Universal Carrier Mk.II

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Universal Carrier Mk.II

Postitus Postitas Miramax »

Masina üldinfo http://en.wikipedia.org/wiki/Universal_Carrier
Masin on Tamiya toodang, kokku läks suht normaalselt. Värvisin Vallejo akrüülidega.

Minu Bren on Inglise toodang ja tarnitud Venemaale Lend Lease programmi raames. http://www.o5m6.de/universal_mkII.html
Masina värvi kohta veel niipalju, et ühtset värvi Bren-idel polnud. Kuna neid toodeti mitmes riigis, siis igaüks värvis millega sai. Venelased värvisid Lend Lease tehnikat üle 4BO-ga ainult siis, kui vigastatud ja ärapõlenud masinat sai taastada.

Masina juht ja komandör ning laskemoonakastid on veel värvimises. Kui kõik valmis, siis edastan siia uued pildid.

Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Silma torkab akrüülide põhiline erinevus emailide suhtes - värv ei sulandu vaid jääb nähtavaks selgete pintslitõmmetena.. mis rikub realismiefekti.
Selle probleemi lahendaks filtrite kasutamine.. veel pole hilja..
Võtke teed ja tulge homme jälle..
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Tere,

Ma olen suht algaja mudelist, räägi palun nendest värvifiltritest.
Kindlasti huvitab see ka teisi mudeliste :wink:
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Räägi nüüd muinasjuttu.. minust oled sa kindlasti kogenum mudelist..

Aga filtritest.. kui jäävad näha ebaloomulikult selgepiirilised plekid ning neid ei õnnestu sulandada.. siis tuleb kogu kupatus üle tõmmata mitmete (soovitavalt eritooniliste) ülilahjade värvilahuste kihtidega.. Ja just nimelt pea kogu kriitiline tasapind.. vastasel korral tekitab filtri lahus ise samu defekte mida parandada üritab.. Hea näide on viimase pildi parempoolne porilaud.. näha on filterlahusega tehtud selge ja konkreetne lõpetamata pintslijälg..

Siin on näha kuidas üritatakse filtrite ja svammiga lahendada samasugust probleemi..
http://www.fieldofbattle.ru/modules.php ... 0&start=30
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Kogenum olen võibolla tehnika kokkuliimimises :wink:
Värvide segamise ja kulutamise tehnika on mul veel läbi katsetamata :!:

Kas põhivärvi ( roheline ) viimase kihi peaks ka filterlahusega värvima ?
Kas siis mitte liiga heledaks masin ei muutu ?
Nende ilmastiku ja kulumisefektidega on tõesti nii nagu on. Kui tegin väga lahja lahuse, siis jäi silmaga näha, aga fotoaparaadiga pildistades pole näha mitte tuhkagi. Lõpuks otsustasin kangema lahuse kasuks.
Tänud lingi eest :!:
Kasutaja avatar
Sho
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Sho »

Mina pole tehnika värvimise asjatundja.. aga kõrvalt vaadates olen täheldanud, et pintsliga akrüüli värvides hakataksegi ühtlasele baasvärvile hulgi lisama eritoonilisi filtreid.. ka põhivärvi omi..
Muidu lihtsalt akrüülidega ei saavuta emailile omast sulavust..

Heledaks muutmist ei maksa filtreerimisega karta.. sest sa ei "lahjenda" ju valge värvi vaid veega.. värv jääb sama tume kui potis.. Ja alati võid soovi korral kasutada ka tumedamaid filtreid..

Mis fotografeerimisse puutub.. siis siin ma olen täheldanud risti vastupidist effekti - silmale nähtamatud defektid tuuakse objektiiviga eredalt ja kontrastselt välja..
Ja kuna mina käsikaudu värvingi enamasti silmale praktiliselt nähtamatuid pisiobjekte.. siis näengi tulemust alles pärast pildistamist..
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Tänud :!:
Olen nüüd kohe natuke targem :wink:
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Väiksed uuendused...
PiltPilt
Pilt
The*Siim
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas The*Siim »

ilus masin, aga tee 1 pilt rohkem pealt poolt(seniiti) ka. :wink: lihtsalt tahtsin näha :)
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

The*Siim kirjutas:ilus masin, aga tee 1 pilt rohkem pealt poolt(seniiti) ka. :wink: lihtsalt tahtsin näha :)
OK,
PiltPilt
von manstein
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas von manstein »

Tervit Miramax.

Sai ka kunagi meeltesegaduses üks selline isend soetatud. Kokkupanemiseni pole aga veel jõudnud.

Tegelikult korraliku Tamia mudeli juures häirivad tõsiselt paar asja:
Kõigepealt jäävad peale koostamist pealt lahtise soomuskarbi seinad jube paksud ja ka see kummilint ei näe eriti äge välja.
Lisaks oleks hea vedrustuse spiraalvedrud asendada sobivas mõõdus omakeerutatud traadiga.

Igal juhul kiitus selle eest, et sa pole lasknud ennast sellistest pisiasjadest häirida ja masina vapralt kokku said!

Mis värvimisse puudutab, siis isiklikule kogemusele tuginedes olen enne vanandamist oma asjad kas poolmati või suisa läikivlakiga üle lasknud.
Pärast jääb kogu tolm ja sodi masina küljes matiks , rõhutades kontrasti puhtama välispinnaga.
Ühtlaselt mati masina peal jääb kogu see vanandamise ja pasastamise jura väheeffektiivseks.

Sinu masin ongi minu silma jaoks ikka jube matt ja ei mõju väga reaalsena.
Aga see on väga subjektiivne kriitika, sest nii palju kui on mudeliste on ka erinevaid nägemusi.

Arusaamatuks jääb ninas asuv moodustis. See on ilmselt kett?

Natuke loogikavastane tundub masinale asetatud vaadi asend.
Kui vaat oleks tühi, saaks paar meest selle väljasikutamisega hakkama.
Kui aga täis, jääks ka paari rammumehe jõust väheks, et teda niimoodi masinale saada, rääkimata väljasikutamisest.

Muidu aga väga äge projekt!
Kasutaja avatar
Miramax
Liige
Kontakt:

Tere,
Tegelikult on see paksu plastiku (soomuse ) probleem enamikel pealt lahtistel mudelitel. Samas hea uudis on see, et viimasel ajal on hakanud paljud tootjad lisama karpidesse fotosöövitusi, et soomus oleks ikka realistlikum. Kummist roomikud on aga minusuguse laiskvorsti jaoks parim :wink:
Järgmise masina lakin enne kulutamist (pool)läikiva lakiga üle, siis hea võrrelda,tänud idee eest.
Masina ninas asub tõesti kett. Keti skaala mudeli suhtes peaks olema õige, kuid värvimisviis on ebaõnnestunud.
Tünni suhtes on sul jällegi õigus. Tegelikult kahtlesin, et kas on üldse sobiv kütusetünni ja kanistreid asetada laskemoonakastide juurde. Samas sõjaajal tihtipeale tuli ka eirata ohutuseeskirju :)
Kui aega saan, siis meisterdan tünni jaoks ka sellise asja

Tänud kommentaari eest.
fossiil
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas fossiil »

Nonii, minu arvates pole sellel riistapuul väga vigagi - kuna tegu on üsna vana (moraalses mõttes)Tamiya mudeliga, siis oleks "otse karbist" kokku pannes patuasi paremat tulemust tahta. Samas kui võtta sarnane igivana ront ja hakata seda tehnilises mõttes viimase peale ajama, siis võib niisuguse projekti otsas üsna kergesti tüdimus peale tulla - nii palju tuleks paremaks ja ümber teha, et lihtsam oleks vist kõik nullist saati ette võtta. Aga siis kaob ju karbi ostmise mõte sootuks...
Värvimine on iseasi, aga see on iga mudelisepa arengu loomulik käik, kõik kogemused tulevad pisitasa ja ainult tegemise käigus. Päris läikiv lakk on minu arvates tiba paljuvõitu, poolmatist peaks piisama.
Ent tünnid käisidki püsti, sellised pumbad olid tollal päris levinud, ka väga kaua hiljem, üle 30 aasta tagasi, kui koolivaheajal ühes kolhoosi töökojas töötasin ja laos õlisid ning muud vedelat kraami toomas käisin, tuli kogu möks sarnaste pumpadega käsitsi tünnidesse pumbata. Aga laskemoon ja kütus kõrvuti - mis sa hädaga ikka teed, sõjaolukord pole see moment, kus täpselt kirjatähte taga ajada.

Urmas.
Joss Metsast
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Joss Metsast »

Mulle meeldib. Värvitud on just nii nagu üks tiba vatti näinud sõjamasin peab välja nägema. Minu arust vägagi hea töö. Sellest ketist ei saanud küll alul sotti, näeb välja nagu keegi oleks puuri kapotile unustanud :)
Luciano
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Luciano »

Jubedalt tahks sellise sõidukiga ringi kimada ja ATV-mehi hirmutada. :)

Nagu sellel mingit vahet oleks kui sa tabamuse saad - kas plahvatab kütus või laskemoon või mõlemad korraga.
Pakkuda võib filateeliat perioodist 1918-1941.
www.aiaimpeerium.ee
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist