Seda Wiesel 2 miinipildujaga versiooni olen ma isegi ühe teise teema all promonud. antud kontekstis ei tulnud see küll meelde, kuid täidaks mainitud rolli tõepoolest suurepäraselt. Plussiks kiirus ja tõsiasi, et meeskond on kergtule eest kaitstud.Ingvar kirjutas:midagi sarnast http://www.youtube.com/watch?v=Qln3hVoe8qAKusagil 10 km raadiuses opereeriv 120mm miinipildujaga võrreldava tulejõuga väga mobiilne ja ülikiire aparaat oleks taktikaliselt üsna huvitav tükk.
Low-End innovatsioon taktikaliste eesmärkide saavutamiseks
- Kilo Tango
- Liige
- Kontakt:
Ma mõtlen, et esialgu oleks kõva sõna, kui me suudaksime 81mm miinipildujad näiteks Unimogi kasti installeerida. See muudaks need üsna mobiilseteks ja ohtlikeks relvadeks. Sõidad lambikohale, pargid autod joonele, suunad relvad bussooliga vms põhisuunda, paned kaikad välja ja võib pihta hakata. Paar minutit siblimist ja valmis. Äraminek käiks üldse minutiga. Kastis peavad olema tugiplaadi kinnitus või asendusalus, harkjalglafeti erinevatesse asenditesse-suundadesse toetamise kohad ning kohad miinikastidele ja varustusele.
Iseenesest ei tohiks see konstrueerimine olla miski suur number, kuid ma mõtlen, et kaitseväes puudub huvi.
Iseenesest ei tohiks see konstrueerimine olla miski suur number, kuid ma mõtlen, et kaitseväes puudub huvi.
http://i264.photobucket.com/albums/ii17 ... 1214681709
The vehicle is a RhoDef Unimog copy . This was 81mm Mortar carrier. Over 100 lbs. of concrete was poured in to the bed as a support for the mortar's baseplate. Later versions had a specific set-up for the recoil mechanism. Note the armour plate round the driver's position.
The vehicle is a RhoDef Unimog copy . This was 81mm Mortar carrier. Over 100 lbs. of concrete was poured in to the bed as a support for the mortar's baseplate. Later versions had a specific set-up for the recoil mechanism. Note the armour plate round the driver's position.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
kuna unimogi puhul soomustamise teemal jutt käis, siis lisaksin natuke infot ka soomustamise kohta.
soomusplaati on eestis saada, rootsi ettevõte toodab ja toob maale sellist terast nagu armox.
kui rääkida ballistilistest omadustest, siis sõduriõpiku järgi peatab 7,62mm kuuli 16mm teras, 16mm teras kaalub 128kg ruutmeeter, hind on 8eek/kg, ehk 1024eek ruutmeeter.
armox peab 7,62mm 5mm plaat(kui ma õieti mäletan), kilohind on u.50 eek/kg(ei ole täpsemalt küsinud) kaalub siis 40kg ruutmeeter, ehk siis ruutmeeter maksaks 2000eek.
järelduseks siis see, et auto kaalu saab soomustamisel vähendada, kuid see on kallim.
samas käitub armox masinatöötlusel samuti nagu teised terased, välja arvatud giljotineerimine.
ei tea kas seda juttu nüüd kellegile vaja ka oli
soomusplaati on eestis saada, rootsi ettevõte toodab ja toob maale sellist terast nagu armox.
kui rääkida ballistilistest omadustest, siis sõduriõpiku järgi peatab 7,62mm kuuli 16mm teras, 16mm teras kaalub 128kg ruutmeeter, hind on 8eek/kg, ehk 1024eek ruutmeeter.
armox peab 7,62mm 5mm plaat(kui ma õieti mäletan), kilohind on u.50 eek/kg(ei ole täpsemalt küsinud) kaalub siis 40kg ruutmeeter, ehk siis ruutmeeter maksaks 2000eek.
järelduseks siis see, et auto kaalu saab soomustamisel vähendada, kuid see on kallim.
samas käitub armox masinatöötlusel samuti nagu teised terased, välja arvatud giljotineerimine.
ei tea kas seda juttu nüüd kellegile vaja ka oli

paraadil näeme, raisk
Suht sama efekti saaks kui 81 mm meeskonnale struktuuris unimog transpordiks ette näha, lased oma paugud ära, tõstad asjad auto kasti, ronid ise järele ja juba sõidadki minema. Lakemoona saab ka kordades rohkem kaasa võtta kui jalastunud mp meeskond kaasas kanda jõuab.hummel kirjutas:Sõidad lambikohale, pargid autod joonele, suunad relvad bussooliga vms põhisuunda, paned kaikad välja ja võib pihta hakata. Paar minutit siblimist ja valmis. Äraminek käiks üldse minutiga.
- kangelaspioneer
- Liige
- Kontakt:
81mm miinipilduja sellisel kasutamisel näeksin ma isegi pointi, praegusel juhul on ta minumeelest ballast, mis meie jalaväeüksuste mammutstruktuure veelgi suurendab, ilma olulist kasu andmata. Soomustatud sihtmärkide vastu on ta ju üsna abitu, soomustamata märkideni aga ei ulatu.hummel kirjutas:Ma mõtlen, et esialgu oleks kõva sõna, kui me suudaksime 81mm miinipildujad näiteks Unimogi kasti installeerida. See muudaks need üsna mobiilseteks ja ohtlikeks relvadeks. Sõidad lambikohale, pargid autod joonele, suunad relvad bussooliga vms põhisuunda, paned kaikad välja ja võib pihta hakata. Paar minutit siblimist ja valmis. Äraminek käiks üldse minutiga. Kastis peavad olema tugiplaadi kinnitus või asendusalus, harkjalglafeti erinevatesse asenditesse-suundadesse toetamise kohad ning kohad miinikastidele ja varustusele.
See miinipilduja kasti tõstmine ja pakkimine võtab ikka paar minutit aega. Võib-olla ka rohkem. Positsioonil maha võtmine ja laskevalmis panek läheb miski 5 min ma arvan. Tugiplaadile tuleb õige suurusega auk maasse kaevata esmalt ja siis relv sinna peale kokku panna ning suunata. Otse kastist saaks poole kiiremini laskevalmis. UNIMOGi veermik peaks minuarust sedavõrd tugev siiski olema, et 81mm tagasilöögi välja kannatab. 120mm ei kannata. Kasti ja tugiplaadi või (ei tule meelde, mis selle raua osa nimi oli, mis plaadi sisse käis) muu toe vahele võiks veel miskid puksid panna.
Muidu Tšetšeenid panid 120mm Kamaz-i kasti ja lasid sellega ringi nii, et venelased ei saanud äkilisele võimsale tulelöögile vastust anda, enne, kui juba oli kadunud ja uues kohas valmis.
Selles suhtes ma olen päri, et 81mm on natuke lahjavõitu ja ehk kompaniis tõesti ülemäärane. Piisab, kui pataljonis on MP-patarei 3x3 120mm toruga. Sommidel ongi nii APC-de ja IFV-dega üksustes. Nendega saab huvi korral samamoodi liikuvat taktikat teha, et 1 rühm laseb, 1 vahetab ja 1 on ootel. 120mm on väga suure tulejõuga riist. 10-12 lasku minutis ja hävitustöö praktiliselt võimsam, kui 105 ja isegi 122.
81mm võiks rühma sugada 4-5 tk, et tulejõudu suurendada. 81mm peaksid olema KL jaoks head riistad - kerged ümber paigutada ja teenindada ja mis veel eriti oluline KL-ile - väga lihtsad koolitada ning kasutada ega nõua suurt hulka abipersonali nagu muud suuremad kaudtulesüsteemid. Siiski pole KL teadaolevalt veel nendegagi aastatega enamasti vajalikule lahinglaskmiste tasemele jõudnud.
Muidu Tšetšeenid panid 120mm Kamaz-i kasti ja lasid sellega ringi nii, et venelased ei saanud äkilisele võimsale tulelöögile vastust anda, enne, kui juba oli kadunud ja uues kohas valmis.
Selles suhtes ma olen päri, et 81mm on natuke lahjavõitu ja ehk kompaniis tõesti ülemäärane. Piisab, kui pataljonis on MP-patarei 3x3 120mm toruga. Sommidel ongi nii APC-de ja IFV-dega üksustes. Nendega saab huvi korral samamoodi liikuvat taktikat teha, et 1 rühm laseb, 1 vahetab ja 1 on ootel. 120mm on väga suure tulejõuga riist. 10-12 lasku minutis ja hävitustöö praktiliselt võimsam, kui 105 ja isegi 122.
81mm võiks rühma sugada 4-5 tk, et tulejõudu suurendada. 81mm peaksid olema KL jaoks head riistad - kerged ümber paigutada ja teenindada ja mis veel eriti oluline KL-ile - väga lihtsad koolitada ning kasutada ega nõua suurt hulka abipersonali nagu muud suuremad kaudtulesüsteemid. Siiski pole KL teadaolevalt veel nendegagi aastatega enamasti vajalikule lahinglaskmiste tasemele jõudnud.

Raiskamine vaevalt. Kuhugi peavad ju mahtuma MP(81 mm MP) meeskond (4 meest). laskemoon, meeskonna varustus ja muidugi ka relv iseszultz kirjutas:Ega ma muidu selle mõtte vastu ei ole aga 81 mm mp unimogi selga aretamine tundub lihtsalt unimogi raiskamisena. Pigem aretada siis mingi väheke maastikusuutlikuma pickup'i kasti see.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline