KL masinapargi olevik ja tulevik

Vasta
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Pirr kirjutas:Huvitav kas sellise SUV kasti 81 mm või isegi 120 mm miinipildujat ka kannataks panna kapitaalsemalt, et annad tuld otse SUV kastist :roll:
Ainult juhul kui SUV varustada tugedega, sest veermiku lõhuks ära ja mp hüppaks nagu kits. Lühidalt - asjatu ettevõtmine. Isegi Hummeri mp lahendus on kastist mahakallutatav ja vastu maad toetatav variant. Siin oli kunagi sellest juttu seoses singapurlaste edevusega paigutada 120mm-ne pildilolevast SUV-ist kergekaalulisema bagi peale.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1476
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

SUV-i kasti vast miinipildujat ei paneks. Samas väiksema veoauto kasti küll. Kuskilt on meelde jäänud, et Rhodeesias kasutati miinipildujaid otse unimogi kastist. Tagasilöögi absorbeerimiseks ja miinipilduja plaadile/jalgadele toeks oli kasti põhja valatud pisut üle tonni betooni. Kui ma väga ei eksi, välistati sellega kasti tugijalgadega varustamise vajadus.
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
aero+
Liige
Postitusi: 143
Liitunud: 29 Juun, 2007 0:15
Kontakt:

Postitus Postitas aero+ »

vastik on nüüd see ninatark olla, aga SUV-de näol on tegemist Sports Utility Vehicle. Meie mõistes need kastita olevused, Land Cruiserid, Pajerod jne.
sven
Liige
Postitusi: 320
Liitunud: 05 Mär, 2008 21:52
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Kert122 postitatud pilt on hea näide tsiviilressursside kasutamisest.
Ega neid unimoge ja man-e kõigile nagunii ei jätku ja mingi osa pommitatakse kindlasti ka puruks. Jälle nappus ressursist.
Pealegi sobib mõnikord selline väiksem asi mõne ülesande jaoks palju paremini (peale jeepi on veel ka ATV-d, krossitsiklid, käruga põllumajandustraktor, raudhobu aga miks mitte ka veohobune)

Seda Hiluxit kasutati tormil 08 eelkõige laskemoona järelveoks ja haavatute äraveoks ( harvem luureks). Raamita rootsi kotid külgedel on täis laetud salvesid ja ksp linte. Kast koormati TT miinidega, CG konteineritega ja AT-4 ga. KSP katusel on ainult rännaku ajal turvaks, mitte lahingu pidamiseks. Tagas ühte rühma.

Praktiseerides selgus, et eeliseks oli kiirus teedel, kiirus peale ja maha koormamisel ja suur manööverdamis võime.
Puuduseks: mitte nii hea läbimisvõime kui unimogil (kui korralik traktori kumm kalasaba mustriga alla panna + ketid varustusse, siis on vast läbivus võrdne ).

Eksperimendi eemaltvaatajad pidasid seda katsetust millegipärast edvistamiseks ja juba majorite tasandil pilati "rämbudeks" aga kui lühikese riista probleemidest üle olla, siis on tegu hea näitega tsiviilressursside ärakasutamise katsetusest.
kert122
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 27 Juun, 2007 21:22
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

peeti edvistamiseks, kusjuures isegi üks malevapealik irvitas.
ohvitserid(loe: tihti endised ajateenijad-aspirandid) kes peaksid tegelikult igakülgselt toetama, hoopis töötavad vastu kõigele mida liikmed üritavad aretada.
ja kõige jubedam ongi see, et kui mehed üritavad elu paremaks teha, ja selle kallal irvitatakse.
ja irvitatakse ilmselt sellepärast et talupojast, keda on kasvatatud nii, et kaitseliitu peetakse auasjaks ja normaalseks, läheb oma traktori ja kombainivõtmetega appi , peetakse madalalaubaliseks ja mitte vajalikuks, ja siis irvtataksegi.
muidugi, eesti talupojal ei ole rauast närve ja mõnele võib see irvitamine jätkuda veriste igemetega kolonnist mahajäämisega.
Viimati muutis kert122, 03 Jaan, 2009 0:27, muudetud 3 korda kokku.
paraadil näeme, raisk
kert122
Liige
Postitusi: 619
Liitunud: 27 Juun, 2007 21:22
Kontakt:

Postitus Postitas kert122 »

onemanband kirjutas:
kert122 kirjutas:selle aasta kevadtormil kasutati ka tsiviilsõidukit kaitseliidu ridades.
sai kõikide ülesannetega ilusti hakkama.
ksp on kinnitatud rauatöökojas tehtud alusele, aega võttis 6h.
auto maskeerimiseks läks aega 30h, ehk 6 mehega 5 tundi.
kui riik näiteks teeks nipi ja säästaks näiteks maasturite ostjaid käibmaksust klausliga et sõjaolukorras võib riik need ära võtta vms.
Juba ongi nimekiri tehtud, et teatud luksusmaasturid korjatakse sõja ajal omanikult ära. :P
aga mitte mingil juhul ei tehta käibemaksusoodustusi et õhutaks inimesi hankima selliseid? lihtsalt keegi tegi nimekirja?
ja kui jamaks läheb siis riik kes niigi n:::b maksumaksjaid igal võimalusel, korjab maasturid käest ära :shock:
tipp-topp, praegu oleks õige aeg tõsta käibemaksu suurtele maasturitele et saaks veel pappi juurde riigikassasse, mis siis valijatega kohtudes maha kohvitada, aga ma pakun et riik ei saa neid masinaid kätte, väljavihastatud omanikud lihtsalt lükkavad nad ontikalt alla :lol: :lol:
aa ma arvan et ässad saavad esindustest konfiskeerida mingeid escalade ja taolisi, ka hea metsa all ringi kõvatada!!!
paraadil näeme, raisk
viiking
Liige
Postitusi: 594
Liitunud: 06 Mär, 2008 11:00

Postitus Postitas viiking »

:lol: 8) :shock:
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Kui siin läks juba arutamiseks, et millist relva miski auto kanda suudaks, siis meie "suurtükiväe ekspert" :wink: hummel on kirjutanud :
81 mm mp kandemasinana peab normaalselt vastu 4x4 takt veoauto; 120 mm mp kandemasinana peaks vastu pidama 6x6 takt veoauto; 8x8 takt veoauto peaks vastu pidama 155 mm suurtükitorni AGM kandemasinana. Viimasele on vaja laskmiseks väiksemaid tugikäppasid. Groznõi lahingu ajal panid tsetseenid oma miinipildujad autodele KAMAZ. Miinipilduja on hea jalaväerelv ja lihtne. Siiski jalaväepataljoni tase on talle piiriks.
Kuna KL esialgu maadleb 81 mm MP võimekusega (ja mitte eriti edukalt), siis Unimogi kasti kannataks panna küll, iseasi, kas Unimoge jätkub. Sellisega suudaks ka arvestatava koguse miine kaasas vedada.
Kasutaja avatar
Madis22
Liige
Postitusi: 1476
Liitunud: 09 Mär, 2005 14:11
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Madis22 »

Vaatasin huvi pärast ARKi aastaraamatut. Sealt paistis välja, et eestis registreeritakse igal aastal ca 6 tuhat uut veoautot. Üldse on meil registris ca 80 tuhat veoautot. Ei tohiks olla lootusetult raske kehtestada kriteeriumid, miile järgi nende samade registriandmete järgi vajadusel rekvireerida piisaval hulgal veokeid. Samade kriteeriumite järgi koostada nö conversion kit'id (lahtine kast turvakaartega, vints, maskeerimisvärv jms) millega vajadusel masinad kiirelt kohandada kaitseväe nõudmistele vastavaks. Palju meil veokeid üldse vaja on? 4-5 tuhat?
The laws of physics is more what you'd call 'guidelines' than actual rules.
Lemet
Liige
Postitusi: 19936
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

eestis registreeritakse igal aastal ca 6 tuhat uut veoautot.

Enamus nendest registreeritavatest on sadulad või siis furgoonid. Mõlemad sõjapidamiseks ja maastikule suht sobimatud. Kallajad oleks vast sobivamad, aga palju neid registris on? :roll: Tendiga portesid (või ka tendita) pole pea kohanudki, peale juba niigi militaarvärvides olevate.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Janka
Liige
Postitusi: 425
Liitunud: 04 Dets, 2005 19:30
Asukoht: France

Postitus Postitas Janka »

Meenutagem fakti, et nõukaajal oli (vähemalt pidi olema ja nõuti) igas veoautos lipik, millel kirjas, kuhu käsu peale koguneda, kui põmmutamiseks peaks minema.

Nati aega tagasi sai Soomest üks sidemeeste käes olnud ja eurobürokraatiale jalgu jäänud Gaz-66 siia tiritud ja seda ei saanud mujal arvele, kui Saue ARK-is. Oksjon toimus umbes samal ajal, kui meil siin Maia ümber kõva kiskumine käis. Number anti kah vastav - tähtedeks MIL.
Edasi mõelge ise :roll:
[i]Last thing I remember, I was Running for the door
I had to find the passage back To the place I was before
"Relax", said the night man, "We are programmed to receive.
You can check-out any time you like, But you can never leave!"[/i]
John
Liige
Postitusi: 506
Liitunud: 17 Juun, 2006 19:57
Kontakt:

Postitus Postitas John »

Korra selle geneka teema juurde tagasi tulles siis paistab et isegi ameeriklaste Abramsid saavad oma mootorite külge eraldi geneka:

http://www.defenseindustrydaily.com/M1s ... ter-05246/

Ehk oleks aeg meie arenguabi sidevolvodele jms ka väike upgrade teha. :?



Mis puutub õhku täis ülemustesse siis ei maksa unustada, et paljudel neist on mingid lapsepõlvetraumad seoses Kaitseliiduga. Ei hakka siin nimesid nimetama aga olen kuulnud kahe niiditärniga tegelaste suust, kuidas sõna "kaitseliitlane" kasutatakse teise solvamiseks. :roll: Seega võib arvata, et ega nende improviseerimise üle naernud majorite arvamus erapooletu ei ole.
Inter arma enim silent leges (sõja aegadel on seadused vaiksed) Cicero
sven
Liige
Postitusi: 320
Liitunud: 05 Mär, 2008 21:52
Kontakt:

Postitus Postitas sven »

Eestis on loodud isegi üks spetsiaalne õppeasutus kus, ilmselt valikainena, õpetatakse KL-i kallal inisemist. Paistab, et selle aine arvelt on vähendatud küll taktikaloengute arvu aga vaim on alati võimsam kui vägi.
Mis asutusega tegu on ma ei ütle aga vihjeks annan niipalju, et see on arvatavasti ainus kõrgem sõjaline õppeasutus maailmas, kus ei õpetata Clausewitzi.
Kasutaja avatar
setu
Liige
Postitusi: 1108
Liitunud: 11 Mär, 2009 10:32
Kontakt:

120 mm miinipilduja maasturil

Postitus Postitas setu »

Pilt
otsin eestlasi, kes teenisid eskadrilli ülema major Toompuu all (sinised baretid) / (üksus Alfa); Taškendis, operatsioonid-patrullid: Pakistanis, Afganistanis, Vene-Hiina piiril; Vietnami operatsioon USA "guerrillas" vastu (1960ndad - 1970ndad).
Kasutaja avatar
wolfgang
Liige
Postitusi: 743
Liitunud: 28 Dets, 2008 22:44
Kontakt:

Postitus Postitas wolfgang »

:D
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline