Kapten Trumm kirjutas:Ega selle looma söömisega midagi väga teistmoodi pole - lihtsalt igasugu pooltooreid toite ei tohi teha, liha peab olema korralikult läbi kuumutatud.
Jahimehed teavad seda niigi, lihtsalt linnarahvas mõnikord arvab, et kui farmisea shaslõkki võid pakist toorena süüa ilma et midagi eriti juhtuks (farmides on väga karm veterinaarkontroll), siis metssealihaga sama tehes võib ühte-teist juhtuda ka ilma viiruseta.
Asiaatite menüüs on omajagu selliseid pooltooreid lihatoite, mida tehakse loodusest hangitust.
Kuna metsaelukad on vinske lihaga ja vajavad nagunii pikemat hautamist ahjus, siis arvan, et mingi 3 tundi ahjus 180 kraadi juures smooritud suvaline metsaelukas on siiski ohutu süüa - ka seakatkuga siga muide. Taoline temperatuur hävitab kõik liigse.
Üldiselt viirustele ja bakteritele on meie seedetrakt väga vaenulik keskkond. Kõige suurem oht on siiski loomade ja loomsete produktide käitlemine, kus puututakse kokku otseselt loomade vere, karvade ja kehavedelikega. Wet marketite oht on selles, et tänu hiinlaste rikkaks saamisele tahavad nad süüa ja lemmikutena pidada eksootilisi loomi, mis vanasti oli kõrgklassi hobi. Aga see võimaldab selle, et koos on loomad puurides Aafrikast, Ameerikast ja Aasiast. Need loomad ja nende bioomid ei puutuks muidu mitte kunagi kokku. Pealegi on nad kõik stressis ja halvasti koheldud, mistõttu on nende immuunsüsteem väga nõrk. See annab väga suure võimaluse zoonootiliseks hüppeks, mis kiiresti võib liikuda eri liikide vahel ja kombineeruda viirused teise liigi spetsiifiliste viirustega. Ohtlikuks on tänapäeval muutunud peamiselt kehavedelikega levivad viirused nagu Ebola ja loomulikult piisknakkused. Covid pole veel kõige hullem stsenaarium, mida kardetakse. Kujutage ette seisu, kus viirus algab pehmelt, ilma sümptomiteta, nagu covid ja siis tapab 2 kuu jooksul 50% nakatunutest.