"Tankid EKV-le"

Vasta
Tundmatu sõdur nr. 6
Uudistaja
Postitusi: 29
Liitunud: 05 Juun, 2004 9:22

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 6 »

Nonii.
Varsti jõuab see teema siis 60-da leheküljeni. Kõik ametnikud ja sõdalased kes seda mämmerdamist siin niikuini jälgivad ja sõna võtavad -loete aga käsipõsakil edasi ? Et miks üks kodanik niimoodi ärritub nüüd- kümnend tagasi ise tuline olles ei olnud midagi mis oleks suutnud patriotismi üldse kallutadagi , kui aastaid hiljem ise senti on tulnud poolitada jõudis kohale küll millest kirutud riigiisad rahapaigutustest ja otstarbekusest rääkisid. Nüüd kolmekümnendates olles , viimasel Leigol šõud vaadates tõusis klimp kurku.
Kui minust 3 korda Eesti hävituslennuk otse üle pea napilt latvade kõrguselt põrutas. JAH- see oli üks paarist renditud aparaadist, JAH see oli VAID treeninglennuk..... aga ma teadsin ,et see on siiski sõjalennuk ja ma teadsin ,et see kannab ka kolmnurki.... klimp ei kadunud kurgust- kas tõesti siis ongi see tase kuhu oleme jõudnud? ... teisiti saabus kummaline rahu hinge-et mina olen selle ära näinud, pealesõja eesti lennuki kolmurkadega , kasvõi siis tolle ainuma... ja võin seda tulevikus heldinult meenutada. Või ei pruugi seda kunagi kui muinasjuttu vesta?
Mis ma kokkuvõttes öelda tahan on see, et minu pärast tehtagu kasvõi ühekordne maks igalt meessoost kodanikult kasvõi 100 krooni. mina olen poolt. kurat eesti mehed kes sellega pädevad on tooge need 5tk ükskõik millist elukat siis vähemalt sõjakooli õuelegi ja õue taha metsa kah.
Leo
Liige
Postitusi: 3322
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

kala kirjutas: Teadmiseks, Leod on Afgaanis kasutusel ja osalevad lahingus.
Afgaanis on hetkel Kanada Leo 1d, praeguseks on tehtud Saksamaaga diil 20 Leo 2 rentimiseks, mis Afgaani Leo 1 asemele saadetakse.
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Kapten Trumm kirjutas:Sakslaste konstrueeritud tankid osalesid viimati suures sõjas aastal 1945. Merkava osales viimati paar aastat tagasi Liibanoni invasioonil ja vähese intensiivsusega sõdades osaletakse vaat et igapäevaselt.
Seda Liibanoni afääri nüüd küll Tanki headuse/vajaduse tõestamiseks ei tasu kasutada! Seal said kaltsud rpg29 juutidele nii suure üllatuse korraldatud, et asi oleks peaaegu diplomaatiliste suhete katkestamiseni Venelastega jõudnud kes parseldavad oma rakette suvalistele tüüpidele. Tungides soomustehnikaga suhteliselt lagedal alal 2 nädalaga vähem kui 30 kilomeetri kaugusele kui sinu vastasel on ainult käsi TT elvad... tuleb tunnistada, et see oli juutide kõige kehvem esitus viimase 60 aasta jooksul.
Surmaingel
Liige
Postitusi: 274
Liitunud: 27 Okt, 2005 13:48
Kontakt:

Postitus Postitas Surmaingel »

Ma nõustun eelpool kirjutava kodanik Willirampy`ga!
See ila, et meil peaks, võiks, olla vaid nn. võimekaim, on ausalt öeldes täielik saast.
Meile tõesti piisaks esimeseks saaniks põllal paaramiseks ka see Poola kunagine kingiidee, T-55. Siia üles panna videosid iisraeli meistrimeeste toodangust on ääretult kena vaadata, kuid tulge maa peale.
EKV´le käiks esimese hooga ükstaspuha milline saan. Kogemuste omandamiseks, kohalikele trööpamiseks. Esimene kirg võik ikka rahulduda miski odava rüssa raua pääle, mitte Leo linte kulutades.
See mida me kunagi piirile paugutamiseks üles seame, selle ostame me kunagi. Kunas, see on teine teema!
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Hüüdja hääl kõrbes

Postitus Postitas hillart »

Surmaingel!!!
Ei huvita see sinu jutt siin kedagi. Ei huvita, et meil on juba 16 aastat kaitseväelasi (k.a. tankitõrjujaid) ette valmistatud, kes heal juhul tanki vaid pildil näinud on. Hoopis meeldivam ja muretum on oma fantaasiatel lennata lasta opereerides "oleks"-laadsete sõnadega.
Ka mina püüdsin paar korda seltskonda pilvedest maa peale tuua, kuid paraku asjata. :D :D :D :D :D :D :D
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
hanzz
Liige
Postitusi: 32
Liitunud: 07 Aug, 2007 14:47
Kontakt:

hanzz

Postitus Postitas hanzz »

Härrased võitlejad!

Mina kui polnud tanki näinud, olin suht hirmul alguses. Nüüdseks näinud milliseks "raudkirstuks" see muutub pole mingit hirmu. Tavaline traktor kust väga sitasti välja näeb. Parafraseerides lauset "andke mulle kirvest" ühest teatud filmist ütleksin " andke mulle moona". Samas KV väljaõppeks mõni isend väga vajalik, vahet pole mihuke "traktor". Las vahivad mida traktorist visiirist näeb, ehk jäävad rumalamad tegemised tegematta.
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

Aga mina olen vaadanud tanki sihikuid

Postitus Postitas UR »

Soojuskaamera näeb tonti ka kilomeetri peale. Jalaväelane ilma kaamerate ei erista tanki ka 600 m pealt võpsikust ja päeval. Kohtumine elusa asjaga päris tingimustes oleks üsna katastroof.
Kas keegi oskab arvata miks sommid lõuna soome jaoks panssaribrigaadi ülal peavad? Nad ju elupõlised sissid ja suusamehed?
Kas keegi oskab arvata mis juhtus motolaskurpataljon vs kaks tanki + alaväerühm kui nemad kohtusid ?
Tulemus oli selline et sommid ostsid leod.
Kui keegi väidab et meie veoautopataljonid on võimekamad kui sommide pasi pataljonid siis ärge vaevuge vastamagi, palun :evil:
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40170
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kruuda kirjutas:Seda Liibanoni afääri nüüd küll Tanki headuse/vajaduse tõestamiseks ei tasu kasutada! Seal said kaltsud rpg29 juutidele nii suure üllatuse korraldatud, et asi oleks peaaegu diplomaatiliste suhete katkestamiseni Venelastega jõudnud kes parseldavad oma rakette suvalistele tüüpidele. Tungides soomustehnikaga suhteliselt lagedal alal 2 nädalaga vähem kui 30 kilomeetri kaugusele kui sinu vastasel on ainult käsi TT elvad... tuleb tunnistada, et see oli juutide kõige kehvem esitus viimase 60 aasta jooksul.
See Liibanon on ka kogemus, mida sakslastel EI OLE. Sest Taliibid ei oma selleid TT relvi. Samuti ei oma neid ka Iraagi sissid, kui seal kogemata need Leod olema juhtuks.

Küll aga Kruuda - ei saa salata, et 1982 tegid juutide tankid (sh Merkava I) tiblastani kingitud süüria T-72de hulgas korralikku hävitustööd.

Pealegi, sellest õnnetust Liibanoni kampaaniast niipalju, et enamik tanke olid siiski vigastatud (kaltsupead claimisid loomulikult neid hävitatute pähe) - kui sama TT rakett oleks sumatanud T-72 või T-80 pihta, siis oleks sellest järgi jäänud roomikute kõrgune vanaraualasu koos kolme tankisti molekulidega. Ei saa salata, et paljudest pihtasaanud Merkavatest jalutasid meeskonnad lihtsalt välja ja tank tassiti järgmisel päeval parandusse.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Ei saa salata, et paljudest pihtasaanud Merkavatest jalutasid meeskonnad lihtsalt välja ja tank tassiti järgmisel päeval parandusse.
Mis viib mõtte sellele, et äkki ongi Merkava optimeeritud "pauk ja autoteenindusse" mudelile, mitte pauk, pauk, pauk ja vanaraud mudelile.

Viimane tundub olevat Abramsi loogika. Leo 2 kohta ei oska öelda, sest isegi live ammoga lõhkumistestidest (erinevalt Abramsist) pole lugenud/näinud.
Kruuda
Liige
Postitusi: 857
Liitunud: 12 Veebr, 2007 6:33
Kontakt:

Postitus Postitas Kruuda »

Kapten Trumm kirjutas:See Liibanon on ka kogemus, mida sakslastel EI OLE. Sest Taliibid ei oma selleid TT relvi. Samuti ei oma neid ka Iraagi sissid, kui seal kogemata need Leod olema juhtuks.

Küll aga Kruuda - ei saa salata, et 1982 tegid juutide tankid (sh Merkava I) tiblastani kingitud süüria T-72de hulgas korralikku hävitustööd.

Pealegi, sellest õnnetust Liibanoni kampaaniast niipalju, et enamik tanke olid siiski vigastatud (kaltsupead claimisid loomulikult neid hävitatute pähe) - kui sama TT rakett oleks sumatanud T-72 või T-80 pihta, siis oleks sellest järgi jäänud roomikute kõrgune vanaraualasu koos kolme tankisti molekulidega. Ei saa salata, et paljudest pihtasaanud Merkavatest jalutasid meeskonnad lihtsalt välja ja tank tassiti järgmisel päeval parandusse.
a) meie tulevane sõjaline vastane ei kasuta mitte Merkava tüüpi tanke vaid ikka T mudeleid (või on sul mingid muud andmed/info? :lol: )
b) kui ei oleks tegemist kaltsudega siis oleksid selle Merkava ära vedanud teenindusse mitte juudid... tead küll kuidas juudid ise oma T55 said.
c) selle raha juures mida kulutad ÜHE merkava soetamiseks saaks RPG29 tüüpi relvi koguses millega röstida 2000 tanki.

Lp. hillart,
Ka siin foorumis on jagatud linke kohtadesse kus müüakse selliseid „vanaraua hinnas“ tanke. Ka neid inimesed kes sooviksid seda rahaliselt toetada on sõna võtnud. Keegi aga ei viitsi kulutada oma aega sellele, lihtsam on iriseda.
Ehk näitad eeskuju ja teed ära?

Soojuskaameraga ei ole asi nii lootusetu. Me ei asu mitte Afganistaanis vaid Eestis ja tanki oma soojus reostus on oluliselt suurem kui autol. Aga seda võimalust tuleks kontrollida. On keegi endale tassinud T vaatlusseadmeid? Need mida tean Afganistaani päevilt võimaldasid öösel leida kaltsu ~300m pealt kui otsija oli valvas ja päeval olid täiesti kasutud. Seda IR vaatluse jaoks peaaegu ideaal tingimustes. Arvata võib, et pea 20 aastaga on asi paremaks läinud aga juba siis oli ahela nõrgimaks lüliks sõdurpoiss. Isegi ilma mingite tehniliste abivahenditeta toimiva valve puhul ei oleks võimalikud sellised üllatused, et mingid karjused sulle masinasse granaadi sokutavad.
uusmario
Liige
Postitusi: 1355
Liitunud: 28 Aug, 2005 20:30
Asukoht: järvamaa

Postitus Postitas uusmario »

Seda Liibanoni afääri nüüd küll Tanki headuse/vajaduse tõestamiseks ei tasu kasutada! Seal said kaltsud rpg29 juutidele nii suure üllatuse korraldatud, et asi oleks peaaegu diplomaatiliste suhete katkestamiseni Venelastega jõudnud kes parseldavad oma rakette suvalistele tüüpidele. Tungides soomustehnikaga suhteliselt lagedal alal 2 nädalaga vähem kui 30 kilomeetri kaugusele kui sinu vastasel on ainult käsi TT elvad... tuleb tunnistada, et see oli juutide kõige kehvem esitus viimase 60 aasta jooksul.
Ca 500 lahingutes osalenud tankist said 52 suuremal või vähemal määral vigastada, nendest 52 tankist 30 muutusid ajutiselt lahinguvõimetuks (st vigastused veermikule, FCS-le, torni pöördmehhanismidele jne.) kuid vigastused olid suhetliselt kiiresti remonditavad. soomus läbistati 22.tankil, millest millest 17 olid veel peale seda taastatavad.Seega ca 10.protsenti tankidest löödi rivist välja, soomus läbistati ca 5 protsendil tankidest ja täielikult hävitadi ainult 1 protsent tankidest.
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Leidsin huvitava inglisekeelse arutelu kaasaegsest tankindusest ja nendevastastest kaitsevahenditest:

http://www.strategypage.com/militaryforums/2-5906.aspx

Ja siis ka päris hea dokument kust tehnika hindu tuletada

http://www.sipri.org/contents/armstrad/ ... f/download
Viimati muutis araterI, 20 Okt, 2007 21:21, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40170
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kruuda kirjutas:a) meie tulevane sõjaline vastane ei kasuta mitte Merkava tüüpi tanke vaid ikka T mudeleid (või on sul mingid muud andmed/info? :lol: )
Minu jutu point oli selles, et isegi üsna heade TT komplekside olemasolul suutsid kaltsud tanke siiski parimal juhul vaid häirida. Peale seda sõda on IDF tõotanud tegeleda aktiivkaitsega ja kui järgmine kord asjaks läheb, võib arvata, et Kremli antud TT raketid võivad osutuda vähetõhusaks. Hezbollah mehi aitas ka see, et Merkava polnud just disainitud selliseks sõjaks - konstuktorite eesmärk oli kaitselahingid Golani kõrgendikel.

Sellest on Süüria ja sõbrad õnneks ammu aru saanud, et tankidega pole sinna mõtet üritama minna ja kui mingi valemiga peaks IAF olema välja lülitatud (nt pole lennuilma vm), siis kuskil Golani kõrgendikel künka harja taga istuvad Merkavad põmmutavad neid onu Putini maailmas analooge mitte omavaid vene tanke nagu lasketiirus. Ja kui kaltsud mingi valemiga pihta saavad, siis tabavad nad kas raskesti soomustatud torni esiosa või tanki nina - kus asub mootor. Ja isegi ninna tabamisel on meeskonnani jõudmine sama hea kui välistatud.

Kui 10:1 suhtes tankid sinu tankile eest peale tulevad, siis tankis istudes eelistaks just sellist kaitset nagu juuditankil on. See on spetsiaalselt sellisteks olukordadeks tehtud. Meeskonna moraali ei saa alahinnata ja väiksearvulise tankijõu võitlusvõimet turgutab hästi teadmine, et isegi kui vastane tabab, on päris head shanssid lihtsalt minema jalutada.

Küll aga ei tahaks olla vene tankistide nahas, kui sihukesed soomuskoletised vastas on - kui ikka kõrval tankid järjest vastu taevast lendavad, võtab see julgematelgi indu vähemaks. Ja noolmürsud muudkui põrkavad vastu esiotsa suuremat efekti andmata. Proovi sellisest pea horisontaalsest soomusest läbi lasta.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
vk1
Liige
Postitusi: 1609
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

araterl kirjutas:
Ei saa salata, et paljudest pihtasaanud Merkavatest jalutasid meeskonnad lihtsalt välja ja tank tassiti järgmisel päeval parandusse.
Mis viib mõtte sellele, et äkki ongi Merkava optimeeritud "pauk ja autoteenindusse" mudelile, mitte pauk, pauk, pauk ja vanaraud mudelile.

Viimane tundub olevat Abramsi loogika. Leo 2 kohta ei oska öelda, sest isegi live ammoga lõhkumistestidest (erinevalt Abramsist) pole lugenud/näinud.
Hiljuti oli Kreekas suurem skandaal : Kreeka ostis Leo-2sid ja torni katsetustel lasid igasugu moona sinna pihta . 30 lasust 2 suutsid lõpuks torni soomuse läbistada . Lasti 120mm. ´noolmürskudega´. Tõenäoliselt soomus lõpuks veidi väsis . Sakslased väidavad , et kreeklased puhusid teema üles , et maksmisest kõrvale hoiduda .
No kui tõenäoline on et 1 tank saaks 30 korda pihta lahingus ...... :)
vk1
Liige
Postitusi: 1609
Liitunud: 02 Juul, 2007 22:18
Asukoht: tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

mõned suvalised mõtted lisaks :
- venelaste paljukiidetud RPG-29 suutis hiljuti Iraagis ka esimese lääne tanki ´maha võtta´ - Challenger 2 sai tabamuse otse esiotsa ja juht kaotas jalad , kuid jäi ellu . Nii et üpris RPG-tihedas atmosfääris 4 aasta jooksul esimene inglise tank , mis tõsisemalt viga sai . Vana võistlus , et mis on maailma paremini kaitstud tank - Challeng. vs. Merkava läheb ikka edasi .

- Challenger jt. Lääne tankid on oma ehitusega põhimõtteliselt sama hästi kaitstud , kui aga kellegile peaks Merkava põhiplaan meeldima , siis on olemas ka ´Merkava-Light´ - CV-90120 http://www.tvn24.pl/12692,1525125,0,1,wiadomosc.html , poolakad loodavad sellega heal juhul oma T-72 välja vahetada . Nagu Merkavagi , saab ka selle masinaga hädaolukorras paari jalaväelast vedada (vist 3 tk.)

- T-72 ´hüppav torn´ või ´praepannimanööver´ pärast pihtasaamist on maailmas palju nalja teinud , kuid venelased ise ikka viitavad sellele et need on ´monkey modelid´ , nende endi omadel on ikka hoopis teine soomus . Selle kinnituseks on jutt sellest , kuidas pärast Saksamaa taasühinemist katsetati Leo-2A4 (st. sama mis nüüd Soomes , Poolas jne.) vs. T-72 - Leop. ei läbistanud T-72 soomust . Sestap ka uus Leop. mudel A6 uue 55-kal. kahuriga vana 44-kal. asemel .
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist