tule taevas appi!!!

Reklaamid ette ning kajastused tagantjärele. Aga paluks et ikka militaarasjadega seotult...
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Postitusi: 2079
Liitunud: 18 Apr, 2004 12:55
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Õiguskantsleril on omamoodi õigus.

Tuleks konkreetsemalt ära määrata, et probleemide ilmnemisel võib panna ajateenija kätekõverdusi vms tegema, kuid peaks olema siis ära piiratud see arv, et keegi ei kukuks neid meelega mõistusevastaselt väänama. Ka peaks olema see nn "kollektiivne karistamine", mis iseenesest erakordselt mõjus ja teenistuslikult sobilik meetod, lihtsalt piiritletud. Et tegevus tuleb näiteks meeskonnale ära seletada ja harjutus võib olla nii- või naasugune

Samuti peaks olema ära sätestatud, et distsiplinaarkaristuse asemel võib ülem kohaldada alluva nõusolekul muid mõistlikke militaarseid või füüsist/vaimu parandavaid kasvatusmeetodeid, mis ei riiva otseselt alluva inimväärikust ega eraelu.
Näiteks annab käsu aja peale vormiriietus vahetada või mingi essee või määrustiku punkt välja kirjutada. Seepeale aga pääseb ajateenija öisest lisatoimkonnast ja saab aru oma rikkumisest (see viimane ongi kogu asja idee).

Ära peaks olema sätestatud mis põhjustel, kuidas ja mis ülem (ilmselt siis kaader) võib alluvalt hoiule võtta telefoni või muu meediaseadme ja kui pikaks ajaks. Mõnikord on seda tõesti vaja teha ja isegi julgeoleku huvides.
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Postitusi: 445
Liitunud: 01 Veebr, 2008 19:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas sigalahe »

Kurat mis praegu eesti poistel viga teenida,omal maal ,omas keeles ja aeg ka lühike üle mõistuse.Vorm ,varustus ja olme kah normaalsed.Ise sain NL armees iga päev tsurkadega kakelda nii et veri väljas ja ei olnud häda midagi,pärast kartsid raisad ja käisid ringiga mööda.Olen Eestis ka elukutseline olnud ja võin öelda et vinguvad ja kaebavad mammapoegadest jobud ja perssetrukkarid kes isegi tsiviilis nööpi ette ja sokke puhtaks ei saa rääkimatta muudest tõsistematest asjadest.Sõjaväes kannab meedik samuti vormi nii et pole imestada midagi kui seda ka med osakonnas näeb.Aga vingumiseks on iga põhjus hea.Kurat rühm on ühtne tervik ja seal kõik ühe ja üks kõigi eest,ja seda ühtekuuluvust aitab kasvatada ühine treening,kas või "karistuse"näol.Dissipliini tugevdamiseks on füüsiline treening kõige efektiivsem ja otstarbekam.Ei saa emmele helistada-mis teha,sitt päev siis lilleke sul.Vaba aeg käes ,helista kuhu soovid ja kellele soovid aga teenistuses olles olgu isiklik sidevahend keelatud kui täiesti ebavajalik.Samuti aitab see kiiremini olukorraga kohaneda kui sa pidevalt toru otsas ei ripu ja oma kurba saatust ei kurda.Aga slangid viilijad ja ajateenistusest kõrvalehoidjad paneks tõesti dissiplinaarüksustesse kus nad söögi alla ja peale sellist nussi saaksid,et mõistus kiirelt koju tuleb.Ja dissiplinaarüksuse aeg ei lähe ajateenistuse arvesse ja selle pikkus võiks olla 2-3 kuuni.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Postitusi: 790
Liitunud: 10 Jaan, 2005 16:35
Asukoht: EW
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

lasteaiaks kisub jah....kahjuks. oma sõjaväe ajal oli ka juhus kus KV peainspektor külastas kompaniid ja muidugi noored kaebasid et kui nööp lahti rivistusel siis saab karistuseks kätekaid.Muidugi lendas inspektor meile selga et kuida te julgete jne....... aga talle sai asi väga rahulikult ja viisakalt ära seletatud---nimelt et kui nööp lahti siis järelikult käed nõrgad et nööpi kinni panna ei jõua ja kätekad on lihtsalt harjutus käte tugevdamiseks :) . JA selle peale ei olnud inspektoril enam midagi vastu väita.
Kasutaja avatar
sigalahe
Liige
Postitusi: 445
Liitunud: 01 Veebr, 2008 19:51
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas sigalahe »

nojah kuidas sa tõesti julgesid selle eest ,et nööp lahti ja käed nõrgad noort treenida? oleks ise pidanud nööbi kinni panema ja veel enam kui noor kusele tahab siis viid käekõrval peldikusse ja teedpüksinööbid lahti ,hoiad riista ja raputad tilgad maha :lol: :lol: :lol: vot nii tuleb teha :lol: aga tegelt nussi neile vingujatele ja veelkord nussi võibolla saavad inimesteks aga kui nad selle kätte surema peaks siis pole see ka suur kaotus,sest Eesti riik vajab tugevaid sõdureid mitte jobusid!
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Postitusi: 790
Liitunud: 10 Jaan, 2005 16:35
Asukoht: EW
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

kusjuures tegime ise alati kui võimalus oli kätekaid kaasa,just selle pärast et ei oleks ohkimist et seerud midagi ei tee.... omal olid vahel samamoodi hambad ristis ja higi otsaees a ega järgi ka ei jätnud ,a see kõik normaalne.sõjavägi ju :)
morku
Uudistaja
Postitusi: 5
Liitunud: 03 Dets, 2008 10:40
Kontakt:

Postitus Postitas morku »

Mind huvitaks, et kui palju neid kätekaid tüüpiliselt määratakse. Ma ise pole sõjaväes käind, aga tahaks võrrelda.
lamjak
Liige
Postitusi: 483
Liitunud: 27 Mär, 2006 13:52
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

25 on selline tüüpiline variant olnud. Palju aega ei võta ja eriti ära ei väsita.
Relva pillamisega kaasnev harjutus sisaldab kätekõverdusi vastavalt relvanumbri kolmele viimasele numbrile.
morku
Uudistaja
Postitusi: 5
Liitunud: 03 Dets, 2008 10:40
Kontakt:

Postitus Postitas morku »

Et siis kuni 999 kätekat või??
lamjak
Liige
Postitusi: 483
Liitunud: 27 Mär, 2006 13:52
Kontakt:

Postitus Postitas lamjak »

morku kirjutas:Et siis kuni 999 kätekat või??
Teoreetiliselt küll. Samas ei õnnestunud mul 11 kuu jooksul kordagi relva maha pillata. Paaril kaasvõitlejal läks selline asi korda ja nii nad pumpasid graafiku alusel. 600 pumba lunastamiseks läks pea nädal.
Kasutaja avatar
Arf
Liige
Postitusi: 299
Liitunud: 18 Veebr, 2004 1:12
Kontakt:

Postitus Postitas Arf »

Oleneb väeosast. Meil oli relva või -detaili mahapillamise eest standard 25. Või siis iga detail 25. Mingi aeg ei pidanud keegi seda karvajalale meelde tuletama. Kui relv maha kukkus, tegime ise kohe pumbad ära.

Teine lõbusam asi meenub ka. Õhtune rivistus kasarmus. Noorteaeg. Noorsõdurid on alles üksteisega harjuma hakanud. Samuti on paljudele uus olukord see, et tuleb kõva ja selge häälega "mina" või "mina, noor see ja see" öelda.

Igasuguseid hääli kostus. Itsitamisi oli ikka ilgelt raske tagasi hoida. Aga kui rivis naerma hakkasid, siis kohe toenglamang võtt. Kiirelt tuli harjumus sisse, et kui tundsin, et naer tuleb peale, siis viskasin ise kohe toenglamangusse.

Vähemalt siis võis rahumeeli oma naeru ära naerda. :D

Pumbad tehti tavaliselt siis kui teatud hulk mehi rivist juba käte peale toetusid.
Kasutaja avatar
ludvig
Liige
Postitusi: 790
Liitunud: 10 Jaan, 2005 16:35
Asukoht: EW
Kontakt:

Postitus Postitas ludvig »

meil pumpadeks graafikut küll ei antud ja sama päev tuli ära teha--oma päevarekord oli 720. see oli siis koos hommikuvõimlemise ja hilisemate karistustega. viimane karistus oligi 500,ja selle tegemiseks aega pool päeva ja aegamisi sai tehtud :) . samas lahingkoolis oli meil üks kuju kes tegi 100.tükki puhtalt järjest,ja peale seda tegi veel edasi ühe käega kätekaid... :shock: . kui näind poleks poleks uskund ka.
Janka
Liige
Postitusi: 425
Liitunud: 04 Dets, 2005 19:30
Asukoht: France

Postitus Postitas Janka »

Distsipliin Hiina moodi.

http://pics.livejournal.com/chernovv/pic/008zqwwc

Hommikuvõimlemine koos raamatuga.
Vaadake tähelepanelikult noormehe silmi.
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
Slinky
Liige
Postitusi: 298
Liitunud: 13 Apr, 2005 21:20
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Slinky »

Veel hiina distsipliinist :roll:
Pilt
snaiper
Liige
Postitusi: 173
Liitunud: 20 Mär, 2006 13:07
Kontakt:

Postitus Postitas snaiper »

Lisan ka oma kogemuse Hiina distsipliinist. Täpsustuseks niipalju et keskmine vennike olen mina ja teised 2 Hiina sõdurid, kellega ühes sealses restos "veits" napsu sai võetud. Vormis joomine on sealmail muide tavaline.
PS. 0,5l viin (45 kraadi kange) maksab seal meie rahasse arvestatult 5-9kr.
Pilt
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist