Tääkide jm külmrelvade välimääraja
-
- Liige
- Kontakt:
No midagi leidsin veel - sks-i täägid, väidetavalt vene 1944 aasta mudel, samasugune on ka Hiina 1956 aasta omal. Esialgu leidsin pikkuseks jälle 15", mis on selle isendi jaoks palju. Aga Hiina tootis ka lühemaid nii umbes 10-11". Pikad läksid sujuvalt peenemaks, lühike paistis ühtlasem olevat.
Sks-i kasutati ka Vietnamis, ainult ei kelle omi, ei tea.
Kui sinna annab sobitada vedru ja lukusti, siis äkki ongi.
Veel meenub oma kooliajast sõjalisest sks koos alla klapitava täägiga, oli lapiku teraga, aga pikkuselt kindlasti alla 30 cm-i.

Ja veel . . .

Nüüd mõtle ise edasi.
Sks-i kasutati ka Vietnamis, ainult ei kelle omi, ei tea.
Kui sinna annab sobitada vedru ja lukusti, siis äkki ongi.
Veel meenub oma kooliajast sõjalisest sks koos alla klapitava täägiga, oli lapiku teraga, aga pikkuselt kindlasti alla 30 cm-i.

Ja veel . . .

Nüüd mõtle ise edasi.
-
- Uudistaja
- Kontakt:
Tääk
Tere.
Mul on selline probleem et ostsin paar aastat tagasi omale esimese maailmasõja aegse saksa täägi(müüja väitis et on ww1).
Täna ma hakkasin lihtsalt pullipärast googlest seda otsime ja vot pole sellist.
Niiet kas keegi hea inimene saaks siia wwI saksa täägi/tääkide pildi panna.
Aitäh.
Mul on selline probleem et ostsin paar aastat tagasi omale esimese maailmasõja aegse saksa täägi(müüja väitis et on ww1).
Täna ma hakkasin lihtsalt pullipärast googlest seda otsime ja vot pole sellist.
Niiet kas keegi hea inimene saaks siia wwI saksa täägi/tääkide pildi panna.
Aitäh.
Aga palun, siin need on:
http://www.hot.ee/militaarnann/taagid.pdf
http://www.hot.ee/militaarnann/taagid.pdf
-
- Uudistaja
- Kontakt:
"Töödeldud" kohe kindlasti, võimalik, et ka tera on natuke muudetud. Kõige tõenäolisemalt Jaapan, aga on mõned vaieldavad momendid käepideme juures. Kui võtta lukusti nupu paiknemise järgi, siis Jaapan, USA, Inglismaa, enamusel teiste maade omadel nupp teisel küljel. Pikk tera jälle iseloomulik Jaapani ja Inglismaa omadel, mõnu USA mudel ka.
Tootja andmed kõigil kolmel peavad olema teral, kohe käepideme juures. USA-l ja Inglismaal aastaarvud ja muud numbrid, võimalik ka kirjad; Jaapan ainult tehase märk. Japanlasel käepigeme otsal number.
Kogu eelnev jutt ei välista teisi tootjaid.
Tootja andmed kõigil kolmel peavad olema teral, kohe käepideme juures. USA-l ja Inglismaal aastaarvud ja muud numbrid, võimalik ka kirjad; Jaapan ainult tehase märk. Japanlasel käepigeme otsal number.
Kogu eelnev jutt ei välista teisi tootjaid.
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline