Niisiis... Naised pesuruumis rääkisid, et on välja antud raamat. Pealkirjaks EKV maaväe lahingutegevus vms. Huvilised: tormake... Mina kavatsen endale hankida sest viimane taktikaõpik ... oli vist 37 aasta väljalase...
terv
o
Issand, kui põnev! Ja sellega tegeletakse siis kaitseväes? Pooljagu on terminoloogiliselt konkreetse allüksuse (või kui soovite, siis all-allüksuse) nimetus. Grupp-team-truppe tähendavad hoopis muud ja zveno hoopis kolmandat. Aga, kas keegi lollile seletaks, mis siis sellel miinipildujatulel viga on? Ärge kohe lööge, tahaks lihtsalt teada.hummel kirjutas:2) Põhiüksuste-allüksuste nimetustes leidsin sellise toreda asja nagu pooljagu.
Mina "ei tea" sellist kummalist allüksust. Ma ja ka paljud teised arenenenud inimesed (sh Scouts) "teavad" ja kasutavad juba sõna grupp (inglise k team, saksa k trupp, vene k zveno). "Võileivapoolitamine" on 1990-ndaist pärinev kitsast silmaringist ja vähesest kogemusest külvatud väike arusaamatus (nagu tegelikult ka "miinipildujatuli"). Et aga KVÜÕA-s napib siiani laiema silmaringi ja kogemusega inimesi, on üsna kahetsusväärne.
Polegi tegelt mingit keissi siin tsiteerit lausetesmetssiga kirjutas:Issand, kui põnev! Ja sellega tegeletakse siis kaitseväes? Pooljagu on terminoloogiliselt konkreetse allüksuse (või kui soovite, siis all-allüksuse) nimetus. Grupp-team-truppe tähendavad hoopis muud ja zveno hoopis kolmandat. Aga, kas keegi lollile seletaks, mis siis sellel miinipildujatulel viga on? Ärge kohe lööge, tahaks lihtsalt teada.hummel kirjutas:2) Põhiüksuste-allüksuste nimetustes leidsin sellise toreda asja nagu pooljagu.
Mina "ei tea" sellist kummalist allüksust. Ma ja ka paljud teised arenenenud inimesed (sh Scouts) "teavad" ja kasutavad juba sõna grupp (inglise k team, saksa k trupp, vene k zveno). "Võileivapoolitamine" on 1990-ndaist pärinev kitsast silmaringist ja vähesest kogemusest külvatud väike arusaamatus (nagu tegelikult ka "miinipildujatuli"). Et aga KVÜÕA-s napib siiani laiema silmaringi ja kogemusega inimesi, on üsna kahetsusväärne.
Ei, ma ei mõelnud mingit spiraalköites asjandust.Ma arvan, et oleeg mõtles seda KVÜÕA plast-spiraalköitega 2-3 cm paksust A4-asja, mida ka ise natuke aega tagasi juhtumisi nägin ja isegi sirvisin. Kirjastiil oleks võinud tüüpiline militaarne arial olla, mitte nö ajalooraamatust.
Lühiajalise lehitsemise jooksul sattusin kahele huvitavale asjale, mis kohe meenuvad.
1) Kaitseväes/Maaväes peab olema kõrgemaid ametikohti kontseptuaalselt vähem ja skeem püramiidjas.
Nõus, kuigi meil on täna Maaväes (ja isegi pataljonis!) v-vbl ametikohti u 1,5-2x (!) rohkem, kui vbl omi. Arenguruumi on, aga raamatus kirjeldatud idee on õige ja vastavates püüdlustes viidatav!
2) Põhiüksuste-allüksuste nimetustes leidsin sellise toreda asja nagu pooljagu.
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused andis välja õppematerjali maaväe lahingutegevuse alustestoleeg kirjutas:soesilm kirjutas:Ei saagi. Võimalik on laenutada KV raamatukogudest. Pisike lootus on tulevikus II trükk saada...Sa oleeg võiks nendelt naistel uurida - kust saab?
Tegemist siis: "EEESTI KAITSEVÄE LAHINGUTEGEVUSE ALUSED", 2010.
terv
o
Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist