Rahvaalgatus raha kogumiseks riigikaitse arendamiseks

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta

Kas paneksid õla alla?

Hääletus lõppes 23 Jaan, 2010 8:48

Jah, aitaks nõu ja jõuga ning võimaluse piires ka rahaliselt.
14
58%
Jah, aitaks nõu ja jõuga
2
8%
Olen nõus oma osaluse andma võimaluste piires rahana.
4
17%
Minge kuu peale oma juttudega
4
17%
 
Hääli kokku: 24

Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Postitusi: 663
Liitunud: 08 Veebr, 2008 10:34
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Rahvaalgatus raha kogumiseks riigikaitse arendamiseks

Postitus Postitas Qtec »

:idea:
Eilse Pärnu paraadiga seoses jooksis Delfi kommijate seast läbi ( http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... s=1&no=180 ) huvitav ettepanek korraldada korjandus riigikaitse edendamiseks. Võib ju kohe öelda, et oletatav saadav raha ei piisaks tankide ja lennukite ostuks, kuid näiteks öö vaatlusseadmeid, lasersihikuid ja optikat saaks ikka ostetud. Eks see hiljem oleks summast näha. Mis aga peamine, kui seda hästi teha (võiks šnitti võtta praegustest haiglate jaoks tehtavatest korjandustest), siis vähegi korralikuma edu korral annaks see päris hea suure punase signaali ka meie riigiametnikele.

Kas siin registreerunutest on olemas mõned inimesed, kes omaksid tahtmist ja mõjujõudu selline aktsioon läbi viia???
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
PS! Korjandusel peab olema mingi selge eesmärk, mida tahetakse saavutada ning see tuleb ka välja öelda. Samas tuleb anda ka aktiivset tagasisidet, kuidas korjandus kulgeb!
Viimati muutis Qtec, 25 Sept, 2009 8:49, muudetud 3 korda kokku.
Kasutaja avatar
Tarts
Liige
Postitusi: 922
Liitunud: 02 Okt, 2006 21:23
Asukoht: Estland
Kontakt:

Postitus Postitas Tarts »

Kardan et tsiviilinimesi ei koti see absoluutselt , et sina saaksid öövaatlus seadme ja lasersihikuga mööda metsa ringi joosta ! :?
alax
Liige
Postitusi: 1529
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Võiks ju olla Kapten Trummi nimeline tank või hävitaja.
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Postitusi: 663
Liitunud: 08 Veebr, 2008 10:34
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Qtec »

Olen täiesti kindel, et selle rahakogumisega saavutataks oluliselt suurem edu kui seda oli raha kogumine vabadussamba, vm iganes asi sinna Vabaduse platsile kerkima peaks, ehituse jaoks.

NB! Paluks mitte hakata Vabadussamba teemat nüüdsest arutama.

Olen ausalt öeldes teatud määral üllatunud leigest idee vastuvõtust. Kas siis tõesti siin registreerunute hulgas pole aktiivseid avatud mõtlemisega ning organiseerimisvõimelisi kaitsejõududega seotud inimesi? Te valmistate pettumuse näidates üles vahvust vaid sõjatehnika arutlustes ja oleksoloogias!

Algatuseks võiks välja mõelda mingisugune reaalselt saavutatav eesmärk ning selle maksumus (härrased sõjanduseksperdid!!). Siis tuleks hakata mõtlema, kuidas seda teostada, arveldusarved, teavituskanalid (reklaam), kooskõlastus kaitseväega (et antud raha eest tõesti soetataks see varustus, mis oli eesmärgiks ning see oleks reaalselt kasutatav), kampaania kulutused (hästi teostatud, planeeritud ja hea müügitööga heategevuskampaania saab hakkama suhteliselt väga minimaalsete kulutustega).

Minu kompetents antud valdkonnas on muidugi äärmiselt piiratud, kuid Eestis on ju leida neid inimesi, kes on viinud läbi sarnaseid heategevusüritusi. Kas keegi teab neid inimesi? Kas oleks võimalik neid kaasata?
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 25 Nov, 2007 21:15
Kontakt:

Postitus Postitas Error404 »

"Eesti tankikompanii" või "Eesti sõjalennuväe salk"

Ehk pigem tanki või lennukite suunas asja ajada. Öövaatlusseadmed ei maxa nende kõrval suht midagi. Meedia jaoks on see samuti suht pointless. Aga need asjad ja vidinad mille ümber aastaid on käinud kemplemine ja arutelu need peaks suuremat kõlapinda saavutama. Kui rahvas juba hakkab väikese tanki üksuse jaoks omaalgatuslikult raha koguma siis näitad see esiteks kdoanikuük algatust ja teiseks ilmselt ka seda, et rahvas ei ole mitte teps samal arvamusel Kaitseministeeriumiga, kes näeb tankides vaata et suuremat ohtu kui terves Vene armees.

Öövaatlusseade ei kotiks enamust, tankid aga küll. Eilne paraad oli uhke aga oleks olnud veel uhkem kui oleks ka tankikompanii mööda veerenud. Lühidalt - arvan , et kui pisividinate jaoks hakta koguma siis see on tühi töö - mitte et ajaraisk aga põhieesmärki, investeeringuid kaitserelvastusse - sellega ei saavuta...
"The society prepares the crime, the criminal commits it."
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

Raha kogumisest

Postitus Postitas UR »

Kysimus ei ole raha puudumises. Kysimus on et kes ja kuidas selle rahaga majandab. Mina isiklikult investeerin tuhandeid ja rohkemgi enda varustusse, mida kasutan kaitseliitlasena.
See, mismoodi KM on riigikaitse raha kasutanud- teeme nii et sellest siin rääkima enam ei hakka.
Aga Sihtkapital "Tankikompanii" oleks möte kyll.
Kasutaja avatar
Soobel
Liige
Postitusi: 2196
Liitunud: 30 Dets, 2004 12:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Soobel »

Kardan, et annetatud raha jääb kaugele maha summast, mis kuluks sellise tanki - või lennuüksuse tarbeks, millest asja ka oleks.
Vaid Siil mu kõrval lebas siin. Ta suri ammu.
[img]http://www.soobel.planet.ee/TGMB.gif[/img]
Kasutaja avatar
Error404
Liige
Postitusi: 319
Liitunud: 25 Nov, 2007 21:15
Kontakt:

Postitus Postitas Error404 »

Soobel kirjutas:Kardan, et annetatud raha jääb kaugele maha summast, mis kuluks sellise tanki - või lennuüksuse tarbeks, millest asja ka oleks.
Rahvaalgatuse mõte ei olegi koguda kokku x summa raha, et saaks asja ära osta - vähemalt Eestis mitte. Rahvalagtuse ja rahakogumine on signaal rahvalt rahvavõimu kandjatele, et midagi on vaja teha või midagi-suund on vale. Oletame, et kogutaksegi kokku 200tuh krooni ja ostetakse mingi x kogus öövaatlusseadmeid - no so what? Keskmisele eestlasele ei ütle öövaatlusseade sittagi, vaevalt, et teda üldse kotib ka selline asi. Tank on seevastu suur - ajalooliselt ja militaarselt autoriteetne tapamasin. Seda, mis on tank, teab vast iga inimene - ka madalama IQ tasemega (ei vaja erilist kujutlusvõimet).
Oletame, et korjatakse tanki puhul ka 200thu krooni kokku ja rohkem enam juurde ei tilgu - siis tuleb seda meediale sööta. Näidata rahvas tahab, algatab, kiidab heaks tanki ostu - et KM hämab, ei lähtu rahvast jne. Rahvas on riigivõimu kõrgeim kandja, rahval on alati õigus - mida suurem on rahva seas nõudmine või lobby seda väiksem kaal on KM hämal, et pole raha jne. Ega KM pole mingi eraettevõte - KM on Eesti Vabariigi institutsioon, mis peab alluma riigivõimu kõrgeimale teostajale - rahvale. Praktikas tegelevad sellega poliitikud, kes on valitud rahva poolt seda rahvavõimu teostama. Vaevalt poliitikutel siis pohui on kui rahvas näitab tahet, et saagu meile tankid. Selle eiramine oleks idiootlik - potentsiaalsed valijad jne läheks kaotsi...

Anyway - tank lennuk on asjad, mida saab igaüks näha paraadil. Need omavad sümboolselt tähendust ja reaalset praktilist kasu. Samuti ka öövaatlusseadmed ilma milleta on sõduril suht sitt öösiti sõdida. Samas öövaatlusseadet ei näe keegi paraadil - seega ei oma see sümboolset tähendust, emotsionaalset ega muud aspekti, millele igaüks meist saaks seose leida.
Muidugi on summad erinevad, mis neile kuluvad samuti hooldus. Aga arvestades seisu, kus KV pole mitte ühtegi lahingumasinat, millega oleks võimalik oma sõdureid toetada siis nahui need ööprillid praegu. Neid jõuab igakell muul ajal osta. Tanke ja lennukeid aga mitte. Teatavasti kallineb tehnika iga aasta, samuti müüvad neid masinaid omavad riigid oma varud maha lähiajal. Meil on tänu KM reaalne võimalus jääda neist ilma seetõttu, et selleks ajaks kuni valmib konsensus neid osta on kraam juba otsas! Ja siis on hea öelda - a näete ei ole ei saagi osta 8)
"The society prepares the crime, the criminal commits it."
Kasutaja avatar
Qtec
Liige
Postitusi: 663
Liitunud: 08 Veebr, 2008 10:34
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Adminnidele

Postitus Postitas Qtec »

Kas oleks võimalik kuidagi seda teema rohkem esile tõsta? Siin paistab tänase õhtuse seisuga rohkem laineid löövat presidendi ametiraha. Huvitav, mis moodi see peaks olema seotud militaarsete teemadega?

Sooviks suuremat tähelepanu tõmmata ning kahjuks tunnistan, et panin ise teema pealkirjaga mööda. Oleks pidanud midagi uhkemat välja mõtlema, et tähelepanu tõmmata.

Kaasvestlejatele: kas on olemas mingi vahepealne, kuid siiski samavõrd tähelepanu tõmbav eesmärk nagu seda on tankid ja lennukid?? Midagi näiteks õhutõrjega, kõvemate torudega vm seotud, mis ei maksaks nii palju. Palju maksab õppelennuk? Ise tegelikult täielik mõhk nende hindade koha pealt.

Kui tõesti midagi vahepealset vähemabitsioonikat head ideed ei tule, siis tuleb ikkagi võtta suund tanki või lennuki ostuks.
PS! Lähen ise nädalaks "asumisele" ning pole kindel, et netti pääsen. Loodan tõsiselt, et keegi aitab hoida vähemalt teemat unustusse langemast. Kes tunneb, et tahab ja saab aidata, siis võib kirjutada aadressile ttkpe@hot.ee
USP
Liige
Postitusi: 725
Liitunud: 23 Okt, 2007 21:19
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Vahepalaks: kunagi sattus kätte pioneerijuhi käsiraamat, kus oli tabel selle kohta mitmest tonnist vanarauast saab teha teatud hulk miinipildujaid ja püsse. Seega pole selline kampaania midagi võimatut.

Samuti kogusid soomlased Talvesõja ajal elanikelt annetustena kuldsõrmuseid, et rahastada Soome jaoks ränkrasket sõda (annetatud kuldsõrmuse vastu anti rauast sõrmus).

Idee koguda rahvaalgatuse korras raha Oma Tanki ostmiseks kõlab igatahes intrigeerivalt. Mittetulundusühing või sihtasutus Oma Tank oleks suurepärane võimalus väljendada rahva soovi ja juhtida sellega riigiisade tähelepanu meie ründevõimekuse puudumisele.
Raha kogumine oleks igatahes hea võimalus tõstatada antud teema atraktiivsel kujul ajakirjanduses ja ühiskonna laiemas teadvuses.
Kasutaja avatar
sammal.habe
Liige
Postitusi: 817
Liitunud: 30 Apr, 2004 19:49
Asukoht: 58°22'N 26°43'E
Kontakt:

Postitus Postitas sammal.habe »

iga uus on unustatud vana. huvitav, et keegi veel Allveelaevastiku Sihtkapitali meelde pole tuletanud. ehk mõni teemas kogenum ajaloolane kirjutab siia ülevaate sest - et kuidas oli korraldatud ja läbi viidud.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

sammal.habe kirjutas:iga uus on unustatud vana. huvitav, et keegi veel Allveelaevastiku Sihtkapitali meelde pole tuletanud. ehk mõni teemas kogenum ajaloolane kirjutab siia ülevaate sest - et kuidas oli korraldatud ja läbi viidud.
Võtsid mul sõna suust, tahtsin kirjutada oma taadi meenutustest, kuis käis allveelaevade jaoks raha korjamine. Raha korjati igapäevastele tarbeesemetele paari sendi lisamisega, näiteks hakkasid tuletikud maksma sent rohkem, ja igaüks, kes toosi tikke ostis, teadis, et sent sellelt läheb allveelaevadele. Siis veel igasugused loteriid, ja muidugi vabatahtlikud annetused. Vistist olid ka rinnamärgid, alates mingi summa annetamisest, vähemasti meenub midagi läbi ajahägu...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Karuke
Liige
Postitusi: 1445
Liitunud: 12 Veebr, 2006 19:49
Asukoht: Stockholm
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Ausaltöelda - pole usku.
Liiga palju igatsugu jamasid on nende sihtkapitalide ja mittetulundusühingutega olnud.
Ja kui siis õnnestubki paarkümmend tuhat kokku saada - siis selgub aasta lõpul, et raamatupidaja arvestab kogu mammona endale töötasuks ja ongi jokk.
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Tank ja lennuk on uhked asjad paraadil eputada, aga niipalju kui Eesti neid osta jõuab, neist kasu eriti pole. Kasu samapalju kui Tsetseenia lennuväest. Selle raha eest võiks parem osta tankide ja lennukite tõrjumise varustust. Paraadil sellega ei eputa, aga kasu on hulga rohkem.
Kasutaja avatar
Rändur
Liige
Postitusi: 1129
Liitunud: 02 Juul, 2005 7:48
Kontakt:

Postitus Postitas Rändur »

Karuke on optimist! :lol:

Kõige positiivsem on antud arutelu juures see, et ta üldse aset leiab. Aga algteadmised saaks ehk perioodist enne 1940 kui toimus väga palju ühisabi/heategevuse teemalist aktsiooni. Loteriid, korjandused, sihtkapitalid - näiteks Kaitseliidus, siis Vigastatud Sõjameeste abistamiseks jne. Kui keegi tark inimene, kes asjast rääkida oskab, siin nüüd tolleaegseid tegemisi kirja paneks, saaks juba ideed algfaasist edasi arendada. Teha analüüs, näidata statistikat: näiteks mingi sõjamasin, mis tol perioodil selliste annetustega saadi. Mis asi (allveelaev, soomusauto vms), kui palju maksumus asjal endal + lisad, väljaõppele jne, eriti tolleaegses Euroopa/maailma mastaabis;kuidas korjandust tehti, kes korraldas, kes annetas, palju annetati ja kuidas rahavood kulgesid.

Siin hiljuti tehti annetuste abil ning omal algatusel teeviit langenud sõjameeste haua tarbeks. Miks siis mitte ei peaks õnnestuma ka suuremad projektid? Mõelgem tulevikule ja sellele, et saaksime ka sajandat Vabariigi juubelit vabas Eestis tähistada! Korraliku projekti puhul olen nõus heameelega annetust tegema.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot] ja 17 külalist