Pilte Pihkva diviisi õppuselt
Kirjutasin enne sellest, et mida teha seni, kuni meil pole muud kui Mistral. Minumeelest on mõtetu tõdeda, et kuni meil hävitajaid ei ole, ei saa me teha midagi. Midagi ikka saame. Sellest, kui keegi siia Pihkvast hüppama kavatseb hakata, saame me päevi varem teada. Me oleme ju NATO eelhoiatussüsteemis osaline. VDV-l võtab valmisolekusaavutamine aega vähemalt 2 päeva ma arvan. Samuti on tuletatavad kohad, kuhu midagi viskama hakatakse. Palju on räägitud Rae valla lagedatest väljadest lennujaama lähedal jm sellised kohad. Minu mõte oligi see, et kui meil on olemas hetkel 25 kompleksi, siis ma loodan, et on olemas plaan, kuidas need 25 jõuavad koos muude üksustega 6h jooksul potentsiaalsetesse kohtadesse. Selge on ka see, et dessanti üle 4000m kõrguselt alla ei viska, siis on vaja juba hapnikku. Ma ei ole suur lennuki spets, aga kui 1 mootor ja osa tiivast saab IL76-l tabamuse, siis võib see kolakas olla üsna lennu- ja väljaviskevõimetu.
Eiei. Ma ei väida, et need vaenlase võimalikud käigud on võimatud, ilmselt midagi sellist ka toimub.kaur3 kirjutas: mutionu, proovi leida vasturohi nendele võimalikele vastase käikudele meie lennuväe vastu.
- Eestil pole piisavat geograafilist sügavust (kuhu eemalduda ja kust tagasi rünnakule tulla). Saab mängida küll varulennuväljadega ja muude trikkidega, kuid ma ise arvan, et võimalikud kohad leitakse aegsasti ka vastase nuuskijate poolt üles, sest vastane ei ole loll ja lennuvälja ei peida laugaste vahele.
- Nende tegevust saab tugevalt häirida ennetavate löökidega -
-sabotöörid maismaal,
- maršuudilt Peterburi-Kaliningrad kõrvale kalduv vastase lennukite grupp Ämari suunas,
- Iskanderid piiri tagant nii radarite kui ka lennuvälja vastu.
- Kui lennukid saavad õhku, siis mis on meite SEAD võimekus piiri taga olevate õhutõrjesüsteemide vastu? Nende süsteemidega peaks ju ka arvestama.
Ma lihtsalt valisin, "võibolla" ja "kindlasti mitte" hulgast, enda meelest parima variandi. Lihtsalt ma ei kujuta ette(sina võibolla oled paremini informeeritud), kuidas saavad näiteks EKV õhutõrjevahendid umbes 20 - 30 minutiga sinna, kus on neil võimalus vastase lennukit lasta. Läti piiri ääres võib olla ju ka laserrelvadega varustatud ning surematute bersekeride brigaad aga mis kasu neist on kui nad pole seal, kus lahingut peetakse?
Pihkvast hüppama kavatseb hakata, saame me päevi varem teada. Me oleme ju NATO eelhoiatussüsteemis osaline.
Minu personaalne arvamine on, et 4-5 IL-76 kohalejõudmisest saame me teada täpselt siis, kui mootorihääl kohale jõuab...noh, olgu, asjaomased saavad 20-30 minutit enne seda...080808 ja NATO luurevõimekus sellega seoses ei jõua IKKA VEEL kohale.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Kas Pihkva polnud mitte see koht, kus olid alalises lahinguvalmiduses seltsimehed? Umbes 7 000 oli neid vist. Sellisest kogusest meestest, kes on elukutselised(vist oli nii) ja treenitud dessandiks, oleks üsnarumal mööda vaadata.illl kirjutas:Kirjutasin enne sellest, et mida teha seni, kuni meil pole muud kui Mistral. Minumeelest on mõtetu tõdeda, et kuni meil hävitajaid ei ole, ei saa me teha midagi. Midagi ikka saame. Sellest, kui keegi siia Pihkvast hüppama kavatseb hakata, saame me päevi varem teada. Me oleme ju NATO eelhoiatussüsteemis osaline. VDV-l võtab valmisolekusaavutamine aega vähemalt 2 päeva ma arvan. Samuti on tuletatavad kohad, kuhu midagi viskama hakatakse. Palju on räägitud Rae valla lagedatest väljadest lennujaama lähedal jm sellised kohad. Minu mõte oligi see, et kui meil on olemas hetkel 25 kompleksi, siis ma loodan, et on olemas plaan, kuidas need 25 jõuavad koos muude üksustega 6h jooksul potentsiaalsetesse kohtadesse. Selge on ka see, et dessanti üle 4000m kõrguselt alla ei viska, siis on vaja juba hapnikku. Ma ei ole suur lennuki spets, aga kui 1 mootor ja osa tiivast saab IL76-l tabamuse, siis võib see kolakas olla üsna lennu- ja väljaviskevõimetu.
Lennukile, selleks, et ta alla kukuks, peab esmalt pihta saama. Selleks peab õhutõrje olema seal, kus vaja ja ruttu. Vaat selles ruttu -s ma tiba kahtlen.
Tsivilisti ja värske TSOBKkl läbijana, ehk militaarses mõttes algajana, püstitasin selle arutelu eelkõige eesmärgiga kaasa mõelda ja targemaks saada. Ma ei usu, et Pihkva VDV saab õhku kiiremini kui 24h-48h jooksul alates käsust. Soomustehnikat nad ju lennukites ei hoia ja kogu elu kaasavõtmine võtab oma aja. Ei oska kommenteerida eelhoiatatussüsteemi asjakohasust. Olen kuulnud, et selline asi on olemas ja eeldan, et see ka reaalselt toimib...
Miks peaks NATO eelhoiatus süsteem gruusia suhtes lärmi lööma? Mulle on väidetud et isegi eestis teadsid teatavad instantsid nädal-kaks ette et mis toimuma hakkab. Ei imestaks kui vastav info ka grusiinidele edastati aga teades lõunamaa poegade jäärapäisust ja tulihingelisust siis..Lemet kirjutas:Pihkvast hüppama kavatseb hakata, saame me päevi varem teada. Me oleme ju NATO eelhoiatussüsteemis osaline.![]()
![]()
![]()
Minu personaalne arvamine on, et 4-5 IL-76 kohalejõudmisest saame me teada täpselt siis, kui mootorihääl kohale jõuab...noh, olgu, asjaomased saavad 20-30 minutit enne seda...080808 ja NATO luurevõimekus sellega seoses ei jõua IKKA VEEL kohale.
Pihkva diviisi õhkusaamine võib loomulikult võtta aega päev või kaks, asi, milles ma kahtlen, on see, et meie sellest teada saame. Ei usu hästi, et kõikide muude vähendamiste-kokkutõmbamiste kõrval luure ja selle võimekus puutumata on jäänud. Ja et isegi Eestis vastavad süsteemid juba juuli lõpus ette teadsid, et 080808 sõjategevus puhkeb, selles lubage küll üpris sügavalt kahelda.
Nii on mulle (tagantjärgi muidugi) väidetud asjasse puutuvate isikute endi poolt.Lemet kirjutas:Pihkva diviisi õhkusaamine võib loomulikult võtta aega päev või kaks, asi, milles ma kahtlen, on see, et meie sellest teada saame. Ei usu hästi, et kõikide muude vähendamiste-kokkutõmbamiste kõrval luure ja selle võimekus puutumata on jäänud. Ja et isegi Eestis vastavad süsteemid juba juuli lõpus ette teadsid, et 080808 sõjategevus puhkeb, selles lubage küll üpris sügavalt kahelda.
Tagantjärele teadmine on muidugi täppisteadus. Aga nädalapäevad enne sõjaliste arengute algust Gruusiast tulnud Laar väitis küll, et grusiinidel polnud veel nädal enne sõjategevuse algust selliseid plaane isegi arutlusel mitte. Ja kogu nende sõjakäik näikse seda ka kinnitavat. Aga meie "vastavad süsteemid" teadsid juba kaks nädalat enne, et grusiinidel närvid vastu ei pea... 
2008 aasta märtsis ilmutati näiteks selline stsenaarium
http://www.apn.ru/publications/article19525.htm
No hr. Laar pole selles osas asjasse puutuv isik. Või on ta luuresse tööle läinud?Lemet kirjutas:Tagantjärele teadmine on muidugi täppisteadus. Aga nädalapäevad enne sõjaliste arengute algust Gruusiast tulnud Laar väitis küll, et grusiinidel polnud veel nädal enne sõjategevuse algust selliseid plaane isegi arutlusel mitte. Ja kogu nende sõjakäik näikse seda ka kinnitavat. Aga meie "vastavad süsteemid" teadsid juba kaks nädalat enne, et grusiinidel närvid vastu ei pea...
OK. Läheneme siis teiselt poolt. NATO liikmelisusele pretendeeriva ning selleks ettevalmistusi tegeva riigi kõrgemat juhtkonda ei informeerita ega hoiatata, aga "simmindusega" silma paistnud liikmesriigi "vastavad süsteemid" teavad asja juba kaks nädalat ette...jällegi äärmiselt ebatõenäoline.
- Kapten Trumm
- Liige
- Kontakt:
Teooriad lennukite kohesest rivist välja viimisest, lennuväljade väljalülitamisest Iskanderitega ei leidnud Gruusia sõjas kinnitust. Me oleme kõik näinud neid pilte "hävitatud" Gruusia lennuväljadest ja teame, et puuduvad tõendid kasvõi üheainsa Gruusia lahingulennuki hävitamise kohta. Gruusia sügavus ei olnud "sügavam" kui Eesti oma on. Lennuväljade arv on suht võrreldav.kaur3 kirjutas:mutionu, mina kirjutasin eelmises kirjas, et vastane ei ole loll. Ma arvan, et minu eelmises kirjas üles visatud küsimused on vaid üks murdosa sõjalises mõttes kompetentsete planeerijate laual ja mõttekäikudes. Kui kasvõi neile üles visatud nõrkadele kohtadele (mille ründamiseks on vastasel tänasel päeval mingisugunegi võimekus olemas - sabotöörid leitakse, küll georgi lintidega varustatud bemmides 5. kolonn võimalike varulennuväljade juures leitakse, ÕT raketid on olemas, Iskanderid on tulemas, nende lennukid siiski lendavad) leitakse kindel rohi, siis võib edasi rääkida. Kas lennukeid osta või mitte, siis siin kehtib jällegi Rene Toomse kolumn, kus ta esitas küsimuse tankide kohta. http://renetoomse.blogspot.com/2010/07/ ... st-ja.htmlVanarahvas ütles üheksa korda mõõda ja üksLennukitega oleks, kas just 100% aga kindlasti enam kui ilma nendeta.
kord lõika.
Toomse muide arvab selle NATO Ämari airlifti jutu kohta, et meil pole ju midagi, millega tasalülitada piiri äärde/Suursaarele ilmuvad S-300/S-400 õhutõrjesüsteeme - sõjalises mõttes on kogu Ämari HNS projekt ette eluvõimetu.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Sest see on meile ajaliselt ja sisuliselt kõige lähem viimase aja sõjalistest konfliktidest. Ja tuli liikmesriikidele ikkagi ootamatult. Liiati ei saa mapi ootel riiki siiski nii üheselt "liidust väljapoole kuuluvaks" lugeda.illl kirjutas:Me ei saa aru, miks sa Leemet seda Gruusiat koguaeg näiteks tood. Gruusia ei olnud ega ole ju NATO liige ja miks peaks allianss levitama oma op. infot liidust väljapoole? See oleks äärmisel ebaloogiline.
-
Motronicus
- Liige
- Kontakt:
Millel selline kindel järeldus põhineb?Lemet kirjutas: Ja tuli liikmesriikidele ikkagi ootamatult.
Ehk tegu puhtalt oleksoloogiaga.
080808 näib olevat väga mitmekihiline poliitiline mäng ja kes kelle ära lollitas ning mis kasu keegi sai on avalikkusele veel üsnagi ähmane. Ei kiirustaks just väga lõplikke ja kindlaid järeldusi tegema. Samuti info kohata, mida omati ja mida jagati.
Per aspera ad astra!
Kes on foorumil
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist