Superliim...

Militaartehnika mudelitest. Tehnoloogiad ning mõõtkavad ei ole piiratud.
Vasta
fossiil
Liige
Kontakt:

Superliim...

Postitus Postitas fossiil »

...õigemini vist tsüaanakrülaatliim, avasin täna hommikul uut tuubikest ja nii nagu tillukese augu sisse tegin, nii pani julgelt pool tuubi sisust seda auku mööda välja :cry: , krt, hinge teeb täis :twisted: . Tuubides on ju miskipärast surve sees, tavalise vedelaga sihukest kurja nalja ei juhtu - kui ikka otsa ülespoole hoiad siis valgub liim alla ja õhk pääseb välja, kuid antud juhul oli tegu geeliga.
Oskab ehk keegi nõu anda, mismoodi selliste tuubikutega enne avamist käituda, et ei peaks poolt tuubi lihtsalt minema viskama?
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Äkki on lihtsalt üks tuup praak? :?
fossiil
Liige
Kontakt:

Praak ei tohiks olla - viimati tegin samasuguse tuubi kusagil pool aastat tagasi lahti ja purtsatas samuti, õigemini hullemini veel, seekord püüdsin veits ettevaatlikum olla, aga kus sa loodusjõudude vastu saad... :cry:
Kasutaja avatar
Panzergrenadier
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Panzergrenadier »

Aga äkki kuidagi enne külmkappi panna natukeseks ajaks. :? Äkki rõhk natuke langeb. :? :? :roll:
fossiil
Liige
Kontakt:

Nonii, tundub et seekord leidsin lahenduse - eelmine tuub sai tühjaks ja võtsin järgmise, jälle geeli (no ainus, millega Tamiya pahtlit talutavalt segada saab). Aga enne tuubi avamist sidusin korgi külge tugeva jämeda niidi, nii et allapoole rippudes jäi kork täiesti sirgelt üles. Seejärel keerutasin teist nii kiiresti kui suutsin ümberringi, loogika on selles, et geel peaks tsentrifugaaljõu tulemusel tuubi põhja liikuma ja korgi alla ei tohiks jääda midagi, mis võiks pärast avamist sisemise surve all välja purtsatada. Je ennäe imet! Pärast niisugust profülaktikat ei juhtunud tuubi avades enam midagi hirmsat - nii et soovitan soojalt, enam pole vaja liimi sõrmede pealt žiletiga maha lõigata....

Urmas.
tulnuk
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas tulnuk »

Soovitan soojalt: tsüaanoakrolaat (ehk Tseakriin liim mõnes ringkonnas) on mitmes kuivamis kiiruses (ehk paksuses) ja palju palju odavamalt saada Kullo mudelismipoes, 20 grammine pudelikene maksab alla 60-70 krooni, mis on võrreldes superatakiga ikka väga soodne.

Ja teine nipp mida tean on see, et kohati kipub see liim pikapeale ära kuivama, selle vastu peaks aitamakülmikus hoidmine, mis peaks liimi eluiga pikendama.
fossiil
Liige
Kontakt:

Tänud soovitamast :wink: , ainult et ma juba alguses vist kirjutasin, et tegu ongi tsüaanakrülaatliimiga...., lihtsalt müügil on ta erinevates pakendites. Kullos on seda mulle varemgi pakutud, aga eks ma veidi jäärapäine olen vahetevahel. Ja kuna ma kasutan teda mahuliselt suht vähe, siis võib arvata, et see 20 gr ports kuivab lihtsalt kätte ära :shock: Nii et erilist soodukat ei pruugi tullagi.
Kuigi jah, eks ükskord proovin nagunii - uudishimu on ju selline asi, mis inimkonda edasi viib, eile privaadis soovitati mulle Novatio AL-FIX -i, Laki tänav 14A pidi müügis olema, kõiksugused muud kiirliimid pidavat selle kõrval kummiliimid olema :roll: Ehk on kellelgi sihukese kraamiga ka otseseid kogemusi, eriti kui kogemus on saadud mudelite peal?

Urmas.
Peeter144
Liige
Kontakt:

Postitus Postitas Peeter144 »

Mina kasutan nõelaga Revelli liimi mis ei taha kuidagi otsa saada ja ära ei ole kaa kuivanud.
Tiger(Panther) tank, run! - Ameerika vanasõna
fossiil
Liige
Kontakt:

Väga õigesti teed minu arvates - ma ise kasutan plastiku liimimiseks tavaliselt kah sedasama nõelaga Revelli liimi. Tsüaanakrülaati on vaja rohkem nagu metallist detailide mudeli külge liimimisel.

Urmas.
Vasta

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 8 külalist