Viktoriin

Vaba foorum kus võib arutada mujale mittesobivatel teemadel.
Vasta
Wrangel
Liige
Kontakt:

Re: Viktoriin

Postitus Postitas Wrangel »

Ma arvan, et sinna saadeti inimesi ka mujalt ja mistahes ravimatu haigusega. Tüüfuse said nad igal juhul ja seega olid eraldatud muust maailmast. Ennem seda viimast faasi nad siiski liikusid ja ehitasid need varjendid.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Et siis "...Humala eelpositsiooni olla ehitanud ungarlastest tüüfusehaigeid, kes siis ka seal oma viimseid päevi elasid..." Ja kes sealjuures "...tegid head tööd ning selle eest neid isegi varustati ohtralt kodumaalt pärit veiniga..." ??? :shock: Isand Hillart vast võtaks sõna poetada ehitusteraapia abil tüüfuse ravimise tulemuste kohta. :roll:
Viimati muutis Lemet, 25 Jaan, 2012 2:07, muudetud 1 kord kokku.
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Wrangel
Liige
Kontakt:

Loe uuesti.

Minu teadmiste alusel see eelpositsitsioon oli surma minejate tehtud,

Peapositsioonil aga olid ungarlastest sõjavangid ja elasid peale esimest aastat suht lahedat elu.
Lemet
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Lemet »

Oi kurja jah, pean tõesti isand Wrangeli ees vabandama, see on ju hoopistükkis kahe silma vahele jäänud, et tüüfusehaiged olivad veelgi kibedamalt kiiremad tegijad kui veini saavad terved madjarid...
...Humala positsioonil on jõe ääres väljaehitatud eelpositsioon, mis veidi erandlikult on rohkem valmis ehitatud kui mujal (ehk vaid Allikul on natuke samasugust asja ja Kostivere karstiala juures). Nimelt seda Humala eelpositsiooni olla ehitanud ungarlastest tüüfusehaigeid, kes siis ka seal oma viimseid päevi elasid
Vahi, kuidas üks kuri pisilane labida lendama paneb... :wink:
Errare humanum est-aga veel inimlikum on selle teise kraesse väänamine...
Wrangel
Liige
Kontakt:

Lepitusega ma kitsi pole. Jätkame küsimustega.
Wrangel
Liige
Kontakt:

Briti luure avastas aastal 1943 aastal Cherbourg`ist idas alla 15 km kaugusel asuva mobiilse raskesuurtükiväe üksuse. See üksus eksisteeris aruannetes samana ilma muutusteta kuni 1944 aasta Normandia dessandini. Ka dessandi aegsetes/järgsetes aruannetes nimetatakse teda ligikaudu sama nimetuse all. Ma jätan eemale selle mobiilse suurtükiväe maal asuva üksuse relvade laskekauguse kirjeldamise meremiilides ja selle, et britid arvasid selleks ehk natuke ekslikult olevat 12 meremiili. Milles seisnes siis selle mobiilse üksuse omapära siis kui reaalseks lahingutegevuseks läks?

Niipalju ehk lisaks, et mõne eripära puhul on britid kirjeldanud asju "imelikult" ka muude üksuste puhul enamvähem samal ajal ja samas piirkonnas (Prantsusmaal siis).

Neid omapärasid on ikka väga mitmeid. Kui mina peaks sellele üksusele nime panema siis see oleks "Piccasso".
Viimati muutis Wrangel, 29 Jaan, 2012 22:32, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Ühe foorumikasutaja Minski reisi pildil on näha selline ekskavaator Krazi baasil. Küsimus, milline oli selle kopa kõnekeelne nimetus (hüüdnimi) N. liidu relvajõududes? Nimi on sarnane ühe koleda kuju, hääle ja tossu saatel lendava lennumasinaga.

Pilt
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Wrangel
Liige
Kontakt:

Ilu on vaataja silmades. Kui mina õigesti mäletan/oletan siis see lennumasin on minu silmale küll päris kena vaadata.

Muuseas, millega asendati NSVL armees selle pildil olev masin, tema funktsiooni asendas efektiivsem masin, mille tsiviilotstarbelist varianti meelega palju toodeti, et poisikesed madalast teda tunneks ja, et varuosi oleks igalpool võtta kui "asjaks" läheb? Vau siit võibki tulla see esialgse mudeli "1" lisand, sest hiljem teeninuna ma oleks mäletanud kui oleks olemas mingi valdav üle kogu armee ulatuv hüüdnimi (no selline, millest ka teiste üksuste mehed aru saaks, mitte kohalik släng) just sellele esimesele mudelile.
Viimati muutis Wrangel, 02 Veebr, 2012 17:16, muudetud 3 korda kokku.
Wrangel
Liige
Kontakt:

Kaks sõdurit stroibatist asendavad ekskavaatorit, üks sõdur DVD-st asendab neid topelt.

(minu kohapeal tehtud tõlge originaalkeelest eesti keelde neljarealisest salmist)
Wrangel
Liige
Kontakt:

Muuseas see pompsuv heli oli kilomeetri pealt kuulda.
Wrangel
Liige
Kontakt:

Mina isiklikult suhtun nn "nõukogude armee slängi" väga reserveeritult. Ma ise teenisin ja olin komandeeritud erinevate üksuste juurde, keel milles räägiti oli pungil kohalikust slängist, seda ei saa lugeda armeeüleseks asjaks. Kindlasti sarnane situatsioon võis põhjustada samu järeldusi, kuid see millisse vormi mingi ühiskondlik kogemus vormus oli sageli väga erinev. Muutujaid oli palju, see on Venemaa.
Kasutaja avatar
Kapten Trumm
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Kapten Trumm »

Armeeüleseid asju on/oli seal ka terve hulk.

Õige vastus küsimusele on "Fantomas" ehk eesti keeli Fantoom.
/Veelgi hullem on see, et koos kohustusliku patriootliku riigioptimismi kehtestamisega nõrgeneks paratamatult ka meie ohutaju, mis on enesealalhoiuks vältimatult vajalik instinkt/ S. Mikser 2014.
Wrangel
Liige
Kontakt:

Millisel eesmärgil see tehnika siis soetati?
Wrangel
Liige
Kontakt:

Meil oli näiteks ühes kohas sideüksusel nagu ta oli kutsung mingi suva: mina tuubeldasin esimest poolt "saksa tähtedega" ja kogu asja; ja "lugesin" siis kõigile valjult ette: BBC uudiseid. B on siis "rühm" ja side on side. See tõstis kogu kompanii (roodu) moraali ja oli selleks vajalikuks impulsiks oma eesmärgi saavutamiseks, antud juhul siis enamvähem samasuguses külmas ja tuisus nagu meil on, 48 km matka lõpetamise 12 km algusest. Enamus läbis kogu trassi, isegi siis kui natuke päevi tuli hiljem arstiabi vajada. Ma olin siis rühmaülema abi ja mul polnud õigust kogu kompaniid/roodu kamandada aga kompanii ülem peale minu kamandamist rivistuseks ja minu kõnet patsutas mulle õlale ja ütles "maladets".

Asi oli:

http://www.youtube.com/watch?v=zlwe9n0ATT8

Nansy tantsupoiss oli pop.Ma suutsin paljud Eestit armastama panna.

PS!
Kui mul väljaõppes oli rühmaülemaks kapteni auastmes isik, siis mujal oli mul kompanii/roodu ametlikuks pealikuks alampolkovnik (ja kogenud). Eesti armees käinutele kipuvad need asjad vähe segadust pakkuma, sest koloneli otseseks ülemuseks kogemus enamusel puudub. Kunagi Laaneots proovis olla/luua vähemalt ühe diviisi/brigaadi komandör, ei lastud, praegu on EKV lihtsalt kogum ALLüksusi.

Meie kaitsevägi on parimal juhul pataljoni tasemel praegu. Ta on isegi alla selle. Tase ei ole arvudes, taset näitab suurusjärk, meil pole praegu brigaadi tasemel pädevust, pisar tuleb silma aga meil pole pädevust rohkemaks kui vastuhaku mängimiseks ning me petame oma liitlasi sellega, et saadame oma mehi misioonidele, samas omal kodus toimub tsirkus.
Wrangel
Liige
Kontakt:

Mina pakun, et vabadusejüngrite organisatsioon, sest ükskõik , millise riigi vastu säärased sõdivad on nad omaarust vabadusejüngrid. Austri-Ungari näide on samasugune asi ja I ilmasõda lahti. Miks promoda neid? Mida rohkem neist rääkida seda rohkem tekib inimesi a`la see Norra linna-saare mõrvar.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: maxi ja 1 külaline