REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

...ja kõik muu sisejulgeolekusse puutuv
Vasta
mart2
Liige
Kontakt:

Re: REAALSUS: COVID-19 pandeemia II seeria

Postitus Postitas mart2 »

isonts kirjutas: 08 Nov, 2023 9:13 ... Antud juhul oli tema tavaline käsutäitja. Ei saanud hakkama
Kangesti meenutab akf-i väide nõuka aegset koristajat, kes tsehhinurgas pomiseb, et kui lollid kõik on ja kuidas küll TEMA ISE kõik ideaalselt teeks!
:wall:

Saa üle! Kui tunned, et sul on õigus, siis astu Heremile ligi ja ütle oma näo-nimega, mis valesti ja kuidas parandada! Usu mind - ei tule kallale ja võib isegi täitsa ära kuulata.
Kas ta aga selle järgi tegutseb, on iseasi, sest akf ei tea kogu probleemi tausta ning lisaks temale on veel kümmekond vähemalt sama tarka nõustajat!

Siin anonüümselt "delfitada" pole soliidne... :(
Paljude raamatute lugemine teeb inimese palju lugenud isikuks, kuid ei pruugi teha teda targaks...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

isonts kirjutas: 08 Nov, 2023 9:59 Mind jäin siisn natuke mõtlema, et millised on erisused kahe jõustruktuuri vahel? Kuidas käituti KV koondatutega ja mis juhtus PPA inimestega?
Mõlemad juhid kinnitasid sama käskkirja. KV andis kohe kinga ja vaidleb edasi ka ringkonnakohtus. Kedagi teenistusse ei ennistatata?
Mida tegi PPA? Mingi artikkel mainis, et kohus andis enamusele inimestele esialgse õiguskaitse ja neid ei koondatud. Oodati PPA poolset kohtukulude vabatahtliku hüvitamist. Osadega leiti lahendus peale esimest kohtuastet? Või mindi nendega edasi ringkonnakohtusse? Kas koondatud said PPAs teenistust jätkata?
Ma lihtsalt jäin mõtlema, et kindral Herem saab jälle 24. veebruar paraadil kõnet pidada, aga härra Vaher endine PPA juht korraldab nüüd EestiPosti masinaparki. Ei saanud vist rahulikult errugi minna. On ise uurimise all?
Vaheril polnuks vaja mingeid küsitavaid liigutusi teha endiste kolleegide pensioni suurendamiseks, olnuks tänagi PPA peadirektor.
Mulle tundus lausa veider, kuidas aastakümneid PPA-s töötanu nii lihtsa liimi peale läks.
Ja Vaheri lahkumise taga mingit (KV-st aktiivsemat) "töötajate eest seismist" pole vaja otsida.
Pealegi oli tal seadusjärgne ametiaeg kohe täis ka saamas.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
isonts
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas isonts »

mart2 kirjutas: 08 Nov, 2023 10:58
isonts kirjutas: 08 Nov, 2023 9:13 ... Antud juhul oli tema tavaline käsutäitja. Ei saanud hakkama
Kangesti meenutab akf-i väide nõuka aegset koristajat, kes tsehhinurgas pomiseb, et kui lollid kõik on ja kuidas küll TEMA ISE kõik ideaalselt teeks!
:wall:

Saa üle! Kui tunned, et sul on õigus, siis astu Heremile ligi ja ütle oma näo-nimega, mis valesti ja kuidas parandada! Usu mind - ei tule kallale ja võib isegi täitsa ära kuulata.
Kas ta aga selle järgi tegutseb, on iseasi, sest akf ei tea kogu probleemi tausta ning lisaks temale on veel kümmekond vähemalt sama tarka nõustajat!

Siin anonüümselt "delfitada" pole soliidne... :(
Kaitseväes on ametijuhendis lausa kirjas vist midagi sellist, et tuleb öelda, kui midagi on valesti. Kõike mida ütled see palgana kinni makstakse. Piltlikult öeldes sain mingi aeg aru, et ma või öelda mida tahes, aga palka maksti ikka mulle edasi. Ma siis otsustasin, et niisama palka vastu ei võta ja sisuliselt päevapealt viisin vormi lattu. Kui te minu nõu tegelikult kuulda ei taha siis ma enam teile nõu ei anna ka. Ma oleks võinud vabalt kusagil peastaabis edasi tiksuda. Palk jookseb, staaž jookseb. Kiidaks siin härra kindralit. Tegelikult ei kiidaks, kuna tegeväelased ei tohi sotsiaalmeedias sõna võtta.
Ma ei teinud otse KVJ siis mitte ühtegi ettepanekut, üritasin läbi oma ülemate nii nagu asi käib. Täna on mul õigus olla lihtsalt kriitiline ja olen ka. Sulle ei meeldi? Sinu mure.
Kui härra kindral tõesti tahaks minu nõu siis ma soovitaks tal oma enda rahadega kinni maksat kohtu kaudu nõutud tasud. Ennista kõik lahti lastud kaitseväelased tagsi oma ametikohtadele. Avalik vabandus näitaks, et tahetakse asju korda teha.
Aga keegi tunnista oma viga nagunii. Sama suhtumine nagu KK venevedude asjas. Ma pole midagi valesti teinud..
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Kriku »

isonts kirjutas: 08 Nov, 2023 12:47Kui härra kindral tõesti tahaks minu nõu siis ma soovitaks tal oma enda rahadega kinni maksat kohtu kaudu nõutud tasud. Ennista kõik lahti lastud kaitseväelased tagsi oma ametikohtadele. Avalik vabandus näitaks, et tahetakse asju korda teha.
Aga keegi tunnista oma viga nagunii. Sama suhtumine nagu KK venevedude asjas.
Selle vahega, et ohtlike nakkushaiguste vastu vaktsineerimine on üldtunnustatud vajalik tegevus, Venemaaga kauplemine aga mitte.
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 08 Nov, 2023 13:02
isonts kirjutas: 08 Nov, 2023 12:47Kui härra kindral tõesti tahaks minu nõu siis ma soovitaks tal oma enda rahadega kinni maksat kohtu kaudu nõutud tasud. Ennista kõik lahti lastud kaitseväelased tagsi oma ametikohtadele. Avalik vabandus näitaks, et tahetakse asju korda teha.
Aga keegi tunnista oma viga nagunii. Sama suhtumine nagu KK venevedude asjas.
Selle vahega, et ohtlike nakkushaiguste vastu vaktsineerimine on üldtunnustatud vajalik tegevus, Venemaaga kauplemine aga mitte.
Ega siis KV ei tegeletud nendega, kes olid vaktsineerimata. Sinnamaani kuni sulgus nende seljataga värav lõplikult toimetasid nad oma tulevaste endiste kaasvõitlejate seas takistamatult edasi. Isegi kui KV lahti lasti siis käidi oma kamraadidega endiselt läbi, tehti koos trenni, mängiti pokkerit ja võeti koos õlut jne. KV lasi lahti , aga elu läks edasi
Martin Herem
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Martin Herem »

Härra kindral andis ise juba mõista, et koondamise otsus ei tulnud temalt. Antud juhul oli tema tavaline käsutäitja. Ei saanud hakkama
Sellise väite esitaja ei tea küll KVs toimuvast eriti palju. Otsus vabastada oli ikka KVJ oma. Tema otsustas ju nõuda riskianalüüsi ettepanekut. Tema otsustas ka mida teha nõude eirajatega. Koondamise otsust tõesti ei tehtud, vaid vabastati nõuetele mittevastavuse tõttu. Millega "ei saanud keegi hakkama", jäi ebaselgeks.
Minu isiklik arvamus on, et koondamine ei ole tegevusariant ega lahendus. KV ebaõnnestus osaliselt. Sellelle osale, kes ei vaktsineerinud ei leitud lahendust ja valiti lihtsam tee. Sisimas ma tahan uskuda, et jõustruktuurid pandi lihtsalt valiku ette. Kõik peavad 100% vaktsineeritud olema.
Veel üks näide, et Isonts ei ole KV asjadega kursis vaatamata enesekindlale retoorikale. KVJ otsus oli üllatuseks nii Kaminis kui VVs.
isonts
Liige
Kontakt:

Ma kusagil varem mainisin, et tegeväelaste lahtilaskmine oli härra kindrali egotripp ( teie otsus).
Martin Herem kirjutas: 06 Nov, 2023 18:47 Nimetada seda Heremi egotripiks ... no jumala pärast aga sel juhul te küll kuskil laua taga pole istunud.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

Mis ajast sõnad "otsus" ja "egotripp" sünonüümid on?
isonts
Liige
Kontakt:

Minule jäi küll mulje, et härra kindral lause kontekstis sai aru millest jutt? Kui ma eksin siis ma vabandan, aga sellisel juhul tahaks küll teada, kuidas ta mu küsimust endale tõlgendas?
Heremi nime alt vastab vahepeal teine inimene? :lol: Eelmises postituses räägib iseendast kolmandas isikus?

aga leian, et tegeväelaste vabastamine antud olukorras oli eriliselt loll ja KV jaoks väga kallis otsus ja samale järeldusel on jõudnud ka kohus.
Härra kindrali egotripp? Teen nii, sest ma saan?
Martin Herem kirjutas: 06 Nov, 2023 18:47 No suur tänu. Olen siis eriliselt loll. Aga järeleaitamisena: kaks jõustunud kohtuotsust ütlevad, et vabastamine tulnuks teha koondamise alusel, mitte nõuetele mittevastavuse. Seega mitte vaktsineerimise nõue, ega isegi mitte vabastamine pole kohtu arvates vale, vaid vabastamise alus.
Nimetada seda Heremi egotripiks ... no jumala pärast aga sel juhul te küll kuskil laua taga pole istunud.
Viimati muutis isonts, 08 Nov, 2023 18:47, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 08 Nov, 2023 18:34Heremi nime alt vastab vahepeal teine inimene?
Ei, peastaap vastab kordamööda. Minu eest muide ka.
2korda2
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas 2korda2 »

Ma pole konkreetseid kohutotsuseid lugenud. isonts - palun viita, millises otsuses on öeldud, et "vabastamine tulnuks teha koondamise alusel, mitte nõuetele mittevastavuse". Ma väga sügavalt kahtlen selle väite tõelevastavuses. Koondada saab vaid juhul kui kaob ametikoht. Kas ametikohad kadusid?
isonts
Liige
Kontakt:

2korda2 kirjutas: 09 Nov, 2023 10:00 Ma pole konkreetseid kohutotsuseid lugenud. isonts - palun viita, millises otsuses on öeldud, et "vabastamine tulnuks teha koondamise alusel, mitte nõuetele mittevastavuse". Ma väga sügavalt kahtlen selle väite tõelevastavuses. Koondada saab vaid juhul kui kaob ametikoht. Kas ametikohad kadusid?
Ma ei ole ühtegi kohtuotsust näinud. Ma olen läbi lugenud paar artiklit ajakirjandusest, kui tulid esimesed teated, et teenistusets vabastatud said esimeses kohtuastems võidu. See oli väga ammu ja sisu peast ei mäleta. Kas seal oli selliseid detaile mina ei tea. Uduselt jäi meelde ühes artiklis, et KV peab teenistusest vabastatud inimestele maksma 12 kuu palga ja kohtukulud. Aga minu teada oli see maakohtu otsus ja Härra kindral ilmselt jätkas rahapõletamist ringkonnakohtus.
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 09 Nov, 2023 10:15Ma ei ole ühtegi kohtuotsust näinud. Ma olen läbi lugenud paar artiklit ajakirjandusest, kui tulid esimesed teated, et teenistusets vabastatud said esimeses kohtuastems võidu. See oli väga ammu ja sisu peast ei mäleta. Kas seal oli selliseid detaile mina ei tea.
Ja sulle ei tundu, et enne selle teema arendamist tasuks ennast esiteks asjaga rohkem kurssi viia?
isonts
Liige
Kontakt:

Kriku kirjutas: 09 Nov, 2023 11:06
isonts kirjutas: 09 Nov, 2023 10:15Ma ei ole ühtegi kohtuotsust näinud. Ma olen läbi lugenud paar artiklit ajakirjandusest, kui tulid esimesed teated, et teenistusets vabastatud said esimeses kohtuastems võidu. See oli väga ammu ja sisu peast ei mäleta. Kas seal oli selliseid detaile mina ei tea.
Ja sulle ei tundu, et enne selle teema arendamist tasuks ennast esiteks asjaga rohkem kurssi viia?
Kurrssi millega? Kohe kui info tegeväelaste teenistussest vabastamise kohta oli selge, et see otsus on eriliselt loll.See ei olnud ainult minu veendumus. Nagu härra kindral eelnevalt mainis siis suutis ta selle otsusega üllatada isegi Vabariigi Valitsust ja kaitseministeeriumi. Ilmselt sama üllatunud oli lollist otsusest ka kohus ja vaidlust lahendanud advokaadid.
Siin on tuhandeid lehekülgi selelst teemast jahutud. Ma ei ole varem kunagi siin midagi lugenud ja ei taha seda vaidlust sellisel viisil arendada, aga selleks hetkeks kui paber vormistati oli covid juba üle aasta aja ringi lammutanud. Kus kohast tuli teadmine, et inimeste töölt lahti laskmine aitab viiruse vastu võidelda? Mis abinõu see on? Enne paberi allkirjastamist toimetasid kõik peadjalad koos röömsalt ringi ja pärast seda kui kindral allkirjastas toimetasid nad ka kõik röömsalt koos, kuni kindral mingi hetk taipas, et kõik ikka 100% ei vaktsineeri ja peab alustama teenistusest vabastamise kk ettevalmistamist. Siis ka veel tatsasid kõik koos ringi. Mitte nii röömsalt muidugi. Kindral arvas, et paberiga tapab viiruse..

Ilmselt staabis mingi töögrupp talle erinevad tegevusvariandi ette valmistas.
Lõpptulemus on meil näha. Kohus on selle välja öelnud nii esimeses kui ka teises astmes. ? Loll otsus, õige otsus pole oluline. Muidugi on kindral pikk ja sollidne mees, viskab nalja lauataga ja televisioonis. Kes KV rohkem kahju tegi maksumaksjale? Need, kes ei vaktsineerinud või KVJ, kes täna meie sadu tuhandeid kohtus põletab?
Kasutaja avatar
Kriku
Moderaator
Kontakt:

isonts kirjutas: 09 Nov, 2023 11:48
Kriku kirjutas: 09 Nov, 2023 11:06
Kurrssi millega? Kohe kui info tegeväelaste teenistussest vabastamise kohta oli selge, et see otsus on eriliselt loll.
Nii tugevale, informeeritud ja süvitsiminevale argumentatsioonile ei ole vähemalt mul enam mitte midagi lisada.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline