Sturmpanzer IV ''Stupa''

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Sturmpanzer IV ''Stupa''

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Kuna Kullo poodi jõudis hiljuti laadung Tristari Stupasid, siis olin ka mina nende hulgas kes selle endale lunastas. Kuna kodutöö oli tehtud ja teada mis mudel endast kujutab, siis ei olnud vaja ka pikalt poeletil karpi näppida.

Pilt

Kuna vaba aega leidus, asusin julgelt tööle. Esialgne progress oli aeglane, sest Tristar on oma Panzer IV veermik on ikka päris korralikult lahti lammutanud, ning omajagu tüütu kõike seda kokku panna, aga noh kannatab ära. Kõik ülejäänu edenes ladusalt. Üldmulje jäi, et see mudel on liialt lahti lammutatud, st et kõiki mis lahti käia saab on eraldi vormitud. Mõnes kohas vajalik, aga tihtipeale pisult tüütu.
Pealmised peamised soomusplaadid olid eraldi, ning tuli samuti erinevate nurkade all kokku panna, kuid Tristari poisid on asja läbi mõelnud, ja kõik läks ladusalt ning juba esimese proovimisega, kulus minimaalselt pahtlit. Suurte soomusplaatide otstele lisasin pisult tekstuuri ning keevised on ka minu poolt uuesti lisatud, tõsi küll mõned olid isegi olemas. See ka rohkem oma valik, kas lisada või mitte, sest asi näeb korralik välja ka ilma endale lisatööd loomata.

Esiplaadi luukidega oli mul ka omajagu jändamist, kuid see tulenes pigem sellest, et ma ise neid liiga innukalt lihvinud olin....juhtub.

Roomikud üllatasid mind samuti, sest kuigi nad on restide küljes, siis ei ole nendega muud mingit mässamist, kui lihtsalt lahti õigata ja kokku liimida, muud lihvimist ega puhastamist pole vaja.

Külgmised ekraanid on õhukesest plastik-papi taolisest materjalist. Mõtlesin, et kasutan neid zabloonidena ja lõikan ise metallist uued, aga viimasel minutil mõtlesin ümber. Eks vaatab mis nendega teha annab. Kõiki ma külge ei jäta, pigem mõned kummalegi küljele ja pisult kahjustatud seisundis. Et te mudelit paremini näeksite jätsin nad pildistamise ajaks küljest ära. Ahjaa....pilte ikka ka....

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Pilt

Siim
Kasutaja avatar
vaoinas
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas vaoinas »

Sul ikka lähevad ludinal need loomad kokku. Ilus, kiire ja puhas töö.
Peab mainima ka, et jõhker esisoomus on sellel massinal.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Eks aitab kokkupanemist ka end töölaua taha unustamine, või noh pigem keskendumine. Üks tund ongi selline miinimum, muidu ei ole mõtet ennast mudelismi lainele häälestada. Midagi mõnusat taustamüraks ka...
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Miramax »

Tere,

Hirmuäratav masin igatahes :o

Esisoomus on tõesti muljetavaldav, kuid selle vastu leidub alati rohtu http://www.battlefield.ru/content/categ ... 4/lang,ru/

See külgmiste ekraanide lõhkumine on hea mõte :!: Isegi minusugune amatöör teab, et lahingutegevuses osalenud masinad eriti ei kasutanud külgmisi ekraane, sest nad jäid pihta saades tihti veermiku vahele kinni. Ekraanidega ei saanud ka looduses vabalt sõita, taimestik takistas edasiliikumist.
Kui eksin, siis palun mind parandada :wink:

Jaksu ja jõudu selle rünnaktankiga toimetamisel :!:
asjaajaja
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas asjaajaja »

Sa siristad neid keevisõmblusi nii hästi, nagu oleksid juba aastakümneid laevaremonditehases tööl olnud. :twisted:
Masina ülejäänud korpus oli võrreldes esisoomusega ikka suhteliselt õhuke metall. Kui seda suurt ja rasket tahapoole kaldus esimest soomusplaati piisavalt tugevasti mürskudega tümitada, kas siis polnud ohtu, et ülejäänud korpus oleks hakanud järele andma?
Kõik, mis toimub praegu, on minuti pärast juba ajalugu
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Kena mudel, paistab et selle hankimine (sai endalegi muretsetud) läks täie ette. Need keevitused näevad sul seekord eriti head välja, nagu eelkõneleja juba mainis, kas tegid Milliputiga?
Vaatasin huvi pärast Brummbäri pilte, on neid nii ekraanidega, kui ka ilma, samuti on tihti mingi osa ekraanidest puudu, nii et selles mõttes on valik lai. Aga ühtegi pilti ei juhtunud ette, kus masin oleks nii ära tümitatud, et esiplaadi ja külgede keevitused oleksid järele andnud.

Urmas.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tänud heade sõnade eest!

Praeguseks on asi juba värvitud, aga ei hakka pimedas pilte tegema. Ootan kuni saab mahti päevavalgust kasutada, siis saab ehk midagi kvaliteetsemat näidata.

Keevised on enamasti tehtud lihtsalt venitatd resti juppidest. Ülejäänud valge materjal mis te näete on Simpropi pahtel. Tamiya oma sai mul otsa ja võtsin selle valge kasutusele. Siiamaani meeldib väga, isegi enam kui Tamiya toode.

Mis puutub aga masina vastupidavusse, siis ei ole ma eriti nende lahingjuttudega kursis. Küll aga oli masin kõvasti ülekaalus, ning seetõttu arvan, et pigem andis suure mürsu tabamise korral midagi veemriku juures järgi. :roll:
Kasutaja avatar
välihall
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas välihall »

Kui oleksin totaalne tähenärija - siis võrdsustaksin termini "stupa "
terminiga "tang" aga sitta kah , maitse asi. :twisted:

Rohkem pole sittagi öelda - Mees teeb asju !

Muuseas - mida kuulad tasamüraks - Loits , Sepultura või ehk ...?
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Lahe "müürilõhkuja" on igatahes. See vertikaalne soomusplaat jätab mulje, nagu oleks töölised selle ferdinandi koosteliinilt ära tõmmanud
ja mingitel arusaamatutel põhjustel panzer 4-ja veermikule aretanud!
Koos röögatu haubitsa ja massiivse kahurimaskiga tekib vägisi mulje, et see masin ei ole tasakaalus. Võiks kergesti ette kujutada, kuidas ta nina maas, esimesed vedrupakid tagurpidi lookas ja ahter õhus , positsioonidele roomab.
Sedakorda on sul lintide läbiripe nõksa suurem kui tavaliselt. Ju see on siis taotluslik. Nii massiivse masina vedrustus on kindlasti põhjas.
Veel torkas silma tagasoomusel oleva vända klambrite lahendus: klamber ise on plastikujunn, aga aasa oled etsist aretanud. kas see on su oma lahendus, või on tristar nii ette näinud?
Veel oleks üks palve: kui masinat pildistad, võiksid teha kasvõi ühe üldplaani naturaalses valguses. Muidu on pildid tavaliselt lampide all, mis on küll head ja detailsed, kuid lasevad vaid aimata, milline masin tegelikult silma all välja näeb.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tanki kutsusid sakslased ise Stupaks, seega see minu looming see pole. Brummbär nagu viimase ajani populaarne öelda on olnud, oli tegelikult liitleaste väljamõeldis.
Muuseas - mida kuulad tasamüraks
Tavaliselt kipub nii olema, et kui Vikerraadio kodulehel ilmub kuulamiseks mõni uus Eesti loo või Müstilise Venemaa osa siis saab seda kuulatud. Teine valik on midagi päevakajalist (nt Olukorrast riigis, Rahva teenrid jne)
Kolmas variant on tavaliselt mõni neti-TV kus mingi seriaal saab peale pandud. Hea mitu osa järjest lasta.
Viimane, aga mitte sugugi halvem variant, on raadio ehedal kujul. :wink:

klamber ise on plastikujunn, aga aasa oled etsist aretanud. kas see on su oma lahendus, või on tristar nii ette näinud?
Jah Tristar ise on nii ette näinud. Minumeelest hea kiire lahendus. Kaks väikest osa ja efekti küllaga.
Mis puutub aga esiosa raskusesse, siis see oli ka sõja ajal probleem. Tristar on kaasa pannud variantidena mõlemale poole kaks esimest vedrupakki päris lookas olekus, neid ma ka kasutasin. Lindid otsustasin jah seekord sellised pisult lõdvamad jätta. Pealegi lähtusin ma esimest korda õpetuses mainitud arvust 98, mis ehk tagas pisult lõdvama lindi.

Veel oleks üks palve: kui masinat pildistad, võiksid teha kasvõi ühe üldplaani naturaalses valguses. Muidu on pildid tavaliselt lampide all, mis on küll head ja detailsed, kuid lasevad vaid aimata, milline masin tegelikult silma all välja näeb.

Kõik need pildid ongi tehtud naturaalses valguses. Oma fotostuudio seadsin üles köögilauale akna alla. Kell oli vist kaks päeval ning ilm kergelt pilvine. Kusjuures kõik mu viimase poole aasta pildid, mis ma olen siia mudelitest üles riputanud, on tehtud päevavalguses. Siis kui masin ka juba värvi all on, püüan ma väga hoolikalt jälgida, et vähemalt see, mida ma oma monitorilt näen, on võimalikult lähedane tegelikusele.
Vladislav B
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vladislav B »

Tere Siim!
Mulle meeldib mõmisev mõmmi (Brummbär), aga ma ie tea kelle oma võtta, kas Dragoni või Tristari. Ma veel ei ole tegelenud Tristari mudelitega ja tahaksin küsida kuidas nad on. Kas kvaliteet on parem kui Dragon või mitte?
Kus sa seda ostsid, kas siin Eestis? :roll:
Viimati muutis Vladislav B, 13 Nov, 2008 20:44, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Tere tere!

Ostsin selle täiesti Eestist, Tallinnast Kullo poest.

Kuna ma ei ole sama masina Dragoni variandiga tegelenud, siis eriti võrrelda ei suuda. Saan aga öelda, et Tristari toode on hea kvaliteediga, on näha, et on vaeva nähtud. Tristari mudelit ei ole võibolla kõige kiirem kokku panna, kuid sellest mis karbis on saab ilusa asja. Julgen soovitada küll.
Vladislav B
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Vladislav B »

Siim, kui palju see mudel maksis? ja kui palju maksab uus Dragon Tallinnas?
aitäh
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

See maksis umbes 530.-. Dragon isendit pole Eestis isegi näinud veel, aga tavaliselt hinnad enam vähem samad.
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Paraja viivitusega ka pilt värvitud masinast. Ootasin ikka seda õiget aega, et saaks normaalse pildi teha. Pime aeg on raske...

Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 10 külalist