Ostsin siis 90ndate alguses ühelt inimeselt sellise ülikonna
Kuna vahepeal 15kilo juurde tulnud siis enam nii ilus seljas ei tundu kui tollajal kuid selga ta suure vaevaga ikka sain.
Kuna se vend müüs ka muud kraami nagu langevari, kiiver ,lennuki signaalraketi laskja jne siis arvan et see mudel peaks vist olema hävituslendurikostüüm .
Aga nüüd veidi rumal küsimus, kas antud kostüüm käis mingi konkreetse lennukimudeliga kokku või vahetusid lennukid aga kostüüm jäi ikka samaks?
Kes seda teab, kas see konkreetse lennukiga koos käis. Meil Haapsalus olid mingid MIG-tüüpi "perehvatšikud" .Endal õnnestus enne Vene vägede Haapsalust väljaviimist 2 sellist komplekti muretseda. Mul küll lisasid ei olnud- ainult karp koos ülikonna ja kiivriga.
kalleb kirjutas:mul on mingisugune lisa sellele (pigistab vere kerest pähe tagasi et mõistus ära ei kaoks)
pidi vajalik olema suurte kiirenduste ajal
Jalgadest ikka. Suure positiivse ülekoormuse juures läheb veri jalgadesse, peaaju verevarustus nõrgeneb ja tekib nn. "black-out". Selleks pigistataksegi jalgu, et veri pähe tagasi saada.
Negatiivse ülekoormuse juures tekkivat vastupidist nähtust "red-out" kahjuks pea kokkusurumisega vältida ei saa.
Kuidas need lisad veel välja näevad,kas pingutamine käib samamoodi nööridega nagu ülikonnalgi?
Tollajal leidsime sellelt vanalt ka ühe imeliku karbi mida ta nimetas lennukil olevaks raketilaskjaks.
Kuna tundus et kaliibri poolest käivad sinna tavalised püstoli raketid siis tundsime ka selle vastu huvi (tore ju aastavahetusel nupuvajutusega rakette
taevasse lennutada)
Müügi lisa tingimuseks kästi ainult sellel olev number maha lihvida.
Tööpõhimõtte küsimise kohta öeldi et võtke lahti ja vaadake ise kuidas täpselt töötab, kruvisime siis lahti ja selgus et vajab hoopis elektroonseid rakette, niiet see tehing jäi tegematta.
Vaatamatta sellele et vana lubas kauba peale 8 raketti
Mõni aasta hiljem kuulsin et üks töökaaslane oli terve lennukikere lennuväljalt ostnud ja hoidis seda kuskil Viisnurga suusavabriku kandis.
Hiljem lõigati asi gaasikeevitusega tükkideks ja siis läks kõik Emexisse.
kurisiil kirjutas:Kuidas need lisad veel välja näevad,kas pingutamine käib samamoodi nööridega nagu ülikonnalgi?
Tollajal leidsime sellelt vanalt ka ühe imeliku karbi mida ta nimetas lennukil olevaks raketilaskjaks.
Kuna tundus et kaliibri poolest käivad sinna tavalised püstoli raketid siis tundsime ka selle vastu huvi (tore ju aastavahetusel nupuvajutusega rakette
taevasse lennutada)
Tööpõhimõtte küsimise kohta öeldi et võtke lahti ja vaadake ise kuidas täpselt töötab, kruvisime siis lahti ja selgus et vajab hoopis elektroonseid rakette, niiet see tehing jäi tegematta.
kas see oli selline riist, kus 4 raketti neljas torus kõrvuti? see ei taha mitte niivõrd elektroonilisi rakette kuivõrd elektroonilist lööknõela. ühekordselt kasutatav ja mingi pisikese lõhkeainekogusega töötav. mul kunagi oli selline komplekt aga lasin ammu-ammu näärivana auks raketid lendu.
Satakas kirjutas:
kas just kiirenduse aga pikee ajal kindlasti. lennukitel pole päris nii hullu kiirendust, mis lolliks ajaks. see rohkem kosmonautide teema.
Täpsustus täpsustusele: mitte pikee ajal, vaid pikeest väljumisel (nn. juhus A) on suur positiivne ülekoormus.
Kuna inimene talub kehaga risti suunatud ülekoormust paremini kui piki keha suunatut, siis näiteks sakslased katsetasid sõja lõpus lennukeid, mille meeskond oli lamavas asendis.
ictta kirjutas:suusavabriku kandis pole ma ühtegi lennukit näinud. olid kaubajaamas, raba tn
Minu meelest ta ütles et seisis Viisnurga territooriumil või seal lähedal, ise ta
elas ka seal Viisnurga katlamaja ligidal.
Seda kuhja mille ta Emexisse viis nägin ise ka aga see juhtus siis kui uus piimakombinaat veel Pärnus töötas seal Ehitajate-tee alguses.
Aga kui teda linnas veel kohtan siis võin täpsustada, kus ta seda hoidis.
kurisiil kirjutas:Kuidas need lisad veel välja näevad,kas pingutamine käib samamoodi nööridega nagu ülikonnalgi?
taevasse lennutada)
kas see oli selline riist, kus 4 raketti neljas torus kõrvuti? see ei taha mitte niivõrd elektroonilisi rakette kuivõrd elektroonilist lööknõela. ühekordselt kasutatav ja mingi pisikese lõhkeainekogusega töötav. mul kunagi oli selline komplekt aga lasin ammu-ammu näärivana auks raketid lendu.
Täpselt sama asi, ise lootsin et saab panna püstoliraketid sisse ja siis andes
pinge peale paneb elektromagnet lööknõelale laksu ära.
Aga kui olin asja lahti lammutanud siis selgus et olin oma teooriaga mööda pannud.
jajah, sinna käivad alla, klemmide vahele detonaatoritaolised, natuke T-kujulised sütikud. kah klemmid küljes ja otsas detonaatorile iseloomulik lohk, kust aga hoopis lööknõel välja purtsatab, kui voolu anda. aga meistrimehe kätes saaks kuidagi ka ilma hakkama. tuleks vaid mingi mehaaniline värgenz aretada. peaks enda oma kah kuskilt üles otsima, kui juhuslikul ema pole möödunud 10a jooksul seda ettehoiatamata utiili visanud...vedeles viimati tema juures kuskil kuuris.
No tänapäeval pole mõtet selle asja leiutamisega enam tegeleda kuna eelmine talv vaatasin püstoliraketi hindu ja need oli päris ehmatamapanevad, vähemalt Pärnu Pillaris.
Lõpuks ostsin ikka Hiinas tehtud raketid, millel puidust pulgad taga ja lasksin neis sampusepudelist