Integratsioon ja Eesti venekeelsed

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

OK Tere! Kui oled tõesti üheksandik, siis müts maha ja Sul on veel pikad aastad ees küpsuse saavutamiseks - kannatust ja rahulikku meelt selleks! See on raske. 8) Me oleme siin Jankaga "vana kooli" mehed ja võime öelda, et vägisi armsaks ei saa. Lisaks on meiesuguste "poliitiliselt ahistatute" jaoks suht tobe näha samu politruklikke võtteid nn patriotismi esilekutsumiseks. Pidin eile käima ettevaatamatu lubaduse pärast tütre lasteaiapeol, kus kunagise vene lasteaia juhataja, kes on üle elanud kõik muutused, aga pole ise seejuures muutuda suutnud, korraldas spektaakli nimega "EV 90". Ma ei suutnud seal üle veerandtunni olla - koridoris olev "seinaleht" ajas juba ennem sapiselt irvitama. Proua pidi lõpuni vastu pidama ja rääkis piinlikest fopaadest.
Midagi on tõesti viimasel ajal lahti ja ühe tekstiilitüki perse toppimine on ohuskaalal rohelises alas
Janka
Liige
Postitusi: 425
Liitunud: 04 Dets, 2005 19:30
Asukoht: France

Postitus Postitas Janka »

Vaata, =tere=.
Sina oled praegu piisavalt noor ja värske, et korralikult koolis käia ja õppida, - õppimaks mitte ainult tavaaineid, mis koolist kaasa antakse, vaid praegusel ajal on võimalik end harida suuremalt ja laiemalt ajaloo valdkonnas, kui seda sai sai teha nõukaajal, kuhu jäi minu koolitee.
Tasub vaeva näha ja igal juhul pead tutvust tegema ka N-Liidu ajalooga, sellega kuidas, miks ja mil moel Ida-Virumaa võõrrahva poolt asustati. Pead n.ö. ise vaimselt integreeruma, panema mõttes ennast nende paljukirutud venelaste olukorda, kes seal resideeruvad.
Seejärel, kui Eestimaa veel armas (ja alles on), kogu kokku oma parim isamaaliselt haritud seltskond, astuge pedagoogilisse instituuti ja õppige ise õpetajateks ning kui elukutse omandatud, siirduge sinna kõigi poolt põlatud pasakoldesse vigu parandama.
Suurim viga, mis 90.-tel tehti, oligi see, et Kirde-Eesti areng peatati ja jäeti täielikku unarusse. Kõigil suurärimeestel ja vastsetel pukki pääsenud riigiametnikel oli Eestimaa kirde-osast täielikult pohhui, hoolitseti vaid oma hea käekäigu ja rahakoti paksuse eest. Nimisõnaks sai Tallinn ja nii on jäänud see siiani. Eestimaal pole ju enam rohkem linnasid, peale Tallinna....
Mitte kellegi südametunnistust ei vaevanud mure homse pärast, kui järjekordne koondamislaine mõnd tööstustsehhi või erastatud ja seejärel peale paljaksriisumist suletud tehast tabas.
Vaata ajalukku ja näed, et niikaua, kui vene inimesel on töö, kõht täis ja küljealune kuiv, on ta sinu parim sõber. Võta temalt tegevus, anna vähimgi võimalus tunda nälga ja sa oled endale saanud lepitamatu vaenlase.
Ehk teisisõnu - kuniks arvatakse, et Kirde-Eesti on sopaauk, kuhu pole tarvis korra ja kultuuri viimiseks saata massiliselt eestlasi, õpetajaid, töölisi, -luua kasvõi maksusoodustusega tootmisettevõtteid, et kaoks tööpuudus, jne...jne..., siis niikaua jäämegi tuuleveskitega võitlema ja nn. tiblasid kiruma. Mulle isiklikult tundub, et räägitakse suure suuga mingisugusest integreerumisest, kuid vabariigi valitsusel ja Riigikogul (meie, Eestimaa inimeste enda esindus, sorry, lubage muiata siinkohal :P ) puudub täielikult mingisugunegi tegevusplaan. Võib-olla on see ka kuskil olemas, kuid ikkagi (veelkord lollakas muie :P , tänan) tundub, et järjekordselt on kellelegi ladvikust hirmus kasulik, et Ida-Virumaa endiselt paigal tammuks ja sealne enamuses venelastest elanikkond ühel heal päeval plahvataks nii nagu kunagi see aprillis Tallinnas juhtus.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Postitusi: 885
Liitunud: 24 Juul, 2007 9:50
Asukoht: Pärnumaa metsad
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Siin TERE ajab päris õiget juttu. Kuna tean Eesti Vabariigi koolides toimuvast ehk natuke rohkem kui keskmine foorumil osaleja, siis soovitaks jalust riputajatel üpris vait olla. Tubli kool, et saatis õpilased kinno, kohusetundlik õpetaja, läks nendega kaasa. Miks lahkuti, ei tea, polnud ise kohal, kas lahkuti ja kes oli esimene - samuti ei tea. Toetudes oma kogemustele kooliõpilastega, MA EI IMESTA, KUI MIDAGI SELLIST OLEKS JUHTUNUD EESTI KEELSE KOOLI ÕPILASTEGA!
Pole see isamaaline kasvatus ja üldse suhtumine riiki ainult koolide ja õpilaste probleem, täiskasvanud on sama ükskõikse suhtumisega.
Muideks suured tänud kaitseministeeriumile, saatis koolidele vabadussõja käiku kujutava kaardi, servadel kuulsamate pealikkude portreed ka.
alax
Liige
Postitusi: 1528
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Mul üks tuttav eesti keele õpetaja läks ka kolmeks aastaks Sillamäele kooli eestlust edendama. Läks entusiasmiga, aga kolmandal aastal tundis, et see kõik on trööstitu. Nii venekeelses keskkonnas ei teki mingit erilist eestimeelsust. Hea, kui ollakse seal lojaalsedki.
Janka
Liige
Postitusi: 425
Liitunud: 04 Dets, 2005 19:30
Asukoht: France

Postitus Postitas Janka »

Ja nii ongi, et kui võõrakeelset seltskonda liiga palju ühte linna, linnaosasse või külasse elama koguneb, moodustub suletud süsteem - geto. Seal saab täielikult see võõrkeelne elanikkond põlvkondade viisi elatud ja hakkama, sest teenindus, kauplemine, haridus, no kõik-kõik infrastruktuur on nende endi kontrolli ja käpa all.
Sama probleem näiteks türklastega Saksamaal. Käisin ühes jummala lambi pisikese linnakese Wisseni ainsas internetikohvikus, mille ülalpidajaks - oh imede ime - türklane. Ja seda laupäeva pealelõunast jutuvadinat ma nüüd küll saksakeelseks ei nimetaks. Tunnikese surfisin seal ja selle aja jooksul ei astunud mitte ükski valgenahaline germaan sisse.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
Arnold
Liige
Postitusi: 5110
Liitunud: 23 Jaan, 2005 16:26
Kontakt:

Postitus Postitas Arnold »

Mul üks tuttav eesti keele õpetaja läks ka kolmeks aastaks Sillamäele kooli eestlust edendama.
Usun täiesti! Kui Narvas saab mingi kempluse tulemusel kommunaaridest kõrilõikajate mälestusmärke demonteerida (kesikust volikogu boss loodab küll taaspüstitamiseni oma garaažis kiviklibu säilitada :evil: ), siis Sillamäel ei teki isegi kõige tasasemat arutelu selle üle, et linna keskväljakul, linnavalitsuse kõrval, seisab viimasest ligi kaks korda kõrgem monument, mis on pühendatud....Suure Sotsialistliku Oktoobrirevolutsiooni 70. aastapäevale :!: :!: :!:
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Janka kirjutas:Ja nii ongi, et kui võõrakeelset seltskonda liiga palju ühte linna, linnaosasse või külasse elama koguneb, moodustub suletud süsteem - geto. Seal saab täielikult see võõrkeelne elanikkond põlvkondade viisi elatud ja hakkama, sest teenindus, kauplemine, haridus, no kõik-kõik infrastruktuur on nende endi kontrolli ja käpa all.
Sama probleem näiteks türklastega Saksamaal. Käisin ühes jummala lambi pisikese linnakese Wisseni ainsas internetikohvikus, mille ülalpidajaks - oh imede ime - türklane. Ja seda laupäeva pealelõunast jutuvadinat ma nüüd küll saksakeelseks ei nimetaks. Tunnikese surfisin seal ja selle aja jooksul ei astunud mitte ükski valgenahaline germaan sisse.
Türklased vaesekesed peavad vähemalt koolis saksa keeles õppima Saksamaal. Kuidas meil, teab igaüks isegi....
Kapral Karu
Moderaator
Postitusi: 1133
Liitunud: 14 Dets, 2004 13:44
Kontakt:

Postitus Postitas Kapral Karu »

tere kirjutas:Seega, soovin head Vabariigi Aastapäeva Simunast, kohast, kus aktusele ilmus peale õpilaste paar lapsevanemat(kelle lapsed laulsid) , õpetajad, natuke õpilasi ja 2-5 (!) muud inimest.
Loodan, et mujal on rohkem patrioote, kui minu kodukohas. :?
Egas asi pole üksnes võõrgetodes. See tsitaat tere'lt näitab ka eestlastest maarahva suhtumist. Et meil on praegu pigem Laaride ning Ansipite
ärikäkerdis, mitte Eesti Vabariik. Palju on ka eestlaste seas neid inimesi, kes arvavad, et vara on veel üldse sinimustvalgetki heisata...
Henn
Liige
Postitusi: 514
Liitunud: 19 Nov, 2007 13:38
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Neil lahkujatel olnud taskulambid kaasas, et pimedas saalis liikuda. Kui nii, siis oli see õpetaja poolt juhitud ja ettekavatsetud Eesti-vastane meelsusedemonstratsioon.
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Kuna antud teema nagunii pisut poliitiline, siis siin üks link kapo töömeetoditest rahvuslaste kallal.http://kaitsepolitsei.com/
Shiim
Moderaator
Postitusi: 1720
Liitunud: 20 Jaan, 2005 2:52
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

LeBon kirjutas:Kuna antud teema nagunii pisut poliitiline, siis siin üks link kapo töömeetoditest rahvuslaste kallal.http://kaitsepolitsei.com/

On vahe sees kas olla rahvuslane või rahvusäärmuslane.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2084
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Heakene küll, kui suure osa muulaste arvates oleme meie kohustatud esimest sammu astuma, et neidnõ. integreerida. Las nad siis peavad end nii kangeks. Kuid pannes end nende asemele. vaataksin asja kasvõi nii, et no olgu mis on, kuid selleks, et pääseda sellest kohutavast diskrimineerimisest, olen valmis kasvõi veidigi tagasi tõmbuma ja nõ. vastutulelikum, "neist" mõistlikum olema. Aga siin näib olevat tegu oma kanguse sihiliku näitamisega kõikjal ja igal pool (vaadake lahtiste silmadega oma ümber toimuvat).
Kõige kummalisem on aga Sqavisaare kahepalgeline tegevus. Eestikeelsetes väljaannetes on enem vähem talutav jutt, venekeelsetes aga õhutatakse aina viha ja vaenu, meie Eesti ja meie valitud valitsuse peale. Tema aga rahulikult valetab, vassib ja ässitab edasi. pole siis ime, et muulaste "kangem" kontingent ka sellest, meie rahaga tehtavast ässitustööst tuge saavad. See on kõige ärritavam pool asjas. venemaaga ei saa me suurt midagi teha, ehk vaid ignoreerida. :?
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2084
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Shiim kirjutas:
LeBon kirjutas:Kuna antud teema nagunii pisut poliitiline, siis siin üks link kapo töömeetoditest rahvuslaste kallal.http://kaitsepolitsei.com/

On vahe sees kas olla rahvuslane või rahvusäärmuslane.
Shiim. Mida suurema leegiga su VÄIKE maja põleb, seda tormilisemalt tegutsed. Näiteks hiinlane võib aastaid magada, enne kui kõrbehais ninna jõuab. Eestimaale löövad kaugemas mustas tulevikus juba matusekellad. Juhul kui me enne ei ärka ja... :idea:

Kas tänapäeva kommunistid on samad, mis Stalini, Mao-Zedungi, Pol-Pothi, Che Guevara jne tegutsemise ajal? Vist ei. Kuid iidolid, massimõrtsukad on samad. Mao Hiinas, Lenin igal pool, ka Stalin.

Nii, võtame tänapäeva natsid. On nad samad, mis Hitleri, Mussolini (päris leebe vend) ajal? Iidolid on kohati kül samad, kuid miks mommud istuvad Europarlamendis? Miks on vaid üks Nürnberg olnud? Seda küsib iga õiglustundega inimene.

Näiteks minu nõ. sümpaatsed kaasmõtlejad minevikust on ennekõike vapsid. Jättes muidugi kohatise populismi tahaplaanile. Kuis juba vanas-roomas õeldi, et inimene tahab tsirkust ja leiba. Kui leiba on, võib ka veidi tsirkust juba lubada. Midagi õppida on aga paljudelt. inimene peaks siiski oma vigadest õppima, usun, et nii on ka paljudenende ismide järgijatega. Kõige hullem ongi, kui väliste sümbolite najal samastatakse kedagi selle sümboli all kuritegusid teinutega. Sel juhul peaks ka Tallinnas paljud viisnurgaga hooned õhku laskma jne.
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
LeBon
Liige
Postitusi: 539
Liitunud: 29 Juun, 2007 1:50
Kontakt:

Postitus Postitas LeBon »

Jah, ka sina Shiim oled kohalike vasakradikaalide meelest äärmuslane...loe nt. 8 Mai blogi ja veendud selles ise.
Tegelikult saan muidugi aru, millele vihjad aga minu arvates pole probleem mitte kellegi seisukohtades vaid meetodites. Kui hakatakse kellegi veendumuste pärast sugulasi peedistama ja tööandjale vihjeid tegema, siis minu arvates see on haige. Rääkimata asjaolust, et ND ja nende mõttekaaslasi arvestades peaks tööpõld niigi lai olema.
Shiim
Moderaator
Postitusi: 1720
Liitunud: 20 Jaan, 2005 2:52
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

LeBon kirjutas:Tegelikult saan muidugi aru, millele vihjad aga minu arvates pole probleem mitte kellegi seisukohtades vaid meetodites. Kui hakatakse kellegi veendumuste pärast sugulasi peedistama ja tööandjale vihjeid tegema, siis minu arvates see on haige. Rääkimata asjaolust, et ND ja nende mõttekaaslasi arvestades peaks tööpõld niigi lai olema.
Mõni asi on tõesti ehk natuke imelik. Aga ma arvan et ND mehi peedistatakse ka. Vähemalt nad ise küll kurdavad seda.
[url=http://www.hot.ee/emulaator][img]http://www.hot.ee/emulaator/toetan3.gif[/img][/url]
Summeri pirisemisel on metsavennal aega hüpata laskepessa ja oodata mis sünnib - kas tegemist on inimese, looma või linnuga, või hoopis UFO-ga kirsavoi saabastes, automaat kaelas. Viimasel juhul kohe tuli peale.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 17 külalist