"Nugiseksi kiiver" :-)

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Kasutaja avatar
ivalo
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas ivalo »

Mina küll usun ,et see on originaal. Enne vene vägede sissemarssi kästi kõigil eesti SS-sõduritel kirjutada kiivri siserandile omaniku lühike elulugu. Samuti oli sinna algselt kleebitud ka foto.
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

huvitav, miks seda elulugu sinna vaja oli? aga no omanik on veel elus - eks tema käest võib ju küsida :roll:
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hugo1 »

Kui, keegi siin meie hulgast tunneb Nugiseksi võiks temalt ju küsida, aga mulle tundub küll, et koopia, mis koopia, nii tutikas näeb see välja.
Seal Axis-i foorumis üks väidab, et eestlastel ei olnud lipu värve kiivril, minu teada oli küll :?: :?: :?:
Meie võitluslipp sini-must-valge
aatekõrgusse näidaku teed!
Lehvi, lehvi sa hõõguma palged.
Süüta südames õilsuse leek.
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Ei saa unustada ka seda, et Rüütliristi kavaleridel lasus eriline kohustus kiiver vene vägedele heas korras üle anda selle koheseks muuseumi paigutamiseks ja samuti ei tohtinud nad keelduda autogrammide andmisest 24 tunni jooksul peale vangi langemist.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

raudrist, seda kuulen ma küll esimest korda. Ei tea kas see käsk ka toimis, nii palju, kui mina lugenud olen varjasid paljud seda kõrget autasu. Tsehhis sai rist ju nii mõnelegi saatuslikuks. Kuid samas olen lugenud, et rüütlirist olevat isegi siberis vangis olles mõnel kaelas kõlkunud. Oli ju ütluski selle kohta umbes nii, et sobis sellega võidelda, sobib ka surra.
teddybbeer
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas teddybbeer »

Satakas kirjutas:huvitav, miks seda elulugu sinna vaja oli? aga no omanik on veel elus - eks tema käest võib ju küsida :roll:
nu sa eelmisi teemasi siin foorumis pole lugenud vä? oioioi! nu siis sinu valgustamiseks: aadu ja kogu nende kamp ei olnud nimelt veel päris kindlad, et kas eestlane kui selline ikke on päris õige puhtverd aarialane, niisiis nemad soovitasid augsbergeril(20. div ylemal, mitte militaar.net model) kirjutada direktiiv, milles nõuti igalt eesti soost vabatahtlikult oma esivanemate ja enda eluloo lühikirjelduse ülestähendamist temale määratud kiivrisse. kiiver ikkegi reichi omand, hiljem hea ladustada, iga tõeline grenadiir ei loobu sellisest riistapuust niisama, saksa kuulsast ordnungist loodan, et oled sinagi kuulnud, mõtle mitu panzerit selle jaoks ohverdati, et eesti "vabatahtlik" saaks teraskiivrit kanda!
Kasutaja avatar
Satakas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Satakas »

teddybbeer kirjutas:
Satakas kirjutas:huvitav, miks seda elulugu sinna vaja oli? aga no omanik on veel elus - eks tema käest võib ju küsida :roll:
nu sa eelmisi teemasi siin foorumis pole lugenud vä?
aiai-oioi. no ei jõua kõike läbi lugeda.

PS! ja ikkagi ei saanud targemaks. mis siis oli põhjuseks? no oli käsk, selge see aga käsul on põhjus mida ma ka küsin.
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas -=Grenadier=- »

see kiiver on täielik saast ja üleni (va. kest) koopia :wink:
foorum.rindeleht.ee
OveT.
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas OveT. »

Ma pean vist oma jutule eraldi lisama :D :D :D :D :D .
Siin nii tõsised mehed koos.
Palun alati pakkuda märke, medaleid, riste, autasusid tsaari, eesti ja saksa ajast. Samuti dokumente, postkaarte ja fotosid igal teemal, vorme, kiivreid, pandlaid, mõõku jms. 52-23353 ri28le@hot.ee
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

-=Grenadier=- või raudrist, või keegi teine, kes jägab seda vormi asja hästi võiks mu küsimusele vastada. Seal Axis-i foorumis üks väidab, et eestlastel ei olnud lipu värve kiivril, minu teada oli küll :?: :?: :?:
Shiim
Moderaator
Kontakt:

Postitus Postitas Shiim »

hugo1 kirjutas:-=Grenadier=- või raudrist, või keegi teine, kes jägab seda vormi asja hästi võiks mu küsimusele vastada. Seal Axis-i foorumis üks väidab, et eestlastel ei olnud lipu värve kiivril, minu teada oli küll :?: :?: :?:
Mart Laari raamatus "Isamaa Ilu Hoieldes" on Hintzeri poolt ülesvõetud foto, kus kiivritel on eesti lipu värvid. Originaalfotol on aga Wehrmachti kotkad. Niisiis väike võltsing - küll aga mitte Laari poolne :) , kuna üks samamoodi võltsitud fotoga raamat ilmus juba aastakümneid tagasi läänes.

Olen näinud aga ka teisi fotosid, kus kiivritel on lipuvärvid. Samuti olen Okupatsioonimuuseumis näinud sinimustvalgega märgistatud kiivrit. Nende ehtsuse kohta ei oska kahjuks midagi öelda.
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

jah olid küll lipuvärvid küljele värvitud - mitte kõigil muidugi aga osadel ... ja kasutaja Arnold'i (oli vist temal) pildialbumis on näha ka fotosid, kus 2 foto peal on selgesti näha sini-must-valge kilp kiivri küljel :wink:
ise nägin ka paar aastat tagsai ühte M40 SS kiivrit, mille vasakule küljele olid värvitud eesti lipuvärvid - ja see kiiver oli väidetavalt leitud eestist ja pidi olema 100% ehtne - kes teab?
foorum.rindeleht.ee
-=Grenadier=-
Liige
Kontakt:

siin see Arnold'i pilt ka - ma loodan, et ta kallale ei tule, et ma luba küsimata selle siia panen :roll:

http://acdc.he.ee/he/unt/displayimage.php?album=3&pos=7
foorum.rindeleht.ee
Kasutaja avatar
hugo1
Liige
Kontakt:

Aitäh vastuse eest, ise ka nagu ikka teatsin, et kasutati sümboolikat kiivril.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist