Raamatud (ja soodukad)

Raamatud, ajakirjad, muud trükis ilmunud materjalid. Filmid. Webilehed. Muud kohad kust infot ammutada...
Vasta
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas oleeg »

Esimest korda ei ole ma kindel, kas järgnev postitus saab õigesse kohta... :dont_know:

Niisiis... Naised pesuruumis rääkisid, et on välja antud raamat. Pealkirjaks EKV maaväe lahingutegevus vms. Huvilised: tormake... Mina kavatsen endale hankida sest viimane taktikaõpik ... oli vist 37 aasta väljalase...

terv
o
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Sa oleeg võiks nendelt naistel uurida - kust saab?
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas hummel »

Ma arvan, et oleeg mõtles seda KVÜÕA plast-spiraalköitega 2-3 cm paksust A4-asja, mida ka ise natuke aega tagasi juhtumisi nägin ja isegi sirvisin. Kirjastiil oleks võinud tüüpiline militaarne arial olla, mitte nö ajalooraamatust.
Lühiajalise lehitsemise jooksul sattusin kahele huvitavale asjale, mis kohe meenuvad.

1) Kaitseväes/Maaväes peab olema kõrgemaid ametikohti kontseptuaalselt vähem ja skeem püramiidjas.
Nõus, kuigi meil on täna Maaväes (ja isegi pataljonis!) v-vbl ametikohti u 1,5-2x (!) rohkem, kui vbl omi. Arenguruumi on, aga raamatus kirjeldatud idee on õige ja vastavates püüdlustes viidatav!

2) Põhiüksuste-allüksuste nimetustes leidsin sellise toreda asja nagu pooljagu.
Mina "ei tea" sellist kummalist allüksust. Ma ja ka paljud teised arenenenud inimesed (sh Scouts) "teavad" ja kasutavad juba sõna grupp (inglise k team, saksa k trupp, vene k zveno). "Võileivapoolitamine" on 1990-ndaist pärinev kitsast silmaringist ja vähesest kogemusest külvatud väike arusaamatus (nagu tegelikult ka "miinipildujatuli"). Et aga KVÜÕA-s napib siiani laiema silmaringi ja kogemusega inimesi, on üsna kahetsusväärne.
Kasutaja avatar
soesilm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas soesilm »

Tõesti põnevad asjad! :shock:
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Ega need 2 eelnevalt kirjeldatud lõiku polnud ainsad, ega ilmselt isegi mitte põhilised antud teoses (et, kui soesilma positus oli irooniaga...). Lihtsalt jäi silma. :roll:

Tegelikult ma ei süvenenud, vaid otsisin niisama uudistades, et kas minu relvaliigist ka midagi kirjutatakse, kuid esmasel vaatusel nagu ei märganud.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

soesilm kirjutas:
Ei saagi. Võimalik on laenutada KV raamatukogudest. Pisike lootus on tulevikus II trükk saada...

Tegemist siis: "EEESTI KAITSEVÄE LAHINGUTEGEVUSE ALUSED", 2010.

terv
o
metssiga
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas metssiga »

hummel kirjutas:2) Põhiüksuste-allüksuste nimetustes leidsin sellise toreda asja nagu pooljagu.
Mina "ei tea" sellist kummalist allüksust. Ma ja ka paljud teised arenenenud inimesed (sh Scouts) "teavad" ja kasutavad juba sõna grupp (inglise k team, saksa k trupp, vene k zveno). "Võileivapoolitamine" on 1990-ndaist pärinev kitsast silmaringist ja vähesest kogemusest külvatud väike arusaamatus (nagu tegelikult ka "miinipildujatuli"). Et aga KVÜÕA-s napib siiani laiema silmaringi ja kogemusega inimesi, on üsna kahetsusväärne.
Issand, kui põnev! Ja sellega tegeletakse siis kaitseväes? Pooljagu on terminoloogiliselt konkreetse allüksuse (või kui soovite, siis all-allüksuse) nimetus. Grupp-team-truppe tähendavad hoopis muud ja zveno hoopis kolmandat. Aga, kas keegi lollile seletaks, mis siis sellel miinipildujatulel viga on? Ärge kohe lööge, tahaks lihtsalt teada.
Oman vastavaid kohustusi ja piiramatuid õigusi antud ülesannete täitmisel.
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

metssiga kirjutas:
hummel kirjutas:2) Põhiüksuste-allüksuste nimetustes leidsin sellise toreda asja nagu pooljagu.
Issand, kui põnev! Ja sellega tegeletakse siis kaitseväes? Pooljagu on terminoloogiliselt konkreetse allüksuse (või kui soovite, siis all-allüksuse) nimetus. Grupp-team-truppe tähendavad hoopis muud ja zveno hoopis kolmandat. Aga, kas keegi lollile seletaks, mis siis sellel miinipildujatulel viga on? Ärge kohe lööge, tahaks lihtsalt teada.
Polegi tegelt mingit keissi siin tsiteerit lausetes :dont_know:

Lihtsalt ühel kommijal oli s...t päev (või vähe peaparandust) ja nii ta kukkuski lambist targutama :wall:
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

Kuule hummel, mul on üks küsimus Sulle. Kas Sa homme tööl julged ka samasugust juttu ajada mida siia trükid või...?
Ma arvan, et oleeg mõtles seda KVÜÕA plast-spiraalköitega 2-3 cm paksust A4-asja, mida ka ise natuke aega tagasi juhtumisi nägin ja isegi sirvisin. Kirjastiil oleks võinud tüüpiline militaarne arial olla, mitte nö ajalooraamatust.
Lühiajalise lehitsemise jooksul sattusin kahele huvitavale asjale, mis kohe meenuvad.

1) Kaitseväes/Maaväes peab olema kõrgemaid ametikohti kontseptuaalselt vähem ja skeem püramiidjas.
Nõus, kuigi meil on täna Maaväes (ja isegi pataljonis!) v-vbl ametikohti u 1,5-2x (!) rohkem, kui vbl omi. Arenguruumi on, aga raamatus kirjeldatud idee on õige ja vastavates püüdlustes viidatav!

2) Põhiüksuste-allüksuste nimetustes leidsin sellise toreda asja nagu pooljagu.
Ei, ma ei mõelnud mingit spiraalköites asjandust.

...on välja antud raamat...

Muu kohta ma parem vaikin. Kui Sa soovid veel sõna võtta, siis tee seda mõnes teises teemas või kohas. Siin käsitletakse teabeallikaid.

o
Kasutaja avatar
hummel
Liige
Kontakt:

Nagu näha, siis jagatakse siin teemas sõnavõtmise õigust. :scratch:
Vabandust! Järgmine kord peab vist eelpostituses luba küsima :?: 8)

Õigupoolest pole see siin tõesti teema, kus "võileivapoolitamisega" tegeleda. Vb peaks tsitaadid võtma ja eraldi tegema.
Kas selle mulle kätte sattunud spiraalköitega "raamatu" ja oleegi poolt mainitud "päris" raamatu sisu on sama, et tea, aga teema küll.
gruppen
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas gruppen »

http://www.apollo.ee/product.php/0601435
Kommunismi kuriteod eestis 8/1, lisanimestik 1940-1990

muuhulgas sisaldab ka - Lühiregistri II osa "Metsavennad ja tapetud" (2808 isikut). Ütleks küll, et sealt on nimesid puudu aga samas ei ole ma päris täpselt, raamatu süsteemist veel hetkel aru saanud. Võib-olla neid ei peagi seal olema :dont_know:
Kasutaja avatar
Tundmatu sõdur nr. 4
Liige

Postitus Postitas Tundmatu sõdur nr. 4 »

oleeg kirjutas:soesilm kirjutas:
Ei saagi. Võimalik on laenutada KV raamatukogudest. Pisike lootus on tulevikus II trükk saada...

Tegemist siis: "EEESTI KAITSEVÄE LAHINGUTEGEVUSE ALUSED", 2010.

terv
o
Kaitseväe Ühendatud Õppeasutused andis välja õppematerjali maaväe lahingutegevuse alustest
04. veebruar 2011

Mitmete väeüksustega koostöös valminud väljaõppejuhend maaväe lahingutegevuse alustest on mõeldud Eesti Kaitseväe maaväe ohvitseride koolitamiseks. Selle koostamise tingis vajadus omakeelse õppematerjali olemasoluks ning seisukoht, et Eesti Kaitsevägi on väärt riigi omapärale kohandatud juhist, mitte vaid tõlget mitme riigi konsensuslikust taktikaväljaandest. Allikmaterjalidena töötasime läbi NATO vastavad uuemad publikatsioonid ja mitmete riikide lahingueeskirjad.

Õppematerjal korrastab ja ühtlustab põhimõtteid ning arusaamu sõja- ja lahingutegevusest. Oleme sellesse koondanud erinevaid aktuaalseid teemasid, nagu näiteks manööversõda, asümmeetria, raskuskese ja alluvate initsiatiiv. Teiste seas juurdleme sõjaväelase elukutse pärandi üle ja esitame erinevaid sõjandusteoreetilisi seisukohti. Õppematerjalis esitleme tegevustsüklit, tuues välja ülema kohustused väejuhtimises. Lisaks oleme andnud põhjaliku ülevaate staabitöö toimingutest lahingutegevuse planeerimisel.

Juhendis oleme uudses ja värskendavas kuues andnud süsteemse loendi taktikalistest maismaategevustest. Muuhulgas oleme kirjeldanud kaitseväelase ilmamaa loomist, mis esitab lahinguruumi struktureeritud jaotuse, funktsionaalse jaotuse ja mõjupõhise raamistiku. Lisaks oleme kirjeldanud lahinguvälja palged, visualiseerinud taktikalise maismaategevuse seoste puu ja esitanud lahinguliike läbi alusfunktsioonide täitmise.
Reservarmee tõhusamaks toimimiseks ja Eesti sõjandusalase loometöö arenguks on vajalik rahvuskeelse sõjandusalase sõnavara laialdasem kasutus. Sellega loodame pakkuda alternatiivi laialdaselt levinud võõrkeelsetele terminitele ja lühenditele. Kasutatud kutsealane sõnavara on kooskõlastatud sõjanduse ning julgeoleku- ja kaitsepoliitika terminoloogia komisjoniga.

Väljaõppejuhendi autorite kollektiiv usub, et antud õppematerjal sobib kasutamiseks nii seersandile kui kolonelile. See juhend on üheks alustoeks fookuse hoidmisel igapäevateenistuses, aga samuti ka lahinguväljal. Juhendis kasutusele võetud formaat nummerdatud tekstilõikudega võimaldab lihtsat viitamist erinevatele teemadele ning soodustab diskussiooni tekkimist ja temaatika arendamist.

Möödunud aasta mais andis KVÜÕA välja taktikaõppuste korraldamise juhendi. 2011. aastal on plaanis avaldada, hetkel põhjalikku uuenduskuuri läbiv, väljaõppejuhend kompanii lahingutegevuse korraldamisest. Nimetatud juhendeid saab soetada KVÜÕA Väljaõppevahendite Keskusest.
Infanterie - königin aller Waffen.
Ja kolmas brigaad tuleb ka nagunii.
gruppen
Liige
Kontakt:

Kellele eelmine raamat pakub huvi, võiks tutvuda ka sellega:

The Soviet Counterinsurgensy in the Western Borderlands.
Alexander Statiev
Cambridge University Press
ISBN 978-0-521-76833-7
On keegi tutvunud ka? Või olen ma ainukene :scratch:
Kasutaja avatar
oleeg
Liige
Kontakt:

On keegi tutvunud ka? Või olen ma ainukene...
:P Sa oled esimene, kes vaevub tutvumisest märku andma! Ehk annad omapoolse hinnangu?

terv
o
gruppen
Liige
Kontakt:

Ahsoh. Sellega läheb veel aega - eile õhtul lugesin ja on veel omajagu lugeda.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist