Lemet kirjutas:Vaata, tommy...KV on olemas juba ligi 20 aastat. Ja kui nüüd võtad teises teemas lugeda, kuidas, millise aja jooksul ning milliste tulemustega analoogseid probleeme teistes riikides lahendatakse
...siis mina peaks küll mõningast kibestumist välja näitavate osaliste sarjamise asemel moka üpris häbelikult maas.
On küll olemas jah, varsti juba 20 aastat....
Olemas just sellisena nagu ta on, täiesti objektiivsetel põhjustel...
Ma ei saa võtta tõsiselt seda juttu sellest, et vaadake kuidas juutidel....Või Singapuril, vist uuem trend...
Kindlasti leiaksime laiast maailmast veelgi huvitava ajaloolise arenguga riike....veel rohkem selliseid, keda tuua mitte positiivse vaid negatiivse näitena...
Meie siin ei ole ei Iisrael ega Singapur, pole sarnane kummagiga...
Singapur pealegi kuulub hoopis teise kultuuriruumi, sealses ühiskonnas saab läbi viia asju/reforme, mida siin laiuskraadil pole võimalik ette kujutada...Kas õnnestuks näiteks meil kehtestada tänaval mahasülitamise keeld, trahviga 50 EUR'i ??
Tegelikult oleks isegi ju tore, kuid, kas kujutame ette, et meie põhjamaises, individuaalses/egoistlikus ühiskonnas selline asi läbi läheks...??
Kogu selle juutidega võrdlemise juurde....siis alles kirjutas üks meie sealviibiv parlamendiliige oma Twitteri kontol midagi sellise...
Iisraeli kaitsekulud olevat hetkel ühed oma ajaloo madalamad, nii 7-7,5% SKP'st...
Meie siin omame keskmist vist alla 1,5%...
Mida me siin võrdleme....
Miks valitakse parlamenti jõud, kes lubab tõsta pensioni, aga pole lootustki sellel, kes lubaks tõsta kaitsekulud näiteks 3%(7-8 ei tasu rääkidagi)....Kes selles süüdi on??
SELLISED ME OLEMEGI.......
Pole meil piisavalt seda ohutunnet, mida jagub küllaldaselt juutide ühiskonnas...
Tuleb tunnistada, et juhul kui.....
Ühel päeval ületab üks juhtimise/kontrolli kaotanud Pihkva üksus meie piiri, siseneb Võru linna, röövib puhtaks paar alkokauplust, vägistab mõned kohalikud plikad ja laseb maha nende eest välja astunud kutid(hoidku jumal) ja laseb siis saagiga taas üle piiri jalga....
....siis, kõlab ketserlikult, kuid sellel sündmusel/tragöödial oleks meie kaitsevõimele kuradi positiivne mõju....
Tasub vaadata, kui hästi mõjus üks tagasihoidlik sisepoliitiline mölluke 2007 aastal.....Ja meist kaugel oleva Gruusia sündmused 2008-l.
Ja sealjuures pole meil peale mokaliigutamise ja plaani pidamise ju veel suurt s...gi tehtud.
Seda nimetan ma kah destruktiivseks halaks...
Mina väidan, et midagi on ikka tehtud ka...Oleks võinud ka kõvasti halvemini minna..