Lasnamäe kogunemispunkt ehk kuidas kõik algas

Muljeid teenistusest. Nii Eesti väeosades, N Liidus, luures või vastuluures, või hoopis partisanide juures. Kuidas kellelgi juhtunud on.
Alexy
Liige
Postitusi: 103
Liitunud: 25 Nov, 2009 14:22
Asukoht: Kõrgel kaldal
Kontakt:

Postitus Postitas Alexy »

Vana teema aga jäi silma ...korduvad lubadused, eri aegadel aga ju sattusin siis valel ajal seal olema ja nii viiski tee peale kohustusliku programmi:kaklemine venelastega, ohtralt alkot ja kohalike mundrikandjate täielik ignoreerimine...86 a detsembri lõpus mind just Põhjalaevastiku...allveelaevnike manu :write:
Kui mälu ei peta, siis paar eestlast, neli venelast ja moos...ülejäänud saadeti koju kevadist kutset ootama(tõsi-peale "raskeid"päevi olime sinna jäänud paari-kolmekümnekesi ja rahvusel polnud enam tähtsust kuna lootsime juba kõik koju tagasi saada jõuludeks)ja kohalike mundrikandjate õlbus hakkas suretama meie kuivanud vaprust.
reims
Uudistaja
Postitusi: 19
Liitunud: 19 Mär, 2007 17:24
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas reims »

Olen seda fotot siia foorumisse kuhugi juba postitanud, aga meenutuseks sellest hoonest käib küll. :rip: http://g.imagehost.org/view/0062/NA_kog ... viimnep_ev
kombrig
Uudistaja
Postitusi: 12
Liitunud: 12 Mär, 2011 13:52
Asukoht: paldiski
Kontakt:

Postitus Postitas kombrig »

Asukohta ei tea siia maani.Aga see oli esimene koht,kus vene solbe sai vastu hambaid.
reims
Uudistaja
Postitusi: 19
Liitunud: 19 Mär, 2007 17:24
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas reims »

Kas seal ka mõni varasem aadress oli, ei tea, aga 80ndatel oli selleks aadressiks Kuramaa 14, hiljem kuni lammutamiseni Vikerlase 14.
Kasutaja avatar
hillart
Liige
Postitusi: 3281
Liitunud: 07 Jaan, 2005 15:02
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas hillart »

Näed, ei oskagi öelda, kas see maja ka praegu veel olemas on. Aga mõni aasta tagasi oli veel küll. Igatahes sai sealt igapäevaselt mööda sõidetud. Oma kümmekond aastat tagasi oli seal veel ka miskit sorti politseijaoskond või korrakaitsepunkt.
Endal on selle majaga aga suhteliselt negatiivsed mälestused.
Öösel Võrust toodi, platsil lambakarjana seismine, külm ja kõle kasarmuruum, paksu õlivärvi all kõvad laudlavatsid. Teisel päeval oli vää-ääga paha olla ja - lavatsid olid ikka veel enam kõvad ja külm oli kah veel enam. :cry: Öösel jälle platsil orjaturg. Veel üks päev õhtus. Järgmisel ööl jälle orjaturg. Seekord käisid mustas mundris vennad ringi. Ja viidigi ära. Ümberringi puhta vene poisid ja üks üdini isamaaline metsavendadest põlvnev mägieestlane nende keskel, kes sõnagi sarmaatia dialektidest ei jaganud. :shock: Ees seisis tasuta ekstreemturismireis koos vastavate tervist kosutavate sanatooriumide külastamisega "ühel kuuendikul kogu planeedist". Kõigepealt Kiiev, siis Sevastoopol. Seejärel Vladivostok ja lõpuks Petropavlovsk Kamtšatkal ning meelikosutavalt kaunite loodusvaadetega Kuriilid. Suurepärane ja kordumatu eluks igaveseks meeldejääv elamus. :D
Kuidas küll nii paljud ei oska hinnata seda tookord noortele meestele antud tasuta boonust elu ja maailma näha, ning kõigele lisaks päris korralikult sõjaasjandust õppida? :lol: :lol: :lol:
Postitusi lugedes kasuta kôigepealt oma aju (NB!! peaaju) HOMO SAPIENS !!! (e. foorumlane)

Stellung halten und sterben!!
Kasutaja avatar
kalleb
Liige
Postitusi: 5343
Liitunud: 27 Mai, 2005 22:55
Kontakt:

Lasnamäe kogunemispunkt ehk kuidas kõik algas

Postitus Postitas kalleb »

siin on täpselt kirjeldatud kuidas kõik algas

http://www.digira.ee/wp-content/tooteka ... xt/p5.html
dude
Liige
Postitusi: 256
Liitunud: 18 Okt, 2004 17:50
Kontakt:

Re: Lasnamäe kogunemispunkt ehk kuidas kõik algas

Postitus Postitas dude »

Kas oli ka selliseid juhuseid kellelgi siin, et ei viidudki kogunemispunkti (Hiiule ega Lasnamäele), vaid kohe sõjakomisarjaadi eest hakkas sõit otse teenistuskoha poole?
alax
Liige
Postitusi: 1503
Liitunud: 07 Dets, 2005 15:53
Asukoht: Lõuna-Eesti
Kontakt:

Re: Lasnamäe kogunemispunkt ehk kuidas kõik algas

Postitus Postitas alax »

Oli ikka, mul koolikaaslane viidi komissariaadist otse Viljandi spetnazi väeossa. Aasta oli 1969.
Osalenud Eesti piirivalve ülesehitamisel. Raadioside. NLiidu sõjaväes 40. tankidiviisi 75.motolaskurpolgus Gussevis 1970-1972. Lasketiiru elektrik. 50a. metsas ja soodes jooksnud.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 2 külalist