Leo Kunnas: ohvitserist poliitikuks

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Miks on kuulipildur näiteks sitem mees, kui staabis konutav kapten? Kes reaalselt midagi korda saadab sõjalises mõttes ja kes on sekretär lehehunniku ja pastakaga? Kes see tegelikult väärib tervistkahjustava töö eest mingit garantiid, eripensioni?
:lol: :lol: :lol: :lol:
Mis proletaarne mõtteviis on taas tasahilju meie keskele imbunud?
Eks siin ole ka varem igasugu küll avalikult väljaöelduna, küll varjatumalt väljendatuna taolisi meeleolusid levitatud.
"staabis konutav kapten", "miks need instruktorid peaks selliselt toidetud olema, kui meie ...", Kes see tegelikult väärib..."

Aga ärge unustage, et need leitnandid, kaptenid, majorid jne. on selle etapi sõjaväeteenistuses, kus austatud kommentaatorid oma kibestumuses parasjagu olla suvatsevad, juba läbinud. Ka nemad on omal ajal olnud külmas, näljas ja oma automaadi laskude taktis hambaid lõgistanud.
Või polegi neid ülemusi üleüldse vaja? Las ikka tõelised sõjamehed teevad tegusid? Milleks üldse mingit "staabirotti" vaja? Jne., jne., jne. (võtsin fraase ka mõningatest teistest postitustest)

No küll te aga annate, mehed! Hoia ja keela! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Lenin, Dzeržinski, Kingissepp, Lauristin, Pöögelmann j.t. oleks omal ajal leidnud teis kindlasti oma mesijuttudele viljaka pinnase.
Noo-jah, ega ma muidu polekski siin prääksatanud, kuid vahepeal hakkab nagu taoline väärakas arusaam kuidagi närvisüsteemi ruineerima. :roll:

P.S.
Aga nüüd üheks juhtumusest ca. 15 aastat tagasi, missugune väga hästi peaks haakuma eelpoolkirjeldatud kommentaariumiga.
Arvan, et kes juba pikemat aega EKV-ga seotud on olnud, sellele ei pea vist tutvustama sellist nime, nagu Shepard.
Vaat, see mees viis meile Lahingukoolis läbi 2-kuulist nn. väikeüksuste taktika kursust (EKV rühma- ja kompaniiülematele) ja selle raames oli siis ka selline tsükkel - 1-nädalane patrull "vaenlase" tagalas. Kõik ikka nagu päris. Metsas, soos ja lagedal. Külmas ja näljas-magamata, ja kogu aja jälitas "vastane". Päeval ja öösel.
Instruktorid (k.a. Shepard ise) olid kogu aeg kuivad, söönud ja puhanud. Mõnel mehel (õppurid) ei pidanud närvid vastu. Hakkasid põtkima. Kah sama jutt, et miks ikka nemad nii, ja meie naa, ja pole neil siin miskit öelda ja muud samas laadis.
Ja nii nad riburada mööda ära kukkusid - saadeti minema. Kes tervislikel põhjustel, kes lihtsalt ei pidanud vastu, kes aga taoliste vastuhakkamiste pärast.
Hiljem, kui oldi peale õppust juba piisavalt välja puhanud, selgitati meile tagasisides seda asja. Jah, tõsilugu see on. Igaühel sellel õppusel olid oma ülesanded. Õppurid tegutsesid vastavalt nagu reaalses olukorras. Instruktorid vastavalt selliselt, et nende teadmistest-oskustest maksimaalselt kasu oleks - aga seda said nad teha just selliselt, et olid hästi toidetud ja soojas ning puhanud. Omaette komponendina aga oli õppuse käigus arvestatud ka sellega, et kontrollida õppurite psüühilist vastupidavus - selle üks element aga oligi see teatav vastandamine.

NB! Ärge kunagi unustage (eriti need omaarust kõik-see parimad lahingulööjad-kaitseliitlased), et sõjaväelase (ja suvalise sõduri) üks peamisi ja parimaid (ja ka vajalikumaid) omadusi on - OSKUS ALLUDA ja kõige paremal võimalikul viisil oma käsku täita.Ja uskuge mind! Ükski ametikoht ei ole asjatu. Iga neist on igal juhul vajalik ja võib-olla just see, selle "tõelise lahingumehe" poolt põlatud staabimehe töö on see, millest lõppkokkuvõttes sõltub kümnete, kui mitte sadade meeste elu.
Ja vähemalt minu silmis pole taolised isemõtlejatest (nn. tõelised lahingumehed) sõdurid mitte s...gi väärt, sest mitte iialgi ei saa selliste peale kindel olla - jumal teab mis ta omast arust mõtleb ja kas üldse peab vajalikuks käsku täita. Parem saaks ma juba ilma nendeta läbi, kui et nad mulle taagaks kaelas oleksid. Seda räägin ma sellisel juhul, kui ma neile ülemaks (nn. põlatud ohvitser, tagalarott, staabiroju jne.) oleksin. :twisted: :twisted:

Aga see selleks. Kena kevadet ja päikesekiiri läbi vulkaanilise tuha pilvede!
:D :D :D
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Aga mis puudutab uut KVTS, siis ...
Noh, arvan et esimesi selle saadusi (isegi, kui see veel kehtiv pole) saame näha juba 2010.a sügisel, kadettide I kursusel. Ja järgmisel aastal seda enam. :cry:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
Kodanik2
Uudistaja
Postitusi: 27
Liitunud: 21 Jaan, 2007 20:36
Kontakt:

Postitus Postitas Kodanik2 »

Erik kirjutas:Ega seda "uut" kuskilt lugeda veel pole otsapidi?On siis juba kindlamalt teada mis kohapealt seal siis kraanid lõppude lõpuks kinni keeratakse? Ja mis muutub neil kel tähtajatu leping eelnevalt olemas? Huvitav....
Sain juba lugeda pisut :? Ei teagi kas veab näo hapuks või meele mõruks. Ohh... Stressi ja ebakindlust ikka juurde :?
Kuulda on olnud, et kes enne 2009 lepingu saanud sellel jääb kehtima. Aga need on ainult kuulujutud ...
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Kunnas läheb poliitikasse

Postitus Postitas Lemet »

Vähemalt niimoodi andis ta tänases "Kahekõne" saates teada. Erakonda ei avaldanud.

http://www.postimees.ee/?id=310980
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Täielik pettumus minu poolt. Pidasin sellest mehest enamat. Arvasin siiski, et tundsin teda, kui kindlate seisukohtade ja kindla sõnaga meest, kuid ... Enese ja oma imago mahamüümisega tegelemine, oma seisukohtade parteipoliitiliseks kallutamine, jne. , noh, see küll ei peaks nagu mitte ühele kindlameelsele ja sõnapidajale mehele kohane olema. :cry:
Kuidagi mõru meki jätab selline jutt, et valib veel parteid kellega siis ... Just-kui polegi mehel veel oma kindlat seisukohta poliitilistes küsimustes ja ta veel kujundab seda vastavalt sellele, et kuidas endale kasulikum. Muidugi pole see mees mitte ainuke selline jutulind olnud, kes taoliselt laulnud on. Roosimägi ju kah.
Nagu oleksid poliitilised veendumused-põhimõtted midagi sellist, missugused muutuvad siis vastavalt kasulikkusele konkreetsele persoonile. Täna pakub see partei mulle seda, järelikult ka minu vaated elule ja põhimõtted painduvad vastavalt sellele parteile. Homme pakub teine partei hoopis kasulikuma tehingu (noh, võib-olla mõned miljonid, või maatüki privaatses rajoonis, või ...) ja vastavalt sellele muutuvad ka minu poliitilised veendumused, milliste eest ma siis tulihingeliselt võitlema asun. Jne., jne. Sita maitse tuleb suhu. :twisted: :twisted:

Krt! (nagu eestlastel tavaks öelda on) Põhimõtted ei ole kauplemise objekt ja kõik ei peaks siiski müüdav olema.
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
alax
Liige
Postitusi: 1529
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas alax »

Kas kõigil lugupeetud foorumlastel on selge, kelle poolt hääl anda? Praegu ei oska kedagi eelistada. Nii segast seisu pole seni olnud.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kommentaariumites spekuleeritakse rahvaliidu teemadel. Selle firma mainele on isand Reiljan oma kustumatu jälje jätnud, neile oleks Kunnas häältetoojana muidugi Issanda õnnistus... kasvõi selles osas, et rahvas vaevuks üleüldse nende ideedega tutvuma(kui juba KUNNAS sinna läks, siis MIDAGI peab seal olema, vaatame, vaatame...):roll: Minu jaoks oleks IRL küll loogilisem. Aga eks tulevik näita.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mutionu
Liige
Postitusi: 1467
Liitunud: 08 Nov, 2005 15:52
Asukoht: Pärnu
Kontakt:

Postitus Postitas mutionu »

Laias laastus pole ju Eesti erakondadel suurt vahet, ma pean siinkohal silmas programmilist poolt, kõik nad on head ja vastaserakonnad on pahad.
Muidugi, kui Kunnas peaks liituma Rahvaliidu või Keskerakonnaga siis on see tõesti veider.
Samas, kui Kunnas suudab säilitada oma senised tõekspidamised siis oleks selline mees Riigikogu aruteludes mitte tilk aga juba terve liiter värsket verd.
Paraku kipub aga nii olema, et nn "erakondlik mädasoo" ahmib endasse ka kõige kirkamad kriidid, jättes alles ühtlase massi.
Ja lõppeks, inimene võib tahta vaheldus("uusi väljakutseid") ning soov poliitikasse minna ja maailma parandada võib olla täiesti siiras.
Aeg annab arutust.
USP
Liige
Postitusi: 725
Liitunud: 23 Okt, 2007 21:19
Kontakt:

Postitus Postitas USP »

Teades Leod, on kindel, et "poliitikasse minek" on vaid ebamugav vajadus, et jõuda eesmärgini.
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Kel saade nägemata jäi, saab lõike vaadata siit:

http://etv.err.ee/index.php?0559482

Täna-homme peaks ka terve saade vaadatav olema
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40175
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ma kipun ise ka arvama, et Kunnase ja Kõutsi poliitikasse mineku vahele ei maksa võrdusmärki panna. Riigikokku oleks ka väeteenistuses olnuid tarvis. Kui Kõuts sunniti lihtsalt vait olema (meenutage, millal ta viimati KV teemal midagi ütles), siis praegu tundub, et Kunnase minevik peab olema niipalju puhtam, et olla riigikogus riigikaitse sisuline arvamusliider, kelle juurde kõik ajakirjanikud jookseksid arvamust küsima.

Eks aeg näitab. Muidugi see tema vaibunud võitlus EPL veergudel ei kanna vilja, sellele kriitikale ei ole meie riigis kombeks vastata.

Kusjuures saatuse irooniana, sattus eile raamatukogus näppu tema üllitis "Takerdunud rünnak" ja üle pika aja oli seda värskendav lugeda - nii mitmedki aastate tagused kriitikakohad on tänaseks ikkagi tema arvates õiges suunas lahenema hakanud, seega ei saa väita, et mingi niisama tatistamisega tegu oleks ja tegelikult oli ta õigel teel.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Teades Leod, on kindel, et "poliitikasse minek" on vaid ebamugav vajadus, et jõuda eesmärgini.
... siis praegu tundub, et Kunnase minevik peab olema niipalju puhtam, et olla riigikogus riigikaitse sisuline arvamusliider, kelle juurde kõik ajakirjanikud jookseksid arvamust küsima.
Oot-oot, kuidas siis see välja nägema hakkaks? :shock:
Nii, et läheme mingi suvalise partei nimekirjas pumba kallale ja pärast hakkame aga oma asja ajama partei suunistel kauni kaarega lastes. Olen ma asjast õieti aru saanud?
No, kuulge! Minu kriteeriumid ausast käitumisest igatahes küll sellisele toimimisele rakendatavad ei ole. Aga ega ma võib-olla selle pärast asja kallale ei pääse kah. Nii, et see on vaid minu isiklik tagasihoidlik arvamus toimuvast. :roll:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
mulks
Liige
Postitusi: 67
Liitunud: 25 Sept, 2009 8:10
Asukoht: Lõunaosariigid
Kontakt:

Postitus Postitas mulks »

... this fucking world is not any redemption, no mercy, no justification ... exist only repentance and sorrow!
Lemet
Liige
Postitusi: 19939
Liitunud: 12 Apr, 2006 15:49
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Ehk siis ainuvõimalik on erakondadest kesikud... :lol: :cry: :lol: :cry:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Amazon [Bot], ugandiklubi ja 21 külalist