Mariinidel uus füüsiline test

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

Mariinidel uus füüsiline test

Postitus Postitas kaur3 »

Early this month, the Corps introduced a new fitness test that goes way beyond the current PFT that measures pull ups, crunches and a timed, three-mile run. The new "combat fitness test" -- which will be administered in addition to the standard PFT -- is more representative of what Marines are doing on deployment.
http://www.defensetech.org/archives/004377.html

video

http://shock.military.com/Shock/videos. ... 021&page=1
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

Tundub päris huvitav. Ise arvan et võiks kasutada ka NATO takistusriba, kui see igas väeosas olemas oleks..praegune test on kuidagi liiga tuim.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

VF sisevägede erivägedel on selline proov.
Сначала - марш-бросок до 12 километров по пересеченной местности. Затем - преодоление специальной штурмовой полосы в экстремальных условиях. То есть в дыму, огне, при взрывах и выстрелах. Причем в боевом снаряжении весом около 20 килограммов. Надо будет поразить все мишени, штурмовать здание, захваченное вооруженными преступниками, выполнить упражнения по акробатике и рукопашному бою. Каждый боец должен выдержать схватку в течение 12 минут без перерывов со сменой трех партнеров. Условия очень жесткие - медицинская помощь на площадке допускается на одну минуту за время боя.
http://www.rg.ru/2008/09/05/specnaz.html
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Minu arvates on meie praegune ÜFT hea. Võlusõnaks on läbiviimise lihtsus, tulemuste ühesus ja konkreetsus. Ei näita küll osavust, kuid näitab otseselt füüsilist vastupidavust, mis ongi kontrollitav asi. Samamoodi tooks heaks testinäiteks kaitseväes kasutatavat soome sugemetega laskeoskustesti.

Massiliselt tehtavad testid peavad olema läbiviimisel võimalikult ökonoomsed materiaalselt ja ajaliselt ning tulemused alati ühesed. Üldfüüsiline test ei peaks omandama lahingulise maastikuvõistluse iseloomu ja mastaape. Mida keerukam test, seda harvem teda tehakse ja seda ebaühtlasemad tingimused kujunevad eri paigus. Armee põhiline ÜFT on piltlikult nagu sõduri automaat.

Teine tera võitleja kehalises ettevalmistuses on takistusriba. Sellel on omad kindlad ehitusstandardid ja läbimismeetodid, mis võimaldab täpset ajavõtmist. Takistusriba peab näitama/arendama võitleja osavust ja julgust. Jõudu saab teha ka jõusaalis ja lihtsat vastupidavust arendada joostes.
Isiklikult mulle sümpatiseerib vene takistusriba oma elementidega. Rada on väga lihtne, kuid just osavust, kiirust ja julgust arendav. Samas ei nõua elementide sooritamine erilist füüsilist pingutamist ega pikka kasvu. Ei pea olema eriline "kapp" ega "pilvelõhkuja" - saad ilusti hakkama, kui oled osav (hea tehnika) , kiire (kärmed liigutused) ja julge (ei pelga).
Eriti meeldis mulle see vene takistusriba tüüp, kus on vahepeal kõrge sein kahe aknaga, millest ülemiselt sai vist ronida u 3 m kõrgusele poomile. Selline oli näiteks Paldiskis poolsaare otsal vene linnakus. Olen vene videotest näinud, et seda riba teevad põhiliselt dessantnikud.

Mul oleks palve, et kas keegi leiaks nende kahe vene takistusriba tüüpjoonised koos juhendiga? Ise pole leidnud, kuid seda tavalist riba enam-vähem tean, kuidas tehakse. Kunagi ammu õpetati.
Kavas oleks tavalisele takistusribale (olemas, rahuldavas korras) rohkem rõhku panema hakata ajateenijate baasväljaõppes.
vk1
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vk1 »

hummel kirjutas: Eriti meeldis mulle see vene takistusriba tüüp, kus on vahepeal kõrge sein kahe aknaga, millest ülemiselt sai vist ronida u 3 m kõrgusele poomile. Selline oli näiteks Paldiskis poolsaare otsal vene linnakus. Olen vene videotest näinud, et seda riba teevad põhiliselt dessantnikud.
see vana piirivalvurite õppekeskus? krt., ma pidin seal end täis laskma selle poomi peal. Üldse ei kannata kõrgust :oops:
KategorieC
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas KategorieC »

Üks vene mingi spetssõdurite takistusrada on ka Viljandimaal Välustes, kannab nime "Luuraja rada" (stardijoont märkival väraval on selline venekeelne nimi igatahes) vot see on huvitav - akendest läbi hüppamised, tunnelis kägarkõnnis liikumine, rippsilla ületamine jne. Kõik põnevam on kõrge sein, mille tippu betooni sisse on pudelipõhjasid ja klaasikilde valatud, nii et need betoonist välja turritavad.
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Kontakt:

hummel ei pidanud kindlasti selliseid takistusribasid silmas, kuid kunagi tehti NSVL's asju nii :) Vt alates lk 135.

http://www.biblio.nhat-nam.ru/Razvedka.pdf

http://www.vrazvedka.ru/main/learning/v ... polosa.pdf
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist