaid kellele see hakkas külge.
Kui Eesti riik tuli said neist muuseas kõvad isamaalased, siis muidugi, kui oli kindel, et Eesti eiik jääb püsima
Aga nüüd takkajärgi mõtlen küll, et inimesele tema eksistentsi seisukohalt olulised asjad olid siis küll paremini lahendatud kui praegu. Mulle tundub, et 15 aastat kapitalismi on teinud eestlaste seas suurema laastamistöö kui 50 aastat ""kommunismi"".
Siinkohal ei ole ma Sinuga üldse nõus. Arvan, et eestlased ei ole kunagi ennem nii hästi elanud kui praegu. Viga on selles, et inimloomus on ahne ja kõik mida silm seletab tahab ta saada. Sellest ka paljudel probleemid.
Igaljuhul on praegu vähemalt võimalus hästi elada, kui ise seda tahad ja ettevõtlik oled.
Ma lihtsalt vihjan sellele, et praegustel ""kommunismi"" süüdistajail pole suurt põhjust endale vastu rinda taguda ja end eesti rahva päästjaiks pidada. Paljud neist ilmselt ei teagi õieti, mis asi see kommunism on...
Need on ju kaks ise asja. Üksasi on kommunismi süüdistada ja tuleb süüdistada, teine asi väita, et mina olin kõva vabadusvõitleja ja päästja

Loodan, et sain Sinust õieti aru.