PANZERIIIj

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
von manstein
Liige
Postitusi: 1403
Liitunud: 25 Mär, 2008 13:16
Asukoht: saaremaa
Kontakt:

PANZERIIIj

Postitus Postitas von manstein »

Tere mehed!
42a. sügiseks oli natsi-saksamaa oma sõjalise võimsuse tipul. Kaalukas osa Wehrmachti võitudes lasus soomusvägedel. Saksa tankipargi kõvemaid tegijaid oli panzer3. See tank oli hakkama saanud kõigi oma vastastega nii läänes kui idas. Ta oli kui ehe "blizkriegi" sümbol. Hilisemad tegijad: panter ja tiiger osalesid ju suuresti ainult tõrjelahingutes.
Mudelist: Tegu dragoni tootega, mis läks kokku otse karbist. Lisasin ainult 0,8mm. paksused pukseertrossid. Värvitud humbroli 67-ga. Peale tuli läikivlakk ja siis sai tolmutatud kriitidega. Pesu ma tegema ei hakanud, kuna lihtsalt ei valda seda tehnikat.
Pilte valmimisjärgus-ja valmis masinast.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
janno8
Liige
Postitusi: 450
Liitunud: 09 Nov, 2007 21:04
Kontakt:

Postitus Postitas janno8 »

Tere-tere, väga ilus panzer3,üks ilusamatest mida näidnu olem :shock:
Lase aga edasi :wink:
joomise maha jätame jätame, selle peale võtame võtame
andrusan
Liige
Postitusi: 499
Liitunud: 16 Nov, 2006 21:48
Kontakt:

Postitus Postitas andrusan »

Miks kasutasid läikivat lakki? Ise kasutan läikivat just pesu alla, pärast käin kõik mattlakiga üle. Aga muidu on väga lahe masin välja kukkunud.
Jõudu järgmiste tegemisel.
Tervitused
Kasutaja avatar
FW Anton
Liige
Postitusi: 1831
Liitunud: 01 Jaan, 2005 20:06
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas FW Anton »

Vot see on ilus masin! Hästi tehtud!
Anton - horridoo!
fossiil
Liige
Postitusi: 3553
Liitunud: 18 Aug, 2005 11:18
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Kobe tükk, täiesti minu maitse :wink:
See läikiv lakk läigib tegelikult just parasjagu, kuigi ise oleksin arvatavasti poolmatti kasutanud. Parasjagu selles mõttes, et kui vaadata ajaloolisi fotosid praktiliselt uutest masinatest, siis on ka piltidel üksjagu läiget märgata. Ja kui nüüd mudelit vaadata, siis tundub masin üsna uuena - täiskomplekt tööriistu ja muud nodi poritiibadel, lahingukahjustusi ei ole, arvatavalt täienduseks saadetud tank äsja patvormilt maha võetud ja väeossa suundumas :roll: Jõudnud vaid veidi tolmuseks saada.

Kogu selle värgi juures on kõiksuguseid legende, mida järgitakse senini: näiteks kasvõi sakslaste soomusauto Sd.Kfz. 234/2, mida me kõik rõõmsalt "Puumaks" nimetame - tegelikult on see nimi labane väljamõeldis, sest sakslased ei ole seda masinat kunagi niiviisi kutsunud..., aga ükskõik millisesse foorumisse ei kiika, kõikjal on Puumad :wink:
Sama levinud on legend, et tanke värviti mattvärviga - puhas bluff, ei muud, tehasest tulnud masinatel oli ennemini poolläikiv värvkate - see oli suurelt jaolt tolleaegse keemiatööstuse võimekuse küsimus, lihtsalt hiljem lisanduv tolm võttis selle läike maha. Nii et tegelikult on uuena kujutatud mudeli juures siin-seal kergelt läikivad pinnad täiesti omal kohal, kuid kõik foorumid on samal kombel täis üsna kategoorilisi ettekirjutusi, et pind PEAB igal juhul matt olema... :wink:

Aga kogu selle mesijutu juurde tahaks paraja portsu tökatit kah lajatada: roomik näeb sellise kiiruga väeossa kimamise kohta liiga üksluine välja - rataste jooksurajad, veoratta hambad ja pingutusratta välispind võiksid vedi heledamalt läikida, nagu ka roomiku välimise reljeefi osad, usun et see annaks mudelile veelgi parema väljanägemise.

Urmas.
asjaajaja
Liige
Postitusi: 792
Liitunud: 07 Dets, 2004 16:03
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Nonii! Fossiili täpselt kontsentreeritud kriitikatuli von Mansteini Panzer III roomikute pihta peatas seni võidukalt liikunud soomuskolonni. :evil:
Mida võtab ette von Manstein? Kas kasutab ära fossiili teada-tuntud nõrkuse zimmerriidi tegemisel ja ründab tema teraskoletisi magnetmiinidega? :twisted:
Kas ees on ootamas ajaloo suurima tankilahngu järg Kursk 2?
Eks me näe.
Panzer III näeb aga tõesti väga hea välja - von Manstein oma tuntud headuses, nagu ma olen ikka tavatsenud ütelda. Tegelikult pabistas von Manstein enne nende piltide ülespanemist hoopis ühe teise asja pärast. Nimelt olen tal soovitnud pildistada alati looduslikus valguses ja just oodata sellist õhukese pilvekihi tagust päikest. Siis pole teravaid varje ning ka otsese päikesevalguse eest varju jäävad osad on normaalselt nähtavad. Nüüd aga pildistas von Manstein just nimelt eredas päikeses (üks pilt seal vahel on ka õrna pilvitusega tehtud) ja polegi nii hull. Küllap kõrvalasuv suur valge sein annab niipalju hajuvalgust, et ka varjus olevad pinnad on enam-vähem nähtavad. Viis pluss tanki ja viis pluss piltide eest!
Aga roomikud? Küllap on siin fossiilil omajagu õigust - pikalt kuival pinnasel sõitnud tanki roomikud läigivad kindlasti rohkem. Aga ju siis pole von Manstein roomikute "keetmisel ja küpsetamisel" veel fossiili tasemeni jõudnud.
Võtku siis igaüks sellest lausest just see, mis teda puudutab. 8)
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
MadMan
Liige
Postitusi: 1969
Liitunud: 23 Veebr, 2005 19:33
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas MadMan »

Mulle see masin väga meeldib. Pilte vaadates on raske uskuda, et tegemist on reaalse mudeliga mitte 3D graafikaga. 8)
Vihkad Eestit? Vali Reformierakond.
Tsiknat
Liige
Postitusi: 701
Liitunud: 23 Okt, 2007 21:15
Asukoht: Tallinn,Nõmme
Kontakt:

Postitus Postitas Tsiknat »

Väga heal tasemel töö.Mulle meeldib.

Tom
Kui kaks inimest suudavad pimedas teki all ilma abivahenditeta valmis teha kolmanda inimese, siis igasugune mudeli kokkupanemine peaks olema käkitegu.
von manstein
Liige
Postitusi: 1403
Liitunud: 25 Mär, 2008 13:16
Asukoht: saaremaa
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Tänud positiivsete arvustuste eest!

Tundub, et suutsin teid ära petta!
Asi nimelt selles, et ei valda ma veel seda peent pesu- ja vanandamiskunsti, rääkimata pasakihist, mis iga korralikku stendimudelit kaunistama peaks.
Kunst, mis iseloomustab mitmeid selle foorumi liikmeid, tuleb mul veel
pisitasa omandada.
Et seda kõike kompenseerida, pildistasin masinat, vastu igasugust
loogikat,eredas päikesepaistes. Tekkiv kontrast aitas hästi eraldada mati
tolmuse alusvankri poolläikivast ülemisest poolest.
Eks oskajateks saame läbi katsetuste!
asjaajaja
Liige
Postitusi: 792
Liitunud: 07 Dets, 2004 16:03
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Targutaks veel veidi selle pasakihi teema kallal.
Kahtlemata on lahingus trööbatud, tolmu ja poriga kaetud masina valmistamine mudeliehitajate kõrgem pilotaaž. Igaüks selle tasemeni ei jõuagi, või kui otse ütelda, siis igaühe töö tulemus ei näe loomulik välja. Ja mis saab olla mudeliehitaja jaoks magusam muusika, kui pealtvaatajad tema mudelit uurides ohkavad: "Justnagu päris!"
Täpi paneb I peale muidugi veel dioraam, mis näitab seda trööbatud lahinguratsut omas keskkonnas. See on nagu ruumiline ja vähendatud pilt otse lahinguväljalt.
Natuke teistmoodi on aga nende mudelitega, mis riiulile üksteise kõrvale laotakse. Need masinad oleksid nagu ülevaatuseks või paraadiks üles rivistatud - ilusasti joone taga kõrvuti, torud ühes suunas, tavaliselt ka mingi süsteemi järgi seatud. Nende masinate puhul hakkab mustus ja pori veidi silma riivama. Tahaks küsida: "Kas te kuradi tankistid ei saanud siis enne platsile ajamist oma masinat veidi puhtamaks rookida. Sõitnud kasvõi kusagilt läbi oja."
Või kui tuua paralleel tsivilistide juurest, siis maasturite reklaamides ronivad need nelikveolised ka igasugusest pasast läbi, teinekord on kuni katuseni sellega koos. Aga kui autonäitus on, siis läigivad maasturid iga viimase kui mutikani nagu iga teine sport- või luksusauto. Taustaks ikka need pori sees ukerdamise pildid. Lihtsalt see pask ei sobi nagu näitusele kaasavõtmiseks.
Seepärast jagan ma mudelid põhimõtteliselt kaheks - dioraami omad ja platsi omad. See jaotus pole mustvalge ja teinekord on piir nende vahel päris hägune aga üldjuhul saab aru, mida mudeliehitaja on oma lõppeesmärgiks seadnud.
Selline on minu arvamus, te ei pea sellega nõustuma.
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Postitusi: 1555
Liitunud: 02 Apr, 2005 22:12
Asukoht: Tartu/Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Väga ilus masin igatahes. Nagu näha ei olegi vaja kõike muda alla matta, et vägevat tulemust saada. :wink:
Luciano
Liige
Postitusi: 1132
Liitunud: 07 Veebr, 2007 18:21
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

See on tõesti ilus masin! Muda on ka vahva aga eks omamoodi kunst on teha täiesti puhas tank mis näeb ka ehtne välja! Vägev!
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist