Herr Vahur Kooritsa militaarteadmised...????

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Herr Vahur Kooritsa militaarteadmised...????

Postitus Postitas Lemet »

http://www.postimees.ee/?id=27659

Artikkel ise on muidugi jama, aga rõõmustavam on selle all olevad kommentaarid. Silmaga näha, et kommijad teavad, mida kujutab endast "Mistral" ja milleks see ka ette on nähtud. Ja eks killukese sellest rahvaharimise tulemusest võib enda arvele kirjutada ka Militaar.net.
Ura. tovarištši...
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Postitusi: 5193
Liitunud: 23 Jaan, 2006 14:10
Asukoht: Kodutares
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Lugesin, muigasin, vangutasin pead.
Ja eks killukese sellest rahvaharimise tulemusest võib enda arvele kirjutada ka Militaar.net.
Ura. tovarištši...
Ei vaidle vastu, kuid kommentaare lugedes jäi küll õõnes tunne. Artiklist ma parem ei räägigi.

terv
o
asjaajaja
Liige
Postitusi: 800
Liitunud: 07 Dets, 2004 16:03
Asukoht: Kuressaare
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Olles ajakirjandusega aastaid kokku puutunud (peamiselt küll toimetaja, mitte ajakirjaniku rollis), võin kinnitada, et ajakirjanikud pole elavad entsüklopeediad, kelle IQ tasemele peaks alt üles vaatama. Loomulikult on ka nende hulgas väga laialdaste teadmistega inimesi, kuid oma töö eripära tõttu ei saa nad igal alal olla ülikompetentsed.
Kõne all oleva loo autor võis ju eelnevalt konsulteerida mõne asjatundjaga nimetatud relvasüsteemide alal, kuid loo pani kirja ikka nii nagu TEMA sellest aru sai. Ja see arusaamine polnud just mitte kõige parem.
Ajakirjanike kirumine ja mõnitamine tehtud vigade pärast pakub paljudele inimestele siirast rõõmu, paraku, kui needsamad inimesed panna kirjutama artiklit neile täiesti võõrastest asjadest, oleks tulemus sama hale. Mis parata, me kõik oleme ebakompetentsed, paraku erinevates valdkondades.
Ma pole Vahur Kooritsaga isiklikult tuttav, kuid usun, et on teemasid, millest kirjutades ta on täiesti tasemel. Militaarteema paraku seda vist pole. Aga see pole mitte herr Kooritsa, vaid pigem ikka lehe probleem. Paraku pole ükski leht nii rikas, et üleval pidada tuhandete erinevate eluvaldkondade asjatundjaid. Mõnda teemat tönkavad leheneegrid ise, mõne valdkonna jaoks otsitakse spetsialistide abi väljastpoolt toimetust, aga väga paljud teemad jäävad niinimetatud halli tsooni, mille tulemusena sünnivadki siis eelpool toodud lood.
See muidugi ei õigusta selliste üllitiste avaldamist, aga toimetuses pole ju ka ühtki pädevat inimest, kes ütleks: STOPP, seda sodi me ei avalda!
Ja järgmise päeva leht tuleb ju ära täita!
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
uusmario
Liige
Postitusi: 1355
Liitunud: 28 Aug, 2005 20:30
Asukoht: järvamaa

Postitus Postitas uusmario »

Artiklis oli küll Mistrali võimekus pisut ülepakutud, kuid muidu ei ole sellel häda midagi.Inimesele, kes asjast midagi ei tea andis see ju siiski teadmisi juurde.Kusjuures tegelikult ongi parem, kui amatööridele selgitab asja amatöör.Olgem aus, kui Mistralist oleks Postimehes kirjutanud asjatundja, põimides artiklisse keerulised tehnilised nüansid, poleks keskmine lugeja sellest mitte essugi arusaanud.

Võtame näiteks gravitatsiooni.On ikka vaks vahet, kas kas keegi selgitab seda sulle lihtsas ja arusaadavas võtmes (a'la gravitatsioon tõmbab kehasi enda poole, tehes seda kõikide kehade puhul sama kiirusega), või keerulise füüsikalisi termineid kasutades nt gravitatsioon relatiivsusteooria ja kvantfüüsika võtmes.Esimesel juhul kuuleks füüsikute ilkuvaid kommentaare, et milline loll sellise soperduse kirjutas, aga ometigi lihtne inimene sai mingeidki teadmisi, samas kui proffi kirjutatud artiklist poleks ta neidki saanud.

Ma olen seisukohal, et Hr Vahur Koorits tegi päris õigesti, et selle artikli avaldas, kuigi jutt ei olnud teab mis kõrgetasemeline, oli see asjast mitte teadvale inimesele kergelt "seeditav" ja kommentaare lugedes tuleb välja, et ka mõtleva panev.
UR
Liige
Postitusi: 366
Liitunud: 17 Aug, 2007 17:05
Kontakt:

propaganda

Postitus Postitas UR »

selle tekst on koostatud propaganda eesmärgil. meil on köik niiiii korras. milleks selline suurustamine? pigem oleks inimestel kasulik teada töde, et selle näpuotsatäiega kaetakse ära lähiöhutörje tsoon. kogu eesti katmine selliste relvasysteemidega vajab vast kymmekond korda suuremat hulka laskeseadmeid.
ja osa sihtmärke - ei ole systeemiga yleyldse hävitatavad.
Loll nali aga II MS aegne 88mm flak vöttis kahh körgemale.

propagandat ei ole vaja. on vaja nii töepärast teavet, kui ajakirjanduse kaudu on vöimalik edastada. hoia jumal et nyyd möni allyksyse pealik kujutaks k -is ette et tegutseb öhuylekaalu tingimustes.

ja löpuks. kas kaitseliitlastele ostetakse löpuks pyksid jalga, vöi ikka veel pole vaja? ja kui siis mitte laigulist gucci ? malli ekv hinnaga 100 eurot !
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Tegelikult ei maksa väga irvitada.

Kust peabki lihtne leheneeger, tavaline Riigikoguja või humanitaarharidusega kamina-ametnik sõjatehnikast ja sõjapidamisest teadma. Kuna teadmamehed pumba juures ei ole siis tuleb lihtsalt maru rahulikult seletada. Ja veel kord seletada.

Ja kui siis ka aru ei saa alles siis peldiku taga kaigast.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Georges ja 11 külalist