DMB klounid

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Vasta
KT
Liige
Postitusi: 51
Liitunud: 26 Veebr, 2009 12:05
Kontakt:

DMB klounid

Postitus Postitas KT »

leidsin võrgust portsukese pilte vene armees siiani valitsevast mundrinarrusest. ei pidanud paljuks spetsiaalselt selleks militaar.net lehte üles otsida ja endale konto teha
http://puparo.livejournal.com/48228.html#cutid1

minu esmane emotsioon oli selline, mida eesti keeles öelda ei saa ja vene keeleski ropult kõlab ... ahhhhujet'!

minu küsimus - kas keegi veel teab, et mujal armeedes midagi sellist tehtaks?

PS olen ise teeninud NL mereväes, sestap oli minu jaoks eriti silmatorkavad esimene ja viimane foto. pean tunnistama, et selliseid liialdusi ei näinu ma toonagi ... ehkki arvasin, et nägin nii mõndagi :)
Kotkarist
Uudistaja
Postitusi: 22
Liitunud: 30 Juul, 2008 8:30
Kontakt:

DMB klounid

Postitus Postitas Kotkarist »

Kuna teenisin ise samuti NL mereväes, kus õnnestus näha erinevate väeliikide dembleid, siis praegused ületavad oma vormidega kõiki tolleaegseid. Minu ajateenistuse ajal hakati tõsisemalt viimasel aastal demli asjadega (albumid, vormid) tegelema, siis nüüd on tunne, et seda tehakse esimeset päevast peale. Kohe näha millele aega raisatakse. Uhked vormid, kuid sisu selles on ikka mäda.
Discendo Vincemus
Tapper
Liige
Postitusi: 708
Liitunud: 28 Juul, 2005 9:12
Asukoht: Ütsainus Mulgimaa
Kontakt:

Postitus Postitas Tapper »

Mis kuradi uhked vormid
Kardinanöör maskeraad klounid.
Vanad dmb hõõrusid ikka originaalid läikima siin on ju krt teab mis liiniotsad krae peal
Evolutsiooni kõrvalmõju, intelligentsus
Kasutaja avatar
T-62
Liige
Postitusi: 885
Liitunud: 24 Juul, 2007 9:50
Asukoht: Pärnumaa metsad
Kontakt:

Postitus Postitas T-62 »

Meenutab Ladina-Ameerika või Kesk-Aafrika isehakanud kindraleid. 8)
Charlemagne
Liige
Postitusi: 1483
Liitunud: 12 Juun, 2005 18:33
Kontakt:

Postitus Postitas Charlemagne »

Isegi vanade originaalida läikimalöömise, rihmapandla painutamise või mütsi kuju moonutamise eest, saapasäärte "kujundamise" või riiete ümbertegemise eest võis omal ajal piki peakonti saada ja kästi kõik teha kak polozheno. Savikarva saatan küll, kui ma oleks enne demblit endast sellise " kolonel Dumbuyumbu" dekoreerinud, siis saatnuks nad mind kõigepealt okrugi psihhushkasse, kui seal selgunuks, et mõistus siiski korras on, siis kõigepealt maksimaalne termin "kubu", seejärel oleks viimasena demblisse lastud, kardetavasti alles peale uut aastat, see võimalus neil kuraditel oli. Ja seni oleks kogu väeosa juhtkond minu ajudega kõik kamasuutra asendid läbi proovinud.....hea, kui vormi mõnitamise eest poleks kohtu alla antud. O tempora, o mores!
Et notre Parole s'appelle Fidélité !
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Kohe ootusärevus südames läksin sellele lingile, et - noh, mis ma seal küll näha saan, kuid ...
OH, SA PÜHA MÜRISTUS ????!!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Kas asi on tõesti nii-ii kaugele arenenud? Lollus on kasvanud ikka vähehaaval ja see ongi siis praeguseks selliseks saanud?
Ma pole küll kunagi puudust tundnud fantaasiast ja mu kujutlusvõime on alati ikka vägagi rikkalik olnud (vähemalt on seda mu kaaskodanikud konstateerinud), kuid - see oli miskit, mis isegi sellest väljapoole jääb.
See on juba ikka totaalne idiootsus. Aga ju siis selline see ajateenistus seal ongi. Ju siis ongi.
Lahendus oleks asjale siis selline: Kogu see kamp kohe väeosa väravas kenasse rohelisse punase ristiga autosse laadida ja sõidutada rohelise planguga asutusse, kust need siis teatava aja pärast loodetavalt tervenenult välja lastaks. Noh, aga see pole paraku juba enam minu probleem.

P.S. Aga kujutage endale ette, kamraadid, et selline katusenihkega hord hakkab end üle meie idapiiri pressima. Kole, õudne, rõve ... Meenutaks arvutimängu, kus igast küljest on ründel tühja idioodipilguga zombide laviin.

Krt, ikka igasugu asju nähtud, kuid midagi taolist ...????
Minu mereväekogemus temblivormiga oleks siis fotodelt nähtuga võrreldes nagu kerge stress võrrelduna depressiiv-maniakaalse sündrooni aktiivse vormiga. :roll: :roll: :wink: :wink:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
KT
Liige
Postitusi: 51
Liitunud: 26 Veebr, 2009 12:05
Kontakt:

Postitus Postitas KT »

noh, lohutuseks võib öelda, et selliseid on läbi aegade olnud mikro-vähemus.

pealegi võib teha ühe üsna kindla üldistuse - mida sügamavamast karup...est on poiss, seda suuremat rõhku pöörab ta mundrile. normaalne, pisutki intelligentne isend selliseks papagoiks end ei muki. seega - sedasorti (d)efektsed isendid jäävad ka hiljem marginaalideks ... seda vähemal ühiskonnas tervikuna. oma külas saab mees küll kuulsaks ning ilmselt ka peale sõjaväge kiirelt mahamängitud pulmas saab tal seljas olema sama kostüüm, kuid laias plaanis pole sel õnneks tähtsust.

aga lõbus siiski, kas pole? ;)
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Postitus Postitas kalleb »

meie väeosa tsurkad tegid ka mingeid taolisi vorme aga jah päris extreemi ei küündinud

ja mida segasem tegelane (omarust ohuitenoi burõi )

seda hullemad kardinanöörist alselbandid teda ehtisid

vennikesed kes oli reamehed ostsid enne äraminekut omale stashii serzandi või starshinaa templi sõjaväepiletisse (pissar äritses nendega)

ja koolutasid paguneid nii kus jaksasid

dolbajoobe ongi praegu vene sõjaväes enamuses , kultuursemad proovivad ilmselt kõrvale viilida sellest mozgojoobist
Karuke
Liige
Postitusi: 1445
Liitunud: 12 Veebr, 2006 19:49
Asukoht: Stockholm
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Selliseid ekstremaalsusi nõuk ajal muidugi ei kohanud.
Seletatav suure hulga patrullidega - misläbi see neegripealiku mängimine oleks väga üürikese aja pärast komandantuuris tsemendi peal lõppenud.
Aga noh - eks see näitab taset - indiviidumi isiklikku ja süsteemi kui terviku oma :D
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
Karuke
Liige
Postitusi: 1445
Liitunud: 12 Veebr, 2006 19:49
Asukoht: Stockholm
Kontakt:

Postitus Postitas Karuke »

Samas, täheldasin ma mitte küll päris taolisi kuid siiski tähelepanuväärseid ettevalmistusi, eriti lõunavabariikide esindajate ja Ukraina mehehakatiste juures.
Kandikesed tähekesed, ohvitseri sinelike, saapakesed…
Läbi väeosa pääsla, linnast rääkimata poleks sellises varustuses pääsenud.
Sestap on mul kahtlus, et sepad enne kodukülla saabumist kesta vahetasid – kohe kui oli vaenulikust tsivilisatsioonist piisav distants saavutatud…
Igal juhul oli see ettevalmistuste tegemine midagi väga olulist.
Kas siis aeg kulus kiiremini, või tundus inimeseraasukesele, et aitab oma sebimisega ihaldatud demblipäeva saabumisele kuidagi kaasa?
Või oli kojusaabumise moment ise oluline (naabrid, vanemad, tüdrukud)???

Igal juhul mäletan haletsevaid pilke (no mis sa ullikesest tahad) – kui „bõtovkas“ oma mundri trööbatud teksade ja päevinäinud kampsuni vastu vahetasin…
(millised selleks juhtumiks kodust saata palusin)
Mitte millal vaid miks?
KÕIK KARUKESTEST
fireman
Liige
Postitusi: 463
Liitunud: 07 Mai, 2005 11:46
Asukoht: põlvamaa
Kontakt:

Postitus Postitas fireman »

No meil tehti pandlaid ringi, pagunitle tehti plastikust alused ja sogele käis ka plastik sisse. Poolsaabastele pandi ka kõrgem konts ja rauad alla. Kuid midagi sellist ma pole küll kunagi kohanud, nagu eespool lingil...
Muideks lahe foorum on see :)
pontu6
Liige
Postitusi: 101
Liitunud: 10 Jaan, 2006 0:26
Kontakt:

Postitus Postitas pontu6 »

Sellised disainiimed olid juba ka nõuka ajal olemas. Vaat et kangemadki. Sel teisel pildil olev vennike peaaegu annab mõõdu välja. Aga populaarne oli see just eriti lõunavabariikidest pärit seltsimeeste seas. Ei midagi uut siin päikese all.
müller
Liige
Postitusi: 64
Liitunud: 22 Veebr, 2005 12:36

Demblivormi tuunimine

Postitus Postitas müller »

Selliseid portikuid-kantikuid-akselbante tehti ka nõuka armees. Isegi kinnisest linnast Arzamass-16-st orgunniti neid klounimundreid välja. Lihtsalt meedia ei kajastanud ja need tolavormid aeti selga peale Tambovi vaksalit.
KT
Liige
Postitusi: 51
Liitunud: 26 Veebr, 2009 12:05
Kontakt:

Postitus Postitas KT »

novat seda ma räägingi - normaalelus selliseid asju ei kantud. mõneks fotosessiooniks väeosa nurgataguses ja siis alles ohutul territooriumil (sh kodukülas).
Radist86
Liige
Postitusi: 318
Liitunud: 14 Jaan, 2009 1:16
Asukoht: Hiiumaa
Kontakt:

Postitus Postitas Radist86 »

Oh aegu, oh kombeid, nagu öeldakse. :shock: Isegi venelaste endi kommentaarid nende piltide kohta on seal pehmelt öeldes mürgised.
Meil läksid vist kõik erariietes koju, et patrullid ei ahistaks. Võib-olla enne koju jõudmist panid mõned (üks leedukas näiteks, kes peaaegu nuttis, et ta dembliks staršina paela peale ei saanud) vormi selga. Mina jagasin oma riided noorematele laiali. Igasugu kulinad, aumärgid ja vidinad olid meil kirjutamata reeglite kohaselt põlastusväärsed ja nendega eputajad naerualused, kuni kandja need ise maha võttis või keegi "aitas". Kunagi vast kirjutan sellest pikemalt. Erariietes komissariaati saabudes sain mehiselt sõimata. Kuna see asjapulk oli vist mingi vanemleitnant või kapten, siis ma ei pilgutanud silmagi, sest minu jaoks oli ta väga väike ülemus. Meil alla majori naljalt au ei antud ja enamus ohvitsere teretas kättpidi. Kui ta minu pabereid lugema hakkas, tõmbas kõvasti tagasi ja natuke veel porises. Ega ma viha ei pea, sest see oli tema amet ja peapesu olin auga ära teeninud. :)
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 4 külalist