Leo Kunnas: ohvitserist poliitikuks

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
USP
Liige
Postitusi: 725
Liitunud: 23 Okt, 2007 21:19
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Teades Leod, on kindel, et "poliitikasse minek" on vaid ebamugav vajadus, et jõuda eesmärgini.
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kel saade nägemata jäi, saab lõike vaadata siit:

http://etv.err.ee/index.php?0559482

Täna-homme peaks ka terve saade vaadatav olema
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma kipun ise ka arvama, et Kunnase ja Kõutsi poliitikasse mineku vahele ei maksa võrdusmärki panna. Riigikokku oleks ka väeteenistuses olnuid tarvis. Kui Kõuts sunniti lihtsalt vait olema (meenutage, millal ta viimati KV teemal midagi ütles), siis praegu tundub, et Kunnase minevik peab olema niipalju puhtam, et olla riigikogus riigikaitse sisuline arvamusliider, kelle juurde kõik ajakirjanikud jookseksid arvamust küsima.

Eks aeg näitab. Muidugi see tema vaibunud võitlus EPL veergudel ei kanna vilja, sellele kriitikale ei ole meie riigis kombeks vastata.

Kusjuures saatuse irooniana, sattus eile raamatukogus näppu tema üllitis "Takerdunud rünnak" ja üle pika aja oli seda värskendav lugeda - nii mitmedki aastate tagused kriitikakohad on tänaseks ikkagi tema arvates õiges suunas lahenema hakanud, seega ei saa väita, et mingi niisama tatistamisega tegu oleks ja tegelikult oli ta õigel teel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Teades Leod, on kindel, et "poliitikasse minek" on vaid ebamugav vajadus, et jõuda eesmärgini.
... siis praegu tundub, et Kunnase minevik peab olema niipalju puhtam, et olla riigikogus riigikaitse sisuline arvamusliider, kelle juurde kõik ajakirjanikud jookseksid arvamust küsima.
Oot-oot, kuidas siis see välja nägema hakkaks? :shock:
Nii, et läheme mingi suvalise partei nimekirjas pumba kallale ja pärast hakkame aga oma asja ajama partei suunistel kauni kaarega lastes. Olen ma asjast õieti aru saanud?
No, kuulge! Minu kriteeriumid ausast käitumisest igatahes küll sellisele toimimisele rakendatavad ei ole. Aga ega ma võib-olla selle pärast asja kallale ei pääse kah. Nii, et see on vaid minu isiklik tagasihoidlik arvamus toimuvast. :roll:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mulks
Liige
Postitusi: 67
Liitunud: 25 Sept, 2009 8:10
Asukoht: Lõunaosariigid
Kontakt:

Postitus Postitas mulks »

... this fucking world is not any redemption, no mercy, no justification ... exist only repentance and sorrow!
Lemet
Liige
Postitusi: 19913
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ehk siis ainuvõimalik on erakondadest kesikud... :lol: :cry: :lol: :cry:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mangust
Liige
Postitusi: 509
Liitunud: 15 Apr, 2006 13:49
Asukoht: Eesti

Postitus Postitas mangust »

Lemet kirjutas:Ehk siis ainuvõimalik on erakondadest kesikud... :lol: :cry: :lol: :cry:
...seal tal vana tuttav "õigusmõistja" ees :wink: http://www.epl.ee/artikkel/226479
Parem peenike peos, kui punalipp katusel!
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

Vingumine teemal, et näed oli lahe mees aga nüüd läheb poliitikasse kuulub valdkonda 'kord maa külmand, kord kärss kärnas'.

Kui keegi tahab, et kaitsepoliitikas midagi muutub, siis tuleb poliitikasse minna. Ja parem, kui läheb reaalse teadmise ja kogemusega eks-sõjard, mitte mingi siidinäpp, suuvooder või parketiadmiral. Eneseohverduse kontseptsioon kuulub ka paraku sõjamehe eetika hulka.

Poliitika pole sõjaväeteenistus. Ainus sarnasus on parteiline distsipliin. Mäng ise käib nii nagu me iga päev näeme: süüakse sõnu, tegeletakse populismiga jne jne. Nii käib see igal pool demokraatlikes riikides ja unistus mingist heleroosast 'demokraatiast, mis käib nii nagu minule meeldib' ei ole realistlik.

Kui poliitiku eesmärk eraisikuna on konkreetses valdkonnas läbimurre saavutada ja ta tahab seda eesmärki saavutada, mitte matsakat riigikogu palka vastu võtta, siis ta valib meetodi mis saavutab tulemusi, mitte meetodi, mis tundub mugavam või mingi ideelise kaalutluse järgi 'õigem'. Aade võib olla priske ja rõõsa ja teadmistepagas missugune aga kui tulemus on nurgas niutsimine ja võimaluse korral vahele haukumine siis selle asemel võiks kodus aiamaad harida.

Igasugune huumor kõrvale jättes - Kunnasel on ju kaks valikut IRL ja Reform. Kui Kunnasel on mõistus peas, mida ma arvan, et tal siiski on, siis on tema valik Reform. IRL-i kandepind on nõrk võrreldes Ref-i ja Keskiga. Sisuliselt on IRL praegu valitsuses umbes samasugune kotipoiss kui sotsid Tallinna linnavalitsuses (ok, natuke parem). Kui Kunnas läheb IRL-i siis ainus asi mis muutub on see, et siis on meil eraisik Kunnasse asemel IRL-i liige Kunnas, kes kirjutab samamoodi artiklikesi EPL ja sinnapaika asi jääbki. No võib-olla saab kaitseministriks. Aga see ei muuda midagi.

Hoolimata sellest, et nt kaitseliitlaste ja muidu isamaalisusega silma paistvate isikute hulgas tean ka mina IRL-i liikmeid rohkem kui reformlasi, siis poliitikas ei loe see, et kui isamaaline on Su erakond vaid see, mida Sa ära suudad teha. Aaviksoo võib võidelda aga kui Reformil on savi, siis jääbki see õnnetu tsiviilkontrolli ja 'võimekuse' keskne p@£$no kestma ka edaspidi. Mitte, et tehaks väga valesid asju vaid vajalikke asju ei tehta ning vajalikke asju tehakse liiga vähe või tehakse asju, mis on rohkem nato-euro linnukese pärast ja natuke konstrueerides võib väita, et iseseisva kaitsevõime jaoks kärab kah.

Ma näen ainult kahte probleemi
a) Ref ei taha Kunnast, s.t. kardab teda
b) Kunnas, nähes kuidas poliitika seestpoolt tegelikult käib ei jõua hoida seda joont, mida ta tsivilisti ja sõjamehena on pidanud ehk 'poliitikustub'

Paluks mitte laskuda arutellu teemal kui hea või halb on IRL-i, Refi-i või keski poliitika või sealsed inimesed. See ei puutu absoluutselt ajsasse. Küsimus on selles, et kuidas saavutada soovitud tulemus ehk reealselt toimiva kaitsepoliitika elluviimine.
Kasutaja avatar
TTA
Liige
Postitusi: 1762
Liitunud: 07 Sept, 2010 6:51
Kontakt:

Postitus Postitas TTA »

Seda ma ei usu elusees et Kunnas kunagi kaitseministriks võib saada. Lihtsalt ei lasta.
araterI
Liige
Postitusi: 949
Liitunud: 20 Jaan, 2007 15:00
Kontakt:

Postitus Postitas araterI »

TTA kirjutas:Seda ma ei usu elusees et Kunnas kunagi kaitseministriks võib saada. Lihtsalt ei lasta.
Sellega tuleb nüüd natuke harjuda. Poliitikas on mängureeglid hoopis teistsugused ja need muutuvad kogu aeg kuna mäng seisnebki mängureeglite pidevas muutmises. Militaarias kõige sarnasem on ehk humint ja low-level propagandasõda.

Ministriks 'lastakse' Kunnas siis kui temast on vaja lahti saada. Kõlab vandenõuteooriana aga why not, et Aaviksoo 'lasti' (sisuliselt Reformi poolt) ette näha problemaatilise Vabadussamba projektiga tegelema selleks, et nullida IRL-i ainuke vähegi tõsine presidendikandidaat. Ma pakun, et Kunnas ise saab ka aru, et ei tohi sellesse ametisse minna. Vähemalt ilma tugeva tagalata partokraatias. Kaitseminister on praeguses patsifistlikus Eestis üks neist poliitiliselt mõttetutest ministrikohtadest nagu regionaalminister, põllumajandusminister või kultuuriminister, mida koalitsioonivähemusele näilise vahetuskaubana lohutuseks pakutakse.

Võib-olla on probleem hoopis selles, et meil on ainult üks 'kunnas' ehk endine kaader, kes on valdkonnas pädev ja piisavalt lipsuga ja mängu ilu valdav tegelane, et poliitikas hakkama saada. Kui militaarringkondades jääbki levima suhtumine, et poliitika on paha ja kõik kes sinna lähevad on reeturid ja munajoodikud, siis jätkub militaar.net-i legendaarsetes nutulõngades ainest veel sajanditeks. Vaja pole mitte ühte Don Quijote-t vaid vähemalt kolme musketäri, soovitavalt portsu, muuhulgas ka militaarpädevat erakonnaametnikku ja vähemalt mõnd tuhandet vahvat sõdalast erakonna ridades. Lame, aga nii see käib.
Kasutaja avatar
krizz
Liige
Postitusi: 2075
Liitunud: 18 Mär, 2006 1:59
Asukoht: Eesti Kuningriik
Kontakt:

Postitus Postitas krizz »

Krt! (nagu eestlastel tavaks öelda on) Põhimõtted ei ole kauplemise objekt ja kõik ei peaks siiski müüdav olema.
Siin eespool heidetakse Kunnasele ette, et ta kaupleb põhimõtetega. Nii ei ole kindlasti ilus teha, kuid kuidas siis peaks välja nägema korrektne poliitikasse minek? Tark on tutvuda kõigi parteide kaitsepoliitikaga, kasvõi selleks, et hiljem poliitikuna oleks selge pilt, mida kellegilt oodata. Poliitika on siiski kompromisside kunst ja rusikaga lauale lüües ning oma nägemuse aktsepteerimist nõudes seda ei saavutata. Selleks puudub Kunnasel seljatagune.

Tahaks loota, et Kunnas siiski pigem ei ole "silmaklappidega koormahobune", kes oma koormat - kaitsepoliitika reformi - seadusesse tassides kõik muud väärtused jalgealla tallab. Näiteks on ju teada, et Keskerakonnal meeldib liitujatele maad-ja-ilmad kokku lubada. Kui nad ka aktsepteerivad Kunnase ettepanekuid ja lubavad talle sooje kohti, siis selline võit oleks "Pyrrose" võit. Partei kelle toetajatest on vaid 14% eestlasi, ei saa kunagi eestlaste mandaati ja mingist kaitsetahte suurenemisest võib siis vaid unistada.

Kõige parem, kui Kunnas oleks sõltumatu (mida ta ka ei välista). Irl poleks ju ka paha variant, veel parem kui ta saaks Reformi oma nõusse. Unistada ju võib...Aga sellised tunduvad meie poliitmaastiku ainsad arvestatavad valikud olevat. Nii head-või-halvad kui nad ka ei ole. Mingit uut arvestatavat, uut verd toovat Parteid pole kahjuks silmapiiril veel näha. Kõik elanikkonna sotsiaalsete kihtide aktiivsemad kihid on olemasolevatesse parteidesse kaasatud.
Ei oska arvatagi, millega valitsevat passiivset massi liigutada ja mõnda uude liikumisse meelitada. Praegu võiks ehk mingi Töötute Populistlik Erakond laineid lüüa...Kuid mis võik olla mõne tõsiseltvõetavama uue liikumise nišh? Ehk positiivne rahvuslus. Euroopas on sellised populaarsust võitmas. Meil peaks selleks enne kõvasti mitteeurooplasi sisse tassima, et sellest aru saada.
Praegu on Eesti ühiskond liialt kihistunud. Sotsiaaldemokraatia ja paduliberalism siin paraku ei aita. Midagi uut on vaja. Ka uut majandussüsteemi.

Ühesõnaga uut verd ja ideid on Eestile väga vaja. Kunnas ja Helme on silma jäänud. Paraku on mugavam liituda olemasolevate suurparteidega ja sulanduda sealsesse stagnaatilisse "halli massi", mis sind lihtsalt tasalülitab... :?
* Otsin pilte ja infot Aegna merekindluses teeninutest, eriti aastatest 1930-34 *
* Meie peaülesanne olgu peatada eestlaste väljasuremine. Ukrainlased ei sure välja ka siis, kui nad kotavad (enamasti venelastega asustatud) Ida-Ukraina ja Krimmi! *
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ah, jätke see Kunnas rahule. Ega mingeid Päevalehe arvamusartikleid kirjatades ei muutu suurt midagi. Sisuliste otsuste juurest on ta ära tõrjutud (naised saunas rääkisid, et Kunnase äraminek olevat olnud nn Aaviksoo-Laaneotsa pakti osa).

Kaitseministrina ta välja ei vea ja mingile otsustavale riigikaitset puudutavale kohale teda ei lasta. RE ei lase lihtsalt. Kui vaadata seda viimast telesaadet, siis ta korrutas täpselt seda sama juttu, mis ta kirjutas juba aastaid tagasi - pole just eriline paindlikkuse ja vaimuvärskuse tunnus. Ka on tema ideede majanduslik läbikaalumine kohati väga kahtlane. Lihtne on rääkida 100% ajateenistusest, jättes ütlemata, kuidas seda tegelikus elus ellu viia. Ilmselt lihtsam oleks saavutada 50%-ne ja see oleks suur-suur samm edasi. Pärnu pataljoni ju 3000 sõdurit ei mahuta ja mujal ruumi pole.

Põhimõtteliselt on tal õigus, võtke riiulilt see artiklikogu (Takerdunud rünnak) ja lugege ise, põhimõtteliselt on kõik õige, mida ta kirjutab, kuid "all or nothing"-poliitika tähendab seda, et ellu lastakse viia "nothing". Ma ei taha öelda midagi Ligi-Raidma vms sõjandusdiletantide kasuks, kuid Kunnasel tuleks oma agendat edasi arendada, see on jäänud oma tasemelt paigale seisma (nt seesama majanduslik dimensioon) ja see võimaldab vastastel seda kergesti nullida.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Frundsberg
Liige
Postitusi: 1649
Liitunud: 15 Mär, 2005 10:15
Kontakt:

Postitus Postitas Frundsberg »

No aga las siis läheb - siiani oleme ju veel vaba maa ja igaüks meist võib liituda just sellise erakonnaga nagu keegi heaks arvab. Ja minu meelest väga hea, et see nii on. Kunnas mingi eriline häältemagnet kevadistel valimistel kindlasti ei ole mitte ühegi erakonna jaoks, küll aga võib ta erakonna toetust mingil määral tõsta, sest tegemist on siiski inimesega, keda üldiselt teatakse õige eesti mehena. Mingit erilist vahet polegi, kuhu ta läheks või kas üldse läheks - pragmaatikuna ma eriti sotsidele, rahvaliitlastele ja rohelistele ei panustaks. Mitte et nende ideed oleks vastumeelsed, vaid et kõigi eelduste kohaselt saavad esimesed napilt sisse (kui üldse) ja viimased 2 ei saa oma hääli üldse kokku. Seega Kunnasel on tegelikult vaid 3 valikut. Üksikkandidaadina ta neil valimistel läbi ei lööks (nagu minu tagasihoidlikul hinnangul ei lööks mitte keegi, v.a. ehk Rüütel).
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Sellesse teemasse sobib hästi Kunnase värske artikkel: http://www.epl.ee/artikkel/583504
President võiks seda Kanniku asja nüüd kuidagi kommenteerida, sest "vihjed" antud artiklis on vägagi tõsised. Toomas Sildami väidetava KGB- seotuse teemal näiteks president ju võttis kommenteerida, võiks ka nüüd, oleks huvitav kuulda. Palju oleneb selle KV juhataja asjas RK valimiste häältejaotusest. Sotsid lahkusid Ref ja Irl valitsusest ja sõbrustavad Eesti mõjukaimas omavalitsuses Kesk-ga. Ei tea, kas ka lähenevate valimiste teemal midagi kokku on lepitud. Igatahes kui Kesk ja Sotsid saaks kahe peale RK-s häälteenamuse, siis võiks sealt vabalt uut valitsust oodata (ja teadagi, kes siis PM-ks saaks). Irl on praeguses valitsuses "väiksem vend" ja neil on raske Ref-le oma tahet peale suruda. Ilmselt on seepärast see PS muudatuse hääletus selliselt läinud, et ei taheta Ref-ga tülli minna ja on hääletatud "Kunnaselegi halvaks üllatuseks". Kui see teema nüüd vähegi tõusetuks, siis sunniks see ehk ka erakondi selles asjas seisukohta võtma. Tahaks näha, kes julgeb avalikult tunnistada, et nad on KJ Peastaabi Kamina poolt allaneelamise, EKV tõhusa juhtimise ja EKV võitlusvõime "Läti tasemele viimise" poolt.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 9 külalist