"Tankid EKV-le"

Vasta
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1476
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Ega wots kogemata sellele lehele ei sattunud. M60A3 on seitsmekümnendate lõpu disain ning kasutusel siiamaani mitmel pool, kaasa arvatud Iisrael, kes võiks sõdimise kohapealt väikeriigile eeskujuks olla küll. Eks ta T72-le T80-le sobilik vastane vast on, eriti kui tal tänapäevane torn ja 120mm kahur peal.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Kasutaja avatar
Würger 190G
Liige
Postitusi: 2040
Liitunud: 27 Sept, 2005 12:57
Asukoht: Harjumaa
Kontakt:

Postitus Postitas Würger 190G »

Madis22 kirjutas:Ega wots kogemata sellele lehele ei sattunud. M60A3 on seitsmekümnendate lõpu disain ning kasutusel siiamaani mitmel pool, kaasa arvatud Iisrael, kes võiks sõdimise kohapealt väikeriigile eeskujuks olla küll. Eks ta T72-le T80-le sobilik vastane vast on, eriti kui tal tänapäevane torn ja 120mm kahur peal.
'
Mingit vahet pole kas DISAINITAKSE tanke või mööblit või Ferrarit. Tase. Millega siis küll konstruktorid-insenerid tegelevad?
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40155
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Madis22 kirjutas:Ega wots kogemata sellele lehele ei sattunud. M60A3 on seitsmekümnendate lõpu disain ning kasutusel siiamaani mitmel pool, kaasa arvatud Iisrael, kes võiks sõdimise kohapealt väikeriigile eeskujuks olla küll. Eks ta T72-le T80-le sobilik vastane vast on, eriti kui tal tänapäevane torn ja 120mm kahur peal.
Iisraeli mobilisatsioonivarudes on paras hulk T-55-sid ka, mis ei ole just eriline võitlusvõime etalon. Teiseks Iisraeli puhul ei saa alahinnata väljaõppe taset ja TAHET asjaga tegeleda - selle tulemusena võivad nad teatavat edu kasvõi Shermaniga saada. Kolmas küsimus on Iisraeli tankiarmee suurus, mis on praegu suurem kui Saksamaal.

Kui meie tahame endale tanki, siis peab see olema T-72-le mitte vääriline vastane, vaid T-72st kõvasti üle, et tekiks olukord nagu Lahesõjas, kus Abrams põmmutas vene tanke konveiermeetodil sodiks, kui samal ajal vene mürsud mööda lendasid või vastu soomust koputasid..

Kui meie tankiarmee oleks 1000 masinat, siis mingi osa sellest võib loogiliselt olla vana sodi - vähemtähtsate suundade jaoks, julgestuseks, väljaõppeks - mille jaoks on uusi tanke kahju raisata. Kui me räägime ühest 50-masinalisest lahinguvõimelisest pataljonist, siis peab seal olema minimaalselt tehnika eelviimane sõna (a'la Leo 2A5, eelmine Merkava-mida raha tekkimisel edasi tuunida), veel parem kui oleks viimane sõna (Leo2A6, viimane Merkava, M1A2 vms).

Leo1, M60 ja vana vene sodi võib pidada teatud vaheeesmärkideks - väljaõpe, kogemuste saamine, kuid mingi reaalse lahingujõuna on nad nagu soomlaste vanad Stugid, mis 40 aastat maase kaevatud olid - potjomkini küla (WWII aegse tankikere eluiga on täpselt üks vene 125 mm mürsk).
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Kapten Trumm ega sa ometi neid T-55 ei mõtle,mis on tehtud ümber APC-deks?

Kahjuks hakkab ka praegu seis seda teemat ammendama. Uusi tanke ei taheta osta seoses väidetavalt raha või siis müüja puudumisega ja vanemaid vaadatakse kui mõtetut kola. Sellest võib järeldada,et Eesti pinnal ei veere mitte kunagi ühtegi Eesti tanki. Me oleme ju täpselt suure ja hullunud karu külje all. Üldiselt ma ei hakkaks vaidlema kas NATO tuleb appi või mitte aga kuna Eestil täielikult kaitsevägi puudub siis tuleb kindlasti verine sõda Eesti pinnal koos Eesti ohvritega. See oleks ju võimalik ära hoida. IRW kas keegi on selle peale mõelnud,et vb on selle pärast riigikogul nii kõrged palgad,et igaüks tahab endale paati osta millega kibedal ajal siit jalga lasta?
Kasutaja avatar
Pirr
Liige
Postitusi: 541
Liitunud: 07 Dets, 2007 14:08
Asukoht: Tartu

Postitus Postitas Pirr »

Kui ka nüüd KaMin ametnike, Aaviksoo jms. suust endist juttu tuleb nagu a`la asümmeetrilised ohud, NATO (USA) pepu lakkumise esmatähtuse jätkumise vajalikkus, pole küll enam midagi teha :? .
Iseenesest oleks ju praegused Gruusia sündmused ideaalseks stardipauguks laiematele massidele ja ka ka otsustajatele, et vaja on oluliselt ja ülikiirelt suurendada esmast kaitsevõimet kerge- ja rasketehnika osas ning prügikasti heita KV teenistusaja lühendamise plaanid, samuti peaks ka kutsealuste arvu suurendama.
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Just!

Loome lihtsa ettekujutuse. Oletame,et VF korraldab Pihkvas mingisuguse suurõppuse(täpselt nagu ta Põhja oseetias tegi) ning selle varjus viib oma väed võimalikult Eesti piiri lähedale ning peale väikest harjutust ja komplekteerimist ning siis lihtsalt sõidab ühel hetkel üle meie piiri. Ettekäändeks muidugi,et fasistlik Eesti riik terroriseerib venelasi vms.
Oletades,et tankikolonn liigub 40-50km/h koos saateväega siis on nad umbes 6 tunniga juba Tallinnas. Vahepeal antakse õhuväega mingisugune löök erinevatele sõjalistele objektidele(radarid,sõjaväe tehnika laod jne).
Ok,venelased on Eesti hõivanud,siis tuleb valge ratsanik NATO. Lõpuks kui Eestist pole midagi peale kivide ja mulla alles on venelased välja pekstud. Kokkuvõtteks siis tehakse Eesti maatasa kuna sõda toimub ju meie pinnal ning otse loomulikult tuleb tohutult tsiviil ohvreid.

Kui aga Eestil oleks teataud kindlustatud positsioonid ja näiteks alati valmis olev palgasõjavägi ja samuti kõvasti tehnikat saaks ju nö vene karu juba kuskil piiri lähedal kinni hoida kuni NATO tuleb,loogiline?

Antud olukorras kui ütleme,et venelane jõuab Eesti lõuna piirist Tallinnasse umbes 6 tunniga.Siis ma usun,et 1 tund läheb aega kõige esmasema info hankimiseks ja üldse millegi väljamõtlemiseks. 2 tunni alguses kuulutatakse sõjaline valmisolek ja mobilisatsioon. Kaitseliidu mehed kellel on relvad kodus saavad vb umbes 3. tunniks koju ja püssitaha. Raskemaid relvi ju koju ei anta ja nö reserviste ka eluseeski paari tunniga ei jõua mobiliseerida ja varustada. Pealegi selleks ajaks kui isegi läheb väga hästi ning meestele jagatakse juba TT relvi ja muud säärast ongi Tallinn juba vallutatud ning reaalne iseseisev tagasi vallutamine võimatu.

-----


Eesti on ju geograafiliselt väga väike,meil ei saa olla kuskil kauget tagalat kuhu taanduda. Saaremaaga/Hiiumaaga on ainult praamiühendus,millega on sõjaolukorras võimatu arvestada. Iga Eesti ots on nö ida piirist ainult 5-6 sõidutunni kaugusel.

Üldiselt ega Gruusia sõjatehnika erine väga palju VF omast,ainult massi vahe. Nagu näha siis paar päeva peavad vastu küll , kuid samas VF jällegi ei ründa täie võimsusega. Aga Eestile ongi paari päeva vaja,et NATO tuleks,antud hetkel peab Eesti niikaua võõrvägedele vastu kui tank sõidab punktist A(Narva,Pihkva) punkti B(Tallinn,Tartu,Pärnu)!
Henn
Liige
Postitusi: 514
Liitunud: 19 Nov, 2007 13:38
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas Henn »

Mis palgasõjaväe jura see jälle on?
Xender
Liige
Postitusi: 1700
Liitunud: 16 Mär, 2005 23:15
Kontakt:

Postitus Postitas Xender »

Tegelikult pole jura. Kui arvestada, et sõja esimesed paar tundi on kõige otsustavamad, ning selle ajaga ei aja kedagi kokku. Esimesed mobilistid saadaks ehk ideaalis 12 tunniga rindele saata, selle ajaga aga on juba liisk langenud.
Ajet175
Liige
Postitusi: 36
Liitunud: 01 Sept, 2006 18:47
Kontakt:

Postitus Postitas Ajet175 »

Kapten Trumm kirjutas:(a'la Leo 2A5, eelmine Merkava-mida raha tekkimisel edasi tuunida), veel parem kui oleks viimane sõna (Leo2A6, viimane Merkava, M1A2 vms).
Miks siis prantslaste Leclerci ei arvestata? Minu arust Eesti jaoks parim tank, kuna meeskond on kolmeliikmeline.
Kasutaja avatar
kala
Liige
Postitusi: 497
Liitunud: 25 Apr, 2005 16:50
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

Xender kirjutas:Tegelikult pole jura. Kui arvestada, et sõja esimesed paar tundi on kõige otsustavamad, ning selle ajaga ei aja kedagi kokku. Esimesed mobilistid saadaks ehk ideaalis 12 tunniga rindele saata, selle ajaga aga on juba liisk langenud.
Scoutspataljon?
Kasutaja avatar
kobra
Liige
Postitusi: 212
Liitunud: 30 Juul, 2007 19:13
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas kobra »

Peale esimest päeva on kogu see väike palgaarmee surnud ja venelane ikka võitnud. Suure reservarmeega ja kaitseliiduga saab sissisõda pidada ja vanelase tehnikat "omandada".
Kasutaja avatar
wudu
Liige
Postitusi: 852
Liitunud: 05 Nov, 2005 21:47
Asukoht: Rakvere, Kondivalu
Kontakt:

Postitus Postitas wudu »

Ajet175 kirjutas: Miks siis prantslaste Leclerci ei arvestata? Minu arust Eesti jaoks parim tank, kuna meeskond on kolmeliikmeline.
http://www.militaar.net/phpBB2/viewtopi ... E9d#142919
Me oleme ju siin, et isamaad kaitsta. Aga prantslased on ju ka siin, et oma isamaad kaitsta. Kellel siis õigus on?
Erich Maria Remarque “Läänerindel muutuseta”
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

kobra kirjutas:Peale esimest päeva on kogu see väike palgaarmee surnud ja venelane ikka võitnud. Suure reservarmeega ja kaitseliiduga saab sissisõda pidada ja vanelase tehnikat "omandada".
Irw. Võta end korraks kokku ning katsu niimoodi mõelda,et mis kasu on suurest armeest kui sa lihtsalt ei jõua seda vähemalt 10 tunniga lahingusse paisata?

Vaata,Eesti on pindalalt väike riik.Meil ei ole ju kuskile nö taganeda. Seega ainukene võimalik tegumood ongi juba piiripeal või siis selle lähedal vaenlaste üksuste kinnipidamine kuni ootame NATOt. Ühesõnaga meie kaitseks sobib ainult kiire reageerimisega sõjavägi ning see eeldab alati valmis olevaid palgasõdureid kuna massilisem ja muude eripärade tõttu tunduvalt aeglasem tavaarmee(nagu preagu on) koos kaitseliiduga lihtsalt ei suuda täita vajalikku nõuet!

----

Isiklikult on minu ajateenistus seljataga ning mob. pileti peale on märgitud kohaks Pärnu. Minimaalselt jõuaks ma kui saan kohe vastava info kätte siis umbes 2-3 tunniga! kuna sõit ja asjade pakkimine võtab ka aega! Seega tähendab,et kui venelane tuleb Pihkva kandist siis Tartu on juba ära võetud. Ja selle peale kui öeldaks,et vallutame tagasi siis ma lihtsalt puhkeks tõesti kõva häälega naerma.


--------

Ehk oled näinud filmi Malev? Seal oli järgmine koht filmis,et tehti nõupidamine kuidas käituda kui tulevad võõrvallutajad. Nooremad pakkusid igasuguseid asjalikku ideid välja kuid neid ei kuulanud keegi ja lõpuks jäigi vanade meeste vaimutarkus peale: et joome hästi palju õlut ja kui sakslane tuleb siis tõmbame maa alt ära! :D
Kasutaja avatar
Wots
Liige
Postitusi: 815
Liitunud: 21 Jaan, 2005 23:04
Kontakt:

Postitus Postitas Wots »

Pealegi kui on olemas palgaarmee siis võib ju kaitseliitu ka kõrvalt arendada. Ei pea tingimata ära kaotama.

Pealegi kas me räägime Eesti iseseisvuse säilitamisest või siis hakkame segast panema ning arutlema seda kuidas me oma lolluse tõttu loovutame maad ära ja hakkame seda tagasi võitlema? Kas kuskil ajaloos on üldse sissid võitnud okupante ?
Kasutaja avatar
kala
Liige
Postitusi: 497
Liitunud: 25 Apr, 2005 16:50
Kontakt:

Postitus Postitas kala »

WotS kirjutas:Pealegi kui on olemas palgaarmee siis võib ju kaitseliitu ka kõrvalt arendada. Ei pea tingimata ära kaotama.

Pealegi kas me räägime Eesti iseseisvuse säilitamisest või siis hakkame segast panema ning arutlema seda kuidas me oma lolluse tõttu loovutame maad ära ja hakkame seda tagasi võitlema? Kas kuskil ajaloos on üldse sissid võitnud okupante ?
Eestis on palgaarmee olemas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 5 külalist