Sõda Gruusias (08.08.08)

Korea, Vietnam, Lähis-Ida, Afganistan. Kõik konfliktid. Kui seal on olnud eestlasi, siis seda enam.
Vasta
uusmario
Liige
Postitusi: 1355
Liitunud: 28 Aug, 2005 20:30
Asukoht: järvamaa

Postitus Postitas uusmario »

Kui öelda suvalisele inimesele "et su elu lõppeb surmaga" siis ennustad sa ta tuleviku ette 100%kindlusega.Sama lugu oli Gruusiaga, see kuidas seal provotseeriti kindlustas 100% et varem või hiljem Gruusia midagi ette võtab.Sulle Denis võib ju tunduda, et igapäevane tuli laskurrelvadest ja miinipildujatest on tavaline (sinna kus sa elad mina küll kolida ei taha), mind selline asi küll vihastaks, mida pikema perioodi jooksul see tuli kestaks seda vihasemaks ma muutuks (eriti veel teades, et "Sinikiivrid" seda asja lubavad).Mina olin juba ammu veendumusel, et Gruusia seda olukorda enam pikalt ei kannata, aga jah sarnaselt VF ei osanud minagi täpselt kuupäeva öelda.

Huvitava vahemärkusena; Ehk vot nii tuleb ennustada:

2001.aastal ennustas Tom Clancy's Ghost Recon suhteliselt täpselt tulevast konflikti Gruusias ette. Eksides konflikti algusega ca. 3.kuud ja poliitilise olukorraga, kuid sündmused Gruusias olid võrdlemisi õigesti väljatoodud. Kusjuures Ghost Reconis algas konflikt LO provokatsioonidega ja kui Gruusia (Ghost Reconis ka Gruusia liitlane USA) ründas, siis saatsid venelased oma väed rõhutud vendadele appi.
Kasutaja avatar
Juhani Putkinen
Liige
Postitusi: 2306
Liitunud: 02 Nov, 2007 16:21
Kontakt:

Postitus Postitas Juhani Putkinen »

denis23 kirjutas:VF tegelikult planeeriski kogu sõda varakult ära.
Kas ei tundu veidi ülepingutatud järeldus olema?
Venemaa planeeris ja valmistas ette hoolega näiteks:

1. Venemaa korraldas suured õppused Georgia piiri ääres - selle õppuse stsenaarium nägi ette rünnaku sügavale Georgia aladele;

2. Venemaa jättis õppusel osalenud väed koondatult Georgia piirile, ootama rünnakukäsku;

3. Venemaa armee "raudteeväed" parandasid vahetult enne venemaa kallaletungi Georgiale raudtee Georgia maakonnas Abhaasia - nimelt selleks, et sealt runnata Senaki, Poti, jne.;

4. Venemaa viis Georgia maakonda, mis ekslikult kutsutakse Lõuna-Osseetiaks, GRU erivägesid ja nö. vabatahtlikke nimelt selleks, et teostada piisavalt palju provokatsioone - et Georgia lõpuks provotseeruks;

5. Venemaa lahingulennukid lendasid Georgia õhuruumis nimelt selleks, et tõstada pinget ja püüda saada Georgia provotseeruma;

6. Jne. lõpmatult.

Kahjuks Georgia oli naiivne ja arvas, et Venemaa ei ründa Georgiat. Täpselt sama moodi Soome poliitiline juhtkond oli kindel et Venemaa ei ründa Soomet - vahetult enne Talvesõda:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.put ... utusta.htm

Venemaa oskab "maskirovka".
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Rahuvalvajatest. Venemaa arendab praegu orwellikku sõnavara "sõda on rahu, vabadus on orjus". Rahuvalvaja Lääne mõistes on erapooletu, tavaliselt relvastamata või varustatud kergerelvadega ja tulistab vaid enesekaitseks. Rahuvalvaja on võrdsustatud tsivilistiga, tema pihta laskmine on kuritegu. Kuid kui rahuvalvaja ei ole erapooletu ja osaleb ise ühel poolel konfliktis, kaotab ta rahuvalvaja staatuse ja tema pihta võib südametunnistusepiinadeta tuld anda. Gruusiat on süüdistatud tsiviilisikute õiguste rikkumises, kuid mitte rahuvalvajate tulistamises. Lääne mõistes need ei olnud rahuvalvajad, kuigi Venemaa neid nii nimetab.
ruusserg
Liige
Postitusi: 81
Liitunud: 14 Veebr, 2008 8:43
Asukoht: Saaremaa
Kontakt:

Postitus Postitas ruusserg »

denis 23 , kirjutasid et : " olen lugenud k.a. gruusia foorumid " . Kas Sa oskad kõnelda ja kirjutada gruusia keeles ?
Mobutu
Liige
Postitusi: 190
Liitunud: 14 Nov, 2005 23:19
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Mobutu »

Jaanus2 kirjutas:Rahuvalvajatest. Venemaa arendab praegu orwellikku sõnavara "sõda on rahu, vabadus on orjus". Rahuvalvaja Lääne mõistes on erapooletu, tavaliselt relvastamata või varustatud kergerelvadega ja tulistab vaid enesekaitseks. Rahuvalvaja on võrdsustatud tsivilistiga, tema pihta laskmine on kuritegu. Kuid kui rahuvalvaja ei ole erapooletu ja osaleb ise ühel poolel konfliktis, kaotab ta rahuvalvaja staatuse ja tema pihta võib südametunnistusepiinadeta tuld anda. Gruusiat on süüdistatud tsiviilisikute õiguste rikkumises, kuid mitte rahuvalvajate tulistamises. Lääne mõistes need ei olnud rahuvalvajad, kuigi Venemaa neid nii nimetab.
Hiljuti võis TV-st näha, kuidas Vene rahuvalvajad (autodel olid rahuvalve embleemid) varastasid Poti sadamast mootorpaate.
Kasutaja avatar
Troll
Liige
Postitusi: 3173
Liitunud: 08 Okt, 2004 16:59
Asukoht: Viljandi
Kontakt:

Postitus Postitas Troll »

Otseülekandes Venemaa Föderatsiooninõukogu istungilt ütles üks naisdeputaat sõna-sõnalt:
"Мы отправили в Осетию 300 тонн гуманитарной катастрофы!"

Tõlkes: "Me saatsime Osseetiasse 300 tonni humanitaarkatastroofi!"
:D
Hea võidab alati kurja - kes võidab, see ongi hea!
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6221
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Russia vs Georgia: The Fallout
The Russia-Georgia conflict has transformed the contemporary geopolitical world, with large consequences for peace and security in Europe and beyond. Moscow’s initial moves into South Ossetia as large-scale violence broke out there on 7-8 August were in part a response to a disastrous miscalculation by a Georgian leadership that was impatient with gradual confidence building and a Russian-dominated negotiations process. But Russia’s disproportionate counter-attack, with movement of large forces into Abkhazia and deep into Georgia, accompanied by the widespread destruction of economic infrastructure, damage to the economy and disruption of communications and movement between different regions of the country, constitutes a dramatic shift in Russian-Western relations. It has undermined regional stability and security; threatened energy corridors that are vital for Europe; made claims with respect to ethnic Russians and other minorities that could be used to destabilise other parts of the former Soviet Union, with Ukraine a potential target; and shown disregard for international law.
http://www.crisisgroup.org/home/index.cfm?id=5636&l=1
Kasutaja avatar
Sasha
Liige
Postitusi: 659
Liitunud: 14 Juun, 2005 16:38
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Sasha »

ruusserg kirjutas:denis 23 , kirjutasid et : " olen lugenud k.a. gruusia foorumid " . Kas Sa oskad kõnelda ja kirjutada gruusia keeles ?
Näiteks, http://www.abkhazeti.net/forum on enamasti venekeelne.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6221
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

The day before Georgia introduced forces into its breakaway region of South Ossetia, there were 48 Russian journalists there, one of the clearest indications yet that Moscow not only knew Tbilisi was planning to introduce forces into that breakaway region but also was planning its own military response and wanted to ensure both were extensively covered.
Said Tsarnayev, a Chechen freelance photographer with Reuters, told RFE/RL’s North Caucasus Service that he had gone to South Ossetia to take nature pictures and that he was surprised to find what RFE/RL’s Brian Whitmore yesterday said was “a virtual army of Russian journalists at his hotel”
http://windowoneurasia.blogspot.com/200 ... ioned.html
Faust
Liige
Postitusi: 1737
Liitunud: 27 Dets, 2004 10:01
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Faust »

Mõned pildid peale venelaste lahkumist.

http://img367.imageshack.us/img367/1029/610xyj1.jpg

http://img367.imageshack.us/img367/599/610xpz8.jpg

http://img367.imageshack.us/img367/4339/610xde4.jpg

http://img367.imageshack.us/img367/9615/340xye3.jpg
Georgian soldiers observe the debri left behind by Russians in the Senaki Georgian Army Base in Senaki, western Georgia, Saturday, Aug. 23, 2008

Ei saa ma aru, miks oli venelastel vaja kogu see varustus mööda õue laiali pilduda. Venelane juba laamendada oskab aga pidi ikka jõudu ja viitsimist olema, et nii põhjalikult vaeva näha.
Jumal lõi inimese aga mr. Colt tegi nad kõik võrdseks:
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Jakobašvili Lääne peale pahane:
http://www.civil.ge/eng/article.php?id=17775

Kui siit vaadata ta vanemaid sõnavõtte, kus kutsub lääneriike konflikti ärahoidmiseks panustama, siis on väga raske kujutleda sepistamas Gruusiat mingit salaplaani, kui kari vaatlejaid oleks kohal olnud.

Polnud siin mingit vandenõuteooriat. Grusiinid käsitlesid soomusväe vuramist läbi tunneli suveräänsuse sellise rikkumisena, millele ei saanud jätta vastamata ja enam kaugemale eriti ei mõelnud ja ka venelased alustasid "davai, davai, potom posmotrim" ja ka lõpuni ei mõelnud. Kui selgus, et Saakašvilit ei mõistetagi sõjaroimarina hukka 2000 tsivilisti tapmise pärast vaid isegi toetatakse, tõmbusidki tagasi. Kumbki pool ei arvestanud tagajärgi õieti ja ei omanud korralikku plaani. Siiski on Venemaa praegu kehvemas seisus kui Gruusia. Mõningaid sammusid ei saa nad enam isegi tagasi pöörata, on omaenese poliitika ja retoorika vangid - tunnustavad ilmselt varsti Abhaasiat ja L-Osseetiat "iseseisvate riikidena". Annab see midagi rahvusvahelises plaanis juurde Venemaale? Seni kehtis NSVL lagunemisel kirjutamata põhimõte - NSV-d võivad iseseisvuda, ANSV-d ja väiksemad jubinad ei või. Endiste liiduvabariikide piire ei muudeta. Siit ka maailma osavõtmatus Tšetšeenia puhul. Nüüd on Venemaa selle põhimõtte ise kehtetuks muutnud ja keegi piiririikidest ei või enam kindel olla, et tema piirid Venemaa arvates püsivad on.
uusmario
Liige
Postitusi: 1355
Liitunud: 28 Aug, 2005 20:30
Asukoht: järvamaa

Postitus Postitas uusmario »

Mul on lihtne küsimus kõigile siinsetele vandenõu teoreetikutele, kes siin vaest denissi kotivad: miks siis Venemaa ometi seisma jäi? Miks taganes ta praegustele positsioonidele? Eriti kui nad teie arust väidetavalt planeerisid briljantset ettevõtmist juba mitmeid-setmeid kuid! Seda enam, et paljud teist teisal väidavad paradoksaalselt, et "lääs" ei teinud (ei tee) midagi! Kui ei teinud (ei tee), midagi, mida siis veel oodata? Thbilissi oli ainult tundide kaugusel... Smile
See, mis retoorikat Venemaa kasutab täna ei oma tegelikult ju mingit tähtsust selles, mis toimus kolm nädalat tagasi (nagu a la "Saddamil on keemiarelvad" retoorika eile, ei oma tänases Iraagi missioonis enam mingit tähtsust).
Provotseerimine, planeerimine, teostamine nagu ka sündmused de facto ei ole alati sünonüümid, eriti Gruusias toimuva valguses. Nagu ei ole sünonüümid Venemaa, venelane, Kreml, FSB, Lõuna-Ossetia, osseet, L-Osseetias elav venelane jne.jne. Igaühel omad huvid, mõnikord kattudes, mõnikord põrkudes, üksteise huvisid ära kasutades jne.jne.
Tänase seisuga saab väita ainult ühte kindlat, seda et miski pole tegelikult veel kindel.
See, et grusiinid tormasid pea ees Tshinvalisse on samas üsnagi selg. Mis motiivid olid neil aga tegelikkuses, lisaks väidetavatele "tulepunktide mahasurumisele", saab vast selgeks kunagi hiljem. Kui saab. See, et Venemaa tänases rahvusvahelises situatsioonis vastab (kasvõi ainult pommituslennukite reididega a la Serbia-Kosovo konflikt), oleks pidanud küll kõigile Gruusia juhtkonnas (sealhulgas sõjaväe omas) selge olema... Üks tõsiseltvõetav riik ei saa olla "naiivne" nagu siin keegi väitis - see on idiotism, millel pole kohta rahvusvahelistes suhetes. Naiivsed on tüdrukud ja naiivsed on puberteediealised poisid..mitte riigid. Eriti kui nad võtavad ette sõjalise aktsiooni.
Lisaks tahaks meenutada, et viimase nelja aasta jooksul on Gruusia pinnal toimunud kordades rohkem suurõppusi, ja seda ennem tänavu kevadist Venemaa suurõppust teisepool piiri (samal ajal muideks käis Gruusias järjekordne suurõppus, mille teemaks oli...jah täpselt üks neist stsenaariumitest, mis praegu käib Smile ). Ja suurõppus Venemaa pool näib maailmale alati eriti suur. Mastaapide erinevused ühe ja teise riigi suurõppuse kontekstis on lihtsalt sellised.
Nii, et selle asemel, et otsida vandenõusid (jätkem need poliitikute pärusmaaks), tegeleks pigem faktidega. Juhul, muidugi kui keegi teist ei ole rääkinud hiljuti saunas laval Medvedeviga või Putiniga ning omab eriti olulist informatsiooni...
Ja mida siis venelased selle Gruusiaga peale oleks hakanud, teise riigi vallutamine võib tuua olulisemalt ebamugavamaid probleeme kui need mis tulid praegusest sõjalisest operatsioonist. Praeguse seisuga on Venemaa minimaalsete kaotustega, ehk siis ainult "rahvusvahelise hukkamõistuga", saavutanud kõik mis vaja. Osa NATO'sse pürgivast riigist on varemetes, sh tähtis sõlmpunkt Gori ja üks suurim Gruusia sadam Photi.Armee võrdlemisi rapitud.Naftatarned, kui Gruusia suurim sissetuleku allikas, läbi Gruusia peatatud.Nojah läänemeelne valitsus jäi küll veel esialgu võimule, aga eks näeb mis tulevik toob.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6221
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

corvusele. Üks variant toimunu tõlgendamiseks
Resurrecting the Russian Sphere

Putin did not want to re-establish the Soviet Union, but he did want to re-establish the Russian sphere of influence in the former Soviet Union region. To accomplish that, he had to do two things. First, he had to re-establish the credibility of the Russian army as a fighting force, at least in the context of its region. Second, he had to establish that Western guarantees, including NATO membership, meant nothing in the face of Russian power. He did not want to confront NATO directly, but he did want to confront and defeat a power that was closely aligned with the United States, had U.S. support, aid and advisers and was widely seen as being under American protection. Georgia was the perfect choice.
http://www.stratfor.com/weekly/russo_ge ... ance_power

Maikuu alguses ilmusid 10 päeva jooksul sellised artiklid. Tasub lugemist.

ANNEXATION AND MILITARIZATION OF ABKHAZIA CONTINUE APACE
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373020

RUSSIA REINFORCES FORCES IN ABKHAZIA AS A POSSIBILITY OF ARMED CONFLICT LOOMS
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373024

RUSSIA DOUBLING ITS TROOPS IN GEORGIA’S ABKHAZIA REGION
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373028

RUSSIA’S STRANGE “PEACEKEEPING” OPERATION IN ABKHAZIA
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373029

INTERNATIONAL ORGANIZATIONS PASSIVE AS RUSSIA MOVES TROOPS INTO ABKHAZIA
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373032

THE WEST RESPONDS WEAKLY TO RUSSIAN CHALLENGES IN GEORGIA: PART I
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373036

THE WEST CAN RESPOND MORE EFFECTIVELY TO RUSSIA'S ASSAULT ON GEORGIA: PART II
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373040

THE WEST CAN RESPOND MORE EFFECTIVELY TO RUSSIA'S ASSAULT ON GEORGIA: PART III
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373044

WILL PRESIDENT MEDVEDEV’S FIRST CRISIS BE GEORGIA?
http://www.jamestown.org/edm/article.ph ... id=2373050

jne jne.
Jaanus2
Liige
Postitusi: 3834
Liitunud: 31 Mai, 2007 13:17
Kontakt:

Postitus Postitas Jaanus2 »

Saakašvili kõne kodumaisele publikule - miks ja kuidas juhtus
http://www.civil.ge/eng/article.php?id=19282
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist