Täpsuslaskuri jaoülema taktika

Sõjaväelised erialad. Elutsükkel väljaõppest kuni reservist kustutamiseni. Nii nippidest kui ka relvadest/vahenditest.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Postitusi: 40072
Liitunud: 28 Juul, 2005 15:35
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Kui aktsioonile eelneb provokatsioonide periood, kus 5. kolonn nuhib mõningate relvadega ringi, siis vähemalt linnast väljas oleks küll tõsiseks heidutuseks teadmine, et isegi väiksel grupil käivad kaasas mingid M14TP mehed ja välja on pandud hoiatussildid, "ala on snaiprite tuletsoonis".

Ma arvan, et ei julge sinna keegi ronida. See, kas mees laseb 295 või 265 silma, polegi tegelikult oluline.

Mulle küll meeldiks, kui TL-id oleks rühmas juba saadaval. Mida madalamale tasemel on viidud võimekus, seda suuremaid võimalusi see annab. See turgutab ka väikeste mitte-eriüksuste võimalusi.

Need meie WWII stiilis pataljonid lüüakse kiiresti laiali ja kõik ülesse koondatud võimekused koos sellega. Täpselt sama kahtlane idee on juhitava TT võime kogumine "üles".
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Medusa
Liige
Postitusi: 860
Liitunud: 21 Jaan, 2005 10:04
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

Vat see on jällegi pigem väikeüksuse taktika, millest Sa räägid. Ning pigem mõeldavam KLi korral. Ainult erioperatsioonide või väikeste üksuste peale ka ei pruugi saada toetuda, kuid ainult maakaitsepataljonid jällegi ei tööta. Noh, ise ka tead seda samahästi.

Püüan iseendale mitte vastu rääkida, TL peab olema küll hästi väljaõpetatud, aga hetkel eksisteerivas konventsionaalses struktuuris ei ole neil jaos oma hetkel eksisteeriva väljaõppe pikema variandi juures midagi teha peale laskmise, kuid sellise väljaõppe kestvus on mitu korda lühem (pärnakad samas arendavadki TLi lühikest koolitust, mis on praktiliselt puhas relva- ja laskeõpe); isegi rühmas ei ole erialaseid ülesandeid veel piisavalt. Pigem ikka VG, lahingkompaniid, erinevad patrullid ja kiirema loomuga opid.

Kõrvalepõikeks, oled Sa juhuslikult lugenud ka viimast Kaitsekodu ja Tamme (auaste on hetkel meelest) artiklit selles? Minu kaasa ütles selle kohta, et "para bellum" tõepoolest.
Larry
Liige
Postitusi: 1029
Liitunud: 31 Dets, 2005 16:39
Kontakt:

Postitus Postitas Larry »

Päris huvitav pilt tänavuselt Kevadtormilt, läti tell G3 täpsuspüssiga: http://www.mil.ee/~fotek/gallery/view_p ... 084&id=aap Varem on neil käes olnud miskid moodsad G36 täpsusversioonid. Miks nii? Kas keegi teab on`s veel kusagil peale virukate AK4 tellipüsse plaanipäraselt üksustesse "tekitatud"? Ei pea silmas omaalgatuslikku relvatuunimist.
Medusa
Liige
Postitusi: 860
Liitunud: 21 Jaan, 2005 10:04
Asukoht: Tartu
Kontakt:

Postitus Postitas Medusa »

Jah on küll.

G36 optikaga ei ole ka halb jaotaseme telli relv, õige moonaga katab 400m vähemalt ära. Pildilt näeb ka telli normaalset kasutust - koos kergekullaga, mis ka telli ennast vajadusel kaitseb..
Kasutaja avatar
kaur3
Liige
Postitusi: 6208
Liitunud: 26 Juul, 2005 12:09
Kontakt:

Postitus Postitas kaur3 »

Lahendus, mis kunagi töötas. Ma nimetaks seda snaiprit pigem telliks.
The Chechens centered their eight man subgroups (armor hunter-
killer teams—squad equivalent) on the RPG (“Chechnya’s national
weapon”). Each subgroup contained three riflemen/automatic
riflemen/ammunition bearers, two RPG gunners, one sniper, and
two machine gunners. The sniper was also often employed as a
spotter.
http://www.rand.org/pubs/conf_proceedin ... 2.appc.pdf
Kasutaja avatar
The2rps
Uudistaja
Postitusi: 27
Liitunud: 01 Jaan, 2011 19:49
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas The2rps »

Larry kirjutas:Päris huvitav pilt tänavuselt Kevadtormilt, läti tell G3 täpsuspüssiga: http://www.mil.ee/~fotek/gallery/view_p ... 084&id=aap .
See ajakirjanduses kirutud lätlaste kõrbevorm sobib asfaldiga nagu sukk ja saabas 8)
taara
Liige
Postitusi: 835
Liitunud: 12 Jaan, 2011 21:13
Kontakt:

Postitus Postitas taara »

Selle heleda asfaltiga :D
Kasutaja avatar
The2rps
Uudistaja
Postitusi: 27
Liitunud: 01 Jaan, 2011 19:49
Asukoht: Eesti
Kontakt:

Postitus Postitas The2rps »

Öösel ka tumeda peal :lol:
Leo
Liige
Postitusi: 3303
Liitunud: 27 Dets, 2006 20:35
Asukoht: Tallinn
Kontakt:

Postitus Postitas Leo »

Larry kirjutas:Päris huvitav pilt tänavuselt Kevadtormilt, läti tell G3 täpsuspüssiga: http://www.mil.ee/~fotek/gallery/view_p ... 084&id=aap Varem on neil käes olnud miskid moodsad G36 täpsusversioonid. Miks nii?
Kui vaadata seda Kevadtormi pilti, kus ilmselt on peal enamus Läti kompaniist, näeb pildil ka 2 G3 baasil ehitatud täpsuspüssi. Ilmselt on tegemist kompanii SN jaoga (2 meeskonda - snaiper, kuulipildur ja vaatleja-sidemees-tulejuht) või hajutatud struktuuri korral on 3 võitlejast koosnev meeskond paigutatud jalaväerühma juurde tuletoetuseks, milleks selline komplekt on väga hea. G3 optika on kas 4 või isegi 6x suurendusega ja sellega saab edukalt lasta 4-600 m. Britid võtsid ka kasutusse 6x optikaga 7,62x51 mm täpsuspüssid, sest need on lihtsalt tõhusamad kui 5,56. Lasevad kaugemale ja teevad suurema augu. Minimi on küll natuke raskem kui G36 automaat, kuid laseb ka rohkem, mis on vastase mahasurumisel oluline. Pildil on näha, et lindi asemel on kasutusel M16 30-lasuline padrunisalv, kuigi teistel lätlastel on Minimid lindiga. Lisaks veel kolmada mehe G36 automaat ja meeskonnal on päris korralik tulejõud.

http://www.mil.ee/~fotek/gallery/view_p ... 104&id=acw

Meenub, et lätlastel on kasutusel ka teised snaipripüssid, näiteks PGM Hecate II ja Accuracy International, kuid need on siis ilmselt pataljoni või brigaadi tasemel või isegi ainult eriüksuses. Kogu Läti maavägi ongi 2 pataljoni ja seda toetavad üksused. Ametlikult brigaad, kuid komplekteeritud on tuhatkond võitlejat. See pildil oleva kompanii tuntub olevat ka väikesearvuline.

Teises postituses mainitud tsetseenide kogemus, kus võitlev üksus oli jaosuurune ja koosnes KPst, TTst, SVDst ja pioneerist ning neid toetavatest automaaturitest-pakikandjatest, oli vägagi tõhus I Tsetseenia sõja ajal. Kuna vene keeles ei eristata täpsuslaskurit snaiprist, siis ongi suur segadus. Ma pakun, et nendel SVDga võitlevatel tsetseenidel reeglina puudus formaalne täpsuslaskuri väljaõpe, nad olid lihtsalt oma grupi parimad laskurid ja kuna distantsid olid keskmised ja sihtmärke peale esimest miini või TT lasku palju, siis oli SVD tuli väga tõhus. Tsetseenidel oli 500 SVDd, mis jäid riiki peale Vene armee lahkumist ja veel tundmatu arv täpsuslaskmiseks kohandatud jahipüsse ja sõjasaagiks või välismaalt saadud relvi, nii et neid relvi oli piisavalt. Samas avaldasid vene sõjaväelaste vaimsele tervisele ja moraalile mõju just peamiselt tsetseenide pioneeride ja snaiprite tegevus, võib rääkida korralikust snaipriterrorist.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 6 külalist